Jump to content

Photo

Najave, izjave ---- smeh

• Please log in to reply
1387 replies to this topic

#981 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 04 June 2010 - 01:18 PM

Sej dosti ljudi misli da je tisto stolnica k ma tako res lepo mesto. stolnica je pa tako stisnjena
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#982 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 June 2010 - 01:22 PM

Ne ne, jaz drugač vem, da tista ni Stolnica. Neki sem pa vseen odnesla od umetnostne zgodovine. Ustoličevanja pa očitno ne lih. biggrin.gif
  • 0

• Guests

Posted 04 June 2010 - 01:22 PM

QUOTE(Plain Jane @ 4. 6. 2010 - 12:10) View Post

Ja, kaj pa k cela vlada in večina politikov k je kakšno nevemmkakšno kronanje (?) škofov pa nadškofov pa vsi v prvih vrstah ždijo. A ni bilo to celo letos oz. lani? Ločenost my ass. bruh.gif

Mene to ne moti. Saj so tudi na kulturnih, vojaskih, gospodarskih... dogodkih.
  • 0

#984 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 June 2010 - 01:23 PM

S tem samo poudarjajo to povezanost ne pa neodvisnost. ermm.gif In men se zdi, da glede na to da naj bi bila cerkev ločena od države, da državni vrh na take stvari pač ne sodi.

• 0

#985 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 04 June 2010 - 01:26 PM

QUOTE(Plain Jane @ 4. 6. 2010 - 14:22) View Post

Ne ne, jaz drugač vem, da tista ni Stolnica. Neki sem pa vseen odnesla od umetnostne zgodovine. Ustoličevanja pa očitno ne lih. biggrin.gif

Sej nism mislila da ti nisi vedla, za ostale sem mislila smile.gif

Meni tud ni blazno všeč da hodijo, sej Cerkev tudi ne hodi ko se potrjuje vlada pa tak. Sploh mi je blo neokusno ko je šel pogorelc(bivše šef policije) v uniformi.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#986 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17296 posts

Posted 04 June 2010 - 02:24 PM

QUOTE(izabela @ 4. 6. 2010 - 14:22) View Post

Mene to ne moti. Saj so tudi na kulturnih, vojaskih, gospodarskih... dogodkih.

To pa res ne gre primerjat biggrin.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

• Guests

Posted 04 June 2010 - 02:33 PM

Jah, ce gres na nek pomemben kulturnu dogodek in se vsedes v prvo vrsto, pol gres tut na pomemben verski dogodek in se vsedes v prvo vrsto. Vera je glih tk pomembna za cloveka kot kultura (dobro, mogoce bolj, ampak pustimo zdaj to ob strani).

Ampak pr tem bi se pa moglo koncat. Nc pol ne vem kakega cascenja itd. Si predstavljate, da bi se ene par kulturnih ustanov nabralo na kup in reklo: mi smo PROTI temu, da so trgovine v nedeljah odprte. biggrin.gif Js razumem, da majo ljudje, ki gorece hodijo v cerkev, vecinoma podobno mnenje kar s eteh zadev tice in ker zivimo v demokraciji, dobro, naj volijo, kakor bojo pac volili, samo cerkev kot institucija si tega ne bi smela dovolit, ker naj ne bi imela absolutno nobene politicne moci in veljave (yeah, who are we kidding, saj je bla z namenom oblasti sploh ustvarjena. rolleyes.gif )

A prestavimo rajs kam drugam tole? Men je fajn debatirat o takih stvareh, samo najbrz ne spadajo v otle temo. A odpremo eno temo DEBATE? biggrin.gif
  • 0

#988 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 June 2010 - 02:37 PM

Globoke debate tongue.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#989 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17296 posts

Posted 04 June 2010 - 02:56 PM

Aja ti si misnla, da so tud tm v prvih vrstah al kako? tongue.gif Jaz sm sm hotla rečt, da je malo drugače, če sedijo na vojaških dogodkih npr., ker vojska je le državni aparat, cerkev pa to ni. Tako da tm naj kar sedijo in se to celo pričakuje od njih, na cerkvenih dogodkih pa le, če jim je to kot ljudem pomembno (kot si rekla), ne kot politiki. Pa smo res OT smile.gif
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#990 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 06 June 2010 - 02:36 PM

včer sm bla mal živčna k se nej bi z enim dobila in pr frendici tko sedim doma v kratkih rokavih...pa me vidi da sm nekam sumliva...da se tresem....pa reče pa kaj ti je no? pa rečem js: pa če me zebe ku je zima lol1.gif
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#991 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 06 June 2010 - 08:55 PM

OT, šuša- ti si nehala s fantom, al furata open?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#992 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 06 June 2010 - 08:56 PM

konc je
  • 0

#993 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 June 2010 - 11:21 PM

Od kdaaj ? ohmy.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#994 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 06 June 2010 - 11:22 PM

uffff...za mene je blo že od 1.ga maja biggrin.gif drgač pa tm nekje prvih 10 dni maja.
  • 0

#995 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 June 2010 - 11:26 PM

Ajaaaaaa. smile.gif Ok!.
  • 0
Viens, reste ici!

#996 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 07 June 2010 - 07:53 AM

Nasprotniki arbitražnega sporazuma se strašansko bojijo, da bo Slovenija izgubila del svojega ozemlja/morja.
Ko so delili cerkvi gozdove, nepremičnine in celo...otok, katerih uradni lastnik je zdaj Vatikan, ni nihče trenil z
očesom.

Malo vsem v razmislek. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#997 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26107 posts

Posted 07 June 2010 - 07:58 AM

no need to say anything....
  • 0

#998 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14255 posts

Posted 07 June 2010 - 08:04 AM

ni da se strinjam s tem, da ima Cerkev taka ozemlja v sloveniji, ampak niso ravno delili....denacionalizacija pa to
  • 0

#999 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18605 posts

Posted 09 June 2010 - 08:37 PM

Zadnjič gledam eno oddajo, nimam pojma na kerem kanalu, in ena ženska reče "It was like my own Project Runway". Prevod podnapisev- "Bil je moj Projekt: pobeg." lol1.gif lol1.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#1000 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 09 June 2010 - 09:14 PM

laugh.gif laugh.gif
  • 0