Jump to content

Photo

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu

• Please log in to reply
1071 replies to this topic

#981 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 30 January 2023 - 08:40 PM

Pečice so res obup za čistiti, če niso bile redno vzdrževane in je umazanija tisočkrat zapečena. In najhujše je, ker ribaš ribaš ribaš, na koncu pa še vedno ni v nulo čisto. :x

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#982 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 31 January 2023 - 09:26 AM

Sej zdej se že prepričujem, da kolikor bom lahko, pač bom, samo mi je res grozn.

Ful gledam te cleaning videe in sem včeraj neki B. kazala pa je šele pri enem res hudem rekel, da tko so imeli prej - js ne bi mogla v takem živet, res, samo mami mi je tut rekla, da pač nimajo vsi enakih standardov in da se moram s tem sprijaznit - meni je pa "moj standard" osnovna higiena. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#983 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 31 January 2023 - 10:36 AM

Ja, js obolevam v taščini hiši, sem že marsikaj sama spucala. Čistil je za celo štacuno v hiši, o čistoči pa ne bi. Njihovo pečico in štedilnik reši samo še menjava za novo :D (pa ne, da sem nesramna, ampak so te stvari jasne vsem okrog razen njej)
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#984 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27302 posts

Posted 31 January 2023 - 11:52 AM

Pecico imam jaz tudi neocistljivo umazano. Pucam ampak po steklu je pac zasrano in ne gre...
  • 0

#985 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 March 2023 - 11:56 AM

S cim bi bilo najlazje sprat jogi prevleko? Zdej ko bomo selili jogi bi ga rada oprala - lezisce je iz pene, ima pa neko podlozeno prevleko, ki je pralna. Pa bi madeze nasprejala s cim, da bi slo cimvec teh flekcev ven?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#986 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 13 March 2023 - 11:59 AM

Jaz sem precej umazane prevleke namočila najprej nekaj ur v hladni vodi s tekočim praškom in sodo bikarbono, potem pa oprala v stroju.
Lahko probaš tudi z globinskim sesalcem ali špricaš posamezne madeže, meni se slednje ni dovolj dobro obneslo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#987 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 13 March 2023 - 12:06 PM

Jaz sem probala prevleko oprat, ampak je niti slučajno nisem spravila v stroj. Kaj pa čistilnica?

• 0

After all this time?

Always.

#988 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 13 March 2023 - 12:14 PM

Moja je na zadrgo in gre na polovico, hvalabogu, v celoti ne bi šla not. Verjetno bi iz čistilnice bil še najboljši rezultat, ma bom najprej poizkusila domačo metodo.

Matilda, a s sodo bikarono in namakanjem je neslo madeže ven? Bom magari najprej tako probala. Ni kritično, ni pa glih snežno bela, pa bi jo rada čim bolj refreshala. V glavi imam nek vanish prašek, pa imam občutek, da to drago preplačaš nekaj, kar na koncu ni nujno efektivno nič bolj, kot kak poceni eurospin odstranjevalec madežev.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#989 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 13 March 2023 - 12:38 PM

Vanish je super. Spar ima recimo repliko za manj, ampak je porazen. Za spinovega pa ne vem.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#990 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 March 2023 - 12:53 PM

Tudi jaz imam rada Vanish. Ampak tekoči.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#991 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 13 March 2023 - 12:56 PM

A ok.  Fajn. Good to know. :D 

• 0

#992 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 13 March 2023 - 12:57 PM

Jaz sem mojo nesla v čistilnico. Poudarila je, da "rumenih flekov" ne morejo ven spravit. 

• 0

#993 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts

Posted 13 March 2023 - 12:59 PM

Ha. Ok. :)) Hvala. 

• 0

#994 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 13 March 2023 - 01:06 PM

Rumeni fleki grejo delno ven s peroksidom, ampak je zamudno in nehvaležno delo (pa še vedno ni kot novo na koncu). Poskusi, če gre v stroj, ene prevleke so tanjše od drugih. Od prejšnjega jogija (90x200) nikakor ni šla notri. Bi morala poiskati kak laundromat z večjim bobnom ali pa čistilnico.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#995 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 13 March 2023 - 01:41 PM

Jaz sem prevleke od 2 jogijev uspela tako oprat da so bile na koncu skoraj kot nove. Sem pa na soncu posušila, to dodatno pomaga obledeti ostanke madežev
  • 0

Bill Bullard

#996 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 03 June 2023 - 02:07 PM

S cim grejo preverjeno dol z oblacil akrilne barve?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#997 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 05 June 2023 - 06:26 AM

Tiste, ki imate mačke doma, kaj naredite glede dlak? Naša se zdaj misi, in kljub rednemu krtačenju in sesanju je povsod polno dlak. Pa tudi ko daš stvari prat. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#998 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27302 posts

Posted 05 June 2023 - 06:32 AM

Furminator, ravno vceraj sva se precesala pa potem ga se 1x običajno in je mir.
  • 0

#999 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 05 June 2023 - 07:07 AM

Nisem ziher, če je furminator primeren za dolgo dlako. Midva naše ne smeva z njim. Uporabljava KONG Zoom Groom.

Jst ti priporočam nekaj takega za tekstil, kavče, stole, majice itd., pa ful samolepilnih valjčkov (lint rollerjev). Pa čimprej se sprijaznit in nehat nosit črne obleke. :D

• 0

After all this time?

Always.

#1000 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 05 June 2023 - 07:22 AM

S cim grejo preverjeno dol z oblacil akrilne barve?

Ne grejo... Vsaj po mojih izkušnjah ne...

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users