Jump to content

Photo

Ideje & svetovalnica za moderiranje naglavnega okrasja

• Please log in to reply
3763 replies to this topic

#1001 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 15 May 2008 - 08:12 PM

Jaz imam mastno lasišče (lasje konkretno mastni že 3. dan po umivanju) in vseeno olje na moje lasišče deluje izredno blagodejno, ne opazim nobenega večjega maščenja. Je pa res, da vedno potem lase umijem s Terax globinskim šamponom, ki pa totalno u nulo spuca in potem prav čutim, da imam zakon lasišče, ko da zadiha - podoben feeling je po pilingu v frizerskem salonu.

Crna, ful mi je čudno, da je pri tebi masten zgolj en pramen, ne znam si tega razložit. Pa po dveh tednih ti zihr ni olje gor ostalo, to ni mogoče, ker si si vmes zihr ene 4x oprala lase. hmm.gif

Nutella, E.F.A olje je olje, namenjeno intenzivni negi utrujenega, poškodovanega, srbečega, razdraženega, pač problematičnega lasišča, pa tudi drugače na zdravem lasišču deluje blagodejno in preprečuje kakšne težave. Je od firme Harologi. Ime je dobilo po visoki vsebnosti vitaminov E, F in A. V frizerskem salonu delajo z njim piling lasišča (jaz sem bila do zdej enkrat, spet grem naslednji ponedeljek), nanesejo ga na suho lasišč in ga temejioto vmasirajo, potem pa te dajo pod havbo za 20 minut, da pod toploto olje raztopi vso trdovratno umazanijo, pa da lasišče vsrka te vitamine in maščobne kisline. Potem ti lase šamponira s posebnim globinskim šamponom in na koncu je feeling wau. Meni je popolnoma izginila rdečica, nič več me ni srbelo in težko to razložim, ampak dejansko imaš občutek, kot da je lasišče zadihalo. Olje je naravno in ful kvalitetno, uporabljaš ga lahko tudi pri pripravi hrane in za nego telesa in obraza - moja frizerka si z njim maže obraz, dela razne hranljive maske in podobno, mi je ravno zadnjič neke svoje recepte razlagala. =) Olje lahko tudi kupiš v salonu (do zdej sta sicer pri nas Harologi salona samo dva, če se ne motim) ali preko spletne strani in si potem sama doma vmasiravaš v lasišče. Je pa drago, 30ml stane 20€, ampak se pomoje splača. Tle imaš link:

http://www.harologi....ranski-dodatki/

Pa še link teme Harologi:

http://www2.cudovita...h...=13406&st=0

Ekstrakt grenivkinih pešk je pa eden najučinkovitejših naravnih antibiotikov, deluje pomirjevalno in razkuževalno, super je za nego razdraženega lasišča, fino razkuži kakšne drobne ranice, učinkovito odpravlja prhljaj, uglavnem vsestranski je. Na dlani ga zmešaš s šamponom (10 kapljic), lahko pa tudi zmešaš z oljem in potem to vmasiraš v lasišče. Jaz imam tega:

http://www.srcek.si/...peck-i450.shtml
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1002 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 May 2008 - 08:15 PM

nutella`,
boga reva, res izgleda boleče.

jaz mam tudi en "problem" - lase doma nosim vedno v čop. ker če imam spuščene, ne morem nič delat. me motijo. in velikokrat me, hm, lasišče boli? tak, če lase na določenih mestih tik ob lasišču premikam, me boli. pa ko lasišče masiram (suhe lase), me na določenih predelih boli. pa mam sicer zdravo, nič ziritirano ali karkoli. je to od tega, ker so lasje tako dolgo v enem položaju - čopu? včasih jih imam tudi spete s krokodilom, na sredino glave, v figo.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1003 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 May 2008 - 08:16 PM

Dilema:
Ja, točno to. Ma pramen ni lih masten (tudi moji so 3. dan po pranju kr mastni, pa že nekje od sredine OŠ naprej), bolj se mi zdi, da je ostal nek preparat za oblikovanje gor.
Edini razlog da nastrada vedno isti pramen je, da si lase po dolžini površno umivam. Nekje sem brala, da je bitno umit lasišče, da se lasje po dolžini umijejo že s tem, ko šampon s curkom spiraš z lasišča. Bom jutri pazljivejša. Lol.

Fluff: Čop je kriv. Bodisi preveč zategneš, ali pa lasišče "cuka" zaradi teže. Sem že od velik ljudi slišala za to.
Mene te zadeve bolijo edino če ornk zategnem, spenjam si pa lase čimmanj.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1004 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 May 2008 - 08:18 PM

ej, saj to je, ker ne zategnem preveč! jih imam precej na lahko gor naštimane! zato mi je čudno...
a najbrž bo res vseeno krivo to. tudi spim s krokodilom. ker spat pa tudi sploh ne morem s spuščenimi - vsepovsod so.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1005 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17306 posts

Posted 15 May 2008 - 08:20 PM

Definitivno je kriv čop. Mene tudi včasih boli, če jih imam več časa spete v malo višji čop. Probaj si tak v izi čopek naredit (ne dvignjen pa ne ob glavi) ali pa presedlaj na kito tongue.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1006 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 15 May 2008 - 08:21 PM

Ja to je res, da ni treba las po dolžini fuuul umivat in se je treba bolj posvetit lasišču, samo pri mastnih laseh vseeno ni čist tko. =) Jaz ko imam kdaj tudi že po dolžini precej mastne, moram tudi dolžino fajn umit, če ne so lasje potem taki motni in niso za nikamor.

Flafi, tisto pa je res od čopa, ja. Tako, kot Crna, tudi jaz rakorekoč ne nosim spetih las, ker imam občutljivo lasišče in me potem vse boli. Pri gostih in dolgih laseh se to še bolj opazi, ker je večji pritisk na korenine in ti jih dobesedno 'vleče' stran od glave, če si jih spneš. Jaz imam eno malo špangico in si samo sprednje lase tko gor spnem, da mi ne padajo na oči. Spat pa pomoje res ne bi smela s spetimi lasmi. Jaz nisem nikdar, tudi ko sem imela lase do riti, sem spala s spuščenimi. Pač sem jih zjutraj previdno razčesala in je blo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1007 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 May 2008 - 08:25 PM

jaz sploh ne morem spat s spuščenimi, ker si jih neprestano cukam... me motijo zelo. gor mam spete tudi zato, ker mam potem bolj košate, ko si jih spustim. sicer mi jih precej vleče dol - mam že absolutno predolge. bo treba pod škarje.

• 0

#1008 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 15 May 2008 - 08:27 PM

Dilema milijonkrat hvala za vse informacije zares si mi ful pomagala (spet). kiss.gif Tisti "tretma" z oljem pa se mi zdi fuuul fajn, ampak na žalost jas ZIHR ne bom našla salona kje v moji bližini ki bi to izvajal. rolleyes.gif

Crna probaj z globinskim šamponom! smile.gif Nevem, jaz drugače NIKOLI nisem imela probleme z lasiščem. Moja razlaga je da pač uarad tega ker lasišče ni prišlo do lufta, ceu čas je biu tisti šop umetnih las čez in se je nabirala umazanija in se mi je zagnojilo ali kaj.

Moram povedat da sem si malo prej masirala lasišče z avokadovim oljem in na tem področju si ne morem ker me preveč boli. sad.gif

Fluffy, meni se tudi enako dogaja, ampak bolj redko ker imam drugače zelo močne lase in zdravo lasišče, nič me ne cuka če me ko močno krtači ali kaj podobnega.. no in na začetku sem tudi sama mislila da je to zarad tega kr sm skozi mogla tisti čopek na vrhu nosit dokler nism rekla sestri naj pogleda če je kaj za videt.
  • 0
Memento mori.

#1009 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 15 May 2008 - 08:29 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 15. 5. 2008 - 21:25) View Post

jaz sploh ne morem spat s spuščenimi, ker si jih neprestano cukam... me motijo zelo. gor mam spete tudi zato, ker mam potem bolj košate, ko si jih spustim. sicer mi jih precej vleče dol - mam že absolutno predolge. bo treba pod škarje.

Kako dolge pa imaš zdej? Nič kaj nas ne zalagaš s slikami, pa tak maš lepe lase, da bi jih vsak z veseljem pogledal.

Nutella, na tisto področje si ga samo malo vlij gor, bret masiranja. Pa ne se več hecat s temi umetnimi lasmi, tako gnojenje je ful šok za lasišče in lahko vpliva tudi na lasne mešičke in posledično na rast las, s tem pa se ni za hecat.
  • 0

#1010 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 May 2008 - 08:37 PM

Ali pa začasno ponucaj kak baby šampon.

Meni so pa ful fajn umetni pramenčki divjih barv. Za prejšnje novo leto sem imela dva modra gor in je blo super. Tak, občasni špas. Sem jih pa nalimala kak cm stran od lasišča in še to za zgolj tri dni, ker se ob stiku z vodo lim uniči in pramenčić odpade.

Jaz si lase žal tretji dan od pranja moram spet, a jih dam v naizi kito, ker tako manj trpijo. Me pa lasišče ne boli, oz. edino če orenk zategnem (včasih ko sem nosla fige je bil kar "safr"), je kar trdoživa moja buča. Škoda ker lasje niso in se mi lomijo, bastardi.
Fluff, slike limaj.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1011 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 May 2008 - 08:56 PM

ja precej dolgi so že no. ene 10cm nad ritjo. PREdolgi, ker se boljše počutim s krajšimi, pa lepše mi stojijo. a skos odlašam s frizerjem, ker ga mam precej izven lj, jaz sem večinoma v lj, drugam nočem. mah, brezveze limat, ker bi ble identične slike, kot že 100x vidne. nobenih novosti. ;-)

edit: sem jih vseeno nalimala v ustrezno temo. laugh.gif
  • 0

#1012 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 15 May 2008 - 09:53 PM

Fluffy kaj pa če bi si jih čiiist na lahko zvila v mehko figico in dala v mrežo vse lase, kot kuharce, pa boš mela vse lase na enm metsu,pa še spuščeni bojo
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1013 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 15 May 2008 - 10:06 PM

Ne da se mi brat vseh teh jajc (nič osebnega, a pozno je že), hotla sem ti samo rečt Nutella, da sočustvujem s tabo. Mora bit res blazno nadležno in boleče!
Sem s ekar malo skremžila, ko sem vidla sliki.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1014 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 May 2008 - 10:09 PM

QUOTE(rea @ 15. 5. 2008 - 22:53) View Post
Fluffy kaj pa če bi si jih čiiist na lahko zvila v mehko figico in dala v mrežo vse lase, kot kuharce, pa boš mela vse lase na enm metsu,pa še spuščeni bojo

dober predlog. bom razmislila. laugh.gif

• 0

#1015 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 16 May 2008 - 11:22 AM

Mene tako čisto malo včash srbi lasišče (res pa je, da hvalabogu še nisem imela gnojnega in krast), in mi res FUL FUL FUL pomaga jojobino olje, lahko iz prve roke (oz. las smile.gif povem. Prhljaja pa nimam, ga nisem mela nikoli,sploh ne bi vedla, kako zgleda, če ga ne bi vidla pr fantu.

Nutella, kje si kupila lasni podaljšek s klipsno? Res iščem nekaj kvalitetnega, tisti iz Mullerja me niso prepričali ker so taki redki lasje in čudne barve ... Ampak ga ne bi nosila več kot enkrat na dva tedna pomojem ... In Nutella, lepo barvo in frizurco maš! Frizurca mi je res luštna.

Fluffy, luckygirl za tako dolge lase tongue.gif
  • 0

#1016 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 16 May 2008 - 12:27 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 15. 5. 2008 - 21:56) View Post

edit: sem jih vseeno nalimala v ustrezno temo. laugh.gif

Pa kje je ta tema...nikol je ne najdem oops.gif verymad.gif
  • 0
Why so serious?

#1017 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19991 posts

Posted 16 May 2008 - 05:26 PM

To je nek kotiček, v katerega pridejo člani, ki že v vsem vidni del prilepijo kakšno svojo sliko ali pa imajo 1000 objav, se mi zdi. wink.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1018 Jeannette

Jeannette

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1241 posts

Posted 17 May 2008 - 11:33 AM

Še ena ki ima probleme s srbečim lasiščem, zato bom naredila to stvar z oljem na lasišče. Sam....a to daš kar direktno samo olje ali ga zmešaš s čim?
  • 0
500-krat ti lahko povem....

#1019 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19991 posts

Posted 17 May 2008 - 11:40 AM

Samo olje, lahko se da pa seveda še kaj zraven.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1020 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 17 May 2008 - 11:43 AM

Js sm to z oljem (in sicer z olivnim) poskusla enkrat. Lasje se niso nič bolj svetli, je bil pa fajn občutek, kot da se mi je res vsa svinjarija sprala z lasišča.
Trenutno mam na laseh vlage, da bi jo lahko izvažala, zato tega z oljem neki časa ne mislim ponovit. Verjetno konec poletja, ko bodo lasje bolj izsušeni.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users