Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#981 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23501 posts

Posted 21 April 2020 - 01:03 PM

Kaj so nujna stanja je v tej situaciji zelo širok pojem, vem iz prve roke. Kako in predvsem kdaj bodo vsi ti "nenujni" pacienti prišli na vrsto, verjetno tudi nikomur ni jasno.
Jaz bi morala na pregled za ščitnico že 2m nazaj, počutim se pa kot cunja že vsaj enkrat dlje. Torej bom morala počakat do kdaj, jeseni!? 

Jaz bi, če bi bilo vse normalno, tudi začela z zdravljenjem konec marca najbrž, tako se pa zdaj čaka, ker se bojijo uvajat zdravljenja na novo. Prejšnji teden me je zdravnica klicala, kako sem in mi povedala, da razmišljajo, da bi se v maju ali juniju začelo. Pač nimam kaj kot čakat in upat, da zaradi teh 2, 3 mesecev ne bo neke škode.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#982 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27531 posts

Posted 21 April 2020 - 01:14 PM

_Planet_, ne vem, S je rekel da je mirno, osebje precej tarna (dobro bivsa sodelavka ima drug pogled in pravi, da je mir).

Umirjeni in navelicani si lahko pricoscimo bit, ker so bili ukrepi vecinoma pravocasni in na mestu (prehajanja med obcinami se vedno ne razumem). Ce bi se sli Svede, bi bili Spanci :D

Se mi zdi normalno, da nam gre vsem malo cez streho in sami od sebe pocasi pricenjamo z nekaterimi aktivnostmi, po svoje se mi zdi to tudi se najbolse, najmanj ogrozujoce.
  • 0

#983 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28095 posts

Posted 21 April 2020 - 01:50 PM

Jaz sem navdušena nad tem, kako nam je uspelo zajeziti okužbo, ampak večno čepeti vsak v svoji luknji ne bomo mogli. Nimam pojma, kako zadevo rešiti, je pa treba razmišljati v tej smeri. In res se mi ne zdi nič narobe, če si npr. dovolim na sprehod s prijateljico po gozdu.... .
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#984 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 21 April 2020 - 02:26 PM

Go team Dragica!!!!!! 🎉🎉🎉😂
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#985 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28095 posts

Posted 21 April 2020 - 02:36 PM

:lol:
  • 0

#986 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 21 April 2020 - 02:37 PM

Jaz sem ta teden že čisto apatična. Ko bi vsaj občine ukinili. Če tega ne ukinejo v parih dneh, potem nas res samo jebejo v glavo. Okužb je sedaj tako malo, da mislim, da nimajo izgovora.
Pa tudi za šole in vrtce, da vsaj malo ne postavijo nekih okvirnih datumov, vse druge države so jih že.
Maks je v karanteni dobil 2 petki, poštevanko jih bo pa baje po telefonu spraševala. 😂
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#987 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28095 posts

Posted 21 April 2020 - 02:43 PM

A res, po telefonu, zanimiva rešitev. : ))
Jaz sem ga pa ravno posnela, kako recitira eno angleško pesmico in poslala učiteljici.

Okužb je sedaj malo, ampak mislite, da nas ne čaka še kakšen val?
  • 0

#988 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 21 April 2020 - 03:02 PM

Četudi nas čaka še kak val, jaz se ne grem več, ne morem!!!!
  • 0

#989 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17729 posts

Posted 21 April 2020 - 03:41 PM

Umirjeni in navelicani si lahko pricoscimo bit, ker so bili ukrepi vecinoma pravocasni in na mestu (prehajanja med obcinami se vedno ne razumem). Ce bi se sli Svede, bi bili Spanci :D
Se mi zdi normalno, da nam gre vsem malo cez streho in sami od sebe pocasi pricenjamo z nekaterimi aktivnostmi, po svoje se mi zdi to tudi se najbolse, najmanj ogrozujoce.

Točno to. Ukrepi so bili pravočasni in v dovolj veliki meri, da se nihče ne rabi borit za vrsto za respirator in da se širjenje virusa zameji v največji praktično možni meri. Mislim, da bi ljudje bistveno drugače gledali na vse skupaj, če nas vlada ne bi tako mačehovsko obravnavala in nas imela za norce, grozila, nalašč povzročala zmedo, ignorirala stroko glede omejevanja v občinah ipd.

Ne vem pa več, kaj pomeni biti v 'Dragica team', da se z ukrepi sploh ne strinjate ali da bi jih bilo potrebno omiliti ali celo popolnoma razpustiti?

Jaz zagotovo ne bom nikoli zagovarjala stališča, da bi bilo boljše, da bi večino stvari laufalo naprej in da koliko ljudi pomre, pač pomre, ker se mi zdi skrajno neetično.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#990 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23501 posts

Posted 21 April 2020 - 03:53 PM

Jaz pa nisem v Dragica team. :)
Ja, vlada ni v vsem upoštevala nasvetov zdravstvene stroke, pa kako komunicirajo, pa način izvajanja kontrole s strani policije. Ampak kolikor sem sledila, stroka podpira večino ukrepov? Jaz se ne ukvarjam več toliko z našo vlado, upoštevam, kaj stroka pravi.
  • 0

#991 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 21 April 2020 - 03:58 PM

Meni gre pa na živce, ko govorijo, da bi bili brez tako strogih ukrepov pa kot Italija.
  • 0

#992 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5842 posts

Posted 21 April 2020 - 04:07 PM

Moje mnenje je pa taksno, da je pravilno, da smo s strogimi ukrepi zajezili epidemijo. Vendar pa so ukrepi postajali tekom epidemije nesorazmerno strogi in v nasprotju z mnenjem NIJZ ( razkuzevanje, meje obcin). Poleg vsega nihce ne pove kdaj bomo zaceli pocasi ziveti normalno zivljenje. Non stop nas pumpajo z grozljivimi scenariji. Poleg tega nam tudi nihce ne pove koliko imamo dejansko aktivnih okuzb. V Sloveniji nihce ne ozdravi, ampak se dnevni samo stevilke sestevajo.

V glavnem, mislim, da je cas, da zacnemo pocasi poskusati notmalno ziveti. In seveda spremljati in cakati na drugi val, da se tudi tistega zajezi. Virus jw tu in bo ostal. Mi pa ne moremo sedeti doma dokler se ne najde cepiva oz. prekuzi populacija.
  • 0

#993 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17729 posts

Posted 21 April 2020 - 04:10 PM

Kje pa bi bili, Dragica?

Še POVSOD po svetu se je izkazalo, da so samoizolativni ukrepi najbolj pravilni in učinkoviti. ZDA, VB in Švedska so vse mislile,

da bodo speljale 'brez', pa so se krepko uštele in spremenile strategijo..

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#994 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46185 posts

Posted 21 April 2020 - 05:03 PM

Jaz se strinjam z Matildo. Mislim, da bi bila situacija brez ukrepov res huda in bi bolniske postelje pokale po sivih. Se pa strinjam tudi s supergirl, da so nekateri ukrepi tekom pandemije res pretirani. Sploh ta omejitev prehajanja med obcinami je karnekaj.
  • 0

#995 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86861 posts

Posted 21 April 2020 - 05:17 PM

https://www.onko-i.s...0BSwfl0WP0ufJ04

Katastrofa ...

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#996 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17270 posts

Posted 21 April 2020 - 05:43 PM

Jina, kaj je zdaj katastrofa - da je zaposlena okuzena, da so odpovedane operacije ali da je to sploh razlog, da so odpovedali op?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#997 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23501 posts

Posted 21 April 2020 - 05:51 PM

Supergirl, pa saj povejo tudi, koliko jih je ozdravelo in koliko je bilo odpuščenih iz bolnišnic. Sigurno sem že parkrat ujela na poročilih te podatke. Meni se ne zdi, da bi poročali samo o grozljivih scenarijih. Res pa, da ne gledam več tiskovnih konferenc, ampak vsake toliko kar poročila prižgem ali radio, in se mi ne zdi, da bi samo o negativnih stvareh govorili.

Sem slišala prej na radiu to z okužbo zaposlene na onkološkem ja... No zaradi ene osebe, ki nekje faše okužbo, zdaj pa, ali je bila dovolj skrbna bi izvajanju ukrepov ali ne, morajo potem za vse bolnike take ukrepe uvesti.

Tista soseda, ki je bila operirana zaradi raka, je ravno par dni nazaj rekla, da hodi normalno na kemoterapije, ampak da je vse osebje tam v skafandrih.
  • 0

#998 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17270 posts

Posted 21 April 2020 - 06:21 PM

No, meni je v zgornjem primeru katastrofa to, da so zato vse odpovedali. Bogsigavedi koliko jih bo slo zaradi prestavljenih operacij na tem podrocju predcasno v grob. Ampak to ni vazno. Vazno, da se s korono ne okuzijo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#999 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17729 posts

Posted 21 April 2020 - 06:47 PM

Gre za par dni, pa to elektivne operacije. Če se rakavi bolniki okužijo s korono, je pa še precej večja verjetnost za predčasni grob.
  • 0

Bill Bullard

#1000 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17270 posts

Posted 21 April 2020 - 07:10 PM

Ne vem, gre res za par dni? Ce ja, potem je razumljivo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users