Kontracepcijske tablete
Posted 03 August 2007 - 03:47 PM
Posted 03 August 2007 - 03:48 PM
kvečjemu ti lahko voda zastaja to pa je max 1 kg kar pa je vidno samo na tehnici. pa še to se je dogajalo pri "tastarih" kontracepsijskih tabletkah, te nove pa majo tako min količino hormonov not da ti res ne more nič bit.
so pa tabletke res fajn izgovor...mogoče pa sem se jaz tudi od tabletk zredila..hmmmmm
Posted 03 August 2007 - 03:50 PM
Posted 04 August 2007 - 12:03 AM
Glede rejenja&co citiram samo sebe:
Dohtarji itak skoz lažejo.
Kar se pa tablet tiče, se jih ne pipam več. Tud sama nism verjela, da se zrediš, če jih jemlješ. Uganete, kaj se je zgodilo? Jedla sem pol manj in telovadila enkrat več, po vsej logiki bi mogla shujšat - nak, zredila sem se ko prasica. Vsa sm bla neki napihnjena, ko en klinčev balon, pa celulit se mi je naredu!!!! (za info: nikoli prej niti potem nisem imela niti pikice te grozote, tudi moja mati ga pri skoraj 50-ih in katastrofalnem življenjskem stilu nima). Pol mi je dopizdilo in sem poslala vse skup k vragu. In shujšala v roku 3 tednov plus ves celulit je šel papa.
Tako da, men ne bo noben govoru, da se od te svinjarije ne da zredit. Pa še kako se da! Pa sem že praktično stradala, tako sem bila obupana zaradi rejenja ...
Posted 04 August 2007 - 11:21 AM
Posted 04 August 2007 - 12:59 PM
Posted 04 August 2007 - 01:07 PM
V torek grem itak do ginekologinje... Moram sestro mal prtisnt, da mi bo dala termin. 4 mesce že čakam na pregled, pol me pa pokličejo da je dohtarca na dopustu - naj pokličem po 20. avgustu... Grrr
Posted 04 August 2007 - 01:13 PM
Posted 04 August 2007 - 01:15 PM
Posted 04 August 2007 - 01:22 PM
Zredila sem se, dobila celulit, povečali so se mi joški. Zdaj, ali sem dobla celulit od tablet ali pač preprosto zaradi takratnega obdobja, ko sem se rada tolažla s hrano, ne morem rečt.
Nekaj so že verjetno vplivale. V kolikšni meri, pa ne vem.
Še zdaj jih jemljem. Sem ramišljala že o drugih, a se mi ne da do ginekologinje

Pomembno se mi zdi tudi omenit, da sem v tistem obdobju zaužila kar precejšnjo količino hormonov.
1. Kot kontracepcijo sem jemala, se mi zdi, da ?Logest?, kasneje še neke druge, a se ternutno ne spomnem imena.
2. Zaradi spleta okoliščin, zgubim menstro. Ginekologinja mi predpiše neke hormonske tablete, da jo dobim nazaj.
Čez par mesecev se le-ta povrne, a z njo pride tudi poraščenost po obrazu.
3. Dobim Diane 35 - proti poraščenosti, ki pa ne izgine.
Nekaj mesecev sem jih jemala, cela nesrečna zaradi puha, ki se je pojavil. Enkrat mi je blo pa dovolj. Vrgla sem tablete v koš in se jih par let nisem pritaknila.
Zdaj jih spet jemljem (diane), a ponovno v kontracepcijeske namene.
Ginekologinja je takrat rekla, da so trenutno najboljše na tržišču, nisem se preveč spraševala, ali je temu res tako.
Se mi je zdelo pomembno, da napišem ves ta hormosnki džumbos in s tem še bolj pojasnim, da ne morem s prstom pokazati na nobene od njih posebej.
Sem se pa večkrat spraševala, kako bi zgledala, če ne bi bila podvržena tolikim preparatom in tistemu stresnemu obdobju mojega življenja.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 04 August 2007 - 05:15 PM
Posted 04 August 2007 - 08:19 PM
Posted 05 August 2007 - 07:30 AM

Posted 05 August 2007 - 11:26 AM
Kinky, nisem dobila teh, ampak Logest. Zdaj pa me zanima, če ima katera izkušnje z njimi in kako se vam zdijo ? Meni je ginekologinja rekla, da naj bi mi pomagale pri krčih (zaradi katerih mi je tabletke sploh napisala), pa rekla mi je tudi, da naj se pacientke ob jemanju teh tablet ne bi zredile. Ali je to res ?

Posted 05 August 2007 - 12:44 PM

Posted 06 August 2007 - 10:45 AM

Js mam pa nasledn problemček, sem šla dol s tabletk in opažam, da je bla to zloooooooo velika napaka. Se mi je spet vse zmešal, predolg časa mam menstro in uiber preveč močno, tko da bom mogla it nazaj na tabletke. Prvotno sem js itak šla na tabletke glih zarad tega in ne zarad zaščite. Bom kr nazaj na Logest šla, men so ful odgovarjale.
Posted 06 August 2007 - 11:02 AM
Joj, ti pa si res dala veliko tega skozi. Poraščenost po obrazu ? Nad ustnico ali kje ?
Puh nad ustnico in po pradi

Sem dala čez par laserskih terapij, ki so me takrat prišle cca. 3000 kun, a je spet vse zrastlo nazaj. Zdravnica mi je rekla, da verjetno gre za hormonsko neravnovesje in da je brezveze, da še nadaljujeva. Nikoli nisem šla delat testov...
Mah... Bom že.
Luciferka, kak dolgo si zdaj brez tablet? 3 mesece? Mogoče se ti še poštima. Težko ti povem, ker nimam nekih izkušenj s tem.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 06 August 2007 - 11:11 AM
Posted 06 August 2007 - 11:24 AM
Tablete ti to reč lahko poštimajo, kot že veš pa niso nedolžna zadeva za zdravje. Moja kolegica denimo je imela menstruacijo dvakrat na leto, nato je šla na KT, po 4ih letih prenehala z jemanjem (letos marca) in od takrat še ni sploh dobila menstruacije, pa je stara 22. V vsakem primeru bo morala k zdravnici, da ji lahko postavijo diagnozo, ji svetujejo, mogoče kako zdravijo.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users