Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 17 November 2009 - 01:21 PM
Posted 17 November 2009 - 01:27 PM

After all this time?
Always.
Posted 22 November 2009 - 01:30 PM

Posted 23 November 2009 - 08:43 PM
Princeska, nameravas na obisk in lahko pricakujemo oceno?

Posted 23 November 2009 - 09:01 PM

edit: Aja, sej piše Tajpej.

Posted 29 November 2009 - 12:21 PM

Posted 29 November 2009 - 10:38 PM
Že dostikrat sem šla mimo, zgledalo je zelo vabljivo in v petek sva se sestro šli sprobat.
Bilo je okoli sedmih zvečer, tako da je bil že precej pobrano. Izbrali sva malinovo torto s čokoladnim biskvitom in figovo s čokladnim biskvitom. Obe sta bili božanski, še preden sem dala kos torte v usta sem zavohala maline, prav tako je bil pri figovi zares poln okus. Biskvit je bil ravno prav sočen in okusa po čokoladi da ni preglasil malin oz. fig. Daleč najboljša slaščičarna v Lj.
Cena mogoče malo višja glede na količino ali pa ta vara ker pač ni trikotna ampak okrogla.
Osebje izjemno prijazno, dobra postrežba.
Imajo tudi praline, nama so v oči padle ala griote filane s treanom in neke češplje filane z orehi, neko kremo in oblite s čokolado.
Na sumu jih imam da so tudi ostale torte odlične(imajo pa večinoma na čokoladni bazi), v kratkem imam namen sprobati kavo in vročo čokolado.
V galvnem, res toplo priporočam
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 29 November 2009 - 10:42 PM
Super!
Posted 29 November 2009 - 10:47 PM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 30 November 2009 - 01:39 AM
Jaz sem ze lep cas odvisna od njihovih cokolatinov, celo tisti iz bele cokolade so mi dobri, pa je sicer ne maram. Skratka

Posted 21 December 2009 - 08:46 AM

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 21 December 2009 - 09:10 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 December 2009 - 09:15 PM

After all this time?
Always.
Posted 28 December 2009 - 12:36 AM
V BiKoFe-ju imajo tudi super kuhano vino, brez sumljivih primesi in z ravno prav cimeta in klinčkov. To govorim za belo, rdečega nisem probala.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 29 December 2009 - 12:39 PM
Čokoladni atelej Dobnik, pasaža maximarketa
Prejšnji teden sem bila tukaj in mi je blo ful všeč. Je blo kar polno, tako da smo mele s sošolkami prav srečo, da smo dobile prosto mizo. Sicer mi je pa ob pogledu na njihovo ponudbo čokoladnih zadev padla čeljust na tla, vse res zgleda ful ful dobro. Js sicer nisem kakšen fan tort, sem pa tukaj jedla čokoladno pomarančno tortico in je bla res odlična. Se strinjam s Frčico glede postrežbe in osebja, vse zelo na nivoju. Cena je mogoče res malo višja (3,20€ za majhno tortico), ampak je povsem upravičena. Priporočam!
Posted 29 December 2009 - 12:49 PM
Malo manj dobra je pistacijeva, ker jo kombinirajo z nečim kislim, kar potem ubije okus pistacije.
Vroča čokolada je res dobra, a ne božanska kot mora bit.
Njihove filane češplje so tudi greha vredne.
Capuccino je tak kot mora bit!
Ko sprobam še kaj pa dopišem

Posted 24 January 2010 - 02:06 PM
Za predjed sem naročila solato (češnjevi paradižniki, špinača, nekaj pinij) z hobotnico in gamberi na žaru. Veliki minus je bilo dejstvo, da je bila solata popolnoma nezačinjena. A ma ništa. Seveda je ob strani mize na voljo svež poper (bel in črn) ter sol, ter dve vrsti olja (olivno in bučno), a zgolj v ta namen, da si gost po želji sam doda malo več enega ali drugega. Hrana pa mora biti ob prihodu na mizo začinjena po presuji kuharja...
Če to napako spregledam je bila jed zelo dobra - hobotnica zelo mehka in sočna, gamberov je bilo sicer malo (dva, če se ne motim???, hobotnice je bilo neprimerno več, lahko bi oboje malce zbalansirali), a so bili okusni, cela jed pa imo malo preveč nasičena z oljem. Ob strani je bilo pokapanega nekaj starega izvrstnega balzamičnega kisa, ki je bohotnico odlično dopolnil.
3/5 (nezačinjenost, preveč olja, premalo gamberov)
Kot glavno jed sem naročila široke rezance s škampi, portom in suhimi slivami.
Sicer mi je ob postrežbi natakar ponudil tudi parmezan, a sem ga odklonila, saj bi uničil vso posebnost jedi, ki je bila zaradi dodanih sliv (in porta) nekoliko bolj sladka, parmezan pa bi imel ob tem premočan okus.
Jed je bila dovršena v skladnosti okusov, hkrati pa zelo nasitna, čeprav je omaka k rezancem bila precej negosta in je bila sestavljena le iz zgoraj omenjenih dobrin; nič kreme, ali sira torej. Jaz je do konca nisem mogla pojest, čeprav porcija ni bila za silne jedce. Je pa res, da včeraj nisem bila čisto pri sebi, nekoliko mi je nagajal glavobol.
5/5 (must try

Na koncu sem se odločila še za posladek, ki sem ga sicer delila, ker sem bila presita

In sicer sem se odločila poskusiti njihov famozni čokoladni suffle, nad katerim sem tudi bila nekoliko razočarana. Samo čokoladno srce sladice je odlično, vendar pa ga ne znajo dopolniti z ustreznim dodatkom; kot "prilogo" sem dobila neko vanilijevo kremo,ki je ob močnem čokoladnem okusu sufleja popolnoma zbledela - kot bi jedel navadno sladko smetano, brez posebnega okusa ali konsistence.
Glede na to, da je Cubo posebej priljubljen prav zaradi svojih slaščic, se mu ne obeta nič kaj dobrega, saj je za isto, oz. podobno, ceno pri nas kar nekaj ponudbe, s katero se Cubo težje kosa.
4/5
Kot gricke ob jedeh so bile na voljo zelenjavne palčke (korenček, rdeča paprika in stebelna zelena) in gorčični "dip" (seveda je bilo poleg gorčice notri še kaj drugega

Ambient lokala je kar prijeten, všeč mi je predvsem kombinacija s črno, postrežba korektna, natakr dobro pozna vina.
Kot končno oceno bi dala nekje 4/5, morda tudi manj. Glede na to, da predvsem kiksajo z dodatki (fant je imel izrvstno predjed - bivoljo mocarelo, pa hkrati nek čisto brezvezen kruh, ki je njemu sicer bil ok, ob glavni jedi - biftek s krompirjem - pa so kot "okras" dodali ocvrto palčko Olimca, kar ni niti zgledalo kot nek presežek, še manj pa je kakorkoli dodalo k okusu celotne jedi), je impresija čisto odvisna od naročenega. No,mene niso posebej pritegnili, čeprav je bila hrana okusna. Manjka jim morda še kakšna nenavadna kombinacija, oz. kaj več od neštete vrste pašt, ki jo ponujajo na meniju. Malce ožji izbor menija, pa zato jedi toliko skrbneje pripravljene.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 03 February 2010 - 10:14 AM
Moram v poden spljuvati kavo v Mačku. Naročil sem dolgo kavo z malo smetane. Okus je bil tak kot bi z dna posode postrgal zažgano kavo. Kelnarci se je zdelo vse okej in jo je brez težav zaračunala, čeprav smo jo vsi pustili. Zakaj si Mačkovi lastniki domišljajo, da je v lokalu, kamor pretežno zahaja mlajša klientela, dobro prav vse, in da bomo nediskriminatorno pogoltnili, kar zvarijo priučeni kelnerji. Kvaliteta tega lokala pada, pada, pada.

ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users