Črna kronika
Posted 18 October 2011 - 03:16 PM
Mhm..
Saj mi je grozno pa vse, ampak ne vzbudi pa v meni enakega občutka kot če bi gledala mučenje živali. Žal.
Posted 18 October 2011 - 03:18 PM
^ Gojim sorodne občutke, jebiga.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 18 October 2011 - 03:34 PM
Posted 18 October 2011 - 03:35 PM
Grozno je oboje, jasno, ampak mene tragedije, povezane z živalmi, bolj ganejo.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 18 October 2011 - 03:43 PM
Grozljivo, no, meni je slo na bruhanje, pa ponavadi me te neke kvazi sokantne novice sploh ne ganejo, ampak to je pa najvecja brutalnost, kar sem jih kdaj videla/slisala. :/
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 18 October 2011 - 03:53 PM
Ja, saj to. Kot da bi zapeljal čez neko oviro, npr. kamen.
Posted 18 October 2011 - 04:50 PM

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 18 October 2011 - 04:57 PM

Čudno se mi zdi, da je tako mala punčka sama hodila naokrog, njene mame pa zelo dolgo ni bilo od nikoder. Šele na koncu pride in jo pobere.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 18 October 2011 - 07:36 PM

Posted 18 October 2011 - 08:17 PM
Mene pa niti ni tak fejst, pa ne vem zakaj. Bi mi blo hujše, če bi bla to mačka namesto punčke.
Grozno je oboje, jasno, ampak mene tragedije, povezane z živalmi, bolj ganejo.
Mene pa malo že, preveč pa ne glih. Ziher mi je manj vseeno če gre za otroka - oziroma se me veliko bolj dotakne.
Če bi pisalo da je povozil mačko - shit happens. Res me ne bi ganilo, jih vidim dnevno na cesti, pa kaj naj. Ni mi čist vseeno, tisto sekundo si mislim uboga živalca in grem dalje.
Sem pa zadnjič precej jokala, ko je umrl Jobs. No, v bistvu sem jokala med njegovim govorom, parkrat, to da je umrl je bila pa samo še češnjica na vrhu sladoleda.
Posted 18 October 2011 - 08:31 PM
Mene pa smrt nekih "velikih osebnosti" sploh ne prizadene.
Posted 18 October 2011 - 08:36 PM
Jaz bom zagotovo jokala, ko bo umrl Arnie.

Posted 18 October 2011 - 08:40 PM
Mene pa malo že, preveč pa ne glih. Ziher mi je manj vseeno če gre za otroka - oziroma se me veliko bolj dotakne.
Če bi pisalo da je povozil mačko - shit happens. Res me ne bi ganilo, jih vidim dnevno na cesti, pa kaj naj. Ni mi čist vseeno, tisto sekundo si mislim uboga živalca in grem dalje.
Sem pa zadnjič precej jokala, ko je umrl Jobs. No, v bistvu sem jokala med njegovim govorom, parkrat, to da je umrl je bila pa samo še češnjica na vrhu sladoleda.
Podpis.
Me zanima, kakšnega mnenja bi bile, če bi šlo za vašega otroka oz. žival.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 October 2011 - 08:45 PM
Ja saj je razumljivo, da je situacija popolnoma drugačna, ko si osebno vpleten, halo. o.O
Posted 18 October 2011 - 08:45 PM

Posted 18 October 2011 - 08:58 PM
Ja saj je razumljivo, da je situacija popolnoma drugačna, ko si osebno vpleten, halo. o.O
Ja, saj, se pač vživiš v kožo drugega, meni smrt deklice ali mačke pač ni primerljiva.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 October 2011 - 09:02 PM

Posted 18 October 2011 - 09:03 PM
Posted 18 October 2011 - 09:03 PM
Mene pa smrt nekih "velikih osebnosti" sploh ne prizadene.

Pa zdej ko sem se še s kamelami spoprijateljila.

Posnetka nisem gledala in ga ne bom.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 18 October 2011 - 09:07 PM
Meni pa nekako je, pa smatram, da zaradi tega nisem nič slabša oseba oz. primerna, da mi nekdo nekaj
moralizira. Pa ne vem, beseda 'primerljiva' je malo tako-tako, nerodna v tem kontekstu. Jaz bi rekla, da me
smrt te deklice ne gane nič bolj kot bi me smrt kake živali. Nasplošno me pa, kot sem napisala, tragedije,
povezane z živalmi, bolj ganejo oz. v meni vzbudijo neko žalost kot tragedije, povezane z ljudmi. Primer: če
bom videla, da je nekdo brutalno mučil in ubil psa, bo me precej bolj ganilo kot če bom prebrala, da so
v prometni nesreči umrli trije mladi ljudje, med njimi tudi dojenček.
Ljudje smo pač različni in drugače 'čustvujemo'. Je pa seveda logično, da je zadeva popolnoma drugačna,
ko si osebno vpleten, zato so mi takšne opazke 'kaj pa če bi šlo za vašega otroka, žival' totalno mimo
pihnjene. Seveda pa se mi ta konkretni primer zdi vsekakor nepojmljivo grozljiv in me glih ne navdaja z
nekim zadovoljstvom, a ne.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users