Jump to content

Photo

Sladoledi

• Please log in to reply
1875 replies to this topic

#81 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 30 July 2009 - 07:45 PM

Meni je bil ful dober Carte'd'or Toblerone. Že tak imam rada Toblerone čokolado, ta sladoled je pa noro dober. Kot pravi Toblerone, le da v sladoledni obliki. Pa ni voden, ampak fino kremast.
IPB Image

Drugače pa nisem neki ful ljubitelj sladoleda, tako da ne bi dala celega premoženja za banjico sladoleda. Če že jem sladoled iz banjice doma ga navadno jem ali v ledeni kavi ali pa v kombinaciji z smetano, samega le redko. Raje imam kornete in lučke. Ful so mi všeč korneti in lučke iz Lidla, ki so res ful dobri.
  • 0

#82 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 30 July 2009 - 08:32 PM

evo, k sm se dons spomnla na Peru sm ga pa doma nrdila in ratal je super! dala sem vanilijov in čokoladn sladoled, zdrobljene albert kekse, olupljene mandlje sm narezala na tenko, dala sm še vročo (ohlajeno biggrin.gif ) čokolado (v vrečki, Dr.Oetker), smetano pa sladki greh. njami
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#83 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 30 July 2009 - 08:37 PM

Mene ste tok zrajcale s temi sladoledi da sem danes kupil Carte D´or sladoled. Mmmmm, not bad at all. Pa se drag ni.

QUOTE(DiLeMa @ 30. 7. 2009 - 18:51) View Post
Nou uej houzej. tongue.gif

biggrin.gif

• 0

#84 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 30 July 2009 - 08:44 PM

Ohhh, jaz sem pa (pre)VELIKA oboževalka sladoleda. Res. Pa sej ne zdaj, da ga jem vsak dan, ampak res se mu težko uprem. Posebej polet.... oops.gif
Carte D'or so res dobri (posebi Scw. torta). Oreha pa še nisem probala no. Kar nekak imam odpor do njega, ker sem enkrat jedla nek orehov sladoled (zunaj, na kepico), pa ni bil posebno dober. Tudi Mercatorjevi novi sladoledi niso slabi. Tavelike banjice, po štrije okusi. Ena varianta je: VIŠNJA,GOZDNI SADEŽI,JOGURT,ZABAIONE, druga pa ČOKOLADA,VANILIJA,POMARANČA,LEŠNIK. Pa povrhu ima nastrgano čokolado. Mmmm, dobrooo. njam.gif Joj, pa enkrat je brat kupil okus jabolčnega štrudla. Možno, da je bil ravno Carte D'or. hmm.gif Je bil dober. smile.gif

Na palčki so mi dobri Maximi, Magnumi.

Pa pohvalit moram še Leone Samoa deserte (kokos, pomaranča, limona). Odlični za vroče dni. Notri se dobi prav koščke sadja in pa dobi se ga v naravni lupini. thumbup.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#85 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 30 July 2009 - 08:48 PM

QUOTE(fifa @ 30. 7. 2009 - 19:44) View Post
Pa sej ne zdaj, da ga jem vsak dan

Jaz ga. sleep.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#86 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 30 July 2009 - 09:01 PM

Jaz skoraj oops.gif Obožujem sladoled na vso moč in bi najrajši živela od njega. eat.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#87 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 30 July 2009 - 09:05 PM

Ja pa potem zapravite 50eur mesecno na sladoledu ali pojeste eno kavno zlicko na dan? ohmy.gif
  • 0

#88 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 30 July 2009 - 09:19 PM

Doma kupujemo vanilijo iz hoferja(zelo dobra, dejanski naravni okus vanilije ne nekih ekstraktov), potem dodajam poljubne zadeve, najraje sadje, in zmiksam.

Sestra mi pa naredi noro dobro polivko(povzeto po Nigelli lawson):
v ponev daš na osebo žličko muscovado sladkorja, žličko masla in žličko golden sirupa(se dobi v DM-ju). Vse stopiš, da fajn zavre in potemni, dodaš šluk smetane, premešaš in preliješ čez sladoled njam.gif

Od na kepco mam najraje pri Cacau, lani je bil dober tud pri čopomani, zdaj se je grozljivo poslabšal.

Tisti Hagen ne vem kaj še je res dober, sem kupila enkrat v makadamijo. Pa tisti ameriški, tudi drag, pozabila kako se imenuje se baje dobi zdej v leclercu.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#89 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 30 July 2009 - 09:26 PM

aja, sj res, a kdo ve, kako se naredi tist Kitajsk pohan sladoled? kaj dašš okol kepce pa to? men je to noro dobr!
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#90 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 30 July 2009 - 09:27 PM

QUOTE(Piquet @ 30. 7. 2009 - 20:05) View Post
Ja pa potem zapravite 50eur mesecno na sladoledu ali pojeste eno kavno zlicko na dan? ohmy.gif

Prvo. sleep.gif

• 0

― V. Van Gogh

#91 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 30 July 2009 - 09:28 PM

Jaz sem pa enkrat zabrisala v smeti skoraj celo banjico Carte D'or orehovega sladoleda. ph34r.gif Prehudo smetanast, kremast in tezek mi je bil in ga sploh nisem mogla pojesti (tudi sicer ne maram mleka, smetane). Sicer najraje jem sladoled kje zunaj, na kepice, taksnega, ki ga pripravijo sami (ne iz banjic, ceprav nekatere, recimo Leone, niso slabe). Opazam, da se je zadnja leta po slascicarnah razpasel nek cuden, penast, presladek, "instant" sladoled, kjer so vso okusi priblizno enaki, neizraziti, ne maram. down.gif Rada imam tisti tip sladoleda, ki se ga dobi recimo v Italiji na vsakem vogalu - izraziti okusi, cokolada npr. je temno rjava, nekoliko grenka. njam.gif

Aja, absolutno ne maram, da mi na porcijo sladoleda natepejo tono smetane. Vedno narocim brez.

Posebno mesto v mojem srcu pa zaseda t.i. tocen sladoled. Obozujem ga!

Na palcki mi je dalec najboljsi Ledov sladoled Capri, ampak se ga pri nas tezko dobi. Jagodno polnjenje (ni umetnega okusa!), vanilijev sladoled, vse oblito s cokolado. Rada imam se Ledov cokoladni kornet. Pa Magnum z mandlji obcasno, ceprav mi je nekoliko presladek.

V banjici pa Planica! sleep.gif

Mene pa zanima tale pregresno dober in drag sladoled zapletenega smile.gif imena. Sicer je cena res zasoljena, ampak za enkrat poskusiti me ne bo konec. Kot bi rekel en gospod, ki ga poznam - na oni svet gremo brez zepov. If u know what I mean. laugh.gif

Mmm Sahara Peru pa moram poskusiti, sumim, da bi mi bil vsec. thumbup.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#92 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 30 July 2009 - 09:28 PM

Vanilija iz Hoferja je res wub.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#93 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 30 July 2009 - 09:33 PM

QUOTE(Jinadaze @ 30. 7. 2009 - 22:27) View Post

Prvo. sleep.gif

Aaaaaaa, potratnica. tongue.gif tongue.gif
  • 0

#94 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 30 July 2009 - 09:37 PM

QUOTE(_Planet_ @ 30. 7. 2009 - 20:28) View Post
Prehudo smetanast

So brez smetane, but I know what you mean. Meni je tut slabo, če ga preveč naenkrat. Ampak kmalu mine. laugh.gif

QUOTE(Piquet @ 30. 7. 2009 - 20:33) View Post

Aaaaaaa, potratnica. tongue.gif tongue.gif

ohmy.gif Še dobro, da nimam 100 kil (še huh.gif ).

• 0

― V. Van Gogh

#95 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 July 2009 - 10:25 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 30. 7. 2009 - 20:10) View Post

Pa kaj. Užitki ob krmljenju z resnično dobrim sladoledom so tudi edinstveni. sleep.gif
Kot pleskanje s kvalitetno maskaro.
Jaz že izhajam iz familije, kjer nam ni problem dati več za hrano - saj vem, da ti tudi ... a mislim, da smo mi sposobni kupit včasih res pregrešno drago stvar, hehe. Ko midva s fotrom napadeva Leclerc, težko prideva ven z računom pod 150€ in sploh ne kupujeva neke nujne fasunge ... same "bedarije". Saj pol ko začneš seštevat...

Ja, mi postavimo mejo nekje tam, kjer se nam zdi, da nas nekdo po domače povedano jebe s temi cenami (sicer pa maš čisto prav - kje nas pa ne). Sicer tudi zapravimo zelo veliko za hrano, ampak bolj za ogromno sadja in zelenjave, kakšne sojine zadeve in tudi pri mesu je mati izjemno aklih, ne pa toliko za prčkarije v obliki sladkišev in raznih podobnih prčkastih zadevščin (tega niti nismo imeli nikoli veliko doma, raje sama kej sčaram). Mogoče tudi nisem dovolj gurmanka, ker je mati že tudi privlekla domov kakšne res drage zadeve, ampak jaz recimo ne čutim po okusu razlike med Lidlovimi olivami v olivnem olju z zelišči (ki so mi wawa-wiwa božanske) in nekimi za 20€, ki so jih nabrali nevem kakšni menihi iz nevem kod. biggrin.gif Podobno je tudi pri sladoledu, namreč pri teh res dragih se pogosto hvalijo, da so sestavine bolj kvalitetne in recimo da jim verjamem, samo ne vem koliko se to pri okusu dejansko čuti. Glede na to, da mi je od lučk dejansko najboljši Ježek, verjetno res nisem nek sladoledni gurman, I admit it. oops.gif Nisem fan težkih sladoledov z milijon fensi dodatki, ampak tale Movenpick me tako žuli, da mi bo mogoče utrgalo in bom šla po eno banjico.

No sej, zapravim pa kje drugje za bedarije, priznam da mi včasih zelo zmanjka preudarnosti z denarjem in sem res zadnja, ki bi komurkoli o tem govorila. Samo pri taki hrani, ki je res pretirano draga, imam feeling, da nimam kej pokazat na koncu (če me kdo kapira). Imam feeling, ko da sem na koncu (dobesedno) vrgla v školjko tisti denar. Sloh pri takih stvareh, ki niso ravno zdrave in esencialne (recimo sladoled, ko že ravno o njem govorimo). Za kvalitetno meso in BIO zelenjavo in sadje mi ni težko dat extra keš, sploh pri slednjem mi ni za žret tone škropiva, tako da skos kupujemo BIO limone, pomaranče, korenček in kar se še tega dobi (ni namreč vse na razpolago v BIO 'obliki'). No, sej mesa pa itak ne kupujem.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#96 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 30 July 2009 - 10:28 PM

Cist BTW, 150 na teden, mesec? Za koliko oseb?

QUOTE(Jinadaze @ 30. 7. 2009 - 22:37) View Post
Še dobro, da nimam 100 kil (še huh.gif ).

Treba paziti pri sladoledu. tongue.gif
  • 0

#97 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 July 2009 - 10:39 PM

Mi smo štirje in damo na teden ene 150€ za hrano pomoje, vsaj kolkr sem sama preračunavala.
Tle zdej ne štejem tega, da grem včasih še extra po kak liter mleka ali kaj podobnega.
Dobimo pa zdej zelo veliko domače zelenjave od mamine sodelavke in od sestrine bodoče tašče.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#98 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 30 July 2009 - 10:44 PM

QUOTE(Jinadaze @ 30. 7. 2009 - 22:37) View Post

So brez smetane, but I know what you mean. Meni je tut slabo, če ga preveč naenkrat. Ampak kmalu mine. laugh.gif

Sem ravno vceraj v tej temi prebrala, da so brez smetane in nisem mogla verjeti. Sem bila prepricana, da je tisti sladoled sama smetana. smile.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#99 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 30 July 2009 - 10:45 PM

Jz samo zase kupujem pa porabim cirka 90eur na teden. :'(
  • 0

#100 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 July 2009 - 10:45 PM

DiLeMa,
ja, pri mesu npr. se da ful skeširat, sploh, če se npr. obožuje pljučno, kot mi. ;-)
Še vedno pa iz lastnih izkušenj trdim, da je dražje pri hrani ponavadi boljše (opa, meni!!! - da ne bo zdaj sem pridirjala kakšna, ki za 20€ načara cel voz fasunge in me obtožila posploševanja, haha) in kvalitetnejše ... in če hočeš jesti zdravo in kvalitetno, moraš imeti tudi kar precej denarja, žal.

Piquet,
o tem, koliko na koliko časa zapravimo, pa ne bi tu razpravljala.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users