Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#1001 zala

zala

sramežljivec

• Člani
  • 7 posts

Posted 18 November 2005 - 10:34 PM

sonchika prosim za oceno te čistilne kreme Cleansing cream pure radiance for normal or combination skin. Imam tester in mi je fenomenalna, ker MU lepo očisti in ko jo umijem z obraza mi kože čist nič ne zateguje.

Aqua
Disodium Lauryl Sulfosuccinate
Sodium Cocoyl Isethionate
Glycerin
Coco-betaine
Coco-glucoside
Glycol Distearate
Zea Mays
PEG-7
Glyceryl Cocoate
Cetearyl alcohol
Glyceryl Oleate
Glyceryl Stearate
Hydrogenated Castor Oil
Phenoxyethanol
parfum
Propylene glycol
xanthan gum
Ulva lactusa marine algae extract
Crithmum Marithimum extract (moisturising)
titynium dioxide
Methylparaben
Ethylparaben
propylparaben
Butylparaben
Isobutyl paraben

Hvala wink.gif
  • 0

#1002 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 November 2005 - 09:30 AM

Tale čistilna krema je tudi meni všeč. ni agresivna, ampak lepo očisti. Priporočam.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1003 zala

zala

sramežljivec

• Člani
  • 7 posts

Posted 19 November 2005 - 09:45 AM

hvala sonchika wink.gif
  • 0

#1004 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 19 November 2005 - 10:45 AM

QUOTE(DiLeMa)
Kneipp Šumeča Tableta Za Kopel Z Rožmarinom

Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Sine Adipe Lac (Nonfat Dry Milk), Sodium Chloride, Glycine Soja (Soybean) Oil, Zea Mays (Corn) Starch, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Oil, Eucalyptol, Limonene, Linalool, Camphor, Silica, Sodium Methyl Oleyl Taurate, CI 16255

Ful me zanimajo sestavine, ker mi tale tableta deluje prav mamljivo. Ful je velika in težka, čeprav je samo za eno kopanje, deluje pa baje tako, da se najprej uležeš v kad tople vode, nato pa spustiš notr to tableto, ki se potem približno 5 minut raztaplja in dela zraven take mehurčke. Diši pa tudi ful omamno ... seveda če vam je všeč vonj rožmarina, ker je res močen in predvsem zelo naraven. Upam, da so sestavine kul. ermm.gif

A lahko še tole prosim? oops.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1005 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 19 November 2005 - 11:12 AM

Mleko za telo Aquolina - kokos
Sestavine:
aqua
steareth-2
PPG-15 stearyl ether
cocoglycerides
sorbitol
parfum
yogurt powder
dimethicone
steareth-21
carbomer
disodium EDTA
sodium hydroxide
denatonium benzoate
imidazolidinyl urea
methylchloroisothiazolinone
methylisothiazolinone
  • 0

#1006 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 November 2005 - 07:16 PM

Apple Conditioner
Regenerator z izvlečki jabolka

aqua (water), cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, ceteareth-20, parfum (fragrance), benzophenone-3, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, citric acid, propylene glycol, pyrus malus (apple extract), sodium benzoate, methylparaben, sorbic acid, ci 19140 (yellow 5), ci 42090 (blue 1)

P.s. Sonchika jaz sem se spraševala, ... kaj če proizvajalci na embalaže ne napišejo vseh sestavin ali jih spremenijo? Je to možno? Ali so sestavine, ki so napisane na embalaži 1oo% tudi sestavine izdelka ?

Hvala.

• 0
Viens, reste ici!

#1007 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 November 2005 - 07:57 PM

Na tem forumu smo že dost govorile o kremi Elizabeth Arden Eight Hour Cream, pa sem zdej na netu izbrskala sestavine (upam, da so prave) in me zanima, če je krema res tako kvalitetna kot pravijo in če jo lahko upravičeno opišemo kot 'čudežno'. Sicer sem sama nad njenimi učinki naravnost navdušena, ker čudovito pozdravi manjše opekline, odrgnine, razpokane ustnice, razdraženo kožo in druge stvari, vendar pa me zanima, če sestavine to potrjujejo.

Petrolatum 56.8%, Lanolin, Mineral Oil, Fragrance, Salicylic Acid, Propyparaben, Castor Oil, Corn Oil, Tocopherol, BHT, Iron Oxides
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1008 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 November 2005 - 07:59 PM

QUOTE(DiLeMa)

Petrolatum 56.8%, Lanolin, Mineral Oil, Fragrance, Salicylic Acid, Propyparaben, Castor Oil, Corn Oil, Tocopherol, BHT, Iron Oxides

DiLeMa ni to komedogeno?

• 0
Viens, reste ici!

#1009 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 November 2005 - 08:05 PM

QUOTE(DiLeMa)
QUOTE(DiLeMa)
Kneipp Šumeča Tableta Za Kopel Z Rožmarinom

Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Sine Adipe Lac (Nonfat Dry Milk), Sodium Chloride, Glycine Soja (Soybean) Oil, Zea Mays (Corn) Starch, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Oil, Eucalyptol, Limonene, Linalool, Camphor, Silica, Sodium Methyl Oleyl Taurate, CI 16255

Ful me zanimajo sestavine, ker mi tale tableta deluje prav mamljivo. Ful je velika in težka, čeprav je samo za eno kopanje, deluje pa baje tako, da se najprej uležeš v kad tople vode, nato pa spustiš notr to tableto, ki se potem približno 5 minut raztaplja in dela zraven take mehurčke. Diši pa tudi ful omamno ... seveda če vam je všeč vonj rožmarina, ker je res močen in predvsem zelo naraven. Upam, da so sestavine kul. ermm.gif

A lahko še tole prosim? oops.gif

Meni izgleda kar fajn. Soda naredi mehurčke, vsebuje mleko (pozitivno za kožo), olje. Super stvar.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1010 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 November 2005 - 08:05 PM

Blondi, mleko je podpovprečno. Nima nobenega pozitivnega učinka na kožo, še vlažilno se mi ne zdi pretirano.
  • 0

#1011 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 November 2005 - 08:07 PM

[quote=¤PunChkA¤]
Apple Conditioner
Regenerator z izvlečki jabolka

aqua (water), cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, ceteareth-20, parfum (fragrance), benzophenone-3, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, citric acid, propylene glycol, pyrus malus (apple extract), sodium benzoate, methylparaben, sorbic acid, ci 19140 (yellow 5), ci 42090 (blue 1)

P.s. Sonchika jaz sem se spraševala, ... kaj če proizvajalci na embalaže ne napišejo vseh sestavin ali jih spremenijo? Je to možno? Ali so sestavine, ki so napisane na embalaži 1oo% tudi sestavine izdelka ?

Hvala.

Ni napak, ni pa tudi kaj posebnega. Jo tista Avonova maska prekaša. Pa tudi tu sem že ocenjevala nekaj zelo dobrih mask. Poglej malo nazaj.

Kar se tiče sestavin... seveda lahko kaj zamolčijo. Dvomim, da jih bo šel kdo preverjati. Samo jaz jim zaupam, da je navedeno vse. smile.gif
  • 0

#1012 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 November 2005 - 08:08 PM

QUOTE(DiLeMa)

Tole je pa navaden vazelin. Nikakor ne vreden 8 tisočakov. Je zelo mastna krema, ampak ne vsebuje prav nič pretresljivega.
  • 0

#1013 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 November 2005 - 08:08 PM

¤PunChkA¤ ta krema ni krema v smislu nečesa kar uporabljaš vsak dan. To je intenzivna 'SOS' krema, ki se uporablja za poškodovano kožo v smislu sončnih opeklin, zelo izsušene kože, za zaščito kože pred ostrim vetrom (recimo na smučanju), neverjetno hitro ozdravi razpokane ustnice, pomiri razdraženo kožo, zmehča trdo kožo (podplati, komolci) in tako naprej ... uporabna je res za ful stvari in pozdravi takorekoč vse in to ful hitro. Ni pa za vsak dan in za po celi faci, zato niti ni važno, da je komedogena. Mi doma smo dobesedno obsedeni s to kremo in jo povsod sabo nosimo za vsaj slučaj. biggrin.gif wink.gif
  • 0

#1014 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 November 2005 - 08:10 PM

QUOTE(sonchika)
QUOTE(DiLeMa)

Tole je pa navaden vazelin. Nikakor ne vreden 8 tisočakov. Je zelo mastna krema, ampak ne vsebuje prav nič pretresljivega.

Veš da sem pričakvala, da ne bo nič pretresljivega, vendar pa sama še nisem dobila v roke boljše zaščitne kreme, ki bi tako pomagala pri skoraj vsem. Glede na rezultate zame je pretresljiva, kar se tiče sestavin, sem pa kar imela občutek, da ne bo nevem kaj ... hecno je to.

Je pa cena če tko pogledaš res velika, vendar ko pomisliš, da ima cela naša familija ob redni uporabi kremo sigurno za leto dni, potem ni hudega.
  • 0

#1015 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 20 November 2005 - 06:19 PM

kakšna je pa tale maska za mešano do mastno kožo od Garnier Pure?

Glycerin, Kaolin, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, CI 77891, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Montmorillonite, Propylene Glycol, Aqua, Acrylates Copolymer, Alcohol Denat., Allantoin CI 42090, CI 77007, CI 77947, Lactic Acid, Lauryl Aminopropylglycine, Lauryl Diethylenediaminoglycine, Niacinamide, Propylene Carbonate, Salicylic Acid, Serine, Sodium Chloride, Sodium Lactate, Sorbitol, Spiraea Ulmaria, Stearalkonium Hectorite, Tea-Lactate, Triclosan, Urea, Zinc PCA, Parfum
  • 0

#1016 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 20 November 2005 - 07:26 PM

Maska vpija maščobo. Ima tudi salicilno kislino, ampak precej pozno, tako da ne pomaga prav nič. Boljša maska je Neutrogena 2v1 (tista, ki jo reklamirajo kot gel za umivanje in masko).
  • 0

#1017 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 20 November 2005 - 07:48 PM

Sestavine.Aqua/Water, Butyrospermum Parkii/Shea Butter, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Hydrogenated Polyisobutene, Petrolatum, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate Se, PEG-40 Stearate, Myristyl Myristate, Zea Mays/Corn Kernel Extract, Rosa Cannina/Rosa Cannina Fruit Oil, Ribes Nigrum/Black Currant Seed Oil, Helianthus Annuus/Sunflower Seed Oil, Bisabolol, Sorbitol, Stearic Acid, Myristic Acid, Palmitic Acid, Sorbitan Tristearate, Sodium Hydroxide, Butylparaben, Chlorhexidine Digluconate, Chlorphenesin, Ethylparaben, Isobutylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Parfum/Fragrance, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Isoeugenol, Linalool (F.I.L.B2541/5).

kaksna je ta nocna krema?
  • 0

#1018 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 21 November 2005 - 01:00 PM

HYDROFIRMING Bio6 Day Cream SPF15 or Night Cream
The following Ingredients are present in all variants of this product

Active Ingredients :

octinoxate
oxybenzone

Other Ingredients :

panthenol
peg-40 stearate
peg-7 glyceryl cocoate
phenoxyethanol
phospholipids
phytosterols
plant pseudocollagen
polymethyl methacrylate
potassium sorbate
ppg-2-ceteareth-9
proline
propylene glycol stearate
pyrus malus (apple) fruit extract
retinyl palmitate
simmondsia chinensis (jojoba) seed oil
sodium ascorbate
sodium hyaluronate
sodium hydroxide
sodium pca
squalane
squalene
thymus vulgaris (thyme) extract
tocopherol
tocopheryl acetate
trimethylsiloxysilicate
vitis vinifera (grape) fruit extract
vitis vinifera (grape) seed oil
water
xanthan gum
oenothera biennis (evening primrose) oil
arginine
beeswax
benzyl alcohol
bht
butylene glycol
carbomer
cetearyl alcohol
ceteth-24
choleth-24
cyclopentasiloxane
dimethicone
dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer
disodium edta
dmdm hydantoin
ethylhexyl palmitate
eucalyptus globulus leaf extract
fragrance
geum rivale extract
glycerin
glycine
glycine soja (soybean) lipids
glycine soja (soybean) oil
glycolipids
helianthus annuus (sunflower) seed oil
hydrogenated lecithin
hydroxyethylcellulose
lanolin alcohol
lauryl lactate
lecithin
lupinus albus seed extract
methylparaben

Recharging Day OR Relaxing Night Creams

Active Ingredients :

octinoxate
octisalate
oxybenzone

Other Ingredients :

panthenol
pantothenic acid polypeptide
peg-40 stearate
phellodendron amurense bark extract
phosphoric acid
propylparaben
pvm/ma copolymer
pyridoxine polypeptide
red 4
riboflavin polypeptide
santalum album (sandalwood) extract
sodium carbomer
sodium polyacrylate
steareth-2
thiamine polypeptide
titanium dioxide
trimethylsiloxysilicate
water
xanthan gum
acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer
bht
biotin polypeptide
butylene glycol
cyanocobalamin polypeptide
cyclopentasiloxane
dimethicone
dimethicone crosspolymer
disodium edta
ethoxydiglycol
folic acid polypeptide
fragrance
glycerin
glycine soja (soybean) oil
hordeum distichon (barley) extract
hydrogenated polydecene
imidazolidinyl urea
lavandula stoechas extract
lecithin
methylparaben
mica
niacinamide polypeptide

Kakšni sta kaj ti dve Avonovi kremi? Zanimajo me sicer samo dnevne kreme s spf 15, ampak nism najdla sestavin za vsako posebej. Sta primerni za mešano do mastno kožo? Sta komedogeni?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1019 Irena*

Irena*

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 677 posts

Posted 21 November 2005 - 01:20 PM

Bio6 sta obe komedogeni in namenjeni suhi koži.

Recharging day ima nek droben shimmer notri, da se svetiš kot, da imaš mast na obrazu. Sestavine nima nič posebnega, isto nočna. Za mastno ni, ker se boš po njej ful svetila. Pa šer vpije se ne vredu. Meni je bila obupna, sem jo takoj dol sprala. Imam pa mešano kožo.

Niso pa te sestavine po pravem vrstnem redu, na škatlici je drugače.

Od Avonovih je najboljša Moisture 24h-je za normalno do mastno kožo (vendar je brez zaščite), Botanisource-na normalno do rahlo suho kožo (isto), Multi-boost ima vredu sestavine, bi bila mogoče tudi za mastno in normalno-ima zaščito.
  • 0

#1020 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 21 November 2005 - 01:36 PM

Keep It Clean Vitamin Charged Cleanser

ascorbic acid
benzophenone-4
camellia sinensis leaf extract
citric acid
cocamidopropyl betaine
disodium edta
fragrance
glycerin
imidazolidinyl urea
methylparaben
panthenol
peg-120 methyl glucose dioleate
red 33
retinyl palmitate
sodium chloride
sodium citrate
sodium laureth sulfate
sorbitol
tocopherol
tocopheryl acetate
water
yellow 5

Multi-Boost Daily Vitamin Moisturizing Cream SPF 15

Active Ingredients :

octinoxate
oxybenzone

Other Ingredients :

pantothenic acid polypeptide
peg-40 stearate
petrolatum
phenoxyethanol
plankton extract
proline
pyridoxine polypeptide
retinyl palmitate
riboflavin polypeptide
saccharomyces/calcium ferment
saccharomyces/copper ferment
saccharomyces/iron ferment
saccharomyces/magnesium ferment
saccharomyces/manganese ferment
saccharomyces/potassium ferment
saccharomyces/silicon ferment
saccharomyces/zinc ferment
serine
sodium hyaluronate
sodium hydroxide
sodium pca
sorbitol
steareth-2
tetrasodium edta
thiamine polypeptide
threonine
tocopherol
tocopheryl acetate
trimethylsiloxysilicate
water
acrylates/carbamate copolymer
alanine
arginine
ascorbyl palmitate
beeswax
behenyl alcohol
benzyl alcohol
beta carotene
betaine
biotin polypeptide
c12-15 alkyl benzoate
carbomer
cyanocbalamin polypeptide
dimethicone
folic acid polypeptide
fragrance
glutamic acid
glycerin
glyceryl stearate
glycine
lecithin
lysine
methylparaben
niacinamide polypeptide

Se mi je zdelo, da tisti 2 najbrž ne bosta primerni. Samo še za to dvoje bi prosila komentar, potem pa dam mir. Sicer naj bi to bilo za normalno kožo, če se ne motim. Bi blo tudi za mojo mešano do mastno v redu? Sonchika, kaj ti menis? smile.gif
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users