Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#1001 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 02 November 2022 - 09:30 AM

Trgovinski voziček do stanovanja se sliši mamljivo 😁 pri naju večino nakupov opravi fant, včasih gremo tudi skupaj. Spremlja akcije oz. pregleda letake. Največ kupujemo v eurospinu, meni so izdelki ok kvalitete, parmezan in olive kupujem tudi po priporočilu tega foruma :) Določene stvari kupujemo v lidlu in hoferju. Kuponov ne koristimo, se pa res splača. Znesek, ki ga je "prihranila" Bellini v sparu je kar konkreten. Tudi tašča uporablja kupone in pravi, da se splača. V Tuš drogeriji sem pa res redko, zelo ljub mi je dm. Se pa spet zaradi kuponov verjetno splača. Mi imamo vse trgovine cca 6km stran, so pa tam vse skupaj. Res blizu 5min peš, imamo franšizo Tuša, ampak mi ni ljuba. Fant gre občasno po kruh, pravi, da so cene višje.
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#1002 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 November 2022 - 10:01 AM

Midva zdaj vse kupone porabiva za plenice, krpice, itd. Pampers plenice so se podražile 3€ od septembra. :o 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1003 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 02 November 2022 - 10:10 AM

DMove so zelo dobre in primerjive.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1004 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46012 posts

Posted 02 November 2022 - 10:12 AM

Meni so bile DM plenice ok za cez dan, ponoci pa so malce preveckrat premocile, da bi mu jih dala. Smo, ko smo imeli zalogo DM kombinirali oboje.
  • 0

#1005 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 02 November 2022 - 10:44 AM

Se ji je izpuščaj naredil od njih. :( Pa na splošno me niso navdušile.
  • 0
Pablo Picasso

#1006 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 02 November 2022 - 11:03 AM

Midva vsak mesec preracunava stroske za hrano, ker si jih potem deliva na pol in zaenkrat ni posebne razlike. Sva ze pred enim letom dajala po 500 na mesec cez zimo in pribl. 100 manj cez poletje, na racun domacih stvari. Zadnje mesece vec kupujeva v Eurospinu, sicer pa sta stalnica se Hofer in Mercator za specificne zadeve. Zaenkrat edino Lidla nimamo v neposredni blizini, ampak ga gradijo, zraven bo se Müller.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1007 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 02 November 2022 - 11:48 AM

Jaz tudi opažam podražitve, za par izdelkov zdaj bolj vestno oprezam za akcijami in potem takrat več kosov vzamem. Včeraj sem želela narest zalogo sojinega mleka (namesto 1,69 bi bilo 1,25) in mi je v zadnjem koraku pred oddajo naročila izpisalo, da ni več na zalogi. Podobno se s parimi drugimi izdelki, pa to res en ogromen supermarket, kjer jim sigurno ni zmanjkalo zaloge - očitno akcijske izdelke količinsko omejijo (tudi v trgovinah potem ne dopolnijo več polic, ko zmanjka, zmanjka 👎). Pa ne, da sem jih želela naročit za eno steko (kar btw pri nas sploh ne obstaja, lol). Porabimo sigurno 3 na teden in se mi zdi za malo, da moram potem vse peš ali s kolesom domov tovorit, ker zdaj pa res vsak dodatni kg čutim.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1008 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 02 November 2022 - 02:30 PM

Meni so bile DM plenice ok za cez dan, ponoci pa so malce preveckrat premocile, da bi mu jih dala. Smo, ko smo imeli zalogo DM kombinirali oboje.

Midva enako delava. So mi DMove všeč, ker so tanke. Sem pa opazila, da so v DM podražile Toto krpice, 100 krpic sedaj stane 4,49€. Občasno ima Lidl akcijo in je 150 krpic (xxl pakiranje) cca 3,5€ in takrat narediva zalogo. Coco, mogoče ti pride prav ta info. So pa enako dobre.
  • 0

#1009 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 02 November 2022 - 03:18 PM

Uu, good to know, nisem vedela, da jih imajo v Lidlu!
  • 0
Pablo Picasso

#1010 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 02 November 2022 - 04:42 PM

Niso v stalni ponudbi, občasno jih imajo in takrat kupiva več škatel.
  • 0

#1011 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 03 November 2022 - 12:10 PM

Vceraj smo za tedenski nakup v spinu odsteli 65€, okrog 20€ tedensko zapravimo se v kmetijski (kruh imajo zitov in lokalne jogurte itd.), pa se nekaj bg izdelkov kupim prek dm-a.
  • 0

#1012 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 16 November 2022 - 10:04 AM

Zdaj se že pozna pri položnici za elektriko za september, da je nižja. Imamo višjo porabo pa cca 15 € nižji račun, za avgust 51, za september pa 36. 

Z oktobrom je E3 povišal ceno za MT, položnica je bila zdaj 41 €, poraba pa enaka, cca 220 kwh.

• 0

#1013 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 02 January 2023 - 01:26 PM

December je bil pri nas prav nor s stroški .... Položnice dobrih 700 €, od tega plin 208 in elektrika 138.

Za hrano, vključno s pasjo, sva dala 630 :wacko: (s tem da je bila božična pojedina pri mojih). S seznama sva odkljukala še nekaj stvari za dom, ki so bile potrebne zamenjave, za bencin sem dala precej, ker se več vozim, pa še vsa darila ... Vedno bolj ugotavljam, da kar si kupim zase, je to kaplja v morje v primerjavi z vsemi osnovnimi stroški. Pa res čisto vsak mesec so neki izredni še zraven, ki se jim tudi ne moreš izognit.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1014 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 03 January 2023 - 02:50 PM

Kako so pa nenormalno vse podražili!  Pri Lassani je medicinska pedikura že 45 €, striženje je že faking 50 €, barvanje pa 42 € - wtf resno?!

Sir, ki ga mi jemo, Livada je pa že 17,19 € na kilo. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1015 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 03 January 2023 - 05:03 PM

Jaz sem prejšnji teden ostala dolžna frizerki, ker je za par € podražala in 25€ ni blo več dost za umivanje, striženje in frizuro. Zdaj je 26€.
  • 0

#1016 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 04 January 2023 - 08:42 AM

Striženje 50 eur :o To pa je res nabita cena.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1017 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 04 January 2023 - 08:55 AM

Mene je nazadnje suho striženje konic stalo 8 eur, sicer v ŠKL v nič fancy salonu. :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1018 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 04 January 2023 - 09:18 AM

Midva sva lani dost naročala Spar dostavo in sem probala za foro ponoviti naročilo - lani košarica 78e, letos identična 107. 

• 0

After all this time?

Always.

#1019 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 04 January 2023 - 09:32 AM

Bolano.  :cry: 

• 0