Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#981 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 11 August 2022 - 10:23 AM

aja, to je drugo. Naši imajo itak kosilo šele ob 13h ali še kasneje, odvisno od urnika. Če bi jedli doma ob 14h, bi ju tudi odjavila.

Midva ne moreva skuhat pred 16.30 in nam je to kosilo super za premostit dan, da lahko potem že bolj večerjo jemo. 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#982 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 27 August 2022 - 08:36 AM

O cenah elektrike, ki gredo v nebo. Ta komentar osvetljuje tisto, kar smo se par mesecev nazaj pogovarjali v sluzbi. Upam, da ne bo tako sicer,ma bomo videli....ker je dobava plina negotova, se je veliko goapodinjstev, veliko pa se jih se bo odlocilo da presaltajo na elektriko....

Predstavljaj si, da pride 5 lačnih v trgovino, trgovec pa ima na razpolago le še 2 štruci kruha. Vseh 5 hoče ti dve štruci in trgovec reče prodal bom tistemu, ki mi plača več. Nihče noče biti lačen, zato ponudijo vse kar imajo in cena za ti dve štruci gre v nebo.

To se godi pri elektriki. Zaradi težav z dobavo plina se je veliko uporabnikov odločilo zamenjati ta energent za elektriko. Ker pa iz danes na jutri ne moreš kar tako zelo povečati proizvodnje elektrike (čeprav govorimo za dobavo 2023, je to kakor "jutri" pri elektriki), se dogaja nekaj podobnega kot pri trgovcu s kruhom zgoraj. Zakupujejo elektriko, ki pa je ne bo dovolj in zato cene rastejo v nebo.

Kaj se bo zgodilo? Revnejše in neumno vodene države kot je naša Slovenija z Golobom, bomo imeli premalo elektrike. Skoraj zagotovo bodo sledile redukcije, nekaj ur na dan elektrike pač ne bo. Če bomo imeli srečo bo samo to, v neugodnem primeru pa sledi razpad elektro sistema in daljši mrk.

Kako v tej luči gledati na Golobo zamrznitev cene elektrike za gospodinjstva? Če se vrnemo nazaj k trgovcu s kruhom, kaj naredi trgovec, če kruha ne sme prodati nad neko ceno? Pač ne naroča več kruha in ga enostavno nima več, lahko pa ga prodaja pod pultom za večkratno ceno! Trg vedno zmaga!
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#983 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 27 August 2022 - 08:53 AM

Pri takih apokaliptičnih napovedih bi se jaz vzdržala. A imaš kakšne številke, statistiko na voljo, ali pa je tole pač nekaj na pamet, nič boljše od šank debate

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#984 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 27 August 2022 - 11:50 AM

Nimam nic. Je samo sank debata, ki se vsem pri sanku zdi "verjetna" a ne v doomsday scenariju razpada sistema.
Se pa v kratkem uvaja 5 tarifno merjenje in takrat bo marsikdo strom primoram izkljucit v dolocenih delih dneva oziroma ga vsaj ne uporabljat....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#985 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 04 October 2022 - 09:54 AM

Zdaj se že pozna pri položnici za elektriko za september, da je nižja. Imamo višjo porabo pa cca 15 € nižji račun, za avgust 51, za september pa 36. 

• 0

#986 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 05 October 2022 - 07:32 PM

Pri nas pa visja od nekaj prejsnjih, 96 €.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#987 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 01 November 2022 - 10:03 PM

So vam tudi šli povprečni mesečni izdatki za hrano ful gor, 50-100 €?
Jaz se prav ne morem načudit, kako se je vse podražilo... Zadnjič sem debelo gledala, ko sem po dolgem času kupila jabolčni burek v Hoferju. V teh letih se je za cel 1 € podražil.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#988 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 02 November 2022 - 05:15 AM

100-120e vec na mesec.
  • 0

#989 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 02 November 2022 - 06:13 AM

Ja, zelo se je podražilo. Mene tudi kar srce boli.
  • 0

#990 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 02 November 2022 - 06:52 AM

Jaz ne vem tocno, ker ne spremljam, ampak itak, saj drugace ne more biti. Hofer je ful dolgo drzal cene, zdaj se pa prav drasticno dvigujejo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#991 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 02 November 2022 - 06:53 AM

Jaz že dolgo opažam podražitve, ampak sem bolj pozorna pri izdelkih, ki jih kupujemo, skupnih mesečnih stroškov ne beležim. Hofer je sploh ponorel s temi višanji cen, zelo malo še kupujem tam.
  • 0

#992 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 02 November 2022 - 08:02 AM

Jaz sem pred 2 letoma komot prišla s tedenskim nakupom skozi z 80 EUR. Zdaj pod 100 pridem še zgolj izjemoma, pa kupujem stalno iste stvari in še to samo v Sparu pa pri tem koristim 10% popust na nakup. Drugih trgovin ne uporabljam. Sem ravno danes pogledala na zadnji račun, kjer ti beleži koliko si prihranil z nakupi v akciji in tem 10% popustom s spar kartico in mi je pisalo, da sem v tem letu "prihranila" že 980 EUR.

• 0

#993 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 02 November 2022 - 08:07 AM

Midva hodiva skoz v Hofer in Lidl. Kupljene stvari variirajo mogoce za 10%. Vecino kupimo v Lidlu.
Podrazitve so in so resne.
  • 0

#994 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 02 November 2022 - 08:13 AM

Meni pa razlike v ceni po trgovinah niso več zanemarljive in mi je škoda plačevati (pre)več. Tudi kupone za popust porabimo za kakšne dražje stvari, ki stanejo vsaj 4 ali 5€.
  • 0

#995 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 02 November 2022 - 08:14 AM

V Eurospinu so cene nižje.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#996 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 02 November 2022 - 08:17 AM

Ja, predvsem tam.
  • 0

#997 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 02 November 2022 - 08:26 AM

Meni pa razlike v ceni po trgovinah niso več zanemarljive in mi je škoda plačevati (pre)več. Tudi kupone za popust porabimo za kakšne dražje stvari, ki stanejo vsaj 4 ali 5€.

Pri nas isto. Pogosto porabimo kupon za 25% pri Mercatorju, večinoma pa kupujemo v Lidlu. Prejšnji teden sem bila v Eurospinu, ki mi je malo odročen, pa se m tudi tam stvari niso zdele več tako poceni. Jaz dostikrat porabim tudi kupon za Tuš drogerijo za kakšno večjo zadevo ipd. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#998 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 02 November 2022 - 08:28 AM

Če bi ga imela bližje (Eurospin), bi se ga tudi posluževala, tako pa ga imam 15 km stran in mi nižje cene ne odtehtajo vožnje in časa.

• 0

#999 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 02 November 2022 - 08:29 AM

Ja, mi pa Lidla nimamo. Vse drugo pa je v radiju par km in mi ni odročno, eden od naju že skoči tudi do Spina in Hoferja, ki sta še najdlje. Ampak v Hoferju imam res samo še par izdelkov na seznamu.
  • 0

#1000 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46012 posts

Posted 02 November 2022 - 09:15 AM

Jaz sem se tud parkrat zapeljala do Lidla, ker je malce cenejsi kot druge trgovine. Npr. mini kumarice stanejo 1.69chf, iste so v Migrosu 2,5chf, v Coopu so se drazje. Pa se par fajn izdelkov sem nasla. Je pa bed, ker je najblizji Lidl 8km stran, najblizja trgovina pa je v sosednji stavbi in dejansko lahko pripeljes trgovinski vozicek do stanovanja.
Se je pa Aldi (Hofer) tudi pri nas kar precej podrazil.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users