Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1076 replies to this topic

#1001 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 23 October 2021 - 08:05 PM

Ta, kjer sem bila ta teden na razgovoru, je rekla, da je 400 prijav dobila.
  • 0

#1002 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 23 October 2021 - 09:09 PM

Uau, potem pa super, da si prisla v ozji izbor!
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1003 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 29 October 2021 - 04:37 PM

Jaz sem danes dobila pogodbo, vse stima, imam pa par vprasanj, ker se nisem bila redno zaposlena …
1. Osnovna bruto placa je znesek brez dodatkov in nadomestila za potne stroske in malico, koliko potem nanese se to? Ali je odvisno od podjetja? V pogodbi razen dodatka za delovno dobo nic ne pise.
2. Kako se izracuna, koliko dopusta ti pripada? 20 dni je minimalno, dodaten dan je za otroka, kaj se se steje? Jaz imam 22 dni.
3. Ali se vam dodatki na uspesnost obracunavajo mesecno, kvartalno, letno? Tukaj so sicer letna ocenjevanja.
  • 0

― V. Van Gogh

#1004 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 29 October 2021 - 04:41 PM

2. En dan imas verjetno na delovno dobo.
  • 0

#1005 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 29 October 2021 - 05:10 PM

6,1€ je maksimalna dnevna postavka za malico, prevoz bo pri tebi mesecna za lpp.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1006 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 29 October 2021 - 06:04 PM

Dodatki se prištejejo k neto znesku, to je potem izplačilo.

1 dan imaš za izobrazbo po moje. To je od podjetja odvisno.

Mi imamo 2x letno, spet odvisno od podjetja.
  • 0

#1007 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 29 October 2021 - 06:15 PM

Ja, za prevoz boš dobila 37 €, razen če imaš manj kot 2 km do lokacije dela, potem ne pripada, no vsaj za javne usužbence velja to z 2 kilometri. Ostali dodatki poleg malice pa so recimo še dodatek za delovno dobo, ostali pa zavisijo še od vrste dela in podjetja (dodatek za izmensko, stimulacijo, ...)

Št. dni dopusta pa spet odvisno od vrste dela in podjetja. Meni npr. se malo več nabere, ker 1 dodatni dan mi pripada zaradi možnosti okužbe, 2 dneva zaradi odgovornosti pri diagnostiki itd...

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1008 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 29 October 2021 - 07:50 PM

Hvala! Za zasebni sektor je meja 1 km. Mesečna Urbana še vedno pride več kot obračun kilometrine v mojem primeru. Je pa očitno čisto od podjetja odvisno, kako se odločijo. Enako glede dopusta in dodatka za delovno dobo, nekateri je ne štejejo v celoti.

• 0

― V. Van Gogh

#1009 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 29 October 2021 - 07:55 PM

Ja pri dopustu je pač samo osnova enaka, potem pa je dokaj različno. Jaz sem zdaj že večkrat slišala, da imajo tisti, ko gredo drugam delat, manj dopusta, očitno so pri nas kar radodarni. Jaz ga imam 27 dni, od tega 3 na delovno dobo (za vsakih 5 let 1 dan), 1 na otroka, ostalo pa na izobrazbo očitno...
Za potne ne dobim nič, malico pa imamo v firmi, neka 2€ na dan nam pa še izplačajo.
  • 0

#1010 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 29 October 2021 - 08:04 PM

Pomoje so na razgovoru mislili, da imam več delovne dobe, tako sem pa nekaj časa delala preko avtorskih pogodb in se šteje drugače. Tako da je ta dodaten dan dopusta za izobrazbo verjetno. Mislim da se šteje od 7. stopnje naprej.

• 0

― V. Van Gogh

#1011 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 29 October 2021 - 08:22 PM

Jaz mislim, da bom imela 24.Kolektivna za bancnistvo zacne pri 21, dva otroka in en dan delovne dobe.. Prej sem bila v kolektivni trgovine, kjer sem imela osnove 20.
  • 0

#1012 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 29 October 2021 - 08:31 PM

Uf, čisto sem spregledala, da je v pogodbi navedena ena stopnja izobrazbe manj kot jo imam. Bom rekla, da popravijo.

Neytiri, a ste se vi pogajali za plačo? Meni je zanimivo, da je obveljal znesek, ki sem ga omenila, ko so me vprašali o pričakovanjih za plačo. Saj je super, ampak si potem itak misliš, da bi mogoče lahko rekel za več. :D Po drugi strani se pa ravno s tem lahko zakolješ, ker na koncu pri izbiri kandidata lahko štejejo malenkosti ...

• 0

― V. Van Gogh

#1013 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 29 October 2021 - 09:00 PM

Mi dobimo sklep o odmeri letnega dopusta in tam tocno pise koliko iz za kaj si ga dobil. Jaz imam npr iz letne ocene, za delovno dobo, potem pa imamo se glede na delovno mesto.
Glede potnih pa bos videla, za javni sektor so vedno vzeli cenejso opcijo, poleti je bila neka sprememba pa nisem prepričana kaj tocno. Glede malice ti je Neytiri napisala koliko je max, ampak kolikor ven se firme to lahko same odlocijo koliko bodo dale.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1014 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 30 October 2021 - 05:26 AM

Jaz ga imam 20 osnove, 4 na izobrazbo, 3 na delovno dobo (2 za 5 let in 1 za 10 let) in 2 na otroke.
  • 0

#1015 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 30 October 2021 - 06:22 AM

Jina, jaz se nisem pogajala. V prejsnji firmi sem sla po enem letu reci, ce lahko kaj povisa, ampak smo o tem ze prej govorili, je bilo pa tudi drugace, ker sem imela vpogled v vse place zaposlenih pa rezultate podjetja in tako, bila sem dobra delavka in sem sla lahko samozavestno reci za vec, haha. Zdaj ob kupu bolniskih bi tezje rekla.
  • 0

#1016 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 30 October 2021 - 09:07 AM

Aha, razumem. Mene moti netransparentnost glede plac, kaj jaz vem, ce imajo res ostali zaposleni tudi tako zacetno. Sodelavcev pa itak ne mores takoj vprasat.

Potem imam pa res sorazmerno malo dopusta. V kombinaciji s tem, da imava otroka skos doma, no bueno.
  • 0

― V. Van Gogh

#1017 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 30 October 2021 - 11:17 AM

Pri nas je npr dolžina letnega dopusta odvisna od delovne dobe, zahtevnosti delovnega mesta, delovne uspešnosti, delovnih pogojev, socialnih in zdravstvenih razmer in starosti.

Jaz imam trenutno 27 dni. Za delovno dobo in zahtevnost dela skupaj 21 dni, za delovno uspešnost (letna ocena) 3 dni, za otroka 1 dan in za kronično bolezen 2 dni.
V prejšnji službi sem imela en dan več, ker so za kronično bolezen dali največ, kar lahko, 3 dni. Če vodja tukaj ne bo tako radodaren z letno oceno, pa se mi lahko drugo leto zmanjša dopust še za en dan.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1018 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 30 October 2021 - 11:23 AM

Pri nas se variabilni del plače (nagrajevanje po učinku) izračunava kvartalno, ampak ne vpliva pa na število dni dopusta. Samo v znesku se pozna.
  • 0

#1019 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 30 October 2021 - 01:06 PM

Zdaj sele vidim, kako so jih v mozevi prejsnji sluzbi nategovali glede dopusta … On je imel s 6-dnevnim izmenskim delovnikom, 5+ let delovne dobe in otrokom 20 dni dopusta. :cry: Pa pizdakanje se takrat, ko je ocetovskega izkoristil.
  • 0

― V. Van Gogh

#1020 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 30 October 2021 - 01:09 PM

Joooj, to pa res ni možno! 20 je faking osnova za 5 dnevni delovni teden.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users