Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 23 May 2012 - 05:01 PM
Posted 26 May 2012 - 11:07 PM

Odkrila sem samo eno salamo v Kalčku, že narezano na rezine, ampak je precej zasoljena cena.
Posted 27 May 2012 - 08:28 AM

A Modern Day Remus and Romulus Sculpture: the Absurdity of Our Dependence on Milk
“This stunning sculpture by Liu Qiang is an accurate depiction of humanity’s use of, and utter dependence on other animals and, in particular, the savage and bizarre habit of consuming the breast milk from mothers of other species—milk that these mothers have produced for their own babies, babies that we forced them to become pregnant with only to kill shortly after birth so that we can take the bereft mother’s milk, milk that we drink as though we were the children that we murdered.”

VIR
Posted 27 May 2012 - 10:23 PM

Uf, ja, človek se zamisli ob tej skulpturi.

Posted 01 June 2012 - 09:16 AM

Readers respond: Why are you vegetarian?
618 strani osebnih izjav z razlogi za vegetarijanstvo.
Posted 03 June 2012 - 02:39 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 03 June 2012 - 02:45 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 June 2012 - 10:10 PM
Nila, sem šla pogledat v nekaj supermarketov in specializiranih trgovin, žal nisem nič ustreznega našla. Je pa res, da je vsak dan več vege izdelkov na trgu, tako da verjamem, da se bo slej ko prej kaj našlo. You'll be the first to know then!
Anouk, hvala! Ja, sem tudi sama raziskovala, pa ni bilo sreče. Edino v Kalčku imajo eno tofujevo salamo, narezano na rezine (prekajeno in s papriko) in mislim, da je to edina brez glutena. Glede na to, da je je v paketku zelo malo (se izogibam nefermentirani soji), bom enkrat kupila za probat. :-) Klobasic, hrenovk ipd, pa ... ne duha ne sluha (še) o njih.

Posted 09 July 2012 - 04:21 PM

Sojino res ni zame, ampak sojino čokoladno pa ja.
Tako da počasi prehajam iz navadnega mleka na riževo.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 09 July 2012 - 04:36 PM

Meni je bilo ful zanimivo, ko smo imeli degustacijsko stojnico z rastlinskimi mleki po različnih krajih po Sloveniji - moški so izrazito preferirali riževo mleko (zanimivo zato, ker je riževo praviloma bolj sladko in bi preferenco pripisala ženskam

Posted 09 July 2012 - 04:42 PM

Heh, res zanimivo, ja.

Posted 11 July 2012 - 06:10 PM

Sem pogledala tudi tisti video od Melanie Joy na youtube in res odličen, super lepo vse prikazano in predstavljeno.
Uvajam pa sedaj na svoj jedilnik tudi veganski dan. Enkrat tedensko za začetek.

Mislim, da sploh ne bi smel biti problem. Poročam.
Posted 11 July 2012 - 06:31 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 11 July 2012 - 06:36 PM

Lešnikovo in mandljevo imam pa še na wishlisti.

Posted 11 July 2012 - 06:52 PM

Melanie je super, jaz sem jo imela že nekajkrat priložnost v živo poslušat in je zelo prijetna govorka in sogovornica. Marca letos je predavala tudi na Univerzi v Mariboru (posnetek bo menda kmalu online

BTW, zdaj se je ravno začel enotedenski online veganski 'summit' Veganpalooza (dobršen del govorcev 'poznam' že od prej, tako da sumim, da bo stvar fajn!). V glavnem ni dolgčas!

Posted 11 July 2012 - 08:11 PM

Posted 11 July 2012 - 08:13 PM
Meni je pa riževo mleko tako zanič, ne morem se navadit. Kot neka cukrana voda sRiževo zaenkrat.
![]()
funky okusom. Mi je boljše sojino, ga pijem s kavo, ampak ta pravo mleko še vedno pri meni zmaga,
čeprav ga probam konzumirat čimmanj.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 11 July 2012 - 08:15 PM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 11 July 2012 - 08:16 PM
Če izbiram med riževim in sojinim, mi je pa boljše riževo.
Drugače ga sploh ne pijem, ampak kafetam še vedno rada ... in seveda z mlekom.

Posted 11 July 2012 - 08:20 PM

Vege bolognese

vse zmiksala (na grobo) in dodala še malo paradižnikove mezge in nato sojinih koščkov.

To so pa riževi rezanci z zelenjavo in sladko kislo omako Uncle Bens + jajcem

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users