Vitamini, minerali, dodatki k prehrani
Posted 15 April 2010 - 07:41 PM
Me je v eni temi nekaj spomnilo, da moram par stvari napisati glede matičnega mlečka - jaz opazim spremembo,
prav tako moj foter. Meni se je prebava občutno izboljšala, foter pa zaradi določenih razlogov velikokrat oz.
konstantno opravlja razne preglede in zna povedati, da se mu je v obdobju, ko je jemal m.m.,
hemoglobin dvignil. Ko ga ni jedel, mu je spet padel. Ko ga je spet jedel, se mu je ponovno dvignil.
Najbrž ni naključje. Jaz v glavnem trdno verjamem, da ima m.m. dolgoročno pozitivne in opazne
učinke na telo, je pa res, da ne takih (ali pa, kdove), da bi se ti zdaj življenje za 100% spremenilo (ali pa npr., ker je
dober tudi za lase (proti izpadanju, jih naredi bolj krepke), boš zdaj imel v roku pol leta iz petih las
celi koš na glavi, ipd.), ampak če bi šel na določene preiskave in primerjal izvide, se bi kje dalo videti.
Je mi pa tudi frizerka rekla, da imam čedalje več las, he he, ampak to je itak subjektivna ocena + jem
še Inneov kapsule, čeprav jaz nekih sprememb nisem opazila.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 16 April 2010 - 04:00 PM
foter pa zaradi določenih razlogov velikokrat oz.
konstantno opravlja razne preglede in zna povedati, da se mu je v obdobju, ko je jemal m.m.,
hemoglobin dvignil. Ko ga ni jedel, mu je spet padel. Ko ga je spet jedel, se mu je ponovno dvignil.
Najbrž ni naključje.
Zanimivo, might try.
Pa, hvala, da si izbrskala to temo, se mi je zdelo, da obstaja se nekaj poleg "Raznih vprasanj glede prehranjevanja".

Posted 16 April 2010 - 04:02 PM
Jaz faking nikjer ne dobim matičnega mlečka.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 16 April 2010 - 04:19 PM

Posted 16 April 2010 - 04:21 PM
Ftihni, drugače boš jokal. ˘-˘
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 April 2010 - 04:55 PM
Vitamin C v velikih dozah poveča raven estrogena. Lahko sproži zapoznelo menstruacijo, ali pa privede celo do splava. Nekatere ženske začnejo s to vitaminsko kuro tudi v primeru, ko kontracepcija zataji (npr. počen kondom), saj povečana doza askorbinske kisline onemogoči oplojenemu jajčecu, da bi se ugnezdilo na steno maternice.
http://www.ehow.com/...yed-period.html
Menstruacija mi zamuja 3 dni in bom danes poskusila s tem.
Nisem noseča (ker pač od zadnje menstre nisem imela spolnih odnosov in nisem bila v stiku s spermo). Že par dni čutim, da bi morala dobit, pa še nič. Zato sem se odločila, da vidim, če tole res deluje... pa poročam o rezultatih.

EDIT: stvar definitivno deluje!

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 19 April 2010 - 10:58 PM
Posted 19 April 2010 - 11:27 PM
ful bi si prvoščla glino, da mi mal strupe posrka... sam to pol k se pozdravm, k če bom že zdj med antibiotikom jemala bo đabe!
a je že kera pila raztopljeno glino
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 20 April 2010 - 12:32 AM

Trenutno imam enomesečno kuro (potem premor, nato lahko ponoviš).
Obstaja knjiga Glina zdravi (če boš kaj brskala po knjižnici), na netu je tudi precej podatkov. Prej sem pila Ašičevo, zdaj imam pa zeleno. Tole zeleno je lažje popiti, ima bolj drobna zrnca in nič ne škrta pod zobmi, navadna ima pa večje delce.
Posted 20 April 2010 - 12:59 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 20 April 2010 - 01:15 PM
Špela, jaz se ravnam po splosnem pocutju, opazovanju telesa in po instinktu, k zdravnikom nerada hodim. Npr. glede na to, da ne jem veliko mesa, si obcasno privoscim kuro z B complexom, Fe sumecimi tabletami ipd.. Pri meni sta dva najboljsa pokazatelja slabokrvnosti pekoc jezik in mocne menstruacije.
Ce se pocutim nemirno popijem Mg sumeco tableto, enako po fizicnih naporih - proti krcem v misicah, ki me sicer radi obiscejo.
Ce sem bolna, dodam hrani C vitamin, ameriski slamnik.
Ce opazam, da je koža brez zivljenja, se lusci, dodam prehrani ribje olje, svetlinovo olje.
Pijem veliko zeliscnih cajev - zelisca nabiram sama/oz. foter O : ) ali pa jih kupim v razsutem stanju (ne v filter vreckah, tisto je neuporabno) in jih potem mesam glede na potrebe - vedno imam na zalogi timijan, majaron, zajbelj, rooibos, bezeg, ..
Brez arom, brez dodatkov. Ne maram.
Vcasih nisem posvecala toliko pozornosti prehranskim dodatkom, v bistvu so se mi zdeli brezveze, ampak me je nekega dne presinilo, da je nasa hrana bolj kot ne revna + vsega ne dobis s hrano.
Imam pa sreco, da zna moje telo dobro in hitro sporocati, ce mu kaj ni prav (ali pa, ce mu kaj ustreza

Pa se to: nikoli ne maskiram bolecine s tabletami, vedno najprej poiscem vzrok in se potem odlocam, kaj mi je storiti. Ponavadi pocakam, da mine ali pa z domacimi zvarki napadem vzrok. : )
Obstaja knjiga Glina zdravi (če boš kaj brskala po knjižnici), na netu je tudi precej podatkov. Prej sem pila Ašičevo, zdaj imam pa zeleno. Tole zeleno je lažje popiti, ima bolj drobna zrnca in nič ne škrta pod zobmi, navadna ima pa večje delce.

Pa meni je vsec, ko skrta pod zobmi. : D Sicer je zadnja leta ne pijem kaj dosti, vcasih sem jo kar redno, malo pozabila nanjo.
Posted 20 April 2010 - 01:40 PM
sj ašičevo poznam, o zeleni pa nism nikol brala.
a se obe na isti način jemljeta- to je, zvečer v kozarcu vode razmešaš 1 žlico gline, pustiš do jutra in spiješ na prazen želodec?
Posted 20 April 2010 - 01:42 PM
Posted 20 April 2010 - 01:48 PM

sivcer pa jaz vsak dan jem Omega3,C vitamin ,pijem zeleni čaj, pa preslico in koruzne laske zadnje čase...
ter vsako jutro na tešče spijem Melaso, (pa se ressss počutim boljše)

Posted 20 April 2010 - 01:50 PM
Posted 20 April 2010 - 02:24 PM
pa tud treba, da se posede pa se pol spije, ccc, aaah, ccc.... ne sj ne, malo heca glede teh vzdihovanj...

Posted 20 April 2010 - 02:33 PM

Hehe Rea, avatar zmaga lol. : D
Posted 20 April 2010 - 02:38 PM
aja je poskrbel, sm misnla, da ni noben poskrbel, k si rekla, da si namočla v kozarec pa pila, sm misnla tko a veš usput da si zmešala k cedevito
hehe, avatar...
Posted 20 April 2010 - 10:56 PM

Ves kaj mi je enkrat en kolega rekel - sem bila bolna (jedla antibiotike) in pride na obisk pa vidi, da si neko cudasko hrano mecem skup (ne spomnim se vec, kaj je ze bilo) in mi rece, ni cudno, da si na antibiotikih, ce jes taksno hrano.

Sem ze omenila, da, ko sem bila mala, sem jedla zemljo z babicinega vrta in lizala kamenje, ko sva sli na sprehod po gozdni, makadam poti?

ja, sj, treba je brat pa brskat, nč ni zastonj, hehe.
aja je poskrbel, sm misnla, da ni noben poskrbel, k si rekla, da si namočla v kozarec pa pila, sm misnla tko a veš usput da si zmešala k cedevito
True, true. Sir je zastonj samo v misnici pravi moj foter. : D Ja, sej sem tako napisala, da je izgledalo brezbrizno, v resnici je imel pa foter vse pod kontrolo.
Pri nas doma se glina ze od nekdaj veliko uporablja - zunanje, notranje pa se za razna umetniska ustvarjanja.

Sem bila ze od malega postavljena na realna tla, nic prckarij in "modnih" izdelkov, give me real don't give me fake. : D
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users