Ojej, jaz sem bila danes nekje na Bledu. In vse videti super, zelo ustrezam, videti je bilo, da gre dobro, sem bila že dolgo notri in potem itak - aha, stari ste XX, imate kaj otrok, koliko so stari, .... GROZA. Ni mi še jasno, kako bi na to odgovorila. Povedala sem po pravici in mi je jasno, da sem odpadla na celi črti. Mi reče kolegica, reči, da ne to ne bom odgovorila, da se tega ne sprašuje na razgovoru, kar mi je tako,. ... kot prvo poveš, da imaš otroke, kot drugo te pač ne bodo zaposlili (ker tudi jaz v vlogi delodajalca takega ne bi), a njej se zdi, da s tem pokažeš, da imaš hrbtenico in s tem svojo kvaliteto za delo.

Iskanje zaposlitve
Posted 21 September 2021 - 10:35 AM
Posted 21 September 2021 - 01:29 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 21 September 2021 - 04:34 PM
Saj tudi če nimaš otrok, ali so ti že večji, ni rečeno, da pa ne boš sam kdaj zbolel in boš manjkal v službi. To je pač življenje.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 September 2021 - 07:13 PM
Pablo Picasso
Posted 21 September 2021 - 07:16 PM
Posted 21 September 2021 - 07:21 PM
Posted 21 September 2021 - 07:26 PM
Vglavnem, res so ogromne razlike med podjetji... Ja, jaz to recem, pa imam malega otroka in vem, da je bedno, ampak realno je tako.. Jaz bi bila v zadnjih mesecih, pa tudi v zadnjem letu, se preden je klemen hodil v vrtec, sigurno ene 60% dni na bolniski. Kaj ima on od tebe... Je pa res smotan9, ker na moske zagotovo ne izvajajo teh pritiskov okoli otrok.
Posted 21 September 2021 - 07:28 PM
Ampak saj "nasrkajo" le sodelavci, ne nadrejeni ponavadi...? Pri nas šefico prav mal briga, če koga ni, itak pade takoj na ostale več dela...
Ampak govorimo o novi zaposlitvi, kjer te rabijo ... Pa se bistvena razlika je glede na velikost firme. Meni se zdi to ogromen luksuz sicer, da gres lahko kadarkoli na nego in te ima kdo nadomescati. Oz. sploh da te po porodniski caka sigurna zaposlitev mi je luksuz. Mi je pa hkrati samoumevno, da bo nego vzel oce, ce mama dobi novo sluzbo. Ne vem, zakaj bi jo morala ona.
― V. Van Gogh
Posted 21 September 2021 - 07:51 PM
Posted 21 September 2021 - 07:57 PM
― V. Van Gogh
Posted 21 September 2021 - 08:03 PM
Posted 21 September 2021 - 09:28 PM
Jaz razumem delodajalce. Kdo pa hoce nekoga, ki bo v worst case scenario na bolniski vsake 14 dni? Meni je bolj zalostno, da moskih teh stvari ponavadi ne sprasujejo. Ker kot da je samoumevno, da bo mama na bolniski skrbela za otroka.
Jaz tudi tako razmišljam.
Posted 22 September 2021 - 06:54 AM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 22 September 2021 - 08:31 AM
Velik sreče Kami.
Posted 22 September 2021 - 08:34 AM
V manjših podjetjih zelo razumem, zakaj ne želijo zasposlovat "mladih staršev" (na žalost v 95% to velja samo za mame). Tam se manjko res pozna, sploh nenapovedano (kar pri boleznih sigurno je).
Je pa ponudbe na trgu veliko in pragmatično gledano, če lahko dobiš nekoga brez "take prikolice" (in je konkurenčen nekomu z otroki) ga seveda izbereš. Jaz sem ravno zato toliko časa "mirovala" v isti službi, saj zdaj menim, da otroci niso več ovira v tem smislu. Še vedno pa to pomeni, da večino popoldnevov želim ob cca 16h iz skozi vrata pisarne, da popoldan preživim z otroki. Ljudje brez otrok nimajo te "omejitve", žal tudi kar nekaj moških (čeprav se tudi zdaj to spreminja).
Je pa tudi dejstvo, da ne malo moških beži od doma tako, da ostajajo dlje v službah. Jaz ne poznam niti ene ženske z otroki, ki bi na tak način "reševala" problem, moških pa kar ene par. Seveda je delodajalcu to zelo všeč in dodaten + za moški spol (spet).
Kljub spremembam na tem področju je še veliko manevrskega prostora za izboljšavo.
hvala, sporočim kako bo šlo
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 September 2021 - 09:56 AM
Meni so danes poslali test za 2. krog, s tem da so na razgovoru izrecno povedali, da ga ne bo, ker razen portfolia nimajo cesa preverjati. In mi gre rahlo na bruhanje, sploh ker gre za stvar, ki jo lahko komot zastonj izkoristijo od kandidatov, ker tvoje delo ni z nicemer zasciteno. Pa nimam nic proti testom, veliko sem jih ze opravila, ampak se da tudi na drugacne nacine preverit sposobnost kandidatov, kot da jim oblikujes nekaj kar dejansko rabijo na novo.
― V. Van Gogh
Posted 23 October 2021 - 05:28 AM
https://www.mojedelo...ent&setCookie=1
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 23 October 2021 - 07:14 PM
Za informacijo, malo statistike. Jaz sem iskala službo v administraciji, malo v knjigovodstvu, čeprav za slednje nisem bila ravno kompetentna, pa mislim, da sem celo nekaj za zdravstvenega administratorja pošiljala.
Poslala sem 24 prošenj
Bila vabljena na 6 razgovorov (nisem prepričana, da nisem kakšnega pozabila vpisati, ker sem zadnji teden prejela precej klicev in jih zavračala, ker sem bila že dogovorjena za službo, tamali pa so bili doma in mi je bilo težko spet varstvo po nepotrebnem organizirati)
S tem, da sem nekatere prijave pošiljala prejšnji teden in bi znala dobiti še kakšen odgovor. Če potegnem pod črto, se mi zdi, da trenutno službe ni težko najti. Jaz sem morda pograbila prehitro prvo službo, ki mi je bila ponujena, čeprav mi je od rok in ni ravno dobro plačana. Si mislim sicer, da bi bile plače tudi drugje tam tam, ker sem imela v prejšnji službi za to delo precej OK, ampak bi bile pa vsaj bližje. Pozitivno je to, da bo sedaj večja firma, da ne bom direktno desna roka lastniku in da se morda ne bo tako zelo poznalo, če me kdaj ne bo. Vem pa ne. Pa da se bom kaj novega naučila.
Posted 23 October 2021 - 07:23 PM
― V. Van Gogh
Posted 23 October 2021 - 07:44 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users