kaj študirate
Posted 23 November 2008 - 02:40 PM
Posted 23 November 2008 - 05:25 PM
ja, sicer sm misnla FF v Lj., ampak program kot program je verjetno isti tut v mariboru?
Drgač pa ja, me zanima, če grem to smer s književnostjo, kaj pol sploh ratam- prfoksa angleščine? To ne bi.
Bi šla mogoče na prevajalsko smer.
Ker sm namreč ugotovila da obstaja precejšnja verjetnost da na komunikologijo na FDVju ne pridem, me pa angleščina tudi zelo zanima.
Jaz sem si tudi želela it na komunikologijo. No, sej si še zmerej. In delam maturiteti tečaj zato letos. Pa glih ne vrjemem, da mi bo uspelo gor pridet.
Mi je pa soseda rekla, da nj se na kteri drug predmet gor vpišem pa se drugo leto potem samo na drug program prepišem. Mislite, da bi šlo? Ima katera kaj izkušenj s tem?

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 23 November 2008 - 05:43 PM
Posted 23 November 2008 - 07:32 PM

Posted 23 November 2008 - 08:21 PM
Posted 23 November 2008 - 09:28 PM

Posted 24 November 2008 - 11:24 AM
Posted 24 November 2008 - 12:35 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 24 November 2008 - 07:16 PM
Sicer pa mislim, da ne drži ravno, da je humanistika sama piflarija in da pri jeziku ni kaj za razumet (podobne izjave slišim od kolegov naravoslovcev) ... Že zaradi tega, ker moraš pokazati nadarjenost in smisel za jezik, ni samo piflanje dovolj.
Posted 24 November 2008 - 08:15 PM
Pa tudi pri jeziku je treba marsikaj razumet. Seveda je pa 100x lažje če imaš posluh in smisel za jezik.
[Napoleon]
Posted 25 November 2008 - 02:44 PM
Posted 25 November 2008 - 04:49 PM
Posted 25 November 2008 - 05:16 PM
Jst bi pa sam neki rekla tisim, ki se bojite za točke. Splača se potrudit v 4. letniku in na maturi. Ker če je želja velika, potem se je dobro ornk potrudit. Brez truda ni nič, na žalost. Jst sm si tud zadnji letnik premislila glede študija in sem predvidevala, da bo ful omejitve in se potrudla za odličen uspeh in dobre točke na maturi. In zdej veselo študiram to, kar sem si želela. Sej je blo velik stresa pa vsega... ampak splačalo se je pa 100%.
Ja, absolutno se strinjam, ker ta rezultat, te točke na maturi ti ostane za vedno, tui če se kdaj kasneje še kam vpisuješ, imaš odlično izhodišče.

Posted 25 November 2008 - 11:10 PM
Posted 26 November 2008 - 02:59 PM
jaz bi se pa rada vzporedno vpisala na umetnostno zgodovino enopredmetno,ali katera ve ali je težko gor priti
Gor ni težko prit, pa če te zanima umetnost ti tudi študij ne bo pretežak. Ne vem pa ali se prav da samo enorpedmetno...
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 26 November 2008 - 03:51 PM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 26 November 2008 - 09:10 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 26 November 2008 - 09:38 PM
Zdaj sem končno našla kako je z vzporednim študijem dvopredmetne smeri: Če vzporedno študiraš samo en dvopredmetni program, lahko iz njega diplomiraš, če se tvoj osnovni študij lahko uporabi kot druga polovička, potrebna za diplomo.
Primer: študiraš francoščino in primerjalno književnost, vzporedno vpišeš psj. Tvoja osnovna diploma po zaključku študija bo seveda iz frj in prim. knj., ko pa dokončaš še psj, pa dobiš diplomo iz frj in psj ali iz prim. knj. in psj. Če študiraš npr. slovenščino enopredmetno in vzporedno vpišeš psj, je tvoja osnovna diploma iz slov. (enopredmetno), ko dokončaš psj, pa se ti lahko prizna dvopredmetna slovenščina (ker ta program obstaja in imaš kot enopredmetnica narejene vse izpite za ta program) in dobiš še diplomo iz slov. in psj.
Težava se torej pojavi samo, če je tvoj osnovni študij enopredmetni študij, pri čemer dvopredmetni študij tega predmeta ne obstaja (npr. psihologija, etnologija).
Torej ni problema, če že študiraš dve dvopredmetni smeri ali eno enopredmetno pri kateri obstaja tudi dvopredmetna različica. Če ni nič od tega, ne dobiš diplome, ampak samo neko potrdilo.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 26 November 2008 - 10:48 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users