Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#981 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 18 November 2005 - 11:48 AM

Aha, hvala smile.gif Niveo sm že imela, pa na srečo nism staknila nobenga vnetja.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#982 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 November 2005 - 12:23 PM

QUOTE(Marmelada)
Rea, a to si daš čez celo noč, med spanjem? Si zaviješ lase v brisačo, al maš kako plastično kapo gor al kako to izpelješ? smile.gif

V eno psoodico si nalijem neki olivnega olja,potem pa z roko pomočim v posodo in potme potegenem čez lase ampak ne do lasišča-tam nekje od ušes recimo pa do konic. Pol si pa v lahko figo zvijem lase in dam na pouštr 2 brisači bol kratki in debeli.In to je to wink.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#983 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 18 November 2005 - 12:31 PM

Aha, bom poskusla kdaj smile.gif

Zbrskala sem sestavine od Clinique Mild Clarifying Lotion o katerem je bilo malo prej govora, pa me zanima komentar:

Water purified, butylene glycol, biosaccharide gum-1, cyclodextrin, salicylic acid, millet plant glycoprotein extract, aloe, arginine, peg-10 soya sterol, ceteth-20, dimethicone, ceteth-20, kimethicone, ceteth-2, dimethicone copolyol, hexadecanol, methylparaben, d&c green no. 5, d&c yellow no.10

Tisti butylene glycol je komedogen, če se ne motim? Kolk vpliva, če je recimo na prvih 3 mestih in uporabljaš tak izdelek na mešani do mastni koži?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#984 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 November 2005 - 12:49 PM

Ne, glikol ni komedogena sestavina, ampak potencialno rakotvoren vlažilec kože. Spet pravim, da ne vem kako je s to rakotvornostjo - verjetno gre spet za kakšen napihnjen lari fari, kjer krožijo okoli maili z zastrašujočo vsebino. V kozmetičnih izdelkih ponavadi niso take koncentracije sestavin, da bi imelo to kakšne hude posledice za kožo (seveda vem pa ne, kako je s tem).
Sicer je tonik v redu, s salicilno kislino, ki zdravi mozoljavost. Nima sicer pretirano antioksidantov, ampak je tonik na sploh v redu in ti ga priporočam.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#985 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 November 2005 - 12:54 PM

QUOTE(rea)

Martina,a pa ma Afroditina krema zeleni čaj dobre sestavine?
Jo skoz uporabljaš?
Za ker letni čas je tko na 'uč'?
Za kakšno vrsto kože je?In pa še...s kero kremo bi jo lahko primerjala?(sorry,sam me vse full zanima!)
A ma še katera kremo zeleni čaj od afrodite?

Sj,če martine nau še par dni kle,lahko tud kdo drug pove smile.gif
  • 0

#986 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 November 2005 - 01:00 PM

Sem imela tester te kreme. Obstaja za normalno in za suho kožo. Ter krema okoli oči. Vlažilna je bila podobna Avon M24 kar se tiče vlaženja, hranilna je bila pa precej mastna. O sestavi ti tećko kaj povem, ker nimam več embalaže. bolj malo sem ti pomagala. smile.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#987 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 18 November 2005 - 01:40 PM

res hvala zaenkrat!
  • 0

#988 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 November 2005 - 02:54 PM

Avon Planet Spa South Pacific Daily Face Lotion

AQUA, BUTYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ALCOHOL DENAT, PEG-6, PEG-32, GLYCERIN, CARBOMER, DIMETHICONE, METHYLPARABEN, PARFUM, SODIUM HYDROXIDE, MICA, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, ASCORBYL GLUCOSIDE, MAGNESIUM SILICATE, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, SODIUM HYALURONATE, MACROCYSTIS PYRIFERA EXTRACT, SODIUM POLYACRYLATE, PVM/MA COPOLYMER, ALGAE EXTRACT, PHENOXYETHANOL, PROPYLPARABEN, CHLORPHENESIS, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM DEHYDROACETATE, CI 77891

Vem, da ima na četrtem mestu alcohol denat, ampak ... boljše kot pa na drugem. biggrin.gif Danes je tole mami domov privlekla pa me zanima če je sploh za kej.

Pa še eno vprašanje imam. Vem da tisti Avonov Clinical Peel (tisti dve posodici z vatkami) kao pomaga tudi pri bledenju madežev na koži - recimo fleki od mozoljev - pa me zanima če je tole kaj podobno:

Avon Anew Clinical Micro - Exfoliant z mikrokristali aluminijevega oksida. Sestavin ne bi pisala ker jih je ful, ti Sonchika pa to sigurno poznaš ker je iz iste linije kot tisti kemični piling. Se lahko nadajam, da bo tudi to pomagalo pri tistih madežih ali ne? Sklepam da ne, ker to ni kemični piling. sad.gif Kaj pa kot 'navaden' piling je v redu?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#989 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 November 2005 - 03:30 PM

Tisti losjon je žalost. Ima en antioksidant in alkohol. Žalostno.

Micro exfoliant je pa navaden mehanični piling in ni niti od blizu podoben CPju. Pa še predrag je za to, kar nudi.
  • 0

#990 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 November 2005 - 03:34 PM

Sonchika ta piling je mami dobila zastonj (verjetno zato ker je tolk naročila biggrin.gif ) tako da ga že itak imam doma ... pa je sploh za uporabljat ali bolj ne kot ja?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#991 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 18 November 2005 - 03:41 PM

AEQULIBRIUM DEEP MOISTURE DAY CREAM:
-voda, actil, palmitat, glicerin, olje, stearet 2, 21, cetearil alkohol, tokoferil acetat, natrijev hialuronat, lecitin, tokoferol, aksorbinska kislina, citronska kislina, dimetikon, phenoksi etanol, metilm paraben, etil paraben, propil paraben dinatrijev edetat, natrijev dehidro acetat, carbomer, natrijev hidroksid, parfum...
kaj mislite?
  • 0

#992 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 November 2005 - 05:50 PM

QUOTE(DiLeMa)
Sonchika ta piling je mami dobila zastonj (verjetno zato ker je tolk naročila biggrin.gif ) tako da ga že itak imam doma ... pa je sploh za uporabljat ali bolj ne kot ja?

Jaz sem ga tudi dobila zastonj. Pred časom je bila ena akcija. Ja, seveda je za porabit. Meni je všeč to, da je precej učinkovit. Ima aluminijeve delce, ampak če ne paziš, se popraskaš in lahko narediš veliko škode. Torej previdno z njim. Ko ga mažeš po rokah niti približno ni tako oster kot potem na obrazu. Je najboljši mehanični piling, kar sem jih probala, ampak to ne opravičuje cene - zato sem ga skritizirala.
  • 0

#993 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 November 2005 - 05:52 PM

QUOTE(rozica)
-voda, actil, palmitat, glicerin, olje, stearet 2, 21, cetearil alkohol, tokoferil acetat, natrijev hialuronat, lecitin, tokoferol, aksorbinska kislina, citronska kislina, dimetikon, phenoksi etanol, metilm paraben, etil paraben, propil paraben dinatrijev edetat, natrijev dehidro acetat, carbomer, natrijev hidroksid, parfum...
kaj mislite?

Joj, mrzim, ko so sestaivne napisane v slovenščini. Bolj hranilna krema (olje), z antioksidanti. A ima še veliko sestavin po teh, ki si jih napisala ali je to vse? Krema je neke srednje kvalitete. Meni je kar všeč.
  • 0

#994 LPgirl

LPgirl

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 578 posts

Posted 18 November 2005 - 05:59 PM

Garnier Pure Care & Control kremica

Sestavine: Aqua, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Montmorillonite, Glyceryl Stearate Se, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Stearyl Alcohol, Camphor, Carbomer, CI 42090, Disodium EDTA, Niacinamide, Octyl Methoxycinnamate, Panthenol, Salicylic Acid, Sodium Hydroxide, Spiraea Ulmaria, Triclosan, Xanthan Gum, Zinc PCA, Methylparaben, Chlorphenesin, Butylparaben, Parfum

Sonchika kakšna se ti zdi?Ima uv zaščito?Pomaga kaj proti nečistočam?
  • 0

#995 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 November 2005 - 06:26 PM

NIma UV zaščite in krema se mi zdi vse prej kot idealna. Prepozno na spisku ima salicilno kislino, ki edina pomaga proti mozoljem. Se dobijo boljše kreme.
  • 0

#996 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 November 2005 - 06:33 PM

Jst bi te nekaj vprašala sonchika:

a je termalna voda avene tudi primerna za kožo z brazgotinami od aken? ker sem slišala, da je baje zelo nežna in zdravilna...
  • 0

#997 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 November 2005 - 08:43 PM

Kneipp Šumeča Tableta Za Kopel Z Rožmarinom

Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Sine Adipe Lac (Nonfat Dry Milk), Sodium Chloride, Glycine Soja (Soybean) Oil, Zea Mays (Corn) Starch, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Oil, Eucalyptol, Limonene, Linalool, Camphor, Silica, Sodium Methyl Oleyl Taurate, CI 16255

Ful me zanimajo sestavine, ker mi tale tableta deluje prav mamljivo. Ful je velika in težka, čeprav je samo za eno kopanje, deluje pa baje tako, da se najprej uležeš v kad tople vode, nato pa spustiš notr to tableto, ki se potem približno 5 minut raztaplja in dela zraven take mehurčke. Diši pa tudi ful omamno ... seveda če vam je všeč vonj rožmarina, ker je res močen in predvsem zelo naraven. Upam, da so sestavine kul. ermm.gif
  • 0

#998 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 18 November 2005 - 09:40 PM

QUOTE(sonchika)
QUOTE(rozica)
kaj mislite?

Joj, mrzim, ko so sestaivne napisane v slovenščini. Bolj hranilna krema (olje), z antioksidanti. A ima še veliko sestavin po teh, ki si jih napisala ali je to vse? Krema je neke srednje kvalitete. Meni je kar všeč.

to je krema barbara bort, sestavine mi je napisal zastopnica tako da ne vem ce so to vse
  • 0

#999 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 18 November 2005 - 09:40 PM

mi lahko poveste kje prodajajo alverde izdelke, pa kje avene?
  • 0

#1000 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 November 2005 - 09:58 PM

Alverde izdelke dobiš v DM, Avene pa v lekarni.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users