Jump to content

Photo

Novice po SVETU

• Please log in to reply
1789 replies to this topic

#1001 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 23 September 2015 - 10:35 PM

Ne Ora, niti približno nisem mislila tako, kot si ti opisala. Sej nisem podvomila v njegovo znanje. Jaz se samo z napisanim ne strinjam, nisem pa bila žaljiva. Ti dve knjigi, ki sem jih napisala, sem pa dala kot primer za kvalitetno branje in razumevanje. Sicer naslednje ni povezano z begunci, ampak pri ukrajinski krizi se je po dveh letih pokazalo kdo je in bo profitiral iz tega. Na tak način jaz razmišljam.

Če je pa kdo razumel to kot nek napad, pa sori.

• 0

#1002 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 23 September 2015 - 10:42 PM

Zato pa sem napisala, da se tako bere. SIcer se pa strinjam s tabo glede tega, da nimamo vpliva. Se mi zdi, da vse kar lahko sama naredim je to, da če srečam reveža ga nahranim, oblečem in obujem če je to potrebno. 

• 0

• Guests

Posted 24 September 2015 - 07:39 AM

Meni se zdi žaljivo že samo to, da deluje napisano na način, kot da je Errolova izobrazba in izkušnje primerljive z branjem ene do dveh knjig. Ostalega lepljenega na to tematiko sploh komentirat ne mislim.

Meni se večina postov v tej temi zdi, kot da bi šel en, recimo, dober matematik komentirat nove modne smernice. :D Seveda je vsak upravičen do svojega mnenja, ampak debata je pa predvsem zaradi nepoznavanja/neznanja/straha/karješetakega povsem neproduktivna.

• 2

#1004 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18465 posts

Posted 24 September 2015 - 07:41 AM

Hm, dajmo se zmeniti na čez o par stvareh: tole je forum, na katerem se pogovarjamo o marsičem. Vsak ima pravico do lastnega mnenja in pogleda na vsako stvar. Kakor že vsakdo med nami verjame, da ima prav, nikakor ne more iti za to, da kdo koga v kaj prepriča. Niti najmanj me ne moti, da se ljudje ne strinjajo z menoj, če to izrazijo na civiliziran način. Frida in Ana se z menoj ne strinjata in to je to. Intelektualno poenostavljanje pa je, da kdo zapiše, da je moč kako stroko zajeti s tem, da prebereš dve, tri knjige. Samo na sebi to ni žalitev osebe, temveč intelekta.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1005 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 24 September 2015 - 07:46 AM

Kakšno pretiravanje Errol. Moj ubogi intelekt v narekovajih te pozdravlja.

• 2

#1006 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 September 2015 - 08:29 AM

11947459_1207714982588533_20797966253625

• 1

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1007 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 September 2015 - 08:35 AM

Hm, za sabo imam humanistično in družboslovno izobrazbo. Razmeroma utemeljeno trdim, da o teh rečeh kaj vem. Moje pisanje bolj zadeva analizo tega kar si ljudje (s teboj vred) nereflektirano mislijo o vsakodnevnih dogodkih. Pravljice so za tiste, ki ne razumejo...

^ Tole je pa tako lepo spisano, da se nadutost kar cedi izmed vrstic. 

Tudi jaz imam izobrazbo, povsem primerljivo tvoji (verjetno bi lahko enako napisala vsaj polovica foruma). Tudi jaz sem prebrala nešteto knjig, napisala marsikateri članek, pa se s tem ne hvalim.

To, da je določena stopnja ali vrsta izobrazbe enako kot razgledanost in znanje, vedenje, modrost, je zelo zastarela oblika razmišljanja... 

Zame izobrazba ne pomeni avtomatsko znanja. Ali, bolj pomembno, modrosti. In to, da se nekdo hvali s svojo izobrazbo, se mi zdi rahlo žalostno. Ponavadi se to zgodi tistim (pa ne pravim, da je tako tudi pri tebi), ki svojo celotno samozavest gradijo na podlagi tega, kaj so študirali in kaj so dosegli v sklopu svojega študija, stroke, zaposlitve... in tudi druge ljudi sodijo zgolj po tem, kakšno izobrazbo imajo in kaj so njihovi dosežki. ("Aha, ta je pa manj izobražen od mene, kaj pa ta sploh ve o svetu in življenju.")

To je moje mnenje. Sicer pa: slika zgoraj. 

• 4

#1008 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18465 posts

Posted 24 September 2015 - 09:46 AM

O mojem znanju, razgledanosti in stopnji izobrazbe, ne veš ničesar, prav tako ne o številu mojih objav, kaj šele njihovi vsebini. Če si v mojem postu zaznala enačenje izobrazbe, znanja, razgledanosti in modrosti, si funkcionalno nepismena. Zapisal sem le, da o določeni stvari nekaj vem. Če bi ti imela v stroki primerljivo izobrazbo in razgledanost moji, bi razumela, kaj sem napisal. Ni nujno, da bi se s tem strinjala, razumela pa bi teoretsko podlago. V tem primeru bi napisala kaj relevantnega, čeprav z drugega teoretskega vidika. Enako neupravičeno mi imputiraš, da svojo samozavest gradim na izobrazbi in takšnih ali drugačnih strokovnih dosežkih. Res pa je, da zanje nosim vso etično in pravno odgovornost. Ne poznava se osebno, ne trdim, da si slab človek, kvalificirano (in z dolžnim spoštovanjem) pa trdim, da slabo štekaš moj point v zgornjih zapisih. Če tole razumeš kot moje hvalisanje, pa je tvoj problem. Nedvomno poznaš (in s teboj še približno polovica foruma) star in primerno preverjen rek pro captu lectoris habent sua fata libelli.

• 1

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1009 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 September 2015 - 09:56 AM

:roll:

Vir sapit qui pauca loquitur. 

• 3

#1010 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 October 2015 - 09:36 PM

1122.jpg

23.jpg

32.jpg

42.jpg

5.jpg

6.jpg

• 0

• Guests

Posted 07 October 2015 - 08:23 AM

Xyz-x je že bilo napisano, da so te fotke fake. Čisto mimogrede.

• 0

• Guests

Posted 27 October 2015 - 12:55 PM

Najbrž ste že vsi videli, da je WHO dal ven izsledke raziskave, da sprocesirano (in deloma rdeče) meso lahko povzroča raka na debelem črevesu. Tukaj je en zanimiv članek o tem, kaj to pomeni.

http://scienceblog.c...u-need-to-know/

• 0

#1013 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 27 October 2015 - 01:16 PM

Fajn pregled, sem ravno zjutraj brala Q&A of IARC/WHO na to temo, kjer tudi par stvari lepo razlozijo. Tole mi je se padlo v oci v clanku:

So how much is a ‘sensible’ amount of meat? This is a much trickier question to answer. The evidence so far doesn’t point to a particular amount that’s, in terms of cancer risk, likely to be ‘too much’. All we can say is that on the whole, the risk is lower the less you eat. Based on a  range of health considerations, the Government advises people who eat more than 90g (cooked weight) of red and/or processed meat a day should cut down to 70g or less.

V tekstu Q&A z avtorji je malo drugace napisano:

Q. How much meat is it safe to eat?

A. The risk increases with the amount of meat consumed, but the data available for evaluation did not permit a conclusion about whether a safe level exists.

Je pa zanimivo videt podatke vis-a-vis kajenja kar se tice raka; skoda, da nimajo se posebne komisije za preventivo kardiovaskularnih obolenj, da bi ugotavljali povezave in podajali ugotovitve, ki bi sluzile za razvoj prehranskih smernic. 

Drugace mi je pa cisto mimo, ko se mediji spravijo dobesedno ljudi z ulice sprasevat, ce temu "verjamejo", kot da so desetletja znanstevnih dognanj na mizi za razpravo z vsakim, ki ima 10 sekund casa in je kadarkoli slisal "everything in moderation" (kako prikladno, ker si "moderation" itak vsak po svoje predstavlja). Vsako mnenje pac nima enake teze (in tudi ni treba vedno potrebe sprasevat po njem). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1014 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 27 October 2015 - 01:24 PM

Ja, ravno prej je bilo po radiu, da stara starša od  xy sta živela do 90. leta pa sta vsak dan jedla klobase ipd. Jah, če jih ne bi bi pa mogoče živela do 100 leta?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1015 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 27 October 2015 - 01:28 PM

Pa tudi, če enemu ne škodi, ni nujno, da bo drugi ravno tako lahko jedel do devetdesetega leta klobase in dožvel 90 let. To je meni tako mimo, prodajat take izjave v smislu, da so klobase ravno da ne zdrave in ti omogočijo življenje do 90 leta. Se popolnoma strinjam z Anouk, tu ni kaj za verjet, to niti ni nova ugotovitev.

• 0

• Guests

Posted 27 October 2015 - 03:07 PM

Itak ni kaj novega, novo je samo to, da so dale to ven takšne prominentne organizacije.

Jaz tudi poznam ljudi, ki kadijo kot Turki, pa so že čez 90, po drugi strani je pa moj stric umrl za rakom na pljučih, pa nikoli niti prižgal ni cigareta. To so brezvezni argumenti. Ti izsledki ne govorijo, da bo nekdo dobil raka, če bo jedel sprocesirano meso, ampak da ima večjo možnost, da ga dobi kot nekdo, ki ga ne je. Potem je pa tu še genetika, stres in kaj veš, kaj še vse. Da bi oporekal izsledkom znanstvene raziskave v svoj prid, ker rad ješ meso, je pač bedasto. Ampak taki ljudje smo. :wink:

Kar se mene tiče, jaz vseeno zagovarjam zmernost (ja, najbrž si jo predstavljam drugače, kot sosed, ampak upam, da imam dovolj zdrave pameti, da lahko za svoje telo sama presodim, kaj je zmerno). In raje pojem en goveji zrezek, kot pa da bi si na kruh namazala kocko sira, recimo, ki je tudi sprocesirana. Pa občasno pojem hrenovko ali kruh s pašteto, ampak si ne delam utvar, da mi koristijo. :)

• 0

#1017 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 02 November 2015 - 08:35 PM

Assange: Krizo v Siriji načrtoval Zahod s pomočjo umetne begunske krize
  • 0

#1018 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 14 November 2015 - 07:24 PM

http://www.rtvslo.si...m-stanju/378633

Kot poroča francoski Liberation, pa so ob posmrtnih ostankih enega od samomorilskih napadalcev pri nogometnem stadionu Stade de France našli sirski potni list. Namestnik grškega notranjega ministra Nicos Toscas je sporočil, da je bil lastnik tega potnega lista 3. oktobra registriran kot prebežnik na grškem otoku Lerosu, navaja Reuters. Toscas ni mogel potrditi, ali so omenjenega prebežnika registrirali tudi v drugih državah, prek katerih je prispel v Francijo. Francoske oblasti so zato v stiku s članicami EU-ja in tudi Grčijo, da bi dobili potrdilo, ali so ta potni list popisali še kje.

Predstavnik slovenske policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija je za MMC potrdil, da "v takšnih primerih mednarodno sodelovanje med državami stalno in intenzivno poteka z namenom operativnega preverjanja." Na vprašanje, ali je bila ta oseba registrirana tudi v Sloveniji, ni hotel podati odgovora.

• -1

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1019 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 15 November 2015 - 10:22 AM

http://www.bbc.com/n...africa-32169080 (april 2015)

:o
Kje so zastave Libanona, Kenije, Turcije, Iraka?
  • 0

― V. Van Gogh

#1020 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85968 posts

Posted 01 December 2015 - 11:59 PM

Mark Zuckerberg and Wife Pledge 99% of Their Facebook Shares to Charity

• 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users