Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#981 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 13 June 2016 - 07:15 PM

Tistim, ki so vprašali, kaj želiva, drugače pa nič.

• 1

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#982 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 14 June 2016 - 11:28 AM

Koliko denarja okvirno se pa podarja za poroko? Nimam čisto nič občutka.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#983 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 14 June 2016 - 12:22 PM

Mi v družbi prijateljev smo 50€ na osebo oz. 100€ na par....

Pri ožji žlahti še nisem imela poroke, prav tako nisem bila priča (računam, da se tam da nekoliko več).

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#984 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 14 June 2016 - 12:24 PM

Pomoje je čist odvisno... od 100 € pa do... :-)

Jaz sem recimo kot priča 2x podarila 500 €. Pa vem, da je sestra pred 6 leti dobila čisto različne zneske, odvisno od zmožnosti pač. Ampak od določene osebe se mi (govorim za sestrino poroko) 50 € ni zdelo nič premalo, prav tako kot me ni presenetil znesek, ki ga je dobila od ene druge - 500 €. Ker vem, da je to nekako v okviru njihovih zmožnosti. 

• 0

#985 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 14 June 2016 - 12:31 PM

Pomoje je cisto odvisno od tega, koliko ti je par blizu, koliko si lahko privoscis ... Do zdaj sem slisala, da se da okrog 50 € na osebo, ampak ocitno ne. :D V najinih druzinah drugace ni nobenih porok in so bili res vsi vzhiceni, mogoce tudi to vpliva. Naju je skoraj kap, ker nisva racunala na noben konkreten denar (mozu pa se je ze prej cudno zdelo, da bi ljudje namesto daril kar denar prinasali - to je bila njegova prva poroka sploh :lol:).
  • 0

― V. Van Gogh

#986 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 14 June 2016 - 09:59 PM

:D Potem pa možu dvojne čestitke! ; )

Hvala za informacije!
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

• Guests

Posted 05 July 2016 - 07:35 AM

Mi v družbi prijateljev smo 50€ na osebo oz. 100€ na par....

Pri ožji žlahti še nisem imela poroke, prav tako nisem bila priča (računam, da se tam da nekoliko več).

Mi tudi dajemo 100 €/par. Letos grem na poroko od bratranke in bova dala isto.

Enkrat sem bila priča, ampak nisem bila ravno pri denarju, pa sem kupila time capsule, v katero shranjuješ vse v zvezi s poroko - meni, vabila, flašo vina/šampanjca, ki se je pil, in potem shraniš za 25 let, kar je itak bilo malo čez 100 €, pa zaželela si je, da ji zrihtam poročni album, ki je bil pa malo pod 100. Denarja nisem dajala. Se mi zdi, da je pomembneje, da zrihtaš dekliščino in na poroki nekaj poveš in podobno ...

• 0

#988 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 05 July 2016 - 09:55 AM

Midva sva pa proti dekliscini in fantovscini in sva to pricama tudi veckrat rekla. Sta spostovala najino zeljo. Govora tudi nista imela, imel ga je moz in moj foter in je bilo najlepse tako. Nasploh pa sva bila zelo nezahtevna in ju nisva obremenjevala z nicemer; konec koncev je glavna naloga price ta, da je prisotna na obredu in podpise listino. Pa moralna podpora. :)
  • 1

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 05 July 2016 - 12:26 PM

jaz tudi ne bi imela dekliščine, če bi se že glih kdaj ženla, kot priča sem pa dobila napotke, kdaj, kam, spisek koga vse povabit in podobno, tako da niti ni bilo izbire. :wink:

• 0

#990 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4150 posts

Posted 05 July 2016 - 12:51 PM

Zakaj vam je pa dekliščina tako napačna. Če imaš prave osebe okoli sebe, je lahko zelo zanimivo druženje prijateljic. In ne, nimam v mislih igric v obliki peke piškotov z motivi spolovil in paradiranje po mestu v groteskih oblačilih. Moja predstava dekliščine je vikend na off z najboljšimi prijateljicami in razvajanje v kakšnem wellnesu ali pa na morju. Tudi pohod in spanje v kakšni planinski koči zna bit zanimiv. Važno je, da je družba prava brez kakšnih izpadov.

• 0

#991 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 05 July 2016 - 01:03 PM

V mojem primeru to ne bi imelo smisla, ker se spodobi potem te kolegice povabiti na poroko, na katero pa sem jaz povabila samo dve res dobri prijateljici, od tega mi je bila ena prica. Poleg tega sem hotela, da ima v zvezi z mojo poroko minimalno stroskov, ker je studentka. Tudi moz je povabil samo enega dobrega prijatelja. :) Se pa strinjam, da ni nujno, da te stvari izpadejo kmetavzarsko in verjetno tudi ne bodo, ce sam nisi. :D

Aja, pa pred poroko ne najdes casa za vikend na off, verjemi. :lol:
  • 0

― V. Van Gogh

#992 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 05 July 2016 - 02:07 PM

No, jaz sem pa imela tako "vikend" dekliščino, kot jo opisuje bellini -  s samo tremi prijateljicami in je bilo čudovito. Nobenih brezveznih for, ker so vedele, da jih nočem, ampak potrudile so se pa 100%, da je bil tisti vikend res poseben. :)

• 1

#993 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 05 July 2016 - 02:42 PM

Limona, ti si že poročena ali te še čaka? :)

Mene je ta vikend glede objave kontaktirala lastnica mojega najljubšega wedding bloga, Love My Dress, še kar ne dojamem.  :w00t2: 

• 1

― V. Van Gogh

#994 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 05 July 2016 - 04:33 PM

Zakaj vam je pa dekliščina tako napačna. Če imaš prave osebe okoli sebe, je lahko zelo zanimivo druženje prijateljic. In ne, nimam v mislih igric v obliki peke piškotov z motivi spolovil in paradiranje po mestu v groteskih oblačilih. Moja predstava dekliščine je vikend na off z najboljšimi prijateljicami in razvajanje v kakšnem wellnesu ali pa na morju. Tudi pohod in spanje v kakšni planinski koči zna bit zanimiv. Važno je, da je družba prava brez kakšnih izpadov.

Ta vikend ideja je meni tudi vsec, ampak pod dekliscino si avtomatsko predstavljam vse kaj drugega, kar mi pa niti priblizno ne predstalja zabave.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#995 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 05 July 2016 - 04:53 PM

Objava ene v skupini nevest:

Nama so pripravli pravo fankliscino. Pri nama smo se dobili in sva najprej mogla skup opravit nalogo in sicer sva mogla v dolocenem casu s skupbimi mocmi in kar nekaj kanistrami narediti limonado ki sva jo rabila za locene naloge. Nato sva si mogla najt vsak svojo skatlico in jo pripravit za donacije. Napis pa vse.Ko sva to opravila smo sli vsak po svoje- fantje so sli prodajat limonado pred nakupovalni center, punce pa smo ostale doma kjer so mi nastavile make up in sem se mogla brez ogledala namazat... Ko sem si naredla make up so mi zavezale oci in sem si mogla nalakirat nohte.. Tu je blo tak smeha... Ker sem kar na klop en noht narisala polek svojega haha😄potem sem si mogla naret porocno obleko, kjer mi je moja prica pomagala, nato sem imela 5min da sem si naredla svoj porocni sopekl, ko sem to opravila smo tudi me sle do nakupovalnega centra in pred njim prodajale limonado, ki nama je mimogrede noro dobro uspela. Medtem so fantje sli nazaj domov da si je moj dragi moral sam naredit kriz, da ga je potem nosil (tak je bil da je lahko laufal z njim), jaz pa sem mogla se na bencinskem servisu sipe prat strankam😂 ko smo sle tudi me domov pa fantov ni bilo ker so sli po vasi prepevat in od hise do hise, tako smo potem sle tudi me. Na koncu smo se skupaj dobili pri nama in tam sva pol imela kviz koliko veva en o drugem in z zavezanimi ocmi sem med 10 fanti mogla mojega najti. Noro je bilo, nepozabno in polno smeha.👌😎

:cry1:

• 0

― V. Van Gogh

#996 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 05 July 2016 - 05:39 PM

Limona, ti si že poročena ali te še čaka? :)

Že, od 18. 6. :) Imela sva pa tukaj: http://sorta.si/fotogalerija/ 

Tale "fankliščina" - jao.  :butl:

• 1

#997 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 05 July 2016 - 05:53 PM

Potem pa čestitam! :) Ful lepo izgleda.

• 0

― V. Van Gogh

#998 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 10 July 2016 - 09:13 PM

Tole se mi ful dopade, z velikostjo druzbe vred:

0d5eccc1bec5ad7496634a297d5f1556.jpg

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#999 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 11 July 2016 - 08:20 AM

V mojem primeru to ne bi imelo smisla, ker se spodobi potem te kolegice povabiti na poroko, na katero pa sem jaz povabila samo dve res dobri prijateljici, od tega mi je bila ena prica.

mi pa ravno razumemo dekliščino, da povabiš nanjo  punce, dekleta, ženske, ki so imele nekakšno vlogo v tvojem življenju (sošolke, sosede, prijateljice, sestrične, sodelavke ... pač ljudi, s katerimi si odraščal in so pomagali pri oblikovanju tebe). Na poroko pa potem samo tiste, s katerimi si zdaj najbližje in ti res veliko pomenijo.

Čestitke Limona!

Nekateri naredite svoj dan res potiho ;)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1000 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 11 July 2016 - 09:05 AM

Anouk, izgleda res lepo, ampak na takih placih ponavadi NORO piha. :D Mene bi to ekstremno motilo.

• 0
Viens, reste ici!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users