Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#1001 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 03 August 2007 - 03:47 PM

eh... meni še vedno ni jasno kake tabletke so najboljs. Jih nisem se jemala sam bi jih zdej v kratkem začela. In bi rada take ki nimajo stranskih učinkov kot je slabost in glavobol. Drugo pa ni tko pomembno.
  • 0

#1002 kokoška

kokoška

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 458 posts

Posted 03 August 2007 - 03:48 PM

mah dajte tabletke pa zredit se?!? zrediš se če preveč žereš, ne pa od tabletk.

kvečjemu ti lahko voda zastaja to pa je max 1 kg kar pa je vidno samo na tehnici. pa še to se je dogajalo pri "tastarih" kontracepsijskih tabletkah, te nove pa majo tako min količino hormonov not da ti res ne more nič bit.
so pa tabletke res fajn izgovor...mogoče pa sem se jaz tudi od tabletk zredila..hmmmmm
  • 0

#1003 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 03 August 2007 - 03:50 PM

Če se pri isti količini gibanja, enaki prehrani, enakem stilu življenja zrediš (in edina razlika med sedaj in prej so tabletke), že mora bit nekaj na tem. Vode v telesu pa lahko zastaja veliko več kot samo 1kg.
  • 0

#1004 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 04 August 2007 - 12:03 AM

Glede rejenja&co citiram samo sebe:

QUOTE(Darla @ 3. 5. 2007 - 22:05) View Post

Dohtarji itak skoz lažejo.
Kar se pa tablet tiče, se jih ne pipam več. Tud sama nism verjela, da se zrediš, če jih jemlješ. Uganete, kaj se je zgodilo? Jedla sem pol manj in telovadila enkrat več, po vsej logiki bi mogla shujšat - nak, zredila sem se ko prasica. Vsa sm bla neki napihnjena, ko en klinčev balon, pa celulit se mi je naredu!!!! (za info: nikoli prej niti potem nisem imela niti pikice te grozote, tudi moja mati ga pri skoraj 50-ih in katastrofalnem življenjskem stilu nima). Pol mi je dopizdilo in sem poslala vse skup k vragu. In shujšala v roku 3 tednov plus ves celulit je šel papa.

Tako da, men ne bo noben govoru, da se od te svinjarije ne da zredit. Pa še kako se da! Pa sem že praktično stradala, tako sem bila obupana zaradi rejenja ...
  • 0

#1005 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 04 August 2007 - 11:21 AM

Darla, katere si pa imela ?

• 0

#1006 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 04 August 2007 - 12:59 PM

Diane 35. MOČNO odsvetujem! Vzemte raje kake te novodobne, ala Yarina&co.
  • 0

#1007 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 04 August 2007 - 01:07 PM

Darla...mene samo skrbi, da se mi ne bodo zopet pojavli mozolji (zaradi tega sem dobila Diane - poleg tega pa še celulit in kile).

V torek grem itak do ginekologinje... Moram sestro mal prtisnt, da mi bo dala termin. 4 mesce že čakam na pregled, pol me pa pokličejo da je dohtarca na dopustu - naj pokličem po 20. avgustu... Grrr
  • 0

#1008 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 04 August 2007 - 01:13 PM

Jaz sem na ultrazvok čakala samo 3 tedne. =)
  • 0

#1009 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 04 August 2007 - 01:15 PM

Mah ej... Pravijo, da imajo 1 mesec čakalne dobe za pregled. Ok... kličem MAJA, mi da datum konec JULIJA. Me kliče 2 dni pred pregledom, da je dohtarca na DOPUSTU in naj pokličem po 20!!! AVGUSTU. Pogledam kdaj pride ženska z dopusta - 6.8. Me ne briga...v tork se grem razpičkit...
  • 0

#1010 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 04 August 2007 - 01:22 PM

Te mam jaz, a sploh ne morem povedat, kake stranske učinke so mele na meni. Nikoli se nisem pretirano obremenjevala s svojo postavo.

Zredila sem se, dobila celulit, povečali so se mi joški. Zdaj, ali sem dobla celulit od tablet ali pač preprosto zaradi takratnega obdobja, ko sem se rada tolažla s hrano, ne morem rečt.
Nekaj so že verjetno vplivale. V kolikšni meri, pa ne vem.

Še zdaj jih jemljem. Sem ramišljala že o drugih, a se mi ne da do ginekologinje oops.gif

Pomembno se mi zdi tudi omenit, da sem v tistem obdobju zaužila kar precejšnjo količino hormonov.

1. Kot kontracepcijo sem jemala, se mi zdi, da ?Logest?, kasneje še neke druge, a se ternutno ne spomnem imena.

2. Zaradi spleta okoliščin, zgubim menstro. Ginekologinja mi predpiše neke hormonske tablete, da jo dobim nazaj.
Čez par mesecev se le-ta povrne, a z njo pride tudi poraščenost po obrazu.

3. Dobim Diane 35 - proti poraščenosti, ki pa ne izgine.
Nekaj mesecev sem jih jemala, cela nesrečna zaradi puha, ki se je pojavil. Enkrat mi je blo pa dovolj. Vrgla sem tablete v koš in se jih par let nisem pritaknila.

Zdaj jih spet jemljem (diane), a ponovno v kontracepcijeske namene.

Ginekologinja je takrat rekla, da so trenutno najboljše na tržišču, nisem se preveč spraševala, ali je temu res tako.

Se mi je zdelo pomembno, da napišem ves ta hormosnki džumbos in s tem še bolj pojasnim, da ne morem s prstom pokazati na nobene od njih posebej.
Sem se pa večkrat spraševala, kako bi zgledala, če ne bi bila podvržena tolikim preparatom in tistemu stresnemu obdobju mojega življenja.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1011 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 04 August 2007 - 05:15 PM

Joj, ti pa si res dala veliko tega skozi. Poraščenost po obrazu ? Nad ustnico ali kje ?
  • 0

#1012 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 04 August 2007 - 08:19 PM

jaz sem včeraj nehala jemati tabletke Yarina, jemala sem jih zaradi blažjih aken, zdi se mi da mi je čist mal pomagalo, baje da bi rabil akaj močnejšega, ampak sej, zdaj ni važno, ker so mi te tabletke zamorile ta dva meseca čist preveč, slabost, sitnoba, sam jedla bi skos, čudn filing, kot da sem zadeta, bljak,. finito.
  • 0

#1013 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 05 August 2007 - 07:30 AM

A zatooo si bla taka tongue.gif twisted.gif laugh.gif
  • 0

#1014 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46033 posts

Posted 05 August 2007 - 11:26 AM

QUOTE(laLa° @ 30. 7. 2007 - 16:51) View Post

Kinky, nisem dobila teh, ampak Logest. Zdaj pa me zanima, če ima katera izkušnje z njimi in kako se vam zdijo ? Meni je ginekologinja rekla, da naj bi mi pomagale pri krčih (zaradi katerih mi je tabletke sploh napisala), pa rekla mi je tudi, da naj se pacientke ob jemanju teh tablet ne bi zredile. Ali je to res ? ermm.gif
Lala, jaz jemljem in se nisem nič zredila. Kilaža je ostala ista kot je bila pred jemanjem. Drugih učinkov razen da so mi malo prsi zrasle ter pretirane občutlijovsti in tega, da ko me kaj prizadane takoj dobim solzne oči ni bilo.
  • 0

#1015 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 05 August 2007 - 12:44 PM

Great happy.gif
  • 0

#1016 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 06 August 2007 - 10:45 AM

Adriane, k sem tisto tvoje prebrala sem se kr zgrozila, šit ej. hmm.gif

Js mam pa nasledn problemček, sem šla dol s tabletk in opažam, da je bla to zloooooooo velika napaka. Se mi je spet vse zmešal, predolg časa mam menstro in uiber preveč močno, tko da bom mogla it nazaj na tabletke. Prvotno sem js itak šla na tabletke glih zarad tega in ne zarad zaščite. Bom kr nazaj na Logest šla, men so ful odgovarjale.

• 0

#1017 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 06 August 2007 - 11:02 AM

QUOTE(laLa° @ 4. 8. 2007 - 18:15) View Post

Joj, ti pa si res dala veliko tega skozi. Poraščenost po obrazu ? Nad ustnico ali kje ?

Puh nad ustnico in po pradi sad.gif
Sem dala čez par laserskih terapij, ki so me takrat prišle cca. 3000 kun, a je spet vse zrastlo nazaj. Zdravnica mi je rekla, da verjetno gre za hormonsko neravnovesje in da je brezveze, da še nadaljujeva. Nikoli nisem šla delat testov...
Mah... Bom že.

Luciferka, kak dolgo si zdaj brez tablet? 3 mesece? Mogoče se ti še poštima. Težko ti povem, ker nimam nekih izkušenj s tem.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1018 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 06 August 2007 - 11:11 AM

2 mesca, in to je grozn. Tako občutek dobišp, kot da boš izkrvavel, veš kaj je to, če maš po devet do dest dni uiber močno menstruacijo. Js sem pol čis izmozgana, čeprov se smešn sliš, sam se mi kr mal vrti in čist apatična ratam. Se bojim, da se ne bo poštimal, ker sem mela prej tud take probleme, pa tud po dvakrat na mesec sem jo dobila. ne vem kako to, sam men se to sploh noče uredit, tud tko, mam use zmešan, ne samo to, da mam premočno menstro. Ma js sem čudna, moj telo očitno ne more brez tablet(pa ne sam brez teh za menstro) sploh funkcionirat.
  • 0

#1019 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 August 2007 - 11:24 AM

Jst bi na tvojem mestu raje šla do zdravnice/ginekologinje, ker gre pri tebi skoraj zih za kake hormonske težave, ker hormoni vplivajo na potek (moč, trajanje, pogostos) menstruacije. Razen če hočeš bit do menopavze na tabletih.
Tablete ti to reč lahko poštimajo, kot že veš pa niso nedolžna zadeva za zdravje. Moja kolegica denimo je imela menstruacijo dvakrat na leto, nato je šla na KT, po 4ih letih prenehala z jemanjem (letos marca) in od takrat še ni sploh dobila menstruacije, pa je stara 22. V vsakem primeru bo morala k zdravnici, da ji lahko postavijo diagnozo, ji svetujejo, mogoče kako zdravijo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1020 Kebabsi

Kebabsi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1663 posts

Posted 06 August 2007 - 11:33 AM

QUOTE(Darla @ 4. 8. 2007 - 13:59) View Post

Diane 35. MOČNO odsvetujem! Vzemte raje kake te novodobne, ala Yarina&co.

Zanima me katere zdej uporabljaš, ker jaz tut tele Diane 35, zaradi aknaste kože. Pa če jih neham jemat bom ful gorzna.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users