O-moj-bog, ogabno

Novoletna darila
Posted 03 December 2013 - 10:39 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 December 2013 - 11:23 PM
Ok, ne vem, komu se komplet salam zdi fajn darilo.
Za fanta se še nisem odločila, ali naj ga obdarujem za Miklavža ali za božič. Do zdaj sem mu vedno samo za Miklavža kaj kupila (ponavadi bolj kako malenkost), zdaj pa razmišljam, če bi mogoče letos raje za božič, ker se pri njih vsi bolj za božič obdarujejo in je bolj vzdušje, če bi tudi on dobil takrat. Po drugi strani pa mi je ravno to posebno, da mu jaz dam kontra. Pa še takoj v začetku januarja ima že rojstni dan in je kup daril naenkrat in je včasih prevelik zalogaj.
V glavnem, fantu sem se odločila kupit pižama hlače.
S prijateljico se za skupne prijatelje dogovarjava dat naredit majice s potiskom po naročilu.
Prijateljici bom mogoče un komplet mini Alverde body butterjev ali kak čaj na vago, bom še videla.
Za fantovo žlahto še ne vem kaj bova. Malenkosti, ker jih je kar nekaj.
Doma pa se ne obdarujemo.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 03 December 2013 - 11:39 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 December 2013 - 01:16 AM
Jaz bom pa verjetno letos podarila bolj malenkosti..
Kakšna knjižna kazala, pa obešala za na vrata, nakit in magnetke od tu (na vsakega pač en izdelek) + kakšno mini bajadero za tiste, ki jedo slaščice ali kakšne datelje/oreške za tiste, ki jih ne.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 04 December 2013 - 04:38 PM
Jaz tudi malenkosti, če že, doma se nikoli nismo kaj dosti obdarovali.
Nekaj bom spekla, pa fantu morda podarila kaj ročno izdelanega - knjižno kazalo je super ideja.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 December 2013 - 06:04 PM
Ful lepo in lično. Jaz sem tudi začela lani zavijat v navaden rjav papir z dodatki. Na ene sem dala še navadno vrvico in nalepila par rezin posušenih pomaranč in limone, na ene pa sem s plutovinastim zamaškom in belo barvo naredila bele pike. Ful pride lepo.
Posted 06 December 2013 - 01:41 PM
Ok, ne vem, komu se komplet salam zdi fajn darilo.
meni! le ne Poli
- mami in teta - domačo suho salamo
- ati in brat - čilije v kozarcu + semena
- moj - kakšno sladko malenkost
- mulca: za Miklavža sta danes dobila maxi kinder jajček in knjigo z nalepkami;
za Dedka Mraza pa majčke z njunimi imeni (Chandra ima zadevo čez)
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 11 December 2013 - 01:01 PM
Brat: majica Breaking Bad
Fant: pulover
ostali vsi piškote.
sem kupila še 8 komadov Hurraw balzamov, za zraven (za punce).
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 11 December 2013 - 01:35 PM
fant - denarnica
mami - femmecup
sestra - sandali za v Brazilijo
brat - si je menda prisvojil nekaj racunalniske opreme, ki sem jo pustila doma
oce - ? (razmisljam o feferonih in kaksni 'pticji hrani' - malo za hec, malo za naso perjad )
za fantovo druzino pa ne vem vec, kaj sva nastimala, ampak mava oznaceno s post-it listki, da lahko R se pesmice spise za zraven, ko bo pri volji.
Posted 11 December 2013 - 01:43 PM
Kinky, kje si dobila Breaking Bad majico? Jaz sem totalno brez idej za fanta.
Ko sem vidla dedkov izpisek in kako mizerna je njegova pokojnina, sva se s fantom odločila, da mu bova podarila košaro/škatlo živil in priboljškov, ki jih uporablja (čaj, kava, olivno olje, bučno olje, kakšna salama ( ), sir, balzamičen kis, testenine ipd.), da mu vsaj malo pomagava skozi mesec, ker ima poleg običajnih še par dodatnih izdatkov, ki niso vezani na praznike. Najraje bi mu tako dala gotovino, ampak vem, da bi bil užaljen in je ne bi hotel, tako da je to pač edin način na katerega se ne bo počutil užaljenega.
Podobno bova naredila tudi za drugega dedka in babico.
Posted 11 December 2013 - 01:46 PM
Full lepo darilo, Kalypso. Dejansko nekaj totalno uporabnega, pa njemu 'olajšaš' malo stvari. Podpiram. Meni bo tudi mama naredila špežo, čistila in nekaj hrane in sadje. Čista zmaga.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 11 December 2013 - 02:01 PM
Midva tudi vsako leto dobiva od mojih staršev košaro/vrečo s prehrambenimi izdelki, ponavadi vedno tudi kakšno boljšo suho salamo ali pršut, sir itd... in nama tudi prav pride.
Posted 11 December 2013 - 02:09 PM
Hvala Kinky za link!
Ja, že itak je vedno problem s kupovanjem stvari za dedka in babico, ker živijo po svojem ustaljenem ritmu, nimajo volje uporabljati novosti, tako da marsikatera ideja že zaradi tega odpade. Pa tudi, ko pomisliš koliko so v življenju naredili zate in te podpirali, jim želiš na nek način vrniti in jim olajšati starost (pa ne samo v prazničničnem času, na sploh...).
Posted 11 December 2013 - 02:12 PM
Kakšna domača suha salama, pršut ipd se mi zdi dobro darilo. Recimo Poli salama pa se mi res ne zdi waw.
- Jaz bom za eno prijateljico skupaj še z eno prijateljico dala naredit majico s potiskom po narčilu.
- Za drugo prijateljico bom šla pogledat v eno kavarno, če imajo kakšno bolj posebno kavo z okusom, če ne bo draga, bo zraven še tisti komplet 3 mini - body butterjev Alverde.
- Za fanta pa bom pižamo. Mu za Miklavža nisem nič.
Posted 11 December 2013 - 03:13 PM
V Cafetinu so te mlete kave 100g okoli 2-3 €.
Jaz pogosto kupim domac med za doma, od kolegice, ga dela njen dedek. Se mi zdi super - njim naredim 'promet', pa se ati & sestra imata to ful rada.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 11 December 2013 - 06:58 PM
No saj potem je najbrž povsod podobna cena. Jaz bom šla pogledat v Kubo v Celju, piše zunaj na tabli, da imajo pakirane kave.
Posted 11 December 2013 - 10:20 PM
Malo OT, pa vseeno: http://theuglyvolvo....etter-to-santa/
Posted 17 December 2013 - 10:36 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 17 December 2013 - 10:53 PM
Morda se lotim cesa drugo leto. So tudi zraven zelo licno oblikovane 'nalepke' ipd. za skopirat in uporabit po zelji.
Posted 19 December 2013 - 09:59 AM
Jaz sem od kolegic dobila res lustni zadeve - domaco cezano iz jabolk, hrusk in kutin + kutinov sir (njammmm!) in pa doma izdelane pralineje, ful lustno zavite v peki papir. Na tak nacin:
Tile zgornji gift tagi so tudi kul! Jaz sem letos kupila kar te iz Ikee:
Ideja, kako zaviti darilo (za male in velike otroke )
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users