Jump to content

Photo

Vaš naj naj čaj

• Please log in to reply
514 replies to this topic

#81 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 19 December 2006 - 05:22 PM

spank.gif tkole lušte delat... kaj ko bi ti še kaj zame naročila, ne pa da samo cline cediš, a biggrin.gif

QUOTE(KissyKissy @ 19. 12. 2006 - 15:00) View Post

No, jaz sem pa čajni fanatik! biggrin.gif
Doma imam v kuhinji posebno omaro samo za čaje, ki jih je krepko prek 50 vrst (škatel). tongue.gif

Do cifre 50 žal še nisem prišla, me imajo straši na sumu, da bi znala pokupit ogromno in še več. Iz previdnosti so mi dali na razpolago samo pol omare, lol. Prideš na ogled? laugh.gif Mislim, da ne bi zmanjkalo časa za ''one'' cup of tea.

• 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#82 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 December 2006 - 09:13 PM

vsak earl grey ima aromo bergamotke. če tega ne bi blo, bi bil pač navaden črni čaj. kot sem napisala, je pri superiorju 'superiorno' od navadnega earl greya pač to, da ima notri še cvetove plavice.

nek mandarinski tazo sem pila pred leti pa me ni bogve kako navdušil. znata pa me navdušit od teekane sivka in brainpower (danes dobila od dečka.) evo, prav zdaj si grem narest čaj! smile.gif

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#83 Hannah

Hannah

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2559 posts

Posted 25 December 2006 - 02:33 AM

Moj najljubši je divja češnja z limono in medom!!! mmm kako bi zdle pasov...
  • 0
Vse, kar si že bil,
in vse, kar boš - nisi. Le
to, kar si - si ti.

(V. Bajac - Knjiga o bambusu)

#84 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 26 December 2006 - 08:17 PM

rdeči čaj smetana in čokolada iz čajne hiše
imuni tea
metin čaj
yogi tea ingver
  • 0

#85 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 26 December 2006 - 08:29 PM

QUOTE(KissyKissy @ 19. 12. 2006 - 15:00) View Post

No, jaz sem pa čajni fanatik! biggrin.gif
Doma imam v kuhinji posebno omaro samo za čaje, ki jih je krepko prek 50 vrst (škatel). tongue.gif

Najljubši so mi sadni in zeliščni, pravih ne maram preveč.

Nerad tkole spoilerje pišem, ampak to kar ti piješ, sploh ni čaj, pač pa poparek. (čaj je poparek, ni pa vsak poparek čaj) smile.gif

http://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%8Caj
http://en.wikipedia.org/wiki/Tea

Jaz imam najraje darjeeling, brez vsega. Ampak neprimerno več pa spijem zelenega čaja. Ima vrsto dobrih lastnosti. wink.gif
  • 0

#86 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 26 December 2006 - 09:34 PM

Jenna, kaj se je torej dogodilo s tvojim Superiorjem? smile.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#87 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 December 2006 - 09:38 PM

U, še dobro, da si me spomnila ej... v glavnem, sem si ga kupla in... in... in... sem totalno navdušena!!! =) Poleg japonske češnje in pina colade moj novi najljubši čaj! =) Si nikoli ne bi mislila, sploh na povoh (ja, saj vem, da je takšno ocenjevanje neprimerno, ampak če me na voh čaj odbija, ga ne kupim), da bo potem nekaj totalno drugega, tako dobrega. Meni je strašno všeč. Sploh, ker ima obenem res tisti okus po poparku - ampak hkrati pa še ima nekaj drugega, ne znam točno opisat, kar ga dela meni strašno užitnega. V glavnem, super in hvala za predlog!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#88 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 02 January 2007 - 03:32 PM

Tole so moji čajčki (s tem, da sem enih 6 dala fantu, pa še kakih 7 jih je v kuhinji)

IPB ImageIPB Image
IPB Image
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#89 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85846 posts

Posted 02 January 2007 - 04:10 PM

^ Jaz mam tut tega zelenega z jasminom. V bistvu zelenega največ spijem, ampak ne zato, ker bi mi bil dober. biggrin.gif
Najboljši mi je Teekanne-Winter Time. smile.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#90 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 02 January 2007 - 04:48 PM

Zakaj pa piješ zeleni čaj, če ti ni dober?
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#91 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 02 January 2007 - 05:00 PM

Zaradi zdravja. Jaz se vsako jutro (ko brbončice še niso vstale) nalijem s tem čajem. smile.gif Sicer mi pa ni ravno najboljšega okusa. Je pa res, da če čaja ne sladkam, kar počnem zadnje čase, je pa zeleni boljši kot kakšen sadni čaj. Nekako bolj pride do okusa.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#92 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85846 posts

Posted 03 January 2007 - 06:09 PM

Ima sonchika prav. Čeprav meni je tudi z Natreenom zanič (ja, vem, Natreen je strup oops.gif ), še najboljši mi je tisti z okusom limone.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#93 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 03 January 2007 - 06:57 PM

QUOTE(Jinadaze @ 2. 1. 2007 - 16:10) View Post

^ Jaz mam tut tega zelenega z jasminom. V bistvu zelenega največ spijem, ampak ne zato, ker bi mi bil dober. biggrin.gif
Najboljši mi je Teekanne-Winter Time. smile.gif

grem dele v omarco s "suho" hrano pogledat, in notri zagledam ta Teekanne-Winter Time in je res zlo dober wink.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#94 ŁoŁika

ŁoŁika

sramežljivec

• Člani
  • 86 posts

Posted 03 January 2007 - 08:06 PM

full mam rada mamin čaj ki je narejen z zelišč predvsem pa lapuha pa full za prehlad pomaga tongue.gif
če grem pa v kavarno naročm vedno pa sadnji čaj drugih niti ne maram preveč tongue.gif
  • 0
**What would you do, if your friends die tomorrow, and you never go to tell him have you fell? I just want you to know: even, if i never talk to you again in my life, you are special to me, and you have made a difference in my life! I will be there till the end, I will always and forever be your friend.**

Če bi prijatelji imeli etiketo, bi na tvoji pisalo: 100% edinstvena barva: ZLATA cena: NEPRECENLJIV in na koncu bi pisalo... MADE IN HEAVEN*

MeJtE sE ŁaDi Pa Ne BiT zAlOsTnI (hAhA) ŁaDa VaS mAm _sarčyy_*

#95 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 03 January 2007 - 08:33 PM

QUOTE(ŁoŁika @ 3. 1. 2007 - 20:06) View Post

predvsem pa lapuha

tell me more smile.gif

• 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#96 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 03 January 2007 - 09:08 PM

glih zdej sm si skuhala enga imenuje se: babičin vrt-je sadni pa u ful dobri vrečki zapakiran tongue.gif
  • 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#97 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 03 January 2007 - 09:13 PM

z lapuhom drgač rajš po pamet, ker je v prekoračenih količinah močno škodljiv. eno škodljivo zadevo vsebuje sam sm že pozabla kero (bi mogla spet kašn učbenik iz sredne vn potegnt dry.gif)
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#98 ŁoŁika

ŁoŁika

sramežljivec

• Člani
  • 86 posts

Posted 03 January 2007 - 09:18 PM

najprej gremo nabrat lapuh potem pa ga damo posušit(najboljš je kr na hlaadilnik) tongue.gif potem ga pa "zmeljemo"da se vsi posušeni košči spremenijo v kot majhen prah(in potem se kupi kot en cedivnik ga odpreš daš notr..lapuh ter druge zelišča..ter dač v vrelo vodo...lahko ti slikam kako to pribljižno poteka...ampak čaji z domačim zeličši..te so dbest...

mi nkol nismo kupovali kakšne merkatorjeve vrečke ali škatle s čajem vedno smo skuhali domač čaj..
  • 0
**What would you do, if your friends die tomorrow, and you never go to tell him have you fell? I just want you to know: even, if i never talk to you again in my life, you are special to me, and you have made a difference in my life! I will be there till the end, I will always and forever be your friend.**

Če bi prijatelji imeli etiketo, bi na tvoji pisalo: 100% edinstvena barva: ZLATA cena: NEPRECENLJIV in na koncu bi pisalo... MADE IN HEAVEN*

MeJtE sE ŁaDi Pa Ne BiT zAlOsTnI (hAhA) ŁaDa VaS mAm _sarčyy_*

#99 Invisible

Invisible

sramežljivec

• Člani
  • 9 posts

Posted 03 January 2007 - 10:21 PM

najboljši je earl grey, črni čaj cimet, vanilija, indijski čaj ( z mlekom seveda)..pa mandljev piškotek al nekaj podobnega happy.gif
  • 0

#100 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 04 January 2007 - 08:41 PM

Ugotavljam, da je Teekkane Earl Grey zelo dober!

IPB Image

Danes sem spet v službi pil en super zeleni čaj, ki ga je kolegica dobila dirket iz Kitajske. Tako malo vakum pakiranje za en ali dva čaja, gor pa itak vse čajniz piše. Je pa meni najboljši zeleni čaj, ki sem ga dosedaj pil. Pijem ga pa seveda brez cukra, torej čistega.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users