Pralni praški, mehčalci & ostala čistila
Posted 08 March 2009 - 09:15 AM
Posted 11 March 2009 - 08:46 AM
Pralne oreške pa moreš takoj ven vzeti, ko perilo opereš saj drugače puščajo madeže

Posted 21 June 2009 - 06:06 PM
Posted 28 May 2010 - 03:43 PM

· Koži prijazno zahvaljujoč rastlinskih surovin.
· Brez barvil in optičih belil.
· Primerno tudi za vegane.
· Produkt ni testiran na živalih.
Ker praktično nima vonja, da pa mami not še par kapljic eteričnega olja, fuul lepo diši perilo potem!
Posted 29 May 2010 - 07:06 AM
Ralph Waldo Emerson
Posted 29 May 2010 - 10:08 AM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 29 May 2010 - 08:55 PM

Ralph Waldo Emerson
Posted 29 May 2010 - 10:52 PM

Aja, pa meni se sploh ne zdi, da praktično ne bi imel vonja, jaz čisto lepo voham in tudi perilo lepo diši, je pa res, da itak nisem fan agresivno parfumiranega cotovja - pač da je mehko in ima vonj po svežem.
Posted 30 May 2010 - 06:57 PM
Z mami sva ga u Merkatoriju kupli.
Posted 30 May 2010 - 08:51 PM

Ralph Waldo Emerson
Posted 30 May 2010 - 08:55 PM
Posted 15 June 2010 - 02:35 PM
Uporabi kis in eterična olja. Žlico kisa, ne več.
Koliko kapljic eteričnega olja pa? Ker ponavadi nimam ravno občutka za razmerja

Verjetno bi blo tut to ok, če bi žlico kisa kar med mehčalec dala, ane?
Jaz uporabljam kar Perwol - za barvna in za bela oblačila. Zeeeelooo lepo diši! Glede na to, da ponavadi perem manjše količine (ker perem samo zase in za fanta) kar združim barvna oblačila s črnimi ali belimi; odvisno kolk intenzivna barva je - če je neka rumena ali pa recimo nežno vijola, dam kar med belo pa ni nič narobe.
Se pa trudim prati pri nižjih temperaturah, da še jst mal prispevam k okolju

Mehčalca pa ne uporabljam redno, ker že pralni detergent zlo lepo diši. Če pa ga uporabljam, je pa to ponavadi Lenor; tist z vonjem mandljev zlo lepo diši.
Posted 05 July 2010 - 01:22 PM

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 14 November 2010 - 10:05 AM
sem citiram Marmeladino vprašanje, ker me zanima, s čim na roke perete tiste kose spodnjega perila, ki naj bi se jih pralo na roke? zaenkrat na roke perem čipkaste kose, gladke iz microfibre pa dam kar v stroj. na roke ne perem s kakšnim posebnim sredstvom, ampak kar z milom. a je treba na roke slučajno prat s kakšnim posebnim detergentom, namenjenim prav za ročno pranje?

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
Posted 14 November 2010 - 10:14 AM
Perem pa vedno vse z normalnim praškom, tut, če perem na roke.
Se mi zdi, da detergent redko poškoduje perilo, bolj odvisn je od tega kok kvalitetna je stvar.
Posted 14 November 2010 - 10:55 AM
Na roke perem še moje CK modrce, ker se mi zdi, da se vseeno dlje časa ohrani oblika košaric, če jih perem tako. Poleg tega v stroju mi ne peremo nič na 30 stopinj, tako da na 40 mi ga je pa mal škoda prat,
Posted 14 November 2010 - 11:05 AM
sem citiram Marmeladino vprašanje, ker me zanima, s čim na roke perete tiste kose spodnjega perila, ki naj bi se jih pralo na roke? zaenkrat na roke perem čipkaste kose, gladke iz microfibre pa dam kar v stroj. na roke ne perem s kakšnim posebnim sredstvom, ampak kar z milom. a je treba na roke slučajno prat s kakšnim posebnim detergentom, namenjenim prav za ročno pranje?

Js vse perem v stroju. na 30, program za obcutljivo perilo, ce ne pa tistega za volno pa je. Nikol se mi se ni nic unicilo.
Posted 14 November 2010 - 11:42 AM

hvala!
Posted 16 November 2010 - 12:03 PM

Če pa kaj perem na roke pa delam enako kot _M_. Dam toplo vodo in noter malo običajnega detergenta za pranje in pustim, da se namaka. Potem pa še malo na roke zdrgnem, zraven uporabim kar navadno milo za roke.
Kje pa se dobijo pralne vrečke za modrce? Na koliko stopinj in na kateri program perete modrce v tej vrečki? Jaz sem jih do zdaj prala na roke (namakanje nekaj ur in potem še malo zdrgnem). Moja mama doma namaka potem pa mislim da da še v stroj, brez kake vrečke. Baje to ni priporočljivo.
Drugače pa pri fantu zdaj uporabljava tekoči detergent Persil Gold in je fajn. Vsakič zraven uporabim še dodatek za barvna/črna oblačila (Perwoll ali pa Woolite, ostalih še nisem probala). Kako ve to uporabljate? Date samo ta detergent za pisana/črna oblačila + navadni detergent, ali samo tistega za pisano/črno?
Pa še to me zanima...ko date tekoči detergent direktno v boben a se ga da v tisto plastično posodico, ki pride včasih poleg detergenta ali se ga kar zlije na cunje? Nisem namreč še nikoli probala.
Doma mehčalca sploh ne uporabljamo, pri fantu pa ga, ker je on tako navajen in se potem jezi name, če ga ne dam, ker kao ne dišijo cunje.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users