Jump to content

Photo

Kje kupujete?

• Please log in to reply
747 replies to this topic

• Guests

Posted 16 November 2011 - 02:55 PM

Jaz sem v Kiku pred časom kupila steklene kozarce (naj bi bili za vlaganje, ampak jaz v njih shranjujem žita, oreške, polento itd.). Bili so identični kot v Butlerju, Mercatorju ali Merkurju (motiv na pokrovčkih in relief na kozarcu), samo da so bili 4x cenejši. smile.gif Takoj so vsi šli, ker ko sem si zamislila, da bi imela pa še kakšnega, jih v BTC ni bilo več, tako da sem morala na Rudnik, kjer so me na srečo čakali še trije.
Bi pa tudi sama tam kupila kakšna otroška oblačila, če bi jih rabila, kar se tega tiče, pa res nimam predsodkov. Saj po sestavi, otipu in šivih približno vidiš, kakšna je roba. In se strinjam s FTSE - raje daš več za kvalitetno hrano.

Ugotavljam pa, da največ hrane kupujem v DM (suho čičeriko, kvinojo, lečo, ajdovo kašo, polento, proso, kakšne testenine, zelenjavne paštete, bio sadne rezine, čokoladni namaz ...).
Čez Mercator se lahko samo sprehodim (razen na bio oddelku kaj najdem zase). Fant včasih kupi banane, če jih ravno zmanjka, in bio korenje. Zelo redko (parkrat na leto) kupim košček tofuja.
V Sparu kupujem bio basmati in/ali polnozrnati riž, riževe "stiropore", občasno brezglutenski kruh (odkrila, da je odličen popečen v toasterju), mandlje, lešnike (predvsem za izdelavo rastlinskega mleka).
Mleka, sira, salam in mesa ne kupujem nikjer, razen izjemno redko bio mocarelo v Sparu (za domačo pico). smile.gif
Zelenjavo, ko je sezona, dobim od mame, pozimi pa kupim pri eni branjevki na tržnici ali pri Zelenem zabojčku (jabolka, občasno hruške itd.).
V Kalčku kupujem bio fižol na kilo (pride res ugodno, če ga skuhaš sam), občasno tudi čičeriko.
V Hoferju kupim banane, včasih kakšen mango, avokado.

• 0

#82 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 November 2011 - 02:56 PM

Kakšne testenine pa kupuješ, v D&M, sojine morda - že zasledila?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#83 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 16 November 2011 - 03:27 PM

QUOTE(Plain Jane @ 16. 11. 2011 - 11:09) View Post

in sem se pred vhodom strahoma ozirala naokol, če me bo kdo videl vstopiti. laugh.gif

laugh.gif

Kar se tiče nametanosti, tud H&M je precej na istem nivoju kot kakšen Kik, kar se tega tiče, mene tud vse mine ko not stopim.

Se strinjam, vsega trikrat sem bila v H&M, tako ali tako ne najdem nicesar zase. Pa mularija ima sportne dneve not (vsaj v tistem na Čopovi v Lj), podobno kot v Muellerju.
Ceprav vidim, da mame rade kupujete otroska oblacila v H&M, bom sla pogledat.

Kami, zakaj zaradi stevilk H&M?

Meni je se C&A v redu, kar se tice otroskih oblacil.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#84 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 16 November 2011 - 03:36 PM

QUOTE(_Planet_ @ 16. 11. 2011 - 15:27) View Post

Kami, zakaj zaradi stevilk H&M?
Meni je se C&A v redu, kar se tice otroskih oblacil.

Obe trgovini imata moje pojme enako kvaliteto, le H&M ima malo večje številke (vsaj jaz imam tak občutek) in tam se res še nisem nasankala, da bi kaj premajhno kupila. Pa večina gre v sušilca, kar pomeni, da se zelo malo/nič skrči tudi med pranjem. Pač v H&M mi je res vedno jasno koliko imata številko in koliko moram kupit.

Tamala ima npr. tako dolge noge, da nosi št. 104 (3-4 leta), pižamo sem ji zdaj kupila 110-116 (4-5 let), pa ji ni nič prevelika, razen v rokavih. Hlače 104 pa so skoraj prekratke, pa v pasu ji dol padejo, če nima elastike. blink.gif Čist mojo postavo je pokasirala! rolleyes.gif

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

• Guests

Posted 16 November 2011 - 03:42 PM

QUOTE(Sarah @ 16. 11. 2011 - 14:56) View Post

Kakšne testenine pa kupuješ, v D&M, sojine morda - že zasledila?

Večinoma bio koruzne (ker ne smem jesti glutena ermm.gif). Samo so mi dobri, tako da ni take panike. smile.gif Apak vseeno pogrešam kakšne polnozrnate. Ko sem živela v Londonu, sem ves čas kupovala bio testenine iz polnozrnatega riža. Tekstura kot pri pšeničnih, super so bili. Sicer so pa tudi za tiste, ki lahko jeste gluten, lažje prebavljive testenine iz riža in koruze. Priporočam kdaj za spremembo. wink.gif
  • 0

#86 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 November 2011 - 03:47 PM

Ja, te koruzni so res dobri!
  • 0

#87 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 16 November 2011 - 03:47 PM

QUOTE(Kami @ 16. 11. 2011 - 15:36) View Post

Obe trgovini imata moje pojme enako kvaliteto, le H&M ima malo večje številke (vsaj jaz imam tak občutek) in tam se res še nisem nasankala, da bi kaj premajhno kupila. Pa večina gre v sušilca, kar pomeni, da se zelo malo/nič skrči tudi med pranjem. Pač v H&M mi je res vedno jasno koliko imata številko in koliko moram kupit.

Tamala ima npr. tako dolge noge, da nosi št. 104 (3-4 leta), pižamo sem ji zdaj kupila 110-116 (4-5 let), pa ji ni nič prevelika, razen v rokavih. Hlače 104 pa so skoraj prekratke, pa v pasu ji dol padejo, če nima elastike. blink.gif Čist mojo postavo je pokasirala! rolleyes.gif

Hvala!

Nas mali se tudi spopada s podobnimi problemi, mu pri dobrih petih mesecih kupujem obleke za devetmesecnike, ker je drugo vse prekratko. : D
Mislim, da bo tvoja punca vesela dolgih nog in ozkega pasu. ;) Jaz imam taksno postavo in jo imam rada, ceprav to pomeni probleme z oblacili. ;)

• 0

#88 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 16 November 2011 - 04:40 PM

QUOTE(Kami @ 16. 11. 2011 - 15:36) View Post

Čist mojo postavo je pokasirala! rolleyes.gif

Kar je vredno problemov s cunjami. ˆ-ˆ

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#89 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 November 2011 - 04:45 PM

Nila, hvala ti! Jaz sem tudi zdaj na dieti brez škroba in glutena in opazujem situacijo, če bo kaj boljša (napihnjenost).

IPB Image

To sem jaz tudi videla in sem hotla za foro vzet Ayli, ampak so ful velike, njej bi bile prevelike, za tvojo muco pa ne vem. laugh.gif

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#90 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 November 2011 - 04:53 PM

Moja je precej velika. laugh.gif
  • 0

#91 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 16 November 2011 - 05:07 PM

QUOTE(Jinadaze @ 16. 11. 2011 - 16:40) View Post

Kar je vredno problemov s cunjami. ˆ-ˆ

yes.gif
  • 0

• Guests

Posted 16 November 2011 - 05:49 PM

What she said.
smile.gif

• 0

#93 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32300 posts

Posted 16 November 2011 - 08:04 PM

Jaz nikoli ne grem v Mercator, mogoče izjemoma kdaj zjutraj po kakšno žemljico ali pijačo, ampak še to zgolj zato, ker je edina trgovina na poti do službe (razen bencinskih črpalk), ki je odprta že ob 7...
Da bi šla pa po večjih nakupih tja, mi pa na pamet ne pade.

Moja prva izbira je vseeno Tuš, pred Hoferjem oz. sta zelo izenačena... v Tušu so mi fajn akcije -50% in pa mojih 20 najljubših, jih precej izkoristim ponavadi, pa kruh grem večinoma tja iskat, čeprav mi je malo s poti.
  • 0

#94 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 November 2011 - 08:22 PM

še zmeraj Mercator, DM, Mueller, v Interspar hodim po sojino vanili mleko in kavo.
sadje&zelenjavo na tržnici ali pri lokalnem štantu, 'posebnosti' pa v eni mali trgovinici v stari LJ.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#95 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 16 November 2011 - 08:51 PM

Pri nas doma pa ni nikjer v bližini Tuša, zato nikoli ne kupujemo tam. S fantom tudi bolj poredko greva tja, recimo če vidim, da je kakšna ugodna akcija za pralne praške in podobno. V Hoferja pa ga tudi ne spravim, ker ful ne mara teh trgovin. No, je še čas, da ga prepričam, da je tam bolj ugodno. biggrin.gif V DM-u zaenkrat redno kupujem le Alnatura ovsene otrobe s kalčki. Bom pa v bodoče sigurno še kakšne njihove izdelke.

V Spar pa grem raje le v te manjše trgovine, v Intersparu me moti postavitev in moram vedno ful iskat, da najdem, kar iščem.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#96 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32300 posts

Posted 16 November 2011 - 08:57 PM

jaaa, jst tud ful ne maram velikih trgovin rolleyes.gif
  • 0

#97 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 16 November 2011 - 09:14 PM

Ne moti me toliko sama velikost, čeprav tudi jaz ne maram ful velikih trgovin. Moti me postavitev izdelkov, ki je za moje pojme včasih nelogična. Izdelke neke kategorije imajo razporejene na več različnih mestih itd. Enkrat sem iskala tortilija čips...meni se zdi logično, da je to tam, kjer so ostali čipsi, smokiji, palčke in ostali slani prigrizki. Nisem našla nikjer in na koncu sem slučajno odkrila, da imajo ta čips na oddelku z eksotično hrano, zraven kitajskih, indijskih in podobnih stvari.

Drugič sem v Intersparu iskala Bacardi breezer. Za to se mi zdi logično, da bi moralo biti tam, kjer so piva, Bandidosi in Radlerji. Ampak ne! Vse je bilo tam, razen breezerja. Breezer je na oddelku žganih pijač, poleg Bacardi ruma. huh.gif

Pa tudi za skodelico za kosmiče se mi je zgodilo, da jih sploh ni bilo tam, kjer so krožniki in ostale kuhinjske zadeve, ampak čisto nekje drugje na sredini, tisti kovinski filtri za čaj tudi niso bili na kuhinjskem oddelku ampak spet nekje drugje.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#98 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 16 November 2011 - 11:39 PM

Meni se je isto zgodilo, ko sem iskala svečke za na torto biggrin.gif Meni je bilo logično, da so tam pri zadevah za okrasitev torte, kjer so tut tisti marcipanasti okraski itd, so bile pa tam nekje med plastičnimi krožniki al kje že. laugh.gif Dobr, jebiga. laugh.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#99 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32300 posts

Posted 12 January 2012 - 07:08 PM

Zadnjih par mesecev opažam, da grem že skoraj obvezno vsak mesec v DM in ponavadi tam pustim okrog 40 €, je pa res, da ponavadi kupim tudi mleko za nečakinjo, ki mi ga naroči sestra in je takoj 10 ali 15 €...
Vzamem tudi kaj od hrane, nekajkrat parfumček za 20 €, pa nastavki za električno zobno ščetko, pa CUraprox ščetke... vsakič je kaj drugega dražjega, pa se nabere...
  • 0

#100 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 12 January 2012 - 07:09 PM

Jaz tudi vedno več nakupujem v DM-u.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users