Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36378 replies to this topic

#10141 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4735 posts

Posted 08 October 2008 - 09:33 PM

Kak fejst komplicirajo na letališču glede mer dovoljene ročne prtljage? Gre pa za Ryanair.
  • 0

#10142 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 08 October 2008 - 09:41 PM

Glede mer mislim, da sploh ne, vsaj nikjer ni jasno napisana omejitev (kot je recimo pri teži prtljage). Jaz se sicer nisem peljala z Ryanair, ampak sej je verjetno povsod podobno.
Kokr sem jaz gledala, so imeli nekateri resnično ogromne kovčke (tudi najin je bil kar huge, sva imela oba s fantom vse notr) in ni bilo nobenega problema.

Aja, ups. Ti sprašuješ za ročno prtljago. oops.gif
Načeloma jim ni po godu nič, kar je večje od nekega normalnega nahrbtnika. Kakšne ogromne malhe in borše pomoje odpadejo, ampak itak ne vem, zakaj bi človek to vlačil na letalo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#10143 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 08 October 2008 - 09:42 PM

Ne komplicirajo koliko neses na letalo, vsaj pri meni ne, pa tudi pri nikomer drugem nisem opazila.
Naj bi pa bilo dolocene mere, toliko da lahko zadevo pospravis v tisti prostor za shranjevanje nad sedezi, pa naj ne bi preseglo 10 kil.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#10144 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4735 posts

Posted 08 October 2008 - 09:46 PM

Ja midva grema backpack varianto..torej s temi pohodnimi nahrbtniki. Vse mere grejo skoz razen v globino ne. Tu je predpisana 20cm, jaz pa imma okol 22. Če nebo šlo v tisto luknjo bom pa z rokami stisnla al kaj..ne vem. Upajmo na najboljše.
  • 0

#10145 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 08 October 2008 - 09:51 PM

Zihr bo slo.
Priporocam ti edino da prides med prvimi na letalo, da ne bodo prostorcki za prtljago ze zasedeni.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#10146 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4735 posts

Posted 08 October 2008 - 09:59 PM

A ni pod zicom prostor za prtljago pri ryanairu? pa nimajo vsi placa kam dat ročno?? To pa prvič slišim ohmy.gif

Pa še nekaj. Na karti mam Boarding sequence napisano in zraven številko. Kaj to pomeni, da ti določijo kateri greš na letalo al to vse naenkrat spustijo?
  • 0

#10147 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 08 October 2008 - 10:02 PM

Vse naenkrat spustijo, samo zice imaš pač določene.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#10148 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4735 posts

Posted 08 October 2008 - 10:10 PM

Na ryanairu ni sedežev označenih, vsaj jaz ne vidim.

Hvala za odgovore.
  • 0

#10149 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14560 posts

Posted 08 October 2008 - 10:37 PM

Zici niso oznaceni, spustijo pa ene prej, ki imajo priority boarding, potem pa tite ki so prej v vrsti.
Prostor za prtljago imas, samo ce ima vecina mickeno vec kot bi morali imeti lahko zmanjaka prostora.
  • 0

• Guests

Posted 08 October 2008 - 10:43 PM

Jaz sem letela z Ryanairom v Španijo letos poleti, pa sem zaradi nekih težav s pretežko prtljago dala šotor pod ročno prtljago, ampak je bil malo prevelik, pa so ga označili kot oversized bagage in ga dali med običajno prtljago. Brez problemov. Nazaj grede sem ga pa celo kot ročno prtljago vzela na letalo brez kompliciranja. Očitno ni samo od prevoznika odvisno, ampak tudi od letališča.
  • 0

#10151 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 October 2008 - 11:15 PM

Ja res je odvisno. Jaz sem mela na Gatwicku kovček težek 38 kil tongue.gif pa nisem doplačala centa, meja pa je 20 kil (Adria).
  • 0
Viens, reste ici!

#10152 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 08 October 2008 - 11:18 PM

38 kil samo zase? blink.gif Midva s fantom bi lahko mela skupi 40 kil, imela sva jih pa 21 (sva imela oba skupaj v enem velikem kovčku).
Pa sva imela vrh glave cot za en teden, pa še js ful kozmetike. Res si ne predstavljam, kaj vse si ti sabo vzela ... svinčeno topovsko kroglo? laugh.gif
  • 0

#10153 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 October 2008 - 12:47 AM

Šla sem za dva tedna, rabla sem vsak možna oblačila za kakeršnekoli podnebne razmere ( v Angliji nikoli ne veš in tudi potem se je izkazalo, da smo bli tri dni oblečeni kot Eskimi, tri dni smo hodli v kratkih rokavih, itd..), pa zraven sem mela še malo hrane, ker drugače bi v Angliji lahko samo umrla in valda kozmetiko, ki pa je ni blo več kot eno tako torbico. Se nabere, res pa je, da jaz ne vzamem zraven 5 majic za 5 dni ampak 15 majic za 5 dni. biggrin.gif Medtem ko za na morje, vedno spravim vse v en kufer, ker itak vzamem samo par majic s kratkimi, na naramnice, ... kopalke ... pa dvojne čevlje. To je drugače.

btw : vam tudi v postih podčrtuje kaj pišete narobe ? Meni prav podčrtuje, besede, ki niso slovnične. Ampak ne bom popravljala. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#10154 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 09 October 2008 - 06:07 AM

to je funkcija v firefoxu. če z desno klikneš ti da opcijo inštalacije slovenskega "črkovalnika" al kako že Word to imenuje...
  • 0

#10155 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4735 posts

Posted 09 October 2008 - 06:11 AM

Jaz sicer grem za 1 teden samo in je kr komplicirano se odločit kakšna oblačila nest za gor. London je ponavadi toplejši (vsaj napovedujejo tako), medtem ko je Škotska hladna in zelo deževna. Jaz imam tak malo vseh stvari, glede na dejstvo, da mi pol tega standardnega nahrbtnika ( 55 cm višine) zasede spalna vreča. Da ne govorim o kozmetiki, ki je nimam, ker so tekočine omejene.

Hvala še enkrat za vse informacije.
  • 0

#10156 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 October 2008 - 07:35 AM

QUOTE(Ana @ 9. 10. 2008 - 0:15) View Post

Ja res je odvisno. Jaz sem mela na Gatwicku kovček težek 38 kil tongue.gif pa nisem doplačala centa, meja pa je 20 kil (Adria).

Adria NIKOLI, ampak NIKOLI ne komplicira za nazaj iz Lonodna, lahko pa plačaš v Ljubljani, to se je pa že zgodilo. Tako da nisi imela neke sreče, tako je vedno.

bellini, s prtljago bo vse ok, ne skrbi, ne komplicirajo, iz. nihče ne meri ali kaj podobnega. Čaki, kozmetiko pa čekiraš, a ne? Ali imaš amo ročno prtljago? hmm.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#10157 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4735 posts

Posted 09 October 2008 - 07:46 AM

Samo ročno prtljago imam. Kozmetika pa čaka v prozorni vrečki lepo spravljena v 100ml flaške (šampon, zobna pasta, krema in gel za tuširanje)

Če bi imela običajno prtljago si nebi mogla izbrat online check in-a
  • 0

#10158 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 October 2008 - 07:49 AM

Aha, štekam, ja, sem ravno včeraj gledala za London, ker grem mogoče spet decembra. wink.gif

Torej, ti samo pazi, da imaš 1 ročno prtljago, lani ko sem šla v Granado so imeli nekateri po 3 ročne, in so jim zatežili, ampak šele ko smo bili že v mednarodnem prostoru...mislim, tam nimaš več kaj narediti. blink.gif

Ne bo panike, sploh, za 2 cm pa itak da ne. Ne skrbi. biggrin.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#10159 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4735 posts

Posted 09 October 2008 - 07:58 AM

Imam torbico v nahrbtniku smile.gif Hvala! Se beremo čez en teden biggrin.gif
  • 0

#10160 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 09 October 2008 - 03:24 PM

Koliko približno stane Clinique DDMG v 50ml različici?
  • 0
We must let go to live on.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users