Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#10021 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 03 November 2022 - 02:04 PM

_M_, haha :D

Meni gre vedno bolj na živce  kup krame, ki je sestra ne zmeče stran. Stari študijski zapiski, oblačila, prčkarije, nedokončani projekti, orodje, oprema za motor/avto.. Vse je tu nakramano. Mislim, da nič ne pretiravam, če rečem, da je za cca 50-70 škatlic in pakiranj čajev po različnih vrečkah stlačenih, ena omara komplet polna tega, pa ena polna miza stare kozmetike, da o oblačilih in raznih torbah, šalih.. sploh ne govorim. Danes sem stran zmetala za kakih 20-30kg starega papirja, kartonov, škatel, eno gajbo steklenih kozarčkov... Na kup pripravila stare odeje, ki jih zbira zavetišče v MB. Pobrisala prah, moram še pomest, posesat. 

Umaknila eno visečo polico z njenimi plašči, jopami, jaknami.. vse to pospravila brez težav na drug obešalnik z oblačili. Druga zgodba!!!! Ne razumem, kako je ni to motilo, tako stanje je tu gor že 10 let cca, nikoli ni imela prav nikakršne ambicije uredit si v bivalne prostore, ne razumem. Ne, da si bom zdaj jaz tu naredila stanovanje, ampak, z malimi stvarmi se da prostor naredit čisto drugačen, da izgleda vsaj približno bivalen.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#10022 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46099 posts

Posted 03 November 2022 - 06:18 PM

Švicarski nacin voznje po avtocesti. Še posebej neumikanje na prazen prehitevalni pas, ko se avtomobili iz pospeševalnega pasu vkljucujejo na avtocesto, voznjo s 110km/h po prehitevalnem pasu kjer je omejitev 120km/h in neumikanje iz njega, ko prehitijo vozilo, ki ga prehitevajo, prehitevanje z 1km/h vec kot vozi vozilo, ki ga prehitevajo, sunkovito bremzanje, ko v tunelu ali na avtocesti zagledajo radar in še bi lahko naštevala.
  • 0

#10023 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 November 2022 - 06:35 PM

A je v Sloveniji kaj drugače? :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#10024 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46099 posts

Posted 03 November 2022 - 07:53 PM

Ja, je. Ful je manj cincanja, voznja je bolj dinamicna. Ni prehitevanja po polzje, vozila se iz prehitevalnega pasu hitro umaknejo nazaj na vozni pas, sploh, ce za njimi vozi hitrejsi avto - tu se kar lepo vozijo po prehitevalnem, pa ce se za njimi naredi kolona, boli njih. So pa v Sloveniji druge stvari, ki so zoprne.
  • 0

#10025 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27443 posts

Posted 03 November 2022 - 07:59 PM

Meni se zdi na primorki pa ravno to vecni problem, od Vrhnike do Lj po prehitevalnem pasu pa magari ce je vozni prazen 🙄
  • 0

#10026 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts

Posted 04 November 2022 - 01:19 PM

Ja, se strinjam. S tem, da je tam problem še tisti radar, kjer začnejo vsi (četudi so prej vozili 110 km/h) panično bremzati, da jih ja ne bi slikal :butl: in potem imaš zamašek do Postojne.

Ne vem, jaz sem bila zadnja leta res ogromno na cesti, sicer največ na primorski in dolenjki, ampak se mi ne zdi, da so pri nas vozniki kaj boljši, kar se zgoraj napisanega tiče.
  • 0
Pablo Picasso

#10027 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46099 posts

Posted 04 November 2022 - 02:48 PM

Ok, jaz se po slovenskih avtocestah res ne vozim veliko, tako da mozno, da sem imela med voznjami sreco, da nisem naletela na te stvari, ampak na švicarskih pa redno izgubljam živce zaradi omenjenih stvari.
Pred Luzernom sta tud dva radarja sr skoraj vsakic se najde nekdo, ki najprej pri enem, potem pa se drugem iz 120km/h panicno bremza na 110km/h, da ga ja ne bi slikal.
  • 0

#10028 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17679 posts

Posted 05 November 2022 - 06:58 AM

Vonj po cigaretih, ki se skoraj vsako jutro prikrade v spalnico ob zračenju, verjetno od kakšnih spodnjih sosedov. Ahja. #življenjevbloku
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#10029 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20004 posts

Posted 05 November 2022 - 08:30 AM

Ja, midva morava tudi pazit, kdaj zraciva, ker soseda kadita na balkonu.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#10030 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27534 posts

Posted 22 November 2022 - 08:49 AM

Beseda činke in vse izpeljanke (ćinke, činkice, ipd), BRUH. A je tako težko reči p a l a č i n k e.
  • 0
Pablo Picasso

#10031 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 22 November 2022 - 05:31 PM

hvala za prevod, kaj naj bi to sploh bilo :)))))

Meni gre na živce KORONA!!!! in vse to, kar imam zaradi tega v zraku ... ali bom v petek že negativna, ali v soboto ali bom v ponedeljek šla lahko normalno v službo!!!!!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#10032 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86405 posts

Posted 27 November 2022 - 08:32 PM

Voznja po popolnoma nerazsvetljeni obvoznici v temi in megli, ker se spara z elektriko. :wacko:
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#10033 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23393 posts

Posted 27 November 2022 - 09:40 PM

Jaz sem ta teden šla 2x po avtocesti in je bilo tudi ful temno, pa še nisem mogla spomnit, ali je vedno tako, da ni nobenih luči.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#10034 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 27 November 2022 - 09:42 PM

Ja, vedno je tako. Meni so luči moteče 🙈
  • 0

#10035 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23393 posts

Posted 27 November 2022 - 09:46 PM

Meni je bilo pa tokrat moteče, ker je bilo tako temno in malo prometa. Sem imela občutek, da ne vidim več kot nekaj metrov pred sabo. :D
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#10036 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86405 posts

Posted 27 November 2022 - 09:59 PM

Verjetno je malo drugace, ker imamo mi razen par ur na soncne dni skos meglo. Sploh ne morem sprocesirat, kako jim kaj takega pade na pamet.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#10037 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26160 posts

Posted 27 November 2022 - 10:46 PM

Sej ima avto luči? Res ne vidim smisla po razsvetlitvi obvoznice....
  • 0

#10038 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 28 November 2022 - 08:24 AM

Ja, mene ni nič motilo v soboto. Je pa malo nenavadno,ker sem navajena, da je razsvetljeno.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#10039 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27443 posts

Posted 28 November 2022 - 09:16 AM

Po Nemciji in Avstriji je bilo povsod temno, pa tudi sicer me to ni nikoli motilo, se mi zdi, da je ze tako precej javne razsvetljave premocne.
  • 0

#10040 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46099 posts

Posted 28 November 2022 - 10:10 AM

Se strinjam glede javne razsvetljave. Ponekod je res cist premocna.
Na avtocesti in hitri cesti me pa bolj kot tema motijo vozniki, ki v nasprotni smeti vožnje nabijajo dolge luci in pa tisti, ki pozabijo izklopit meglenke, ko pridejo iz megle.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users