Mačke
Posted 24 November 2007 - 01:37 PM

Posted 27 April 2008 - 11:24 AM

Scottish Fold:
(Cuties!!!

Bengalka:

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 27 April 2008 - 11:30 AM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 27 April 2008 - 11:33 AM

Une mucice k majo povešene uhlje so mi pa ful hecne, nisem jih še vidla.
Posted 27 April 2008 - 11:41 AM
Najraje bi imela tole bengalko, me že nekaj let mikajo, samo sem pretty sure, da se jih pri nas, ali v bližini ne dobi (da ni legel). But I want

vuelvo a vos,
Posted 27 April 2008 - 12:02 PM

Posted 27 April 2008 - 12:48 PM

vuelvo a vos,
Posted 04 February 2010 - 07:49 PM

Posted 04 February 2010 - 08:36 PM
Maine Coon je tudi meni najlepša pasma mačk.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 04 February 2010 - 08:37 PM
Posted 04 February 2010 - 09:02 PM
Sicer sem najbolj za domače mačke in zelo podpiram idejo posvajanja živalskih sirot iz zavetišč. Zdi se mi malce egoistično kupovat drage pasemske mačke, ko pa je blizu tako veliko brezdomčkov, ki bi vse dali za topel dom. Ne vem no, jaz ne bi mogla kupit pasemske mačke, bi me preveč žrlo...
Nooo, morda bi pa kdaj v življenju imela kako pasemsko (ampak le eno, ob kopici posvojenčkov).
In sicer me najbolj navdušujejo tele:
Sphynx, brezdlaka

Meni so fenomenalne. Nekaj časa so mi ble neverjetno grde, dokler jih par nisem vidla v živo in so res fascinantne. Pač maček kot maček, te so samo pikico bolj zanimive za pogledat.
Maine Coon in Norveška gozdna mačka:

So mi tudi zelo všeč, prave velikanke, samo mella jih pa nikdar ne bi, ker ob taki velikosti hitro pride do kakih nesreč

Pa pol so mi pa posebej všeč še raznorazni eksoti, ki pa se jih pri nas žal ne dobi:
Ocicat:

Bengalka - ta je še najbolj razširjena, sem jo že tudi videla v živo, ful krasna živalica:

Savanka:

Serengeti cat:

vuelvo a vos,
Posted 04 February 2010 - 09:06 PM
I'm a big cat person myself in premučkam vse kar gre po 4 tacah in mjavka.
Bom prilepila kake fotke moje mačkonarke her majesty Liu, queen of Catland, poseben primerek izredno tečnobne, nadute, svojeglave, včasih pošastno mehke in zmajevsko napadalne (je scufala že tri pernate palčke), a neverjetno ljubke in gibčne catsonarke. Rada pleza po domači jablani, šibo v spodnje stanovanje, ko ta glavne mačke ni doma (aka one and only mr. Daddy), pa čist je nora na ene ameriške PartyMix friskies brikete, drugač pa sam svoj cenjeni The Hills pilečina gricka. Nič hrenovk, nič klobas, nič špehca, aja, maslo rada liže, drugač pa res, njen jedilnik so brikti za zajtrk, malco, kosilo, večerjo, pozno malico in polnočna malica: BRIKETTI!
But she's a real cutiepie in prava mala dama, letos jih bo praznovala celih 7 let.

Ah, moj moj muc buc.

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 04 February 2010 - 09:12 PM

Ta je zakon. Mali gepard.
Jaz bi, če bi se odločila za mačko, brez pomisleka šla v zavetišče po njo.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 05 February 2010 - 08:19 PM

Posted 05 February 2010 - 08:22 PM

Posted 05 February 2010 - 09:19 PM
Kolega ima brezdlako doma (Skin ji je ime

Nasploh nisem preveč cat person, pse pa obožujem. Ruske modre mačke so mi najlepše.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 February 2010 - 09:58 PM
Pri odločanju za žival, pa se definitivno podpišem pod Braunkopfin post:
Sicer sem najbolj za domače mačke in zelo podpiram idejo posvajanja živalskih sirot iz zavetišč. Zdi se mi malce egoistično kupovat drage pasemske mačke, ko pa je blizu tako veliko brezdomčkov, ki bi vse dali za topel dom. Ne vem no, jaz ne bi mogla kupit pasemske mačke, bi me preveč žrlo...
Nooo, morda bi pa kdaj v življenju imela kako pasemsko (ampak le eno, ob kopici posvojenčkov).

Posted 05 February 2010 - 10:02 PM

Pa so mi drugač precej simpatične živalce, samo ne poznam nikogar, ki bi imel mačka doma. Vsaj ne da bi se tok družil, da bi bila kdaj pri njih. Potepuških pa ne božam. fak. Kr šokirana sm

U, lažem

After all this time?
Always.
Posted 05 February 2010 - 10:06 PM

Hkrati pa razumem in tudi podpiram rodovniško vzrejo in ljudi ki se zanje odločajo. Važno je, da ne pripomorejo k problematiki zavrženih mačk (razni "upsi").

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users