Anti-aging nega
Posted 09 October 2017 - 10:07 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 10 October 2017 - 05:55 AM
Meni je pa TO super. Tako lepe kože še nisem imela.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 16 October 2017 - 06:02 PM
Jaz sem kakšne tri tedne nazaj začela uporabljati od The Ordinary:
zjutraj Matryxyl ali Niacinamide, izmenično
zvečer ponavadi Ascorbyl Glucoside Solution 12%, na vsake tole časa pa še COSRX BHA
Kupila sem tudi squalene, ki pa se mi zdi brezvezen in ga ne bom več kupila. Se mi zdi čisto enako, kot če bi si pač po teh serumih dala na obraz olivno ali katerekoli drugo olje..
Naročeno imam tudi sončno kremo 50+++, ki sem jo po mojem dobila danes in mislim potem začeti uporabljati še retinoide. Sedaj pa dejansko ne vem, ali bi iz kakšne tuje države naročila retin-a (tretinoin) kakšni 0,025% ali 0,05%, ker ta dokazano najbolje učinkuje ali bi kupila tega novega od the ordinary grenactive 5% in squalene, ki bo zagotovo najnežnejši, ampak se dejansko ne ve, kako močno učinkuje na gube. Kaj veste, če ta učinkuje tudi na akne enako dobro kot tretinoin?
Ker glede na dosedanjo uporabo zgoraj naštetih izdelkov pa moram reči, da imam v splošnem lepšo kožo, ampak od takrat naprej imam edino na bradi oziroma na področju od spodnje ustnice do brade vsak dan nove mozolje in je že prav grozno . Nikoli jih nisem imela na tem področju, sedaj pa skoooz, pa uporabljam povsod po obrazu enake izdelke, ne držim roke na tem delu med službo ali kaj takega... To je noro, res, vsak dan se mi en-dva naredita. Zginejo še kar hitro, ampak valda mi veliko flekov ostane, ker so pač skoz en za drugim že vse te tedne. Ne vem, ali bo minilo ali bi morala kaj prenehati z uporabo določenih izdelkov.
Posted 16 October 2017 - 06:51 PM
Vsi retinoidi učinkujejo na akne. Tudi adapalen, ki je najblažji.
Glede na to, da tvoja koža ni navajena na agresivno nego, bi ti priporočala, da začneš s TO retinoidom, ki si ga omenila ali pa 2%. Gub menda še nimaš, za tvoja leta ta več kot zadošča.
― V. Van Gogh
Posted 16 October 2017 - 07:36 PM
Posted 16 October 2017 - 08:57 PM

Attached Files
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 16 October 2017 - 09:20 PM
Tretjega je dejansko 2%, ker je kombiniran z retinolom. Bel, vlazilen, nedrazec serum. Tega imam jaz.
Potem so retinoli v olju v razlicnih koncentracijah. Zadnji je retinol v serumu predvidevam.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 16 October 2017 - 09:28 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 30 October 2017 - 02:16 PM
Mene pa zadnje čase motijo vedno bolj vidne linije na čelu. Kaj bi se najbolje obneslo za začetek, ne vem če bi že začela z kakšnimi retinoidi oz retinolom.
Koliko ste bile sploh stare, ko ste začele konkretne zadeve uporabljat? Jaz zaenkrat večinoma samo vitamin C, hialuronsko, SPF.
[Napoleon]
Posted 30 October 2017 - 03:32 PM
Ni prezgodaj. Jaz sem začela pri 26 in sem še vedno brez gub, z izjemo črtice med obrvmi, ki je včasih vidna na koncu dnevu (odkar uporabljam C-vit 1-2x na dan, je skoraj ni). Ampak tukaj poleg nege igra vlogo še cel kup stvari - življenjski slog (prehranjevanje, pitje, kajenje, gibanje na svežem zraku), tip kože (na suhi se gube pojavijo prej), mimika obraza in genetika.
― V. Van Gogh
Posted 30 October 2017 - 04:08 PM
Začni z avene triacneal za zacetek. Jaz sem zdaj s tem zacela.
Posted 30 October 2017 - 08:31 PM
Avene mislim da tak imam doma. Ni po tem kaksnih izbruhov za pricakovat? A lahko to sploh vsak dan uporabljam ali je bolje pricet vsake 2 dni?
[Napoleon]
Posted 30 October 2017 - 08:37 PM
Posted 30 October 2017 - 08:38 PM
― V. Van Gogh
Posted 30 October 2017 - 09:52 PM

SPF pa sem uporabljala že prej. Imela pa sem tudi razne bolj naravne kreme in tonike z antioksidanti.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 31 October 2017 - 08:09 AM
Retinoide pa zdaj pri 30. Gub se nimam, razen te nasolabialne.
Posted 31 October 2017 - 05:27 PM
― V. Van Gogh
Posted 01 November 2017 - 08:33 AM
Narocila sem ga na e-bayu.
Z Avene ne mislim prekinjati.
Redno pa zdaj eno leto uporabljam aha 8% (z izjemo julij avgust).
Posted 01 November 2017 - 12:37 PM
Če uporabljam Avene Triacneal, potem nima smisla hkrati uporabljati še TO Lactic acid, itak je oboje AHA, ali?
[Napoleon]
Posted 01 November 2017 - 05:39 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users