Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu
Posted 21 January 2011 - 09:01 AM
In ali je kaj od firme do firme različna kvaliteta?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 January 2011 - 09:09 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 January 2011 - 10:00 AM

Hvala, dobro vedet.

Mami moja namaže kar čistilom za posodo pomivat pa gre pol vse ven. Sploh mastni madeži.
Moja mati je tudi kdaj. Včasih pa pošprica kar z razmaščevalcem (tisti sprej za kuhinje), se mi zdi.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 January 2011 - 11:16 AM
Vanish postal tako zanic, da nicesar vec ne odstrani. Vem, da mi je vcasih brez problema pred ocmi izbrisal kri, sedaj sploh nima vec ucinka nanjo.
Kri brez problema spravis ven z mrzlo, mrzlo vodo. Pac vrzes stvar v umivalnik in pustis ledeno vodo tect cez neki casa - ce je kri zasusena, pac malo bolj dolgo.
Meni naceloma opere stroj vse madeze, ce pa ne, pa nesem domov mami. Ona da pa ponavadi malo tekocega praska cez madez, ali pa tekoci vanish direktno gor, pol pa pere obicajno s praskom (ne tekocim) in gre cist vse dol. Vcasih pa kaj tudi prekuha na 100 stopinj.
Posted 21 January 2011 - 11:18 AM

Posted 21 January 2011 - 11:30 AM

Posted 21 January 2011 - 02:20 PM
Govorim pa predvsem o tkaninah, ki jih moras prati pri nizkih temperaturah (do 40oC) ali na roke. Posteljnina ni problem. : )
Sicer vse "obicajno" perilo (ce ni volna, svila ipd..) perem z Arielom (tekocim ali v prahu), lepo ocisti, samo nekaterim madezem vseeno ni kos. Je pa res, da sem zelo natancna in opazim vsako pikico.
Posted 22 January 2011 - 06:12 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 24 January 2011 - 11:09 AM
Put A Kilt On It!
Posted 06 February 2011 - 01:38 PM
Posted 06 February 2011 - 02:16 PM
Varikina.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 February 2011 - 09:18 AM
Na uvoznika sem poslala vprašanje, če mi razloži razliko oz. za kaj naj bi se kateri uporabljal (za enkrat odgovora še nisem dobila).
Gre za naslednje proizvode:
- Novi Vanish Oxi Action intelligence plus gel (Gel for washing machines and stain pretretmant)
- Novi Vanish Oxi Action (fabric stain remover)
- Novi tekoči Vanish Oxi Axtion extra Hygiene (odstranjevalec madežev)
Če ima katera kakšne izkušnje z njimi, bom tudi tu hvaležna za obrazložitev, saj sumim, da odgovora od njih ne bo!
Put A Kilt On It!
Posted 24 February 2011 - 10:46 AM
pred časom sem pri pranju svilenih hlač (prala sem jih na programu za občutljivo perilo na 30 z detergentom za občutljivo perilo) poštrihala tut dve beli majici, ki sem ju dala zraven (brisače se niso pofarbale, beats me why not). včeraj sem ti dve majici zvlekla s kupa cunj, ki so bile za odpis, in obično oprala na 60 s praškom za belo perilo - plavih flekov od hlač ni več!

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 25 February 2011 - 02:09 AM
neverjetno, a resnično.

(brisače se niso pofarbale, beats me why not)
ne uporabljaš čudežnih lističev!

There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 06 September 2011 - 09:22 AM
Zadnjič mi je v DM prekipelo, saj imajo na policah xy izdelkov Vanish, ki so po prebranem (opisu ali navodilih) med seboj skoraj identični, le da je en skoraj še enkrat dražji od ostalih.
Na uvoznika sem poslala vprašanje, če mi razloži razliko oz. za kaj naj bi se kateri uporabljal (za enkrat odgovora še nisem dobila).
Gre za naslednje proizvode:
- Novi Vanish Oxi Action intelligence plus gel (Gel for washing machines and stain pretretmant)
- Novi Vanish Oxi Action (fabric stain remover)
- Novi tekoči Vanish Oxi Axtion extra Hygiene (odstranjevalec madežev)
Če ima katera kakšne izkušnje z njimi, bom tudi tu hvaležna za obrazložitev, saj sumim, da odgovora od njih ne bo!
kot sem takrat predvidla, odgovora res nisem dobila. In še danes mi ni jasno, zakaj so eni dražji eni cenejši, pa vsi so za odstranjevanje madežev na cunjah. Je mogoče že kdo prišel zadevi do dna?
Put A Kilt On It!
Posted 18 September 2011 - 01:19 PM

Posted 18 September 2011 - 02:04 PM

In sem počakala, da se je strdil, potem pa upoštevala ta recept:
http://www.videojug....hes-or-material
Vosek sem uspešno spravila ven, ostal je pa rahel roza madež, tako da sedaj namakam v Vanishu in upam, da bo po nekaj urah madeža ne bo več spljoh.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 06 December 2011 - 07:02 PM
Kako in s cim je najlazje ocistiti pecico (tiste trdovratne crne zasmojene madeze od spricanja)?
Mascoba ni bila problem, to pa je in se bojim, da bom spraskala pecico s kaksno zimnato zadevo (imam cisto novo).
Put A Kilt On It!
Posted 06 December 2011 - 07:31 PM

Posted 07 December 2011 - 07:25 AM

Kami, jaz našpricam s čistilom za pečice in pustim. potem pa podrgrem s tisti gobico (vileda?) za steklokeramiko. če ne poškoduje steklokeramike, tudi pečice ne bo. in ker so to ful trdovratni madeži večkrat ponovim postopek.
a sem že povedala, da sovražim čiščenje pečice?
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users