Jump to content

Photo

Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo

• Please log in to reply
2103 replies to this topic

#981 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 18 April 2013 - 11:00 AM

Mislim da med 4 in 5 evrov. :) 

Preveri še to: http://www.smooth.si/

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#982 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 18 April 2013 - 11:28 AM

ooo super, hvala!

sem našla, da ti Smooth pa itak v Guštija dostavljajo :)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#983 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 18 April 2013 - 11:37 AM

Aja, hehe. :) Moj nasvet je sicer ta, da si ga sama doma narediš, boš veliko prišparala, zjutraj si ga pripravi preden greš delat. 

Jaz sem ravno v Mercatorju včeraj nabavila precej sadja, ki je bil slabše kvalitete, 50 % znižano, in sedaj pijem liter smoothija iz hrušk, jabolk in jagod za en evro. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#984 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 18 April 2013 - 06:58 PM

The Food Revolution 2013 Summit (April 27 - May 5)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#985 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 18 April 2013 - 07:07 PM

Sej verjamem, da je tale Smooth super zdrav in vse... ampak 5€ za nekaj, kar si lahko sam namešaš? :shock: :lol:

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#986 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 April 2013 - 07:09 PM

^^ res, unbelievable. Pomojem ne bi nikoli dala 5€ za smoothie.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#987 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 April 2013 - 11:29 PM

Meni se zdi grozno poceni.

Ja, lahko si namešaš sam, ampak rabiš sestavine. 

Pa v teh 5eur je všteta dostava in steklenička. Plus da morajo oni plačati vse te ljudi...

Če malo prepračunate in racionalno razmislite ni drago.

• 0
Viens, reste ici!

#988 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 April 2013 - 06:30 AM

S tega stališča, da morajo tudi oni nekaj zaslužiti, imaš prav! Čeprav jaz ne bi rekla, da je grozno poceni, niti pod razno. S takim smoothiejem sem jaz sita natanko 2 uri, to še obrok ni, ampak malica.  :)

Ampak po drugi strani pa lahko nekaj takega narediš sam doma v 3 minutah in za sestavine zapraviš veliko manj. 

• 0

#989 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 19 April 2013 - 08:05 AM

^^ se strinjam. Razumem, da so stroški, ampak vseeno je to precej drago. Včeraj sem kupila 2dcl za 3,5€ in sem bila takoj spet lačna. Do štirih se mi je že mešalo.

• 0

Put A Kilt On It!

#990 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 April 2013 - 08:07 AM

Ma jaz spijem liter, pa sem čez 2 uri lačna. 

• 0

#991 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 19 April 2013 - 08:07 AM

5€, resno?? Ok štekam, če je v to všteta dostava, ampak pomisli - na bon dobiš za 3€ kosilo vključno z juho, solato, sladico in glavno jedjo, kako se potem šele tisto splača?

Meni se zdi že 2€ v Cityparku na otočku drago. :?

• 0

After all this time?

Always.

#992 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 19 April 2013 - 08:13 AM

5€, resno?? Ok štekam, če je v to všteta dostava, ampak pomisli - na bon dobiš za 3€ kosilo vključno z juho, solato, sladico in glavno jedjo, kako se potem šele tisto splača?

Tako, ja. Pa četudi nisi študent, obstajajo malice, kjer se za 5 evrov naješ. V Ajdovem zrnu je kosilo 7 evrov in pol, in dobiš predjed, glavno jed, sladico (vegansko). Come on, no,

in tam uporabljajo več ljudi za kuhanje, in plačujejo najemnino za lokal.

Današnji meni: 

Koprivina ali zelenjavna juhca

Pečena polenta z mediteransko zelenjavo
Solata
Sladica

5 evrov za smoothie je rop pri belem dnevu. 

• 0

#993 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 April 2013 - 09:14 AM

Meni se zdi že 2€ v Cityparku na otočku drago. :?

Pozabljaš pa na subvencijo, ki jo tvojemu obroku primakne država.

Meni se zdi še vedno poceni, zdrava in bio hrana je bila vedno draga. Je pa logično da si oni nabijejo tudi nekaj malega marže, da se jim sploh splača prodajati ta smoothije.

Se pa strinjam da po tem nisi ne vem kako sit, jaz sem tudi takoj lačna po smoothiju. Ampak saj to je pa potem ta princip - lahko jemo samo makarone in malo masla gor. To je zelo hranilno in bomo dolgo siti, pa zelo poceni je. Če pa se hočemo prehranjevati malo bolj raznoliko in predvsem zdravo, pa bomo morali za to zapraviti kar nekaj denarja.

• 0
Viens, reste ici!

#994 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18597 posts

Posted 19 April 2013 - 09:20 AM

S subvencijo vred torej oni dobijo 6€. Še vseeno - juha, sladica, solata, glavna jed - 6€, smoothie - 5€.. Ne vem no.

Jaz se čist zavedam, da je zdrava hrana dražja od navadne, ampak to je pač pretiravanje. Meni se zdi sprejemljivo 2€ recimo za 3dcl, pa že to mi je preveč za vsak dan, bolj za občasno se razvajat. 5€ za en klinvčev smuthie je pa preveč. Mogoče si ti bolj navajena na francoske cene, pa se ti ne zdi toliko, meni se pa za naše razmere zdi zelo drago.

• 0

After all this time?

Always.

#995 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 April 2013 - 09:26 AM

Ja saj mogoče imaš prav to glede francoskih cen. Sem tudi pomislila.

Ne vem, meni se še vedno ne zdi drago glede na to, da ti to prinesejo domov, pa da naj bi bilo narejeno iz bio, eko, nekaj sadja in zelenjave.

• 0
Viens, reste ici!

#996 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 19 April 2013 - 09:42 AM

A ni smešno, da je danes zdrava hrana dražja od procesirane? Meni kar ne gre v glavo...  :wacko:

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#997 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 19 April 2013 - 10:47 AM

http://zlataleta.com...acin-zivljenja/

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#998 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 19 April 2013 - 10:59 AM

A ni smešno, da je danes zdrava hrana dražja od procesirane? Meni kar ne gre v glavo...  :wacko:

se strinjam. Ceneje pride procesiranje, kot pa da kmet izpuli in dostavi na tržnico.

• 0

Put A Kilt On It!

#999 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 19 April 2013 - 11:12 AM

Seveda, ker se sveža, zdrava hrana hitro pokvari in je potem folk ne kupuje, neškropljenega bio pridelka je manj itd., stroškov pa vseeno dosti. Pri procesirani hrani pa lahko daš noter marsikaj, česar folk itak ne vidi in ni važno, če ni glih najlepše. uporabno je pa dosti časa in je večji izkoristek dela, materiala itd. Pa še privlačno pakiranje in ime si lahko privoščiš, medtem ko je jabolko vedno jabolko in ne kaj novega in zanimivega. 

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1000 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 19 April 2013 - 11:46 AM

Ana, se ful ne strinjam s tabo. Seveda staneta bio sadje in zelenjava v trgovini več kot navadno, PZ stvari več kot tiste iz bele moke itd...

Ampak zdravo prehranjevanje pa spet ni tako drago, da si tega ne bi mogla večina privoščit, treba je tudi upoštevat, da smo od take hrane

dlje siti. Vkolikor se seveda ne izbira res najdražje možne izdelke, saj se komot dobi tudi poceni alternativo (primer: PZ ovseni kosmiči v Hoferju, Lidlu - 0,49€, PZ ržen kruh Lidl 500g - 0,59€)

In če imam npr. 5 obrokov na dan, pa dam 5€ za malico, kot je Smooth...ni računice. S tem da, če si kupiš vse te sestavine, si z njimi lahko narediš kar nekaj litrov smoothija, in prišparaš ogromno.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users