V zadnjem tednu sem gledala
Shoot 'Em Up in
Hitman - Agent 47.
Shoot 'Em Up mi je bil res super, gre za akcijo, odlično začinjeno s črnim humorjem. Igrajo res sami super igralci, glavni je meni izredno ljub Clive Owen, poleg njega še Monica Bellucci in bad guy Paul Giamatti. Všeč mi je nenavaden začetek in to, da šele na koncu zares izveš, za kaj sploh gre, je pa cel čas zelo napeto, gre res za noro dobro narejeno streljačino, skos se nekaj dogaja, lik Clivea Owena mi je strašno všeč - on in njegovi korenčki, ki jih goji in mu služijo tudi kot smrtonosno orožje. =) Film govori o tem, kako mora Clive Owen čuvat nosečnico, ki jo hoče iz neznanega razloga ubit cel trop barab, na koncu ostanejo samo Clive, novorojeno dete in Monica, ki mu pomaga skrbet za dete (mamo ubijejo takoj po porodu). Ves čas se lepo razpleta zgodba, ki nam počasi razkriva, zakaj je novorojenček tarča stotine plačanih morilcev, kdo iz ozadja vleče niti in kakšna je življenjska zgodba glavnega junaka. Super film, jaz mu dam oceno 10/10, ker mi je ena redkih akcij, ki mi je bila resnično všeč in sem jo z užitkom pogledala.

Hitman - Agent 47 je še ena akcija, tokrat taka, kjer ni kaj dosti prostora za humor. Timothy Olyphant je moški brez imena, označuje ga samo številka - 47. Rojen je bil v šoli, kjer pobirajo zavržene sirote in jih urijo v vrhunske morilce, ki so kos vsaki nalogi, po naročilu izvedejo vsak atentat in brutalni umor, brez vprašanj. Film govori o spletki, kjer se vloge zamenjajo in 47 sam postane žrtev zarote, kjer je naprodaj njegova glava. Film je poln akcije, sper izvrstno posnet, ves čas izredno napet, sem mislila, da mi bo prekrut, ampak je bilo za zdržat (sem ful občutljiva glede tega), verjetno predvsem zato, ker je 47 (Timothy Olyphant) nenormalno hot, v tem filmu bi ga lahko živega požrla, čeprav mi drugače sploh ni všeč. =) Še enkrat zelo simpatična akcija, začini jo tudi Olga Kurylenko, ki igra kurbo ruskega predsednika in je v tem filmu hudo, hudo dobra bejba. Filmu dam oceno 8/10, ker je bil Shoot 'Em Up vseeno bolj po mojem okusu.