Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#981 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 24 April 2016 - 06:05 PM

Glede nakupovanja sem brala različna mnenja, eni pišejo, da so stvari celo cenejše kot pri nas (cunje, obutev, kozmetika), drugi, da so dražje. Če je gneča, je pa vsekakor neprijetno, sploh fant je v takih primerih čisto živčen, pa že tako ne mara trgovin. Tako da ravno ful časa po trgovinah sigurno ne bom. :D

Aja, mi je pa pred kratkim pisal Uroš, kjer sem rezervirala sobo in mi je sporočil, da zdaj on ni več v tej Monopoly guest house, je dal odpoved. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#982 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 24 April 2016 - 06:23 PM

:o Saj rezervacija ostane, ane? To pa je škoda. Mogoče veš, če ima še kakšne druge sobe po LDN?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#983 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 April 2016 - 06:51 PM

Oxford St je najbolj osovražena ulica. :D

Po moje je odvisno od tečaja, ampak neke blaaaazne razlike spet ni, no. Včasih dobiš, včasih zgubiš, ampak jebiga, na to ne moreš vplivat.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#984 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 24 April 2016 - 07:07 PM

:o Saj rezervacija ostane, ane? To pa je škoda. Mogoče veš, če ima še kakšne druge sobe po LDN?

Ostane ja. Mi je napisal, da je sporočil glede rezervacije naprej in mi je dal kontaktni mail. Sem jim potem takoj pisala, kateri termin in sobo mi je Uroš rezerviral in za kakšno ceno sva se zmenila in so mi odpisali, da jim je sporočil, tako da ni bilo problemov. :) Res pa ne vem, če ima on zdaj kje drugje sobe, ga nisem spraševala.

• 0

#985 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 24 April 2016 - 07:47 PM

Oxford St je najbolj osovražena ulica. :D

Po moje je odvisno od tečaja, ampak neke blaaaazne razlike spet ni, no. Včasih dobiš, včasih zgubiš, ampak jebiga, na to ne moreš vplivat.

Ja, skos je katastrofalna guzva, tako da ne racunaj, da zdaj ne bo. :D Jaz tam hodim kot konj s plasnicami, se namenim po tocno doloceno stvar in jo po moznosti se prej narocim prek neta in samo prevzamem. Ampak jaz res sovrazim soping v guzvi.
Drugace so mi drugi kraji bolj pri srcu, saj trgovine niso skoncentirane samo tam. Sloane Square mi je recimo eden najprijetnejsih tudi za to. Pa Victoria.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#986 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 02 May 2016 - 11:08 AM

London, kjer privatni najemniki za najemnine v povprečju plačujejo 60% dohodka, je nedavno postal najdražje mesto na svetu. Takšno stanje je v veliki meri posledica državnih in mestnih politik, ki spodbujajo rast cen, privabljajo tuje investicije v nepremičnine, odprodajajo socialna stanovanja in krčijo socialne dodatke. Zanimiva internetna kampanja v času županskih volitev opozarja na nevzdržne bivalne razmere v mestu.
‪#‎ventyourrent‬

https://www.facebook...53710761676939/

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#987 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 23 May 2016 - 05:24 PM

Marmeljad, preživela London? :lol: Kako sta se imela?

• 0

#988 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 10 June 2016 - 09:48 AM

tumblr_o8jin7mgI31s6cjcfo1_1280.jpg

• 1

#989 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 June 2016 - 09:53 AM

KJE SI MARMELADA. Mene tudi zanimajo vtisi. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#990 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 10 June 2016 - 03:54 PM

Se opravičujem, bom si bom morala vzet čas in res strniti vtise. :) Na kratko, bila sva en teden, oziroma če odštejem pot, 6 dni in še malo. Bilo je super, vreme lepo, brez dežja, nekaj dni prav prijetno toplo. Od muzejev ipd sva šla na London eye, v British museum, Natural history museum, Science museum, Akvarij, Cutty Sark, Tower of London, na hitro v Maritime museum. Se mi je zdelo dovolj časa, manj kot 5 dni pa mislim, da se res ne bi splačalo it. Bi vsekakor še kdaj šla za par dni. Aja, pa videla sva Davida Hasselhoffa in Kate Middleton. :D
  • 2

#991 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 June 2016 - 04:05 PM

:thumbup:
  • 0

― V. Van Gogh

#992 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 02 July 2016 - 03:14 PM

Končno sem se spravila malo več napisati o Londonu, preden pozabim vse podrobnosti. :) Šla sva od 30. aprila do 7. maja, letela sva z Ryanairom iz Trsta, povratna karta za oba je bila 121 €. Za pot od Stansteda do mesta sem en mesec prej na netu kupila povratno karto za Stansted express vlak (Web duo offer, 48 funtov). Če bi prej vedela, bi kupila že dva ali 3 mesece prej, saj takrat povratna za dve osebi v Advance offer pride 32 funtov. Sem pa namenoma kupila karte za vlak, ker sva imela v planu it pogledat tudi več plačljivih znamenitosti, da sva lahko koristila 2 for 1 kupone. Na Liverpool Street postaji pa sva nabavila še Oyster card in tedensko Travel card. Stanovala sva v Monopoly guest house na Wentworth street. To je pri tistem Urošu. Mi je naša Matilda dala njegov mail in sem se kar direkt z njim zmenila, pa še nekaj popusta mi je dal zraven, tako da je prišlo na noč 54 funtov. Mesec dni pred odhodom mi je sicer sporočil, da ne dela več tam, ampak ni bilo problema. Lokacija je bila super, cca 5 min peš do Liverpool Street postaje, od koder vozi vlak direkt na Stansted in so tudi odlične povezave s podzemno. Ful blizu je tudi trgovina, lokali, peš v cca 15 minutah prideš recimo tudi do Tower Bridge. Sobo sva imela v najvišjem nadstropju, kopalnico pa sva si delila še z eno sobo, tako da skoraj nikoli nisva rabila čakati, da prideva na vrsto. Glede same čistoče in urejenosti...moram reči, da na slikah izgleda lepše kot v resnici. Vsaj v najini sobi so bile neke čisto razmajane omare in pod posteljo sem našla prazno banjico od sladoleda, ki je bila tam kdo ve kako dolgo. :) Sicer pa je bilo mirno, edino 3 jutra zapored me je navsezgodaj vrgel pokonci požarni alarm, ki me je prvič pošteno prestrašil. Kasneje nama je eden od zaposlenih povedal, da so neke Kitajke vsakič navile toaster do konca in zadimile celo kuhinjo. :D

Prvi večer sva po nastanitvi šla na kratek sprehod po okolici, v bližnjo picerijo in v en rockerski lokal The Pipeline, ki je bil tudi čisto blizu. Mi je bilo hecno, ker sem hotela naročiti čaj, pa me je natakar samo debelo pogledal in rekel, da čaja ne strežejo. :D Naslednji dan, v nedeljo, sva po zajtrku šla peš do Brick Lane, ki je tudi čisto blizu. Ob nedeljah je tam tržnica s stojnicami s hrano, oblačili in razno drugo robo. Napaka je bila, da sva že prej jedla, tako da sva tam samo gledala in vohala. :) Potem sva še malo peš lutala okrog in do London Bridgea, nato pa sva se odločila, da greva v Greenwich. Tam sva šla pogledat Cutty Sark ladjo, ki je res lepo urejena. Čisto na hitro sva preletela še National Maritime Museum, ker je bilo že tik pred zaprtjem, šla sva še skozi park na hrib do observatorija in malo okrog po Greenwichu. Ta predel mi je bil res všeč, deluje zelo umirjeno. Po prihodu nazaj sva šla še do Piccadilly Circusa od tam peš do Trafalgal Square. 

Za ponedeljek, 2. maj je bil napovedan dež, zato sva se odločila, da greva v Natural History Museum in v Science Museum. Zardi praznika verjetno res ni bil najbolj primeren dan, saj je bila pred Natural History Museum nora vrsta, pa tudi notri je bila na nekaterih oddelkih gneča. Je pa zgradba res impresivna. Tudi tisti novi predel "Cocoon" mi je bil res lep. Najbolj me je navdušil tisti prostor, kjer so s stropa obešeni kiti, spodaj pa so modeli slonov, nosorogov itd. Science muzej pa sva pregledala manj, kot bi si želela, ker sva bila že malo pozna. Slučajno je bil tega dne na Regent Street Gumball 3000, nek rally s super avti znanih in bogatih ljudi, kolikor sem razumela. Mene to sicer ne zanima, si je pa fant želel pogledati, zato sva šla tja in videla tudi Davida Hasselhoffa, ki se je peljal mimo na havbi svojega avta. :lol: Zvečer pa sva jo na fantovo željo mahnila še v Chelsea, do Stamford Bridge stadiona, ker je bila neka tekma in si je on želel videti nogometno vzdušje. Ko sva prišla, se je tekma že začela, tako da od vzdušja ni bilo nič. :) To je bil v bistvu edini dan, ko je bilo oblačno, pa tudi, ko sva prišla iz muzejev, je samo še nekaj časa rahlo pršilo, toliko, da se skoraj ni splačalo dežnika odpreti. Vse ostale dni pa sva imela sonce, tako da sva imela res srečo.

3. maja sva šla v Tower of London, ki je res krasna zadeva, sem bila čisto navdušena. Tu sva si res vzela čas. Po ogledu sva šla do Borough Marketa nekaj pojest. Filing mi je ta dan malo pokvaril edino prehlad in verjetno vročina, saj me je kljub soncu in oblečenim 3 majicam ter jakni treslo in me je bolela glava. Na srečo je kasneje tableta le prijela in sva šla naprej še na London Eye. Tu na srečo sploh ni bila prehuda vrsta, pa tudi vreme je bilo jasno, tako da je bil lep razgled in mi ni bilo žal, da sva šla.

4. maja sva dopoldne šla v Westminster predel. Ker sva prišla ravno v času, ko je menjava konjske straže, sva si najprej to ogledala, nato pa šla skozi St. James`s park do Buckinghamske palače. Potem pa še do Sloane Square, nazaj do Victorie in od tam peš mimo Westminster Cathedral, Westminster Abbey do Big Bena in parlamenta. Ta dan sva si ogledala še akvarij, ki pa me ni tako navdušil, kot sem pričakovala. Zaključila sva s kosilom v Covent Gardnu in šla od tam še na sprehod do Leicester Squarea in Trafalgar Squarea. Zvečer pa sva po priporočilu nekega tipa zavila še v en metalski lokal Crobar v Sohu. 

5. maja sva šla v British Museum. Najprej sem še mislila, da bi ga mogoče preskočila, če bo premalo časa, ampak še dobro, da nisva. Že zaradi same arhitekture se ga splača it pogledat. Tudi sicer je zbirka razstavljenih predmetov res impresivna. Bila sva notri pomoje kakšne 3 do 4 ure, pa še vedno sploh nisva vseh oddelkov pogledala. Najbolj so me navdušile mumije ter egipčanske in antične skulpture. Pozno popoldne sva šla še v Camden. Tja se tudi vsekakor splača iti. Tako velike tržnice s cunjami še v življenju nisem videla. :) Pa nasploh je bilo zanimivo videti to odštekano sceno.

6. maj pa je bil namenjen pohajkovanju po Hyde parku, ta dan sva res ogromno prehodila. Spotoma sva šla še do Albert Memoriala, Royal Albert Hall in Kensington Palace. 

V glavnem, London me je navdušil in bi še kdaj šla, za par dni recimo. Za prvič se mi je zdelo dobrih 6 dni čisto dovolj. Videla sva skoraj vse, kar sva nameravala. Razmišljala sva sicer še o London Dungeon, ampak se nama potem ni več dalo. Pa do Harrodsa tudi ne. :D Navdušena sem bila tudi nad podzemno, kako hitro in tekoče vse to deluje. Na začetku sem mislila, da se sploh ne bom znašla in sva prvič za pomoč vprašala enega zaposlenega na postaji, kam morava iti, če želiva tja pa tja, potem pa vidiš, kako enostavno je vse skupaj. Glede na to, kako veliko mesto je to, se mi sploh ni zdelo, da bi bila pretirana gužva. Res gneča je bila recimo takrat v naravoslovnem muzeju, po 7. uri zvečer na podzemni, na Oxford Street in petek, soboto zvečer na kakih trgih in v lokalih. Po trgovinah nisem pretirano hodila. Če kdo vpraša fanta, pa bo itak rekel, da sem ful preveč. :D Zanimivo mi je bilo recimo, kako se na postajah podzemne res vsi držijo tega, po kateri strani  moraš hoditi po stopnicah, pa koliko ljudi, tudi v oblekah, s kravatami, ob večerih stoji pred lokali in pije pivo. :) Zajtrk sva imela vključen v ceno prenočišča, sicer pa sva jedla pol na raznih štantih, pol v restavracijah. Vse skupaj (letalo, prenočišče, hrana, vstopnine, vlak, nakupi...) naju je prišlo nekje 1600 - 1700 €.

• 4

#993 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 02 July 2016 - 03:24 PM

Hvala za super poročilo Marmelada! Me veseli, da vama je bil London všeč. :)

• 0

#994 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 02 July 2016 - 04:22 PM

Za slike dodat jih moram najprej v slikomat ali kaj podobnega shraniti? Direkt prilepit mi jih ni uspelo, ker so prevelike.

• 0

#995 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 02 July 2016 - 04:36 PM

Jaz jih ponavadi v en zaprt FB album nalozim in od tam polinkam. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#996 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 03 July 2016 - 02:24 PM

Jaz že nekaj časa gledam za cene letalskih in so prav odurno navite, ne vem kaj je to. :o Saj niti ne vem, kdaj bi šla, enkrat do konca leta pač.

Marmelada, sta pa res ogromno videla v tem času! Se mi pa zdi, da sta precej zapravila, a si kaj posebej kupovala? Ko sem šla jaz prvič za 8 dni, sem zapravila ok. 800 €, s tem da sem kupila cel kup stvari (šla s čekirano prtljago in tudi letalska je bila nekje 200).

• 0

― V. Van Gogh

#997 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 03 July 2016 - 04:39 PM

Ja, tudi meni se zdi, da sva veliko videla, kljub temu pa se mi ni zdelo, da bi ful hitela ali samo preletela stvari. Mogoče bi lahko tudi kaj izpustila in namesto tega malo poležavala v parku ali kje posedala, ampak mi je čisto ustrezalo tako. Sva se veliko tudi sprehajala, pa podzemno sva tudi kar izkoristila, ker sva imela tedensko Travel card. Ko sva recimo pozno popoldne pogledala, kar sva tisti dan nameravala, sva se zapeljala do Piccadilly Circusa ali kakšno okoliško postajo in se še malo sprehajala do Trafalgar Square, Leicester Square, itd. Ker se res tako hitro pripelješ povsod, sva izkoristila. :) Jaz sem računala nekje 800 € na osebo. Ko sva preračunala, je prišlo nekaj takega, mogoče malo več. Ja, lahko bi nekaj prišparala, če ne bi šla nič plačljivega gledat in bi z letališča in nazaj šla z Easy busom, pa če bi jedla samo na štantih ali če bi si kupovala v trgovini, pa če ne bi nič pila zunaj. Za tedenski Travel Card sva dala vsak 32,40 funtov (fant je svojo Oyster kartico dva dni pred koncem izgubil in je potem moral kupiti novo, kar je bilo še okrog 15 funtov), povratna za Stansted express je bila 48 funtov, plačljivi ogledi so bili 88 funtov. Jaz sem nakupila za ene 120 funtov stvari (nekaj oblačil, TBS in še par malenkosti). Fant je pa kupoval recimo neke stvari za svojo žlahto in je bilo vse kar zasoljeno. Sva pa vsak dan jedla zunaj, ene 4x v restavracijah, ostalo pa na štantih ali kakih cenejših take away variantah, kar naju je prišlo od 12 do 25 funtov recimo, nekajkrat sva šla tudi v trgovino, pa fant si je kako pivo privoščil. :) Hrana in pijača zunaj sta precej draga, ampak sva rekla, da si privoščiva. 

• 0

#998 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 06 July 2016 - 05:59 PM

Marmelada, res super obširno poročilo! Glede hostla pa škoda, da sta očitno dobila neko čudno sobo, upam, da vama je bilo vseeno OK. 

Midve s frendico sva imeli okej sobo, nama je pa eno jutro tudi uspelo vklopiti alarm zaradi toasterja, ta hudič je ful občutljiv, nama je bilo pa res bad,

pa še dolgo ni znal nihče tega izklopit :lol:

• 0

Bill Bullard

#999 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 06 July 2016 - 06:05 PM

To, da si deliš kopalnico še z nekom drugim je meni absolutni no-go. Sploh za tako ceno.

• 0

― V. Van Gogh

#1000 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 06 July 2016 - 06:32 PM

Jaz sem sicer tudi proti skupnim kopalnicam, ampak kolikor sem brala in malo gledala, bi prišla soba s privat kopalnico še dražje, ali se motim? Pogledala sem tudi tisti Princess hotel, ki ga je priporočilo več forumasic, pa je bil dražji (prav tako s skupno kopalnico). Nekaj ful pa res nisem raziskovala, ampak sem zaradi Matildine dobre izkušnje in dobrih komentarjev na Airbnb to izbrala. Sicer pa je bilo v najinem primeru res skoraj tako, kot bi imela kopalnico samo zase, ker je bila tik poleg sobe in vedno fraj. Mislim, da v sosednji sobi par dni sploh nikogar ni bilo. Samo en dan sva morala čakati.

Aja, ne vem, kako je v ostalih sobah, ampak v najini je bil za ogrevanje nek prenosni radiator ali kalorifer, ki so mu prav žice žarele in si ga jaz pozimi ne bi ravno upala pustiti ponoči prižganega.

Matilda, po tistem, ko se je alarm že tretjič sprožil, ga je tisti tip kar odstranil s stropa. :D
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users