Danes kuham...
Posted 07 November 2012 - 12:43 PM
Potrebuješ čebulo, česen - sesekljaš, čebulo postekleniš - pražiš na olivnem olju/dušiš, da se zmehča, na koncu praženja dodaš česen.
Če imaš paradižnike (4, 5) jih blanširaš, narežeš na majhne kocke - lahko pa uporabiš pelate - jaz ponavadi kombiniram oboje.
Ko čebule postekleni in se zmehča, dodaš paradižnik, pražiš in pustiš nekje na srednjem ognju par minut, nato lahko zmanjšaš in pokriješ. Soliš, sladkaš (! nujno, pol žličke sladkorja, da ublaži kislino paradižnika). Lahko malo popraš, nato pa dodaš mediteranske začimbe - origano, baziliko - kar obilno (: . Pokuhaš toliko, da je paradižnik mehak, ni treba pasirat, lahko pa. Če imaš svežo baziliko - toliko bolje.
Polento skuhaš na 1/3 vode in 2/3 mleka, dober ščep soli, košček masla, mešaš ves čas, dokler se ne začne gostit. Pride taka fina kremasta. Lahko že v polento nasekaš malo rukole - ji da kar precejšnjo aromo, zato se temu ponavadi izognem.
Potem imaš pa več opcij - polento daš v model, počakaš, da se ohladi in narežeš na rezine, popečeš na hitro na maslu. Na krožnik naloži za pest rukole, čez položiš par rezin polente, paradižnikovo omako ter na koncu koščke mocarele - na vroči omaki se raztopi in vleče kot čigumi.
Opcija za v pečico je pa taka: Kuhano polento razporediš v pekaču, preko preliješ paradižnikovo omako, gor nadrobiš mocarelo in daš v pečico, da se zapeče od zgoraj za kake 15 minut. Serviraš podobno kot prejšnjo verzijo - rukola spodaj, vse ostalo gor.
Kosilo je narejeno v 30 minutah!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 07 November 2012 - 01:13 PM
Popečeno polento pa ful pogosto delam, odkar si ti objavila recept polenta + piščanec in bučke v omaki. Meni je božanska, res jo rada jem!
Posted 07 November 2012 - 01:51 PM
Popečeno polento pa ful pogosto delam, odkar si ti objavila recept polenta + piščanec in bučke v omaki.
Enako

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 07 November 2012 - 02:18 PM

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 08 November 2012 - 01:51 PM
Posted 13 November 2012 - 08:07 AM
danes: riz s tofujem in zelenjavo
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 14 November 2012 - 12:04 PM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 14 November 2012 - 02:01 PM
priloga: blanširan brokoli + velika skleda zelene solate
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 14 November 2012 - 04:08 PM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 14 November 2012 - 04:48 PM

Posted 14 November 2012 - 04:49 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 14 November 2012 - 05:36 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 16 November 2012 - 08:25 AM
Opcija za v pečico je pa taka: Kuhano polento razporediš v pekaču, preko preliješ paradižnikovo omako, gor nadrobiš mocarelo in daš v pečico, da se zapeče od zgoraj za kake 15 minut. Serviraš podobno kot prejšnjo verzijo - rukola spodaj, vse ostalo gor.
To sem delala 2 dni nazaj, spodaj poletna, gor gobice popečene na čebuli in česnu, ter paradižnikova omaka, pa mocarela, in svež peteršilj. NORO!!!
danes: vege boranja
Posted 17 November 2012 - 02:56 PM
poleg: domač radič in 2 kuhana krompirja, ter - novost zame - bučno olje

Posted 17 November 2012 - 03:18 PM
Danes sem skuhala sveže testenine iz Lidla z zelenjavno omako (rumeno korenje, koleraba, pelati), rdeč radič. Vso zelenjavo imam od mame z vrta. Jutri mi spet prinese zalogo

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 17 November 2012 - 09:25 PM

Posted 18 November 2012 - 09:41 AM
Za moko sem zmlela ovsene kosmiče. Ful okusni! Aja pa žlico ruma sem dodala za aromo.

Posted 20 November 2012 - 12:46 PM
Posted 20 November 2012 - 01:34 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 20 November 2012 - 05:11 PM

pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users