Ma ne, nima nobenega hobija. Lani sva ji s fantom dala komplet kuhinjskih nožev s stojalom in so se izkazali za super darilo. Kakšnih čevljev ima tudi dovolj, drugih posebnih kuhinjskih pripomočkov pomoje tudi ne rabi. Ravno zato sem mislila, da bi mogoče bili uhani še najboljši oz. bon, ker se bojim, da ne bi znala izbrati pravih za njen okus. Edino upam, da jih ne bo dobila že od kakšnih drugih sorodnikov.

Obdarovanje
Posted 20 August 2015 - 01:53 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 20 August 2015 - 01:58 PM
Meni se boni nasplosno, sploh pa za zlatarne,zdijo ful neprakticni. Mami je recimo za 50 dobila eno ogrlico, ki je ne bi nikoli nosila (ne jaz, ne sestra, ne kdo drug od znanih bliznjih) in je bilo milijon komplikacij okrog tega. Da ne omenjam odnosa zaposlenih v (vecih!!!) poslovalnicah Zlatarne Celje - me prav nic ne cudi, da zapirajo trgovine kot po tekocem traku. Izbire pa tudi nimajo neke hude, kaj lepega v normalnem financnem rangu moras z lupo iskat.
Drugace se pa midva isto loviva s tem, kaj bi tasci kupila za 60 (ima septembra). Zaenkrat razmisljava o kaksni licni satulji za nakit (recimo Stackers), ker trenutno vse v plasticnih skatlah shranjuje ... drugace sva pa razmisljala, da bi vzela mogoce karte za gledalisce, opero, musical ali kaj podobnega. Morava se tasta pobarat, kaj on planira.
Posted 20 August 2015 - 02:24 PM
Je res, da boni in gotovina niso osebno darilo, ampak se mi zdi bolje to, kot pa da potem obdarjenec dobi nekaj, kar ni čisto po njegovem okusu. Jaz zadnja leta fantu sama povem, kaj bi imela, ali pa greva skupaj v trgovino in si sama izberem. Isto sem letos tudi kolegicam rekla, da si želim it na kakšno potovanje in bi zato najraje kar denar dobila.
Nakita pa ji sama ne bi izbrala, ker ne poznam dovolj dobro njenega okusa in bi zato raje dala bon in naj si sama izbere. Glede izbire v zlatarnah pa res nimam pojma. Bi pa v tem primeru izbrala zlatarno v bližini. Na izbiro imam Zlatarno Celje in še ene 3 lokalne, od katerih imam občutek, da je ena v redu. Drugih idej pa res nimam. Razmišljala sem tudi o vstopnici za Postojnsko jamo za zraven. To bi ji bilo pomoje všeč, ker velikokrat reče, da je lepo in je res že dolgo, odkar je bila nazadnje tam. Malo me moti edino, da moraš vstopnico kupiti za točno določen dan in uro.
Posted 20 August 2015 - 02:37 PM
kolegica ima meni všečno navado ... za vsak mami rojstni dan (oz. en prost vikend tam okoli) jo odpelje za čez vikend na izlet (samo onidve) in pač vse plača (bencin, nočitev, morebitne oglede, hrano).
Pravi, da ima itak vsega dovolj, vedno se je pa pritoževala, da jo premalo vidi ... in je tako ubila dve muhi na en mah.
Že nekaj let to delata in pravi, da so ji (več ali manj) vsi izleti ostali v lepem spominu ...
Se mi res zdi, da staršem največ pomeni, da si vzamemo čas samo za njih (če seveda ne živimo več pri njih) in po moje bom tudi jaz začela to prakticirat ... bomo naredile ženski dan - babi, jaz in ta mala ... tri generacije bomo skupaj nekaj počele cel dan.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 20 August 2015 - 02:58 PM
Je res, da boni in gotovina niso osebno darilo, ampak se mi zdi bolje to, kot pa da potem obdarjenec dobi nekaj, kar ni čisto po njegovem okusu. Jaz zadnja leta fantu sama povem, kaj bi imela, ali pa greva skupaj v trgovino in si sama izberem. Isto sem letos tudi kolegicam rekla, da si želim it na kakšno potovanje in bi zato najraje kar denar dobila.
Nakita pa ji sama ne bi izbrala, ker ne poznam dovolj dobro njenega okusa in bi zato raje dala bon in naj si sama izbere. Glede izbire v zlatarnah pa res nimam pojma. Bi pa v tem primeru izbrala zlatarno v bližini. Na izbiro imam Zlatarno Celje in še ene 3 lokalne, od katerih imam občutek, da je ena v redu. Drugih idej pa res nimam. Razmišljala sem tudi o vstopnici za Postojnsko jamo za zraven. To bi ji bilo pomoje všeč, ker velikokrat reče, da je lepo in je res že dolgo, odkar je bila nazadnje tam. Malo me moti edino, da moraš vstopnico kupiti za točno določen dan in uro.
Ja, saj razumem logiko bonov Ampak tezko je potegnit linijo med prakticnostjo in genericnostjo na eni strani (npr. bon za Supernovo, kjer imas notri vse zivo trgovin) pa specificnostjo in pristnostjo na drugi (bon za tocno doloceno manjso trgovino, sploh, ce nisi preprican, ali bo oseba to dejansko kako izkoristila - po moznosti s krepkim doplacilom do tistega, kar ji je vsec - , ali pac pustila, da bon pretece). Fant je vcasih za rojstne dneve dobival vse zive bone - sem vse nasla, ko sem delala enkrat generalko - in je res skoda denarja za take stvari, ker se pac "nekaj mora", da potem po omarah nabirajo prah ali cakajo novega lastnika.
Ce zivijo v hisi ali imajo kaj zemlje zraven, mogoce kupite kaksno sadiko sadnega drevja ali kaj podobnega? Ce ni sezona, potem pac naredis neke vrste bon in si nastimas opomnik v koledar, da to zrihtas takrat, ko je. S Postonjsko jamo lahko tudi uredis, da zapakiras brosuro in "bon" s kuverto, iz katere lahko potem na licu mesta kupi karte. Midva sva enkrat ze tuhtala, kako naj jih posljeva na kako predstavo, da ni tocno specificno doloceno, ker tast precej potuje in nikoli ne ves, kdaj bo dejanko imel cas in bo doma ... imajo pa na NL moznost, da recimo za kino nalozis sredstva na plasticno darilno kartico in to potem porabis, kadar ti pac pase.
Posted 20 August 2015 - 03:10 PM
Jaz se pa bojim, da če bi dala denar in kao bon za jamo, potem nikoli ne bi šla. Bi že raje določen datum in uro in je potem prisiljena it. Sta oba starša v penziji, tako da kakšno nedeljo popoldne bi že šla, samo nikoli ne veš, kaj lahko pride vmes na tisti dan.
Ja, doma imamo hišo, vrt, zemljo, ampak že imamo vse sorte rastlin, sadno drevje, trte, rože, limono, mandarino...tako da to ne bi prišlo v poštev, čeprav mi je sicer ideja všeč.
Posted 20 August 2015 - 03:50 PM
Mi smo fantovo mamo lani za rojstni dan peljali v Pariz. Je bilo presenečenje. Je mislila, da pride na obisk k nama, pa je komaj na letališču, ko se ni smela vkrcat na letalo za Zürich, izvedela, da gre v Pariz. Letos pa je dobila bon za kopanje v Termah Olimija, kamor s fotrom zelo rada zahajata in ga je bila ful vesela.
Posted 24 August 2015 - 09:32 PM
Izabela, a misliš to knjigo mogoče?
Moj fant si jo je kupil letos in je super. Je kar debela, s trdimi platnicami in ima res ogromno receptov in nasvetov. Pa še cena je ugodna, 25 € približno. Predpasnik za zraven se mi tudi zdi dobra ideja, s kakšnim napisom po naročilu gor.
Jaz bi pa prosila za ideje za darilo za mamo, ki bo imela 60 let. Kakšno potovanje ali toplice odpadejo, ker z očetom ne hodita, ampak gresta občasno samo na kakšen izlet kam v bližino. Kozmetike in parfumov tudi ne bi, ker tega niti ne uporablja, oblačila pa sem ji že velikokrat kupila.
Od nakita vedno nosi uhane, zato sem mislila, da bi se kupilo bon za zlatarno. Na izbiro imam Zlatarno Celje ali eno lokalno zlatarno, ki mi deluje ok. Kakšne cene ima Zlatarna Celje v primerjavi z drugimi?
Če imate še kakšen predlog, na dan z besedo.
Ta knjiga, ja. Sem jo kupila, ampak ker ni odpiral daril na praznovanju, ne vem, kako se mu je zdela.

Jaz tudi ravno razmisljam, kaj mami za 60. Lani smo skupaj z bratom obema kupili prek kuponov vikend v Opatiji, letos pa pojma nimam.
Posted 05 September 2015 - 09:50 PM

Posted 05 September 2015 - 10:02 PM
Moj ata je med drugim za 60 let dobil sliko svoje rojstne hiše oz. njihove domače hiše. Naslikano mislim, tko v okvirju za na steno
Posted 06 September 2015 - 07:52 AM
Moja babi bo pa za 80 dobila album z našimi slikami - vsak jih bo dal 20 (torej 80 slik). Pa na kosilo jo bomo peljali.
Posted 06 September 2015 - 07:57 AM
Ja, atu so tudi naredili fotoknjigo s slikami od najstarejših naprej, še iz njegovega otroštva pa do danes in dodali ful komentarjev, tko da je super izpadlo, je krasen spomin.
Posted 06 September 2015 - 10:08 AM
MI smo to tudi naredili, no...v bistvu samo vnukinje, in slike več ali manj na katerih smo skupaj z njim. In je bil zelo vesel, ker drugače stalno komplicira in gnjavi, da ničesar ne potrebuje, in da smo brez veze kupovali.
Posted 07 September 2015 - 12:10 PM
Ja, fotografije, fotoalbumi, fotoknjige, koledarji s fotografijami ipd. so pri starejših sorodnikih po mojih izkušnjah praviloma vedno zadetek v polno.
Posted 01 October 2015 - 09:03 AM
Ideja ta darilo otroku nad cca 4 leta - Inteligenten plastelin
Eni se svetijo v temi, eni se lesketajo, eni reagirajo na magnet, eni spreminjajo barvo med gnetenjem ... menda otrokom dogaja na polno. Našadva še nimata, ampak sta si jih full želela in jih dobita za RD
Put A Kilt On It!
Posted 01 October 2015 - 09:17 AM
Ful zanimivo. Meni je pa zadnjic v oci padla neka "magnetna mivka" za delanje potick ipd. znotraj hise. Taka malo cigumasto teksturo ima.
Posted 06 November 2015 - 01:48 PM
Rabila bi idejo za darilo za enoletno punčko, ki ji nič ne manjka. Igračk in oblačil ima več kot dovolj, budget pa imamo nekje 40€.
[Napoleon]
Posted 06 November 2015 - 02:31 PM
Otrok (če še nima) se bo razveselil kuhinje za otroke, blagajne z izdelki,.... všeč jim je svet odraslih in delali bi vse, kar delamo mi.
Babyborn ali kaj podobnega
Nikoli ne zgrešiš z Lego duplo (sploh, če imajo veliko živali in oseb) ali tiste lesene kocke raznih oblik, s katerimi lahko delajo stople, kasneje pa cela mesta ... na splošno so lesene didaktične igrače dobra ideja.
Ali pa kakšna dobra zbirka otroških knjig, slikanic,....
Kakšen "ta gmašen" komplet za oblečt
Poganjač, če ga še nima (kolo brez pedalov)
Put A Kilt On It!
Posted 06 November 2015 - 08:37 PM
Popolnoma se strinjam s Kami.
Naš je nor na duplo kocke, da je čimveč živalic in ljudi....
pa na te lesene isto. Mi imamo ta komplet...In zdaj tudi skozi luknjice že kocke spušča....sicer ne vedno skozi rpave, pa vseeno. Pa največji žur to raztresit, podret kar jaz sestavljam....Ma super so v glavnem. Pa zastonj, 15 e.
Posted 06 November 2015 - 10:11 PM
Na Instagramu sledim enemu znanemu ilustratorju (@drawbertson), ki ima dvojcka in jima z zeno sploh ne kupujeta igrac, nic. Pa vedno najdeta nekaj, s cimer se igrata in zamotita, od manjsih kuhinjskih pripomockov do kosar za perilo. Se mi zdi ful inspirativna ideja.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users