Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#1001 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 July 2012 - 01:14 AM

Pa super za informacijo da je Vajenec nadaljevanje. A je še pri kateri tako da je nadaljevanje ali se ostale lahko bere "mešano"?

Ja, sem prebrala na Emki tole, tudi jaz nisem vedela, da je nadaljevanje Kirurga:
Bostonska detektivka Jane Rizzoli si še ni povsem opomogla od napada in ran, ki ji jih je prizadejal serijski morilec
Warren Hoyt; zaradi načina, kako je ubijal svoje žrtve,se ga je oprijel vzdevek Kirurg. Ta je sicer v zaporu že več kot eno leto, toda ...
Jane s sodelavci zdaj trmasto in zagrizeno išče novega morilca, ki ubija povsem na enak način, kot je to počel Hoyt.

Dogodki se odločilno zapletejo in začno skoraj prehitevati eden drugega, ko Rizzolijeva izve, da je Kirurg pobegnil iz zapora ...

Ö

Sicer pa ni take sile, se lahko bere mešano, ni nadaljevanj glede vsebin kot zgoraj, toliko se pa vseeno liki osebnostno ne razvijajo,
da bi bila kaka zmeda oz. info so tako skope, da v bistvu niti pomembne niso.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1002 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 28 July 2012 - 08:21 AM

Nincha čisto odvisno kaj ti je všeč. Jaz sem precej velika ljubiteljica knjig, ampak mi določene zadeve kot so Dostojevski, Cankar, Twain ne grejo in ne grejo. Jaz bi rekla:

Wilde: Saloma, Dorian, Važno se je imenovati Ernest
John Fowles: Ženska francoskega poročnika
Orwel: 1984 ali Živalsko farmo
Kaj od Austenove ali Bronte sisters (VIharni vrh je meni osebno fenomenalna!)
Burnett: Skrivni vrt
Paulo Coelho: Alkimist (zakon), tudi Aleph
Bram Stoker: Drakula
Virginia Woolf če ti je všeč mogoče

Nekaj predlogov tako iz glave. :)
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1003 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6706 posts

Posted 28 July 2012 - 10:15 AM

Paulo Coelho: Alkimist (zakon), tudi Aleph

Se strinjam, meni so obe všeč.

Je pa tako, da glede Dostojevskega so kar deljena mnenja, meni je npr. zelo všeč, je pa precej psihologiziranja, če ti to ni blizu, potem bi rekla, da se ga raje ne loti.

Tudi jaz priporočam Hemingwaya: Starec in morje, pa tudi Umberto Eco: Ime rože
  • 0

#1004 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 July 2012 - 10:46 AM

Jaz Alkimista nisem mogla brat. Sem ostala nekje na polovici in nisem morala naprej. Res mi ni fajn, tudi iz tega razloga se še nisem odločila prebrati Veronika se odloči umreti. Mogoče čez nekaj let.

Meni je pa všeč Vesna Milek. Ja, je bolj trivialna literatura, ampak jaz vedno vzpodbujam da beremo različne žanre in ne samo literature, ki je smatrana za zelo kvalitetno.
  • 0
Viens, reste ici!

#1005 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 July 2012 - 10:58 AM

^^ Meni je tudi všeč V. Milek, a že kar dolgo nisem nič njenega prebrala, morem spet kaj.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1006 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 28 July 2012 - 11:52 AM

Jaz sem pa požirala Alkimista. Imam ga namen še v ang prebrat. :) Pa Veroniko tudi, si me spomnila zdaj.
  • 0

[Napoleon]

#1007 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 28 July 2012 - 11:53 AM

Zofijin svet je tudi faj, če katero filozofija zanima.
  • 0

[Napoleon]

#1008 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 July 2012 - 02:11 PM

Meni pa je Coelho preveč precenjen, nimam pojma, zakaj se vsi tako navdušujejo nad njim, meni so vse njegove knjige bile bolj ali manj brezvezne, najbolj se mi je v spomin vtisnila Veronika, pa še to samo zaradi Ljubljane.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1009 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17287 posts

Posted 28 July 2012 - 02:25 PM

Se podpišem. Tudi jaz ne vem točno zakaj mi ni bil všeč. Ne začutim ga, fake se mi zdi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1010 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 July 2012 - 02:29 PM

JA, točno to, nisem našla prave besede, tak prazen, plehek.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1011 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 28 July 2012 - 03:01 PM

Podpis. Alkimist mi je bil všeč, ko sem bla mlajša, vse ostalo mi pa ni šlo in se sploh ne trudim. Pri Veroniki sem pop***ila po 20 straneh, Zahir, gospodična Prim... ne gre.
  • 0

#1012 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 28 July 2012 - 05:32 PM

Jaz sem tudi brala Veroniko pa nisem prišla do konca, ker mi nekako ni bila všeč...mogoče je krivo, da sem prej že gledala film.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1013 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 August 2012 - 03:08 AM

Sarah, pazi to, obstaja serija! Ö

KLIK

IMDB
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1014 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 August 2012 - 07:32 AM

Jaz sem ga prebrala tričetrt in obupala. Mislim, kako sranje je to, to ni za nikamor. Ja, zgodba v osnovi je bla fanfiction na Twilight, potem je pa avtorica spremenila imena in izdala knjigo. Mislim - tole je pač kar nazoren erotični roman, sado-mazo, napisan katastrofalno (tudi čisto slovnično), kot en začinjen doktor roman. Pa že glede na norijo mi je blo jasno, da ne more bit kvalitetna stvar, ampak nisem pa pričakoala, da bo tako slaba in se samo sprašujem, kako, KAKO lahko ženske po celem svetu kot nore to berejo. Da ne govorim o sado-mazo aspektu, ki je meni pač že v osnovi odbijajoč. No ja ... Učila že prevajajo knjigo, tako da jo boš imela kmalu v slovenščini, pa je mogoče res bolje da počakaš in si jo izposodiš. Meni je žal, da sem jo kupila.

Hvala kur*u, da sem to prebrala, sem bila tik pred tem, da si naročim na Book Depositoriju. :D Sicer se je tudi meni dozdevalo, da ne more iti za nevemkakšen višek literature,
ampak glede na to, da je Twilight svetovna uspešnica, me nič več ne preseneti. :pinch: :huh:

Sem si pa naročila to:

Posted Image

Pa še nekaj drugih. :) Ta me zanima že odkar sem gledala dokumentarec o teh puncah (ki so pobegnile iz kulta - smo o tem nekatere razpravljale
v drugi temi). Ne pričakujem ogromno, ampak upam, da bo moja velika radovednost potešena. :)

Ko to končam pa Trainspotting. :)

PS Super za preimenovanje teme. :)

Edited by Kinky, 03 August 2012 - 07:38 AM.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

• Guests

Posted 03 August 2012 - 08:45 AM

Kinky, lahko ti jo posodim, da ne boš po nepotrebnem denarja zapravljala. :) Če ti bo všeč, si jo itak lahko še naknadno kupiš za na polico.
  • 0

#1016 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 03 August 2012 - 08:51 AM

Sarah, pazi to, obstaja serija! Ö
KLIK
IMDB

:woot: Samo vidim so karakterji kar nekaj pomešani, oz. niso tej iz knjig.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1017 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 August 2012 - 09:02 AM

Kinky, lahko ti jo posodim, da ne boš po nepotrebnem denarja zapravljala. :) Če ti bo všeč, si jo itak lahko še naknadno kupiš za na polico.

Hvala za ponudbo, ampak sem se odločila, da je ne bom brala. Po branju nekaj recenzij, me prav odbija sama ideja predstavljena v tej knjigi. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1018 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 August 2012 - 02:27 PM

:woot: Samo vidim so karakterji kar nekaj pomešani, oz. niso tej iz knjig.

Ni glih striktno iz knjig, ne, so drugačne zgodbe, vsak del posebej, nanizanka torej,
z drugimi liki, a se pa pojavi tudi Hoyt aka The Surgeon v enem delu.
Jaz že loadam, kakopak!

• 0

#1019 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 03 August 2012 - 02:34 PM

Poročaj! Jaz imam zdaj prvo Suits na seznamu. :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1020 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 August 2012 - 05:52 PM

Poročam.
Hm, me zanima, če ti bo Suits všeč. Meni ni najbolj.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users