Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#1001 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 October 2009 - 10:17 PM

Bom.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1002 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 15 November 2009 - 03:21 PM

Mene pa zanima, katero manjšo žival (ne mačka ali psa) se da še najbolje udomačiti?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1003 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 15 November 2009 - 04:18 PM

vietnamskega pujska. zadnjič sem ga vidla na sprehodu po stari ljubljani!! thumbup.gif
  • 0

#1004 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 15 November 2009 - 05:48 PM

Ne govori, si me spomnila, da mi je všeč verymad.gif oops.gif biggrin.gif . Sem imela kaj manjšega v mislih. Pa če bi doma omenila prašiča, mi najbež prej psa dovolijo met biggrin.gif .
  • 0

• Guests

Posted 15 November 2009 - 06:32 PM

Dihurja al pa veverico. Mogoče tudi rakuna. Za dihurja pa veverico sem ziher.

Jaz sem pred enim tednom našla majhnega mucka, in ker ne morem iz svoje kože, sem ga vzela domov, potem ko sem nekaj ljudi v tistih blokih, okrog katerih je taval, vprašala, če ima lastnika, pa so mi zatrdili, da nima.
Mucek je super, je pri fantu doma...pred pol ure pa me je klical fant, da se je mucku med igro zlomil zobek. Predvidevam, da ima mucek še mlečne zobe. Ampak vseeno, če ima katera kakšne izkušnje s tem...a mi lahko pove, da bo vse v redu z zobki. Bodo novi zrastli?
  • 0

#1006 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 15 November 2009 - 06:48 PM

Ja ja, bojo zrasli novi, to vmesno obdobje traja čisto malo časa, ko en zobek izpade, je spodaj že novi. Takrat lahko muci kr precej smrdi iz gobčka. Ampak to vse pod pogojem, da je muc zdrav.
Moja sestrična je s ceste vzela eno revčko, k je bila tako podhranjena (verjetno je bila dolgo časa brez pravih vitaminov/mineralov...) in ni nikol zrasla v normalno mačko, skoz je bila taka kilava, mela probleme z ravnotežjem, zobke je mela pa čist boge...
Ful si prijazna, Ciara biggrin.gif
  • 0

#1007 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 15 November 2009 - 07:16 PM

hvala ciara, se bom mal pozanimala o predlaganih živalcah. smile.gif
  • 0

#1008 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18605 posts

Posted 15 November 2009 - 07:20 PM

Hm, če mene vprašaš- če ti mama na pusti imeti psa ali pujska ti tut dihurja ne bo laugh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

• Guests

Posted 15 November 2009 - 07:37 PM

Hvala Frida oops.gif Kakor opažam se nas večina tukaj trudi živalim pomagat...potem pa vsak pač naredi najboljše kar lahko...po svojih zmožnostih.
Ja, upam, da se mucku ne bo poznalo...pa da bo lepo rastel. Se mi ne zdi, da je bil ful podhranjen, očitno se je našlo nekaj ljudi tam, ki so ga hranili dokaj redno. Imel je gliste, ampak sem mu že prvi dan dala tabletko. Dlako ima pa kar lepo.

Mladoletna...Frčica ima dva dihurja. Baje je kar zadovoljna. Jaz sem ju videla in ste res srčkana navihančka smile.gif Pa upam, da ti bodo pustil vsaj eno veverico imet, če že drugega ne. laugh.gif

• 0

#1010 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19986 posts

Posted 15 November 2009 - 07:53 PM

Agrrrr, pustijo mi imeti kopensko želvo, noro twisted.gif !

biggrin.gif
  • 0

• Guests

Posted 09 January 2010 - 06:02 PM

Imam eno vprašanje. Moja zverinica je zdaj pri nas doma kakšna dva tedna in v tem času so ji neverjetno zrasli krempeljci. blink.gif Ker teka po snegu, si jih niti ne brusi ob beton ali drugo tršo podlago, tako da so res močno pognali. Zdaj me pa zanima, glede na to, da sem prej imela manjšega psa, če se dobijo klešče za krajšanje krempeljcev tudi za večje kužke - moja žverca je velika približno toliko kot koker španjel ali beagle. Pa vem, da je full nevarno lahko tole striženje, da ne poškoduješ živca, ampak k veterinjarju ga pa tudi ne morem vozit na striženje vsake dva tedna. hmm.gif
Že zdaj hvala za morebitne odgovore. smile.gif
  • 0

#1012 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 09 January 2010 - 06:11 PM

jaz peljem kar k veterinarju in prosim, če mi lahko poščipajo. Nič ne računajo...
  • 0

• Guests

Posted 09 January 2010 - 06:15 PM

Res ne? Hmm, zakaj se mi zdi, da v Lj. ni tako ... hmm.gif
  • 0

#1014 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 January 2010 - 06:16 PM

Wow, imaš pa prijaznega veterinarja. Jaz sem za postrižt kremlje od morskega prašička plačevala ko budala.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

• Guests

Posted 09 January 2010 - 06:18 PM

Ojej, tudi za prašičke računajo?? blink.gif cry.gif
  • 0

#1016 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 January 2010 - 06:20 PM

Pri nas ja wacko.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

• Guests

Posted 10 January 2010 - 07:44 PM

Ekola, sem se odločila, da mu bom sama strigla krempeljce. Ustrezen pripomoček za to opravilo imam že ogledan, tako da upam, da ne bo prehudih težav. hmm.gif smile.gif
  • 0

#1018 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 10 January 2010 - 08:16 PM

Nila, jaz ti svetujem, da gresta za prvič k veterinarju, pa naj ti on pokaže in razloži, potem naprej pa daj sama.

Ima svetlo ali temno obarvane krempeljce? Pri svetlih se krasno vidi, kje ne smeš več, lahko namreč samo beli del, rozastega pa ne več:

IPB Image

Tukaj imaš cel članek:

http://www.vetmed.ws.../dog_nails.aspx

Sicer pa velja, da je bolje odstrižt manj, kot pa preveč. V skrajnem primeru pač ravno toliko, da ne brusi z njimi po tleh, torej da ni moteče.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

• Guests

Posted 10 January 2010 - 08:27 PM

Hvala, DiLeMa!

Sicer sem prejšnjemu sama strigla, samo je bil majhen, imel je pa čisto črne krempeljce. Nikoli ga nisem do krvi, parkrat je malce zajokal.

Nova zverinica ima pa, hm, pisanje krempeljce. laugh.gif Eni so črni, drugi beli. In sem preverila, pri belih se lepo vidi živec. Tako da če recimo vsaj samo konico odrežem na belih in potem ravno toliko na črnih, ne morem zgrešit. Večkrat po malem.

Drugače pa ja, če ne bo šlo, ali pa če bo delal scene (lahko da se tega boji, ne vem še hmm.gif), bomo šli pa vsekakor k veterinarju. wink.gif
  • 0

#1020 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 11 January 2010 - 11:17 AM

Če bo delal scene pa v knjižnico po knjigo Linde Telington Jones-TTouch metoda in bosta na lep način napredovala. Lahko tudi naklikaš wink.gif
  • 0
IPB Image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users