Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#981 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 09 November 2009 - 11:29 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 9. 11. 2009 - 22:45) View Post

Saj vem, D., da ne lažeš, niti ne lažem jaz ... pač sem povedala svojo izkušnjo. -)

Sej vem. wink.gif Samo hotela sem poudarit, da imam tudi jaz kar konkreten nanos maskare, da ne bo kdo mislil, da kot MU štejem tanek nanos glossa in svetlo rožnato senčko ter en poteg maskare. Itak smo že večkrat ugotovili, da imamo zelo različne izkušnje z izdelki in tisto, kar je meni super, je lahko nekomu drugemu kompletno zanič, ne more bit en sam človek merilo kvalitete. V tem primeru pa se zadeve verjetno razlikujejo tudi v tem, katere dekorativne izdelke uporabljamo. Nekatere maskare grejo dol precej lažje, kot druge. Meni je recimo ta, ki jo imam zdej (Maybelline) veeeeliko lažje odstranljiva kot pa prejšnja od YSL.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#982 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 10 November 2009 - 11:51 AM

naj neki dodam glede " čim manj packat po obrazu".
Se v veliki meri strinjam s tem, tudi jaz mam npr. vikend če sem skos doma, takrat si sploh nič ne dajem na kožo, zjutraj, zvečer umijem, pa je to to. Ampak, da pridem do tega je trajalo in trajalo.
Sedaj ko mam kožo ok si lahko to privoščim.
Če pa majo punce probleme s kožo, podkožne mozolčke, brazgotine itd, pa si v upanju, da bo bolše , da bo pomagalo nanšajo svašta na obraz.
Ene si pač tega ne morjo privoščiti.
  • 0

#983 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 13 November 2009 - 07:53 PM

Ne morete tako posploševat.
Imamo različne kože in vsaka ima malo drugačne potrebe. Jaz si ne predstavljam, da si ne bi kože negovala s preparati, ki jih imam. Včasih sicer pozabim, pa grem spat brez nege in ni hujših posledic, da pa bi odnehala s svojo rutino, si ne predstavljam kako bi se mi koža zapacala.
Zdi se mi super, da samo voda nekaterim ustreza, ampak za raztopitev vseh svinjarij in loja, ki se čez dan nabere na mastni koži, nikakor ni dovolj.
Treba je pa stvari uporabljat zmerno in vztrajno, ker vsaka menjava produkta lahko na kožo vpliva dobro ali pa slabo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#984 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 13 November 2009 - 08:52 PM

Ja, to je res da pri mastni koži verjetno ne gre samo voda.. Jst mam suho, ampak sem mela ful izbruhe mozoljev. In šele ko sem opustila vse zadeve, razen ene hranljive kreme so ti mozolji zginil. Verjamem pa da samo voda ne spuca ful mastne kože. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#985 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 16 January 2010 - 03:16 PM

Uspela sem najdit dnevno kremo, ki mi ustreza in tonik. Bi pa rada še neko nočno lahko kremo. Ker ko si umijem obraz in dam tonik-ni OK. Mi mal zateguje kožo.

Priporočate katero, da bi mi rahlo navlažila (ne rabi bit super-samo, da ni K in da ima kakšen AOK bi blo fajn)
  • 0
IPB Image

#986 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 25 January 2010 - 04:24 PM

Pa uporabljaj še dnevno ponoči (razen če ima UV zaščito).
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#987 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 08 February 2010 - 08:45 PM

Eno veliko prošnjo imam - zadnje čase se mi pojavlja atopični dermatitis, imam kremo Elidel ki naj bi pomagala.

Zanima me glede same nege kože z atopičnim dermatitisom - katero čistilo, kremo, puder naj uporabljam. Prosim čimprej za odgovor, mam en pomemben sestanek kmalu in res nebi rada cela flekasta okol skakala...

Hvala stokrat smile.gif
  • 0
Why so serious?

#988 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 08 February 2010 - 10:25 PM

A dermatolog ne ve? Od negovanih zadev-Eucerin je bojda fajn, to pravi bratranec, ki ima nevrodermitis.
  • 0
IPB Image

#989 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 09 February 2010 - 09:07 AM

Dermatolog ni čist legitimen vir informacij, vedno priporočijo kak vichy oziroma neki lekarniškega...

Js bi mela neki naravnega, za občutljivo kožo pa baje mora bit bolj mastno da se ne izsuši koža.

Katero kremo od Eucerina pa ima?
  • 0
Why so serious?

#990 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 09 February 2010 - 11:47 AM

fire, jst mam tudi atopični dermatitis, samo se mi ponavadi po dlaneh pojavi. Na splošno skrbim, da si roke čimmvečkrat s kremo mažem, sej itak vedno rečejo, da je pomemnbno, da je ta "oboleli" del kože navlažen.

Se mi je pa pred časom pojavil po trebuhu in sem se ga uspešno losala po nekaj dneh z eucerinovo kremo za telo z 10% ureo.Na embalaži tudi piše, da je priporočljivo tudi za tiste z dermatisom. Pa sošolec, ki ga ima pa po skoraj celem telesu, vem, da je uporabljam ttudi eno drugo eucerinovo, močoge s Q10 ... hmm.gif

In če ni K (oz. če nisi bčutljiva na komedogenost), lahko to kremo tudi po obrazu uporabiš, samo so kar mastne vse. Čistilo pač eno nežno uporabi, isto puder, samo slednje je pomoje skor vseen, kakšen je.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#991 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 09 February 2010 - 11:51 AM

Mislim, da za po telesu še najbolj priporočajo čist navadno Nivea mleko al losjon za zelo suho kožo, taka temno plava flaša. Lahko ti prepišem sestavine, pa daš ocenit. Ampak ne me za besedo držat smile.gif
  • 0

#992 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 09 February 2010 - 11:57 AM

Jaz moram samo izrazit navdušenje nad TEM gelom, posuši svinjarije v eni noči, zakon.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#993 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 09 February 2010 - 12:04 PM

kje se kupi in koliko stane? smile.gif
  • 0

#994 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 09 February 2010 - 12:15 PM

Tukaj in tukaj se ga da naročit, pri nas se na žalost ne dobi.-(

• 0

― V. Van Gogh

#995 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 09 February 2010 - 12:17 PM

hvala verymad.gif
  • 0

#996 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 09 February 2010 - 12:19 PM

biggrin.gif

Saj ti ga lahko naročim, ko bom naročala na Asosu. Čeprav zdaj še en čas ne, se bom pa spomnila. ;)

• 0

― V. Van Gogh

#997 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 09 February 2010 - 12:31 PM

To bi pa šlo, jap! biggrin.gif Čeprav, agggggr, do takrat bi lahko že tabletke kej prjele pr tem biggrin.gif .
  • 0

#998 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 09 February 2010 - 12:34 PM

No, saj te bom kontaktirala, ko bom naročala, če si za. -)
  • 0

― V. Van Gogh

#999 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 09 February 2010 - 12:36 PM

ok smile.gif
  • 0

#1000 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 09 February 2010 - 02:49 PM

Aja, sm pozabla ključno info - meni se je to naredilo na obrazu, na bradi...zato me zanima glede nege obraza katero kremo, nežno čistilo?
  • 0
Why so serious?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users