Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#981 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 12 August 2008 - 08:03 PM

QUOTE(ninaa @ 12. 8. 2008 - 20:29) View Post

Asja87 poveš malo več o tem pudru? V kateri parfumeriji pa delaš? Tam v uni na ljubljanski?

ja ja itak da lahko...
torej čeprav ni za mastno kožo...js imam mešano...
ma imam precej aken..tako da ta je super za une ki hočejo skriti akne...
kr je full ma rečem fulll prekriven in ne naredi un efekt maske...
je precej drag ampak se splača...js sm ga kupila in sm super zadovoljna..
kr ko si ga dam imam popolno kožo...
treba ga je probat...
uglavnem delam v parfumeriji bella ja tam v ljubljanski ulici...če si iz tam verjetno veš kje je..
in če prideš kaj tam mimo lahko ga prideš poskusit.. wink.gif
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#982 LiL`curLy_girL

LiL`curLy_girL

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 274 posts

Posted 18 August 2008 - 08:59 PM

mam par vprasanj glede Diane35...a jih kira tule uporablja? A so res taki hudi stranski ucinki ( ful celulita,dobis par kg gor,depresija pa ko nehas jemat se ti vrnejo mozolji nazaj v vecjem izdanju,glavoboli..itd.. blink.gif ) ...a ti jih lahka os.zdravnica napise al jih lahka sam ginekologinja napise? ..kr men je dans rekla derm.da morm k ginekologinji it po te tablete... blink.gif ( pa na pregled pa UZ jajcnikov ) in mi je kr mal nerodno it taj kr se nism bla nikol... oops.gif....no uglavnem...tiste ki mate izkusnje z diane35 pa kk poteka obisk pr ginek.za te tablete..talk..vsi nasveti so dobrodosli... laugh.gif

a je bols vztrajat sam z kremami al jemat KT...al oboje rolleyes.gif ...pa kire so bolse tablete...kr vem da jih je vec...

ps.a je pr men ka narobe...sam men je vsaka tema nekak "cudna" ...vsi posti so spodi na kupu in morm enga po enga odpirat....grrrr....ni vec tko da so vsi posti lepo en za drugim ...odpre sam enga tule zgori...ostale morm sama it odpirat... blink.gif ohmy.gif

• 0

#983 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 19 August 2008 - 10:05 AM

Zato, ker imaš priklopljeno na Outline. V desnem kotu zgoraj klikni možnosti -> preklopi na Standard.

Za Diane 35 se je treba naročit pri ginekologu/inji, ker on/a predpisuje hormonske tabletke. Te tablete imajo večjo količino hormonov v primerjavi z večino drugih. Yarina naj bi bile enako dobre oz. boljše. Kakšne tabletke so najboljše zate, določi ginekolog.

Če nimaš zelo resnih težav s kožo (akne), potem se ne splača jemati tabletk samo zaradi kože. Razen če rabiš še zaščito pred nosečnostjo. Sam dermatolog je strokovnjak za kožne bolezni in ne more predpisovat tabletk za preprečevanje nosečnosti. wink.gif
Drugač nimam izkušenj s temi tabletami, mislim pa da jih je jemala Ancka Pomarancka, lahko ona pove kaj več.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#984 Ančyka

Ančyka

sramežljivec

• Člani
  • 94 posts
  • Interests:sprhodi s psom, rolanje

Posted 19 August 2008 - 11:17 AM

Js sm mela zlo problematično kožo in mi je ginekologinja predpisala najprej yasminelle tabletke k vsebujejo manj hormonov k diane 35. Te mi niso ravno pomagale pa sm šla pol na Diane 35. Jemlem jih že 5 mesecev in morm rečt da se mi je koža že ful ful izboljšala. Tu pa tam se mi še pred menstruacijo spusti kak mozoljček. Kar pa se tiče stranskih učinkov, morm rečt da js jih nism glih občutla, s celulitom je isto kokr je blo, s kilogrami pa tut. Sam je pa res da je to odvisn od posameznika.
Kar se pa tiče samga obiska pr ginekologu-mislim da je prvič vsaki mal nerodn kr ne veš ka prčakvat, pa le gre za pregled intimnih delov, sam sej boš vidla da to ni voben bav bav, kr to si na en dva tri gotova pa skor sploh nč ne čutiš. smile.gif
  • 0

#985 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 19 August 2008 - 11:44 AM

Če še nisi mela odnosov te itak ne sme pregledat.... če si jih pa že imela pa je tako ali tako zelo priporočljivo, da greš.
  • 0

#986 LiL`curLy_girL

LiL`curLy_girL

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 274 posts

Posted 19 August 2008 - 12:01 PM

Hvala Matilda...pa mi je le uspelo preklopit na standard funkcijo wii...

Pa niti niam ( vec ) tk problematicne koze...prej sm mela ful teh podkoznih,gnojnih...cela rdeca sm bla v obraz pa pod brado sm jih ful mela...prav bolelo me je...sam sm pol zacela hodit h kozmeticarki...pa pit dermabion tabletke ( prehransko dopolnilo ) umivanje 2x dnevno z gelom,uporaba maske,tree olja...nism se pa mazala z nobeno kremo...in se je kr popravla koza...mam zdj ful manj mozoljev po obrazu...prej sm jih mela po celmu obrazu od rdecih crnih belih laugh.gif ...zdj jih mam cist mal po lickah pa na T predelu..sam so vseen prisotni in je grdo za pogledat tako kozo..se posebi pa tiste "brazgotinice" ( sam niso prave brazgotine,zgleda tk ko da so sam niso ) take rdece/vijolcne fleke mam po obrazu vecinoma na spodnjem delu lica,obojestransko... cry.gif

Sj js tud mislim...da se ne splaca jemat tablet ce nimas fejst hudo stanje...in niti nevem zaka mi je derm.napisala te tablete ce je sama rekla da niam tk hudo stanje da mam sam mocne komedone, ( gledam glih izvid sam to znam dol prebrat laugh.gif ostalo je ful grdo napisala ) ...me je ful strah zacet jemat te tabletke... ohmy.gif ( ceprav jih vsi hvalijo,sam to je spet nekako "poseg" v telo...:S )...si bom rajs kupla kako kvalitetno kremo pa gel za umivanje...in bom nadaljevala z normalno nego,dermabion tabletkami pa kozmetičarko...ce se ne bo nic izboljsalo bom sla po te tabletke...

Joj ka zdej...a me bo pregledla al ne... rolleyes.gif ne me strasit. laugh.gif ..pomarancka ne nism jih se mela oops.gif ...ma js ji bom rekla...tacke stran od mene laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif .....
  • 0

#987 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 24 August 2008 - 10:13 PM

ni mozolj, ampak je afta in me grooozn boli! kak se naj je rešim?
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#988 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 24 August 2008 - 10:15 PM

Misliš afta, tisto v ustih? huh.gif

Kaj pa to dela pol v temi Mozolji? laugh.gif

Kdaj se zaradi aft napotimo k zdravniku?

Nasvet zdravnika potrebujemo, če se posamezne afte zlijejo v večjo razjedo, se pojavljajo pogosto ali pa takrat, ko po 14 dneh ni izboljšanja.

Z zdravljenjem bolj ali manj uspešno ublažimo bolečine, skrajšamo trajanje obolenja, preprečimo ponovitev obolenja (recidiv). Lokalni anestetiki ublažijo bolečine predvsem v akutni fazi, ne skrajšajo pa časa celjenja. Enako velja za antiseptike. Uporabljamo jih za zmanjšanje števila klic v ustni sluznici. Pri močnejših vnetnih spremembah je primerna dodatna uporaba kortikosteroidnih pripravkov. Uporaba teh učinkovin pa je omejena na predpis zdravnika oz. zobozdravnika.

Kdor prisega na rastlinske pripravke, lahko izpira ustno votlino z izvlečki iz kamilice, žajblja, slezenovca, preslice, rmana, kolmeža. Na razjede pa lahko nanesemo neposredno alkoholne izvlečke iz ratanije, arnike, žajblja, mire in propolisa, kar sicer ob nanosu precej peče, nato pa za nekaj časa omrtvi bolečino, deluje pa tudi adstringentno (potegne rano skupaj) in antiseptično. Od eteričnega olja je najprimernejše olje čajevca.

Avtor: Edith Jošar, mag.farm.,spec.
Datum: september 2004

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#989 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 24 August 2008 - 10:27 PM

Joj, jaz sem imela enkrat tako afto (čisto spodaj pri zadnjem zobu) da sploh nisem mogla odpirat ust in nisem ene tri dni jedla nič druga, kot bistre juhe. Govorila sem pa tud tak, da je blo slišat sam neko čudno sesljanje in me je samo fant razumel. laugh.gif Bolelo je pa grozno, dobesedno strahotno - če sem po pomoti preveč odprla usta ali nevede poskušala kaj konkretnejšega pojest, so se mi od bolečine kar vlile solze. Zob si dva dni nisem mogla nikakor umivat, sem samo grgrala antibakterijsko ustno vodico. No, pa je bilo potem po kakšnem tednu bolje ... Aja, pa te razkuževalne ustne vodice ful pomagajo, pobijejo bakterije v ustih in se afta prej zaceli oz. se prepreči možnost nadaljne okužbe.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#990 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 24 August 2008 - 10:34 PM

o hvala si bom zdej neko olje namazala sm še mami prašala
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#991 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 25 August 2008 - 06:15 AM

Šuša, jst sem mela velikokrat probleme s tem. Za afto velja tole: če jo zdraviš, se pozdravi v 7 dneh, drugače pa v enem tednu (ironija ane smile.gif). Pomaga, če jo mažeš s propolisom. V trgovini kupi sodo bikarbono (modra šalčka z belim pokrovom), daj žlico sode v kozarec vode in to potem "žokaj" po ustih. Pazi, da boš jedla čim manj slanega in kislega. Doma imam še eno "žavbo" za te zadeve, samo se ne spomnim natančno, kako se imenuje...bom probala pogledat.
  • 0

#992 mančkoo..

mančkoo..

sramežljivec

• Člani
  • 5 posts
  • Interests:ples,atletika,odbojka....

Posted 29 August 2008 - 07:15 PM

hey,punce!

jst mam pa zelo veliko težavo že kar nekaj čase......mozolji se mi spuščajo po obrazu,hrbtu,...
nwm kaj naj storim?....kaj bi mi pomagalo,da bi se odrešila mozoljov?...
res rabim dobr nasvet glede tega.vsak nasvet bi biu dobrodošel.. sad.gif
  • 0

#993 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 29 August 2008 - 07:23 PM

Kako kremo s kislinami.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#994 mančkoo..

mančkoo..

sramežljivec

• Člani
  • 5 posts
  • Interests:ples,atletika,odbojka....

Posted 29 August 2008 - 07:39 PM

aha....mela sm že niveo s kislinami pa mi ni nč dost pomagala.mogoče veste za katero ki bi bila bol učinkovita?
  • 0

#995 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 29 August 2008 - 08:45 PM

Ati mi vedno govori- iza, ignoriraj jih, potem bojo užaljeni. In bojo vidli, da tu ni plac za njih. Nisem še probala, vsak dan se ubadam z njimi in jim posvečam pozornosti- male in velke. (kreme in razmišljanje kako sem grda z njimi- sj pravim malo in velko).
Že 30 dni se ne mažem z nobeno kremo in ne uporabljam gela za obraz, malo je boljše. Nisem polna mozoljev ampak flekov.
Končala sem bitko, ne pa vojne confused.gif laugh.gif
Še 1 imam za odbit.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#996 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 16 September 2008 - 07:39 PM

Že dolgo časa uporabljam Avene Cleanace K, vendar rezultati niso ne vem kako vidni. Zdaj mi jo je zmanjkalo in moram kupiti nekaj drugega. Razmišljam o Diacnealu...je kaj uspešen? Ima kdo kaj drugega, kar mu pomaga? huh.gif
  • 0

#997 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 September 2008 - 07:40 PM

Vrana, probaj Diacneal, baje je boljša za mozolje ker za razliko od Cleanance K, ta vsebuje tudi retinoide, ki so za mozolje. Drugače je meni pomagala Paula's Choice, ampak se pri nas žal ne dobi.

QUOTE(mančkoo.. @ 29. 8. 2008 - 20:39) View Post

aha....mela sm že niveo s kislinami pa mi ni nč dost pomagala.mogoče veste za katero ki bi bila bol učinkovita?

Katera pa bi to bila Nivea s kislinami? Prvič slišim. V mislih imam seveda AHA/BHA kisline, in ne kake sadne or something. laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#998 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 September 2008 - 07:58 PM

Men je pa CK boljši od Diacnela, vsaj pomaga, D. pa bore malo oz. sploh ne.
  • 0

#999 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 16 September 2008 - 08:24 PM

Meni je Diacneal ful iritiral kožo, pa še dodatne mozolje sem dobila - Cleanance K mi je pa ful uredu.
  • 0

#1000 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85887 posts

Posted 16 September 2008 - 08:52 PM

^^Enako, jaz sem mela čist "zažgano" kožo, živo rdečo. down.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users