Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#1001 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32325 posts

Posted 23 November 2008 - 02:40 PM

Na ruščini tudi ni obvezno predznanje, ampak to je itak najmanjši problem, mi smo imeli ene tri take, ki so se učili ruščino že v srednji, pa smo jih ostali na koncu prvega letnika dohiteli glede slovnice brez problema, ker je študijski program ful intenzivno našponan.

• 0

#1002 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 23 November 2008 - 05:25 PM

QUOTE(Sinnaia @ 22. 11. 2008 - 18:26) View Post

ja, sicer sm misnla FF v Lj., ampak program kot program je verjetno isti tut v mariboru?
Drgač pa ja, me zanima, če grem to smer s književnostjo, kaj pol sploh ratam- prfoksa angleščine? To ne bi.
Bi šla mogoče na prevajalsko smer.

Ker sm namreč ugotovila da obstaja precejšnja verjetnost da na komunikologijo na FDVju ne pridem, me pa angleščina tudi zelo zanima.

Jaz sem si tudi želela it na komunikologijo. No, sej si še zmerej. In delam maturiteti tečaj zato letos. Pa glih ne vrjemem, da mi bo uspelo gor pridet.
Mi je pa soseda rekla, da nj se na kteri drug predmet gor vpišem pa se drugo leto potem samo na drug program prepišem. Mislite, da bi šlo? Ima katera kaj izkušenj s tem? ermm.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#1003 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32325 posts

Posted 23 November 2008 - 05:43 PM

A da je težje prit na komunikologijo kot na angleščino na FF??
  • 0

#1004 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 23 November 2008 - 07:32 PM

Jaz mam pa tak načrt: Probat pridt na FDV - novinarstvo, na drugo mesto pa dam ruščino. Če mi ne uspe pridt na FDV bom eno leto bila na ruščini in šla dvigovat kak predmet na maturi in naslednje leto spet poskusila s FDVjem. Lahko pa da bom v tem letu ugotovila, da mi je ruščin bolj všeč kot FDV in tam ostala. Nekam se bom ziher vpisala. Je pa na FDVju (novinarstvo) okol 80 omejitev ponavad tko da bol klavrno kaže. Ruščina mi je fajn samo jaz nočem bit učiteljica. closedeyes.gif Idealno bi mi pa blo ruščina in novinarstvo (ker je ruščina dvopredmetna) ampak ne morem drugi predmet /študij z drugega faksa vzet. closedeyes.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#1005 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32325 posts

Posted 23 November 2008 - 08:21 PM

Sam se boš morala poleg ruščine vpisat še na eno smer na FF-ju, poleg tega pa, kako si ziher, da boš sorejeta na ru, če ne boš na prvo izbiro? A na ru ni omejitve al kako?
  • 0

#1006 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 23 November 2008 - 09:28 PM

Mja, sej vem, da ni 100% da bom pol pod drugo izbiro sprejeta na ruščino. To so samo moje pobožne želje. biggrin.gif Vem, da je ruščina dvopredmetna, zato sm pa rekla, da bi ful novinarstvo na FDVju vzela zraven, ampak to ni možno (ker lahka vzameš nekaj iz FFja). sleep.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#1007 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46033 posts

Posted 24 November 2008 - 11:24 AM

Punce, če oklevate ali vzeti pedagoško ali ne, pedagoška smer ni tako slaba in nikjer ne piše, da potem res moraš delat kot učitelj. Imaš pa odprtih več možnosti za zaposlitev, kot nepedagoški.
  • 0

#1008 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 24 November 2008 - 12:35 PM

Ja, se strinjam.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1009 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 24 November 2008 - 07:16 PM

Jaz sem naredila en letnik japonologije in res je, kar sta 2 predhodnici napisali: zahteva veliko dnevnega sprotnega učenja (sploh kandžiji oz. pisava), discipline, vzame ogromno časa ... Vse je bilo podrejeno japonščini. In posledično trpi drug študij na dvopredmetni smeri - no vsaj pr meni je bilo tako ... Da ne omenjam strašnih predpogojev, da sploh lahko greš na kolokvij in na koncu na izpit. Jaz nisem bila vztrajna in sem sredi drugega letnika presedlala na enopredmetno smer na drugi smeri, ker je postajalo vedno težje.

Sicer pa mislim, da ne drži ravno, da je humanistika sama piflarija in da pri jeziku ni kaj za razumet (podobne izjave slišim od kolegov naravoslovcev) ... Že zaradi tega, ker moraš pokazati nadarjenost in smisel za jezik, ni samo piflanje dovolj.
  • 0

#1010 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16987 posts

Posted 24 November 2008 - 08:15 PM

Se podpišem pod zadnji odstavek. Marsikdo si predstavlja zgodovino kot eno veliko piflanje letnic in oseb. Pomota. Res da si je treba zapomniti letnice in določene osebe, vsekakor pa je tudi treba razumeti celostno ozadje, kaj je pripeljalo do tega in tega dogodka, kakšne so bile posledice itd.

Pa tudi pri jeziku je treba marsikaj razumet. Seveda je pa 100x lažje če imaš posluh in smisel za jezik.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1011 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 25 November 2008 - 02:44 PM

Jst bi pa sam neki rekla tisim, ki se bojite za točke. Splača se potrudit v 4. letniku in na maturi. Ker če je želja velika, potem se je dobro ornk potrudit. Brez truda ni nič, na žalost. Jst sm si tud zadnji letnik premislila glede študija in sem predvidevala, da bo ful omejitve in se potrudla za odličen uspeh in dobre točke na maturi. In zdej veselo študiram to, kar sem si želela. Sej je blo velik stresa pa vsega... ampak splačalo se je pa 100%.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1012 Melaina

Melaina

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 258 posts

Posted 25 November 2008 - 04:49 PM

jaz bi se pa rada vzporedno vpisala na umetnostno zgodovino enopredmetno,ali katera ve ali je težko gor priti
  • 0

#1013 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32325 posts

Posted 25 November 2008 - 05:16 PM

QUOTE(Princeska @ 25. 11. 2008 - 14:44) View Post

Jst bi pa sam neki rekla tisim, ki se bojite za točke. Splača se potrudit v 4. letniku in na maturi. Ker če je želja velika, potem se je dobro ornk potrudit. Brez truda ni nič, na žalost. Jst sm si tud zadnji letnik premislila glede študija in sem predvidevala, da bo ful omejitve in se potrudla za odličen uspeh in dobre točke na maturi. In zdej veselo študiram to, kar sem si želela. Sej je blo velik stresa pa vsega... ampak splačalo se je pa 100%.

Ja, absolutno se strinjam, ker ta rezultat, te točke na maturi ti ostane za vedno, tui če se kdaj kasneje še kam vpisuješ, imaš odlično izhodišče. thumbup.gif
  • 0

#1014 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 25 November 2008 - 07:16 PM

QUOTE(Plain Jane @ 22. 11. 2008 - 20:37) View Post

Je katera na pravu v Lj.?

Jst. smile.gif
  • 0

#1015 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 25 November 2008 - 11:10 PM

Ekonomijo na EPF
  • 0

#1016 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 26 November 2008 - 02:59 PM

QUOTE(Melaina @ 25. 11. 2008 - 16:49) View Post

jaz bi se pa rada vzporedno vpisala na umetnostno zgodovino enopredmetno,ali katera ve ali je težko gor priti

Gor ni težko prit, pa če te zanima umetnost ti tudi študij ne bo pretežak. Ne vem pa ali se prav da samo enorpedmetno...
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1017 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18463 posts

Posted 26 November 2008 - 03:51 PM

Moralo bi se dati. Uf, kakšen stvek. laugh.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1018 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 November 2008 - 09:10 PM

Zihr se da.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1019 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17289 posts

Posted 26 November 2008 - 09:38 PM

Se da, ker obstaja bolonj. enopred. pa tudi stari enopredmetni.

Zdaj sem končno našla kako je z vzporednim študijem dvopredmetne smeri: Če vzporedno študiraš samo en dvopredmetni program, lahko iz njega diplomiraš, če se tvoj osnovni študij lahko uporabi kot druga polovička, potrebna za diplomo.
Primer: študiraš francoščino in primerjalno književnost, vzporedno vpišeš psj. Tvoja osnovna diploma po zaključku študija bo seveda iz frj in prim. knj., ko pa dokončaš še psj, pa dobiš diplomo iz frj in psj ali iz prim. knj. in psj. Če študiraš npr. slovenščino enopredmetno in vzporedno vpišeš psj, je tvoja osnovna diploma iz slov. (enopredmetno), ko dokončaš psj, pa se ti lahko prizna dvopredmetna slovenščina (ker ta program obstaja in imaš kot enopredmetnica narejene vse izpite za ta program) in dobiš še diplomo iz slov. in psj.
Težava se torej pojavi samo, če je tvoj osnovni študij enopredmetni študij, pri čemer dvopredmetni študij tega predmeta ne obstaja (npr. psihologija, etnologija).

Torej ni problema, če že študiraš dve dvopredmetni smeri ali eno enopredmetno pri kateri obstaja tudi dvopredmetna različica. Če ni nič od tega, ne dobiš diplome, ampak samo neko potrdilo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1020 Melaina

Melaina

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 258 posts

Posted 26 November 2008 - 10:48 PM

a je treba imeti ful visoko povprečje za umetnostno vzporedno?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users