Jump to content

Photo

Novice po SVETU

• Please log in to reply
1796 replies to this topic

#981 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 September 2015 - 05:02 PM

Pe še nekaj bi dodala: prav je, da se ljudje seznanijo z obema platema tematike.

Zadnje čase opažam, da je veliko tistih, ki so si že na začetku ustvarili določeno mnenje (najlažje je biti humanitaren, borec za človekove pravice itd.., ker je to pač lepa človeška vrlina in je vedno sprejeta z odobravanjem in trepljanjem po rami) in se ga zdaj držijo kot pijanec plota, brez da bi si drznili prebrati še kakšen manj prijeten članek na to temo ali -bog ne daj!- za odtenek spremenili svoje mnenje! 

Kot je razvidno zgoraj, se ene niti ne zavedate vsega, kar se dogaja in niste seznanjene z manj prijetnimi stranmi in stranskim produktom te masovne migracije.

Jaz osebno sem bila na začetku izjemno ogorčena, ker so se nekateri na vse pretege branili prihoda migrantov in se me je slika naplavljenega dečka močno dotaknila. Nisem mogla verjeti, da smo še vedno takšni, da ne zmoremo pomagati sočloveku v stiski. In sem bila jezna na vse tiste, ki so trdili, da ti ljudje niso to, za kar se predstavljajo.

Potem sem pa naletela na takšne in drugačne članke, dva prijatelja, prostovoljca iz Hrvaške, sta mi iz prve roke povedala, kakšno je dejansko stanje, kako ju je prizadelo, ker sta z vsem srcem pomagala deliti pomoč, dobila sta pa nazaj žaljivke in posmehovanje. 

In po vsem, kar zdaj vem, žal ne morem biti več tako goreča zagovornica migrantov. Velika večina ne potrebuje pomoči, ampak samo izkorišča situacijo. In to je dejstvo.

Deljenje vode in hrane, ki je bila nemalokrat vržena nazaj v obraz tistim, ki so pomoč delili, mi dajeta za misliti, da se tisto kar smo pričakovali (uboge, razcapane, lačne, poškodovane, revne begunce), razlikuje od tistega, kar smo dobili (večinske ekonomske migrante). In v tem pogledu je vsak humanitarni vzgib malce odveč (z izjemo pravih beguncev, ki so v manjšini in ki pomoč resnično še kako potrebujejo).  

In kaj naj zdaj, ko sem izvedela nove informacije? Se delam, da zanje ne vem in še naprej goreče zagovarjam svoj prav? Se še naprej pretvarjam, da se mi para srce ob ubogih siromakih, ki to niso? Žal tako neiskrena do sebe ne morem biti... 

Najbolj zaskrbljujoče ni to, da se nam bo pridružila kopica ljudi z drugačnimi navadami, drugačno vero in drugačnimi nameni... Najbolj zaskrbljujoče je to, da smo se ljudje, namesto, da bi se soočili z resnico, ki je takšna kot je, in stopili skupaj, zdaj začeli med sabo prepirati kdo ima prav in kdo ne. Na lastne oči sem videla, kako se prepirajo o tem starši in otroci, sosedje, najboljši prijatelji... To je to, kar me skrbi in kar se vidi tudi na tem forumu...Divide and conquer. In mi vsi smo iznenada, po zaslugi te situacije, bolj razdeljeni kot kadarkoli v zadnjem času.  

• 3

ॐ Be a voice, not an echo. 

#982 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86427 posts

Posted 21 September 2015 - 06:35 PM

Zadnje čase opažam, da je veliko tistih, ki so si že na začetku ustvarili določeno mnenje (najlažje je biti humanitaren, borec za človekove pravice itd.., ker je to pač lepa človeška vrlina in je vedno sprejeta z odobravanjem in trepljanjem po rami) in se ga zdaj držijo kot pijanec plota, brez da bi si drznili prebrati še kakšen manj prijeten članek na to temo ali -bog ne daj!- za odtenek spremenili svoje mnenje!

:yes:

• 1

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#983 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 22 September 2015 - 07:55 AM

Na kratko,pojasnitev begunske krize:

• 0

#984 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18533 posts

Posted 22 September 2015 - 08:00 AM

Pe še nekaj bi dodala: prav je, da se ljudje seznanijo z obema platema tematike.

Kateri plati pa sta to? Morda med njima niti ni kake bistvene razlike. Zakaj pa iščemo razlike, namesto da bi iskali skupne točke. Molimo istega Boga, arabsko Allaha. Smo ljudje knjige, kakor Arabci in Judje. Skupna nam je zapoved skrbeti za revne, lačne in onemogle, pa tudi širiti božjo besedo. Džihad v islamski teologiji ni širjenje vere v Allaha/Boga z orožjem, temveč najprej v samih sebi premagati tisto, kar nam brani, da bi nas prežela božja beseda. Vero, ki je zgolj pretveza za čisto pritlehno reč, pa oboji stoletja sem širimo z orožjem v prepričanju, da je Bogu dopadljiva prav vsaka svinjarija, ki jo v vojni zagrešimo nad drugim. Kakor so opazne razlike v civiliziranem obnašanju med nami, so tudi med njimi. Skupen nam je standard omikanega življenja. Nekateri med nami lahko živijo v svinjariji za Bežigradom, v Neaplju, v Bagdadu, kjerkoli na svetu. Enako v snagi in redu. Skupen nam je strah za golo življenje, ki izvleče iz globin naših zavesti mnogo tega, kar v "normalnih" razmerah ne pride na površino. Vsi ljudje hodmo po svetu z navadami in prepričanjem, ki se v nas nalagajo od rojstva in nas določajo v vsakem pogledu in menimo, da nam tega ne sme nihče odtujiti. Nekateri smo pred tremi stoletji doživeli razsvetljenstvo, ki je definiralo pravice človeka in državljana. Obstajajo človeške skupine, katerih zgodovina tega ne pozna, ker so živeli v drugih pogojih. Tisti, ki v svoji preteklosti beležimo razsvetljenstvo, smo mnogo njegovih idej zavrgli in jih nadomestili z nacionalizmom in kot taki živimo v prepričanju, da smo ljudje "doma" na "našem" kosu zemlje, kjer smo pognali "korenine" in da smo med seboj krvni bratje, ki se nikakor ne morejo upreti bratomornim sporom, ki se praviloma ne morejo končati s pomirjenjem. Drugi, ki v svoji preteklosti niso doživeli razsvetljenstva, živijo v prepričanju, da med ljudmi ni drugih razlik, kakor v veri oziroma ne-veri v Boga/Allaha. Nekateri med njimi so zavrgli pravico ne-vernikov, da živijo po svoje (in plačujejo zaščito) in počenjajo vse sorte grozodejstev, ki se v bistvu v ničemer ne razlikujejo od tistih, ki jih počnemo mi drugim oziroma njim. V človekovi naravi je, da (lahko) sprevrže vsako še tako dobro idejo, krščansko, komunistično, kakršno koli. Vsakdo si v reševanju golega življenja zapomni tistega, ki mu je pomagal  v imenu človečnosti. Judje jih imenujejo Pravičniki, drugi jih imajo zgolj za dobre ljudi. Civilizirani ljudje nekaterih reči drugim ljudem pač ne počnejo.

• 1

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

• Guests

Posted 22 September 2015 - 08:10 AM

Errol :kiss: & :thanks: .

• 0

#986 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 22 September 2015 - 08:13 AM

Sicer se strinjam s tabo, ampak quote pa nima zveze z ''mi'' in ''oni''.

• 1

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#987 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18533 posts

Posted 22 September 2015 - 08:19 AM

Pravilno, nima je.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#988 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 September 2015 - 04:20 PM

Nisem mislila tega, kar si napisal... Na obe plati tematike v smislu da so dobre in slabe strani te velike migracije v Evropo.

In nisem popolnoma nič namigovala na kakšno vero.

Res ne vem, od kje nekaterim izmed vas to, da kar po svoje obrnete moje besede in vse povprek domnevate, kaj je tisto, kar sem mislila z napisanim. :o

In ne vem, če si mislil z "vsi molimo istega boga" to dobesedno ali v prenesenem smislu, ampak nismo vsi opredeljeni za kristjane ali muslimane ali karkoli že. Nekateri ne "molijo" ničesar. Če si mislil na "krščansko Evropo" je pa to spet brezvezno posploševanje... 

• 1

#989 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12035 posts

Posted 22 September 2015 - 04:27 PM

Errol, sej si lepo napisal, ampak glede na situacijo se mi zdi preveč idealistično. Na ta način noben od "ta glavnih" ne razmišlja, mi je isto kot bi rekel: vsi se imejmo radi.

• 3

#990 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 September 2015 - 06:44 PM

Hrvaška novinarka: to niso begunci, so finančno podprti in organizirano poslani v Evropo

"Poslani so, da resetirajo in uničijo sistem in to počno pred kamerami! Poslani so, da ustvarjajo kaos (ni treba, da je teroristični, anarhija je dovolj), potem bodo tisti, ki so jih poslali - vzpostavili svoj red. "

Upam, da ne bom spet označena za ksenofobično, ker sem prilepila tale link in spodnje besedilo...   :ph34r: 

Copy-paste:

"Zanimiv članek se je pred mesecem pojavil v avstrijskemu spletnemu časniku Info-direkt, ki govori o tem da so različne ameriške organizacije aktivno vodile kampanjo in plačevale ljudem za odhod v Evropo. Časnik ima dobre povezave v avstrijski obveščevalni organizaciji. Članek navaja, da del ali celo ves strošek transporta financirajo ZDA, skozi različne “nevladne” organizacije. Organizacije, ki so pomagale ustvariti tudi krizo v Ukrajini. Ocena transporta človeka je ocenjena na 3.000€, pri čemer lastniki prevoza včasih postavljajo celo ceno 14.000€. Do sedaj pa se ni niti nihče vprašal kako je mogoče, da imajo nekateri begunci v roki še vedno po 10 ali 11.000€ ko pridejo na staro celino. Kljub temu, da so te informacije znane, so obveščevalnim službam ZDA preprosto prepovedale poročati o tem. Vsi se s tem očitno ne strinjajo. Begunska industrija je očitno dobičkonosna zadeva, kot poroča isti časnik. Ne gre spregledati, da so te t.i. dobrodelne organizacije, pravzaprav podružnica Barkleys Bank of London, kot je to odkril italijanski analitik Mauricio Blonde. Vse vodi iz strateške doktrine Lee-ja Strausa: “Najlažji način za zaplen resoursov neke države ni vojna ampak njeno (ekonomsko) uničenje. Brez države ni vojske, brez tuje vojske pa ni nevarnosti poraza.” Heglova dialektika v vsem svojem sijaju."

• 0

#991 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86427 posts

Posted 22 September 2015 - 09:51 PM

120276231626652640946440.jpg

120471891626652670946437.jpg

120471691626652760946428.jpg

112240611626652730946431.jpg

slika-original-144284087.jpg

• -1

― V. Van Gogh

#992 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18533 posts

Posted 23 September 2015 - 07:47 AM

Na ta način noben od "ta glavnih" ne razmišlja

Ni toliko stvar v tem, da "nobeden od ta glavnih" ne razmišlja tako. Ne razumeš, da so "ta glavni" utelešenje in realizacija tega, kar si mislijo tisti, ki jih volijo na taglavne položaje. Med njimi smo vsi, ki hodimo na kao demokratične volitve. Objavljanje bebastih člankov, izmed katerih enega citira Immortelle (a ti res verjameš, da respektabilna tajna služba čveka novinarjem), ki navidezno in logično pojasnjujeo vse, je programirano ustvarjanje in vzdrževanje nereflektiranih javnih izrekanj, kakršnim smo priča povsod, npr. v komentarjih na MMC RTVS in drugje (tudi na tem mestu). Krona vsega so ilustracije, ki jih je posredovala Jina, ki kažejo žrtve vseh sort nasilja (tudi trafikantov razseljenih množic) kot usrana, v primerjavi z nami nekulturna bitja. Ko bi znali brati, bi razumeli sporočila tistih, ki jih znajo pisati. V tem primeru znanje zapopada intelektualno opremo, ki je potrebna za branje in pisanje. Če bi večina na tem forumu posedovala to znanje, ne bi tolikokrat bila beseda o sprevračanju besed. V družbi nasploh pa bi se to odslikavalo v tem, da naši "ta glavni" ne bi nikoli bili izvoljeni na položaje, ki jih zasedajo (niti v Evropi niti v Siriji). V drugih postih citirani članki in ilustracije so odslikava resničnostnega šova, ki se pri nas imenuje Slovenija, v Siriji pa Sirija. Kajpada imamo vsi neodtujljivo pravico do lastnega mnenja, vendar resnica ne obstaja drugje kakor v teologiji, po kateri je resnica le božja beseda. V družbi ni resnice, so le različna videnja ene in iste stvari, videnja pa se razlikujejo glede na ideologije. To je abc družboslovja in vas nikakor ne označuje kot ksenofobne, če pa se katera po tem prepozna kot ksenofobna, naj mi ne pripisuje odgovornosti. Minuse pa mi lahko daje, kolikor ji duša da.

• 6

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#993 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 23 September 2015 - 09:19 AM

No comment.

• 0

#994 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 23 September 2015 - 09:19 AM

Ne razumeš, da so "ta glavni" utelešenje in realizacija tega, kar si mislijo tisti, ki jih volijo na taglavne položaje. 

Kje pa ti živiš, da še vedno verjameš v pravljice?  :whistling: Volitve so iluzija izbire, ki je pa dejansko ni.

Saj razumem... večina ljudi ima raje prijetne laži kot neprijetno resnico. 

Drugače pa se bom malo odstranila iz te debate, ker se mi ne da več. Čas bo pravi pokazatelj vsega, kar se dogaja...

• 0

#995 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18533 posts

Posted 23 September 2015 - 10:00 AM

Hm, za sabo imam humanistično in družboslovno izobrazbo. Razmeroma utemeljeno trdim, da o teh rečeh kaj vem. Moje pisanje bolj zadeva analizo tega kar si ljudje (s teboj vred) nereflektirano mislijo o vsakodnevnih dogodkih. Pravljice so za tiste, ki ne razumejo...

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#996 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12035 posts

Posted 23 September 2015 - 01:47 PM

Jaz pa mislim, da je vsa ta situacija nad nami, je preveč zakomplicirano in da dejansko nimamo vpliva. Za moje pojme so korporacije tiste, ki uporabljajo politiko za svoje namene, to je tisti mali procent ljudi, ki odloča o vsem.

Zdi se mi še totalno butasto, da se še tukaj o tem prerekate/mo. Za sabo imaš tok in tok napisanih tekstov in tudi umetnostnozgodovinskega in drugega znanja, da vse kar napišeš deluje na prvo žogo res uau, ampak me nekak ne prepriča, tud če potem napišeš, da ne razumem.

• 4

#997 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12035 posts

Posted 23 September 2015 - 01:52 PM

Sej v bistvu je stvar zelo simpl, samo dve, tri knjige moraš prebrat in ti je hitro jasno. Res nočem pametovat, ampak Sociologija (Haralambos) in Ekonomika nedolžne prevare (Galbraith) sta prvi ki mi prideta na pamet. Sploh ta druga, v eni uri jo prebereš in ti je jasno kako se svet vrti. Mi smo res lutke.

• 3

#998 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 September 2015 - 07:26 PM

Za sabo imaš tok in tok napisanih tekstov in tudi umetnostnozgodovinskega in drugega znanja, da vse kar napišeš deluje na prvo žogo res uau, ampak me nekak ne prepriča, tud če potem napišeš, da ne razumem.

Tudi mene nic Errolovega ne preprica.
  • 4
Viens, reste ici!

#999 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86427 posts

Posted 23 September 2015 - 10:23 PM

Da vidis to na grobovih svojih bliznjih ... To se ti zmesa. :o
https://m.facebook.c...0999389747&_rdr
  • 0

― V. Van Gogh

#1000 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 23 September 2015 - 10:28 PM

Meni se zdi žaljivo že samo to, da deluje napisano na način, kot da je Errolova izobrazba in izkušnje primerljive z branjem ene do dveh knjig. Ostalega lepljenega na to tematiko sploh komentirat ne mislim.

• 4

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users