Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#981 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 25 May 2023 - 11:31 AM

O vau, kaj bi dala za tako stanovanje 😍. Pa gostiteljica tud ne zgleda slabo. :)
  • 0

#982 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 June 2023 - 12:45 PM

Naše štiridnevno potovanje po Italiji je na žalost končano.

V soboto smo začeli na serverni strani in sicer na željo sineta smo šli najprej pogledat Forte Corbin in zraven še Monte Cengio (sosednji hrib), oboje ostanki iz 1. sv vojne. Sploh Monte Cemgio je name naredil res vtis, v kaj so delali te njihove steze. Prava panoramska pot.

Potem smo se peljali čez planoto naprej še bolj proti severi čez Trento in potem nazaj proti jugu in sicer na sever Gardskega jezera (Riva del Garda), kjer smo si ogledali fantastičen slap Varone (zelo priporočam nakup palerine) in se pozno zvečer spustili blizu mesta Garde, kjer smo malo v zaledju imeli apartma. Naredili res veliko kilometrov. 

V nedeljo smo na hitro spremenili plane in šli na ogled Madonna de Corona, romarske cerkvice v steni (moja želja) in nadaljevali pot v Verono (želja naše gospodične), kjer smo preživeli nadaljnih 6 ur. Mesto smo peš prečesali naprej in nazaj (vsaj stari del mesta) in je res krasno mesto. Škoda edino za visoke temperature, saj bi si ogledali še bistveno več, a nam je zmanjkalo moči. 

V ponedeljek smo se spustili na jug Gardrskega jezera in si ogledali Sirmione, prav tako krasno mesto, a ker smo tja prišli šele po 10 uri, je bila že taka vročina, da nas je minevalo živet. Škoda res. Smo pa pojedli največji in najdražji sladoled v življenju (naročiš kar lončke in 2x najmanjša (baby) porcija in 2x otroška je bilo skupaj 28 eur. To je bil cel obrok, je bil pa dober sladoled.

Potem smo šli ponovno proti severu in je nas3 odložil v mestecu Malcesine. Smo se z gondolo povzpeli na Monte Baldo (skodaj na 1800m nadmorske višine) in tam v prijetnem hladu uživali par ur (krasni razgledi, žal verjetno zaradi vročine/sopare so bile meglice). Ker je konstatno pihalo, je tudi raj za padalce in smo videli vsaj 15 vzletov, se malo sprehodili in se odpeljali nazaj v vročo realnost, si spodaj ogledali še stari del mesta in grad. Vmes je D šel v Rivo del Garda si ogledat srf točke, žal pravega vetra ni bilo. Ko se je vrnil po nas smo šli še na večerjo.

Zadnji dan (torek), pa je bil "brezvezen Gardaland" (tako sta ga mulca opisala zadnjič, da sem si jaz zaželela in da naj mi bo, bosta pač šla  :P ).

Jaz sem bila zadnjič 30 let nazaj, D menda 25 let nazaj, otroka pa še nikoli. Karte kupili nekaj ceneje že online, ampak za Sealife sploh ni bilo časa.

Tja smo prišli malo čez 10 uro, aplikacijo smo imeli že naloženo in gasa po atrakcijah. Začeli smo z nečem vodnim, potem smo šli na Mamuta in naš sine, ki je res totalno neadrenalinski, je že na Mamutu delal celo štalo (otroka sta sedela skupaj, midva pa zadaj) in sem dejansko mislila, da se bomo cel dan vozili samo z "gosenicami", ker ne bo hotel na nobeno drugo stvar. Malo smo ga prenesli okoli in ga speljali na Shamana. Tako se je drl gor, da sem mislila, da v življenju ne bo več spregovoril z mano. Ko se je vlak ustavil, je imel toliko adrenalina in se samo drl, da to je bilo pa noro. Da skratim priću, na koncu smo se peljali z vsem, razen z Blue Tornado in Oblivian, ampak zato, ker sem jaz črto potegnila. Bilo je noro vroče, mene je že od vsega malo bolela glava in ker sem pričakovala, da bom nazaj še kaj vozila, nisem hotela še dodajat. Nikoli si nisem mislila, da bo moj sine navijal za vse najhujše in da bo nad Raptorjem dejansko navdušen (no vsi 4 smo bili). Dveh atrakcij nismo šli pogledat, ker je bila skoz pol urna čakalna vrsta in smo se odločili, da pač pustimo za drugič.

Dolžine čakanja se zelo spreminjajo skozi dan in aplikacija je res zakon, kar se tega tiče. Smo malo več hodili, ampak veliko časa pa privarčevali pri čakanju na atrakcije. Ven smo šli ob 18h, ker smo bili izžeti in se nam ni dalo več. Čisto sta bila navdušena nad celim dnevom. 

Tako smo bili prešvicani, da smo se takoj zraven skočili  še skopat v jezero, šli v Venoni na KFC in prišli domov malo pred polnočjo. 

Bil je fantastičen dopust, žal kot vedno prekratek in komaj čakam, da se vrnemo kdaj (tudi midva sama, ker njemu je pa zelo všeč ideja za srfanje). Vsekakor pa se vrnemo tudi v Gardaland in kakor smo videli zvečer, ko smo odhajali, je vredno počakat na podaljšanje delovnega časa do 23 ure (ravno ta vikend) in vzameš popoldansko karto za 25 eur in se precej bolj v miru sprehodiš po celotnem parku, ni otrok, pa še vročine ni več take. Edino prespat moraš potem nekje tam. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#983 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 21 June 2023 - 05:33 PM

Kami, uau. Tole se super bere. Bi takoj šla, samo rabim še šoferja😂
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#984 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 21 June 2023 - 06:35 PM

Super Kami! Me veseli, da ste se imeli fajn!
  • 0

#985 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 20 July 2023 - 08:42 AM

Marmelada, ti kar tu odgovorim.

Za nazaj smo si vzeli se 3 dni za Toskano. Prvi dan smo se s pristanisca zapeljali do Pise pogledat stolp in je bila E fascinirana,njej je bil to najboljsi del pocitnic 🤣. Potem smo se po toskanskih gricih zapeljali do San Gimingana, kjer smo dva dni kampirali 10 min z mesta in si ogledali San Gimingano, Sieno in se najedli sladoleda v gelaterii Dondoli, sli smo pogledat se kak se je zgodilo s fattorio Voltrono,kjer smo bivali pred 5 leti, pa so jo prodali in pocasi propada. Na poti do tja smo se vstavili v sosednji fattorii in nakupili vino in olivno olje. Zadnji dan smo odsli se na kavo in sladoled v mesto,potem pa proti Firencam,kjer smo zabili naslednjih 6ur in skoraj dahnili po poti na belveder,ker so prenavljali stopnisce in je bilo ful slabo oznaceno pa se zatavali smo,sredi najvecje sparine. Po kosilu smo se odpravili nazaj proti domu (parkiranje v Firencah je najbolj optimalno pri Coopu,ceprav je tudi tu po novem parkirnina in potem s tramvajem v mesto). Tik pred zdajci naju je google opozoril,da nasajajo hudi zastoji na avtocesti proti Bologni,tako da smo res zadnji sekundo zavili na regionalko in se izognili 4 urni voznji do Bologne. Kasneje smo po poti brali,da je bil nek potres in je prislo do poskodb katedrale v Sieni in da je tudi Firence precej prerukalo,mi smo s parkirisca startali 16.30,potres je bil pa ravno enih 10 minut za tem in ga nismo cutili,ker smo se z vozili.

Prejsnji vikend smo pa izkoristili se za ogled Benetk,kjer smo spali v kampu Venezia Village, kjer vozi bus skoraj izpred vrat kampa do postaje v mesto. Svojevrstna izkusnja je italija poleti, nenormalno je americanov in temu primerna je tudi ponudba ampak ok,smo se edino v Benetkah nasrali in pica res ni bila dobra. V nedeljo smo potem odsli na lido Jesolo,kjer je res hotel pri hotelu in strasna guzva, ampak mulariji je bilo zakon,ker je skoljk da jih lahko kar s pestjo nalagas v kanglico 🤣. Zaradi mojega pmsja smo se tudu fejst skregali in malo naspiceni odsli proti domu,spet po regionalki skoraj do Palmanove,ker je bila na AC guzva in moram rect da je cudovita pot 😊 pa tudi doma smo bili okrog 18h tako da smo se v miru razpakirali in pripravili na ponedeljek 😊
  • 0

#986 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 20 July 2023 - 09:31 AM

Super. :)

Saj sem te imela namen enkrat vprašat glede Toskane. Za koliko dni ste pa sli prejšnjič? Ste takrat spali v istem kraju ali ste se selili?

Toskano še imamo v planu. Jaz sem sicer že bila, z gimnazijo smo šli, ampak to je če 20 let nazaj. :lol: Se pa sploh ne spomnim, za koliko dni smo šli takrat. Šli smo v Firenze, Piso, Sieno, Lucco in San Gimignano. Ko bomo šli družinsko, bi šla v iste kraje, bi pa dodala še par drugih krajev in obalo. To bi bilo pomoje za vsaj 1 teden.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#987 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 20 July 2023 - 09:56 AM

Ja zdaj je dol ful toplo,sploh notranjost,ob morju vlece. Obakrat smo bili po 3 dni. Zelja je se Saturnia,Lucca,Spiaggie bianche... Cinque terre,mamo se za videt no. Obakrat smo bili na enem meestu,ampak ce bi hoteli se videt bi se selili,kwr ravno Saturnia je kar juzneje.
  • 0

#988 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 20 July 2023 - 10:14 AM

Aja, sem mislila, da ste bili več časa. Ne, saj poleti ne bi šla. Spomladi ali jeseni, ali še v začetku junija. Cinque terre imam tudi željo videt. No pa še veliko drugih lokacij v Italiji. Res veliko ponuja, meni je ful všeč.
  • 0

#989 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 20 July 2023 - 02:35 PM

Meni je bilo v Toskani ful lepo srednjevesko mestece Cortona. V Sieni smo komaj zdrzali par ur, haha.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#990 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 20 July 2023 - 02:48 PM

V Cortoni ima od kolegice druzina hiso. Jo tud oddajajo: https://www.casa2elisabette.com/
  • 0

#991 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 20 July 2023 - 04:21 PM

Podgana, za koliko časa ste pa vi šli in katere kraje ste pogledali?
  • 0

#992 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 20 July 2023 - 06:04 PM

Mi smo sli 2 leti nazaj v Sieno, Tarkvinijo, Rim, Assisi, Cortono, Arezzo, Benetke. 9 noci se mi zdi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#993 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 30 July 2023 - 11:29 AM

No, vceraj se mi je usralo in sva na Ryanair kupila letalske, znizane na 92 na osebo, potem so se pa spet podrazile. Se vedno je to 317 samo za nazaj, kar je relativno veliko. Je pa vecerni let, tako da imamo prakticno dodaten dan tam.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#994 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 30 July 2023 - 12:59 PM

Kalypso, tole mi je ful vsec. Ma kje 9bjavljen cenik za vilo/hiso?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#995 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 06 August 2023 - 07:27 PM

Jaz gledam Visititaly na ig in bi sla kar nazaj,koliko je se za videt. Prav zavidam vam Jina, pa ceprav Sardinija name ni naredila vtisa.
  • 0

#996 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 06 August 2023 - 07:30 PM

Ja res, midva pa ze od takrat sanjariva o njej. Nobena obmorska destinacija, predvsem plaze, se niso mogle primerjati s sardinskimi, pa pokrajina je ful lepa. Upam, da bo fajn tudi letos v troje. :)
  • 0

― V. Van Gogh

#997 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 06 August 2023 - 07:38 PM

Seveda bo,kot bi drugo destinacijo obiskala bo, z otrokom res marsikaj drugace dozivis,ni romanticnih soncnih zahodov so pa druge nore avanture. Meni je bila takrat ful bolj vsec Korzika in sem bila v dno duse razocarana ker sem prevec primerjala. Prevec mondena mi je bila,Korzika je bolj divja. Ampak ko se zdaj spominjam za nazaj je bila precej neverjetna tudi Sardinija, se mi pa ze leta kolca po Siciliji in Kalabriji.
  • 0

#998 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 06 August 2023 - 07:50 PM

A v Apuliji si ze bila?
Tisti mondeni konci Sardinije meni sploh niso bili vsec, na sreco sva sla tja samo na dnevni izlet. Tega je najvec na severu (Costa Smeralda in okolica), kamor me sploh ne vlece vec. Pa tudi cisto na jugu je bilo ful turisticno ze takrat. Gremo pa zdaj na druge konce kot midva takrat. Je toliko za videt, da se mi zdi skoda, tudi da bi bili na samo eni lokaciji nastanjeni, pa ceprav bo ze zaradi tega bolj podobno potovanju kot dopustu. Vseeno se pa ne bi vec toliko vozila kot takrat.
  • 0

― V. Van Gogh

#999 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 06 August 2023 - 07:54 PM

Ne, se veliko koncev moram pogledat 🤣
  • 0

#1000 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 August 2023 - 09:07 AM

Kalypso, tole mi je ful vsec. Ma kje 9bjavljen cenik za vilo/hiso?

Joj, sorry sele zdaj vidim. Mislim da ne. Pisi jim.

Meni ima Sardinija tud dalec najboljse plaze v Evropi. <3 Pa hrana je vrhunska.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users