Jump to content

Photo

Road Trip

• Please log in to reply
112 replies to this topic

#81 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 03 April 2018 - 01:51 PM

Uuu, fajn road trip. Koliko km naj bi obsegala pot? Kdaj planirata na pot? 

Ne spat v Zürichu. Prenočišča so ful draga, enako parking, pa promet je ponavadi katastrofa (zadnjič sva potrebovala več kot pol ure, da sva sploh prišla iz avtoceste v mesto, pa sploh nisva rinila v center). Če potrebuješ kak nasvet ali priporočilo kaj in kako na Švicarskem delu poti, let me know. :wink: 

• 0

#82 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 April 2018 - 02:27 PM

Zanimivo.
A bosta vozila po avtocestah, da prideta cimprej na cilj in imela potem vec casa za mesto ali bosta sla tudi kaj po lokalnih cestah? Kako sta si zamislila?

Bolj prvo, po lokalnih cestah pa med potovanjem samo če bo vmes kaj zanimivega za pogledat. 

Kalypso, hvala! Veš, da me je ravno v Švici presenetila dobra izbira ugodnih nastanitev. :D Sicer ne ravno v samem Zürichu, ampak vseeno sem pričakovala ful višje cene. Tale osnovna pot je dolga 3100 km, kar se mi ne zdi pretirano. Na pot greva 16. ali 17.5.

Zadnja postojanka bo v Milanu, kjer bova prespala dve noči. Prvi dan si ga bova ogledala, naslednji dan pa se bova na poti proti domu ustavila še v Benetkah. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#83 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 03 April 2018 - 03:26 PM

:thumbup: 

Verjamem. :D Res ni tako blazno drago kot si ljudje običajno predstavljajo. V katerih predelih izven Züricha si si pa ogledovala prenočišča? Je pa hrana v restavracijah praviloma kar precej draga, tako da priporočam, da v Švici izberita opcijo kjer si lahko sama kaj skuhata. 

• 0

#84 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 April 2018 - 03:43 PM

Večinoma Baden z okolico in med Zürichom in Zugom - Uerzlikon, Rüschlikon ...

Nasploh gledam nastanitve, kjer je vsaj možnost souporabe kuhinje. :)

• 0

― V. Van Gogh

#85 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 03 April 2018 - 04:12 PM

Kul. :thumbup: 

Glede na to, da imata v načrtu kar precej mest, bi vama mogoče raje predlagala da se v Švici osredotočita na naravo. Je ful bolj impresivna kot so mesta. Zürich je sicer kul, ampak več kot pol dneva zanj res ne potrebujeta. 

• 0

#86 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 03 April 2018 - 04:19 PM

Se ze veselim potopisa in fotk.
  • 0

#87 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 April 2018 - 04:46 PM

Fotr se najbolj veseli, da greva, ker bo spet dobil Larsa v varstvo. :D Pa mami bo dopust vzela za to. :D

• 0

― V. Van Gogh

#88 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 03 April 2018 - 04:53 PM

Men je obljubil, da pride z Larsom k men v sluzbo, k tebe zgleda ne bom docakala ;)

• 0

#89 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 April 2018 - 04:56 PM

Joj, veem, mi je že nerodno. :ph34r: Zdaj bom več v center hodila, ko se je začela kolesarska sezona.

• 0

― V. Van Gogh

#90 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 03 April 2018 - 05:06 PM

Mhm mhm :P

• 0

#91 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 April 2018 - 09:20 PM

Imava ze potrjene rezervacije za Nizozemsko (Haarlem), Belgijo (Bruges) in Svico (Baden). :thumbup:
  • 1

― V. Van Gogh

#92 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 04 April 2018 - 06:33 AM

O, fouš sem. :D Jaz še vedno upam, da se bova s fantom kaj zmenila, ampak bi za krajši čas najbrž.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#93 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 04 April 2018 - 09:07 AM

Ampak si res ne predstavljam, da ne bi imela vnaprej rezervirano, s tem da sva ze zdaj kar pozna za te lokacije. Na Booking ipd. ni vec NIC pametnega ali pa je cena x3.
  • 0

― V. Van Gogh

#94 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 04 April 2018 - 10:53 AM

Ja, se strinjam, tudi zato, ker bi bilo meni škoda vsak dan zgubljat čas z iskanjem prenočišča na kraju samem.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#95 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 04 April 2018 - 12:27 PM

A veste, jaz sem sla na roadtrip oktobra po vzhodni Evropi in je bilo cisto drugace, prenocisc kot dreka, vzelo mi je pa max pol ure zvecer lepo v sobi na laptopu.
  • 0

#96 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 04 April 2018 - 01:55 PM

Tudi ko sva šla midva po obali od Špa-Slo, je bil kar problem, september in človek misli, da je izven sezone, pa sva morala kar iskat, sploh Fra. In se voziš in komaj čakaš, da se boš nekam zabubil in šel spat.. Saj se najde, samo so bili momenti, ko se mi je zdelo, da mečeva denar stran, ker greva tako za nosom, se vseeno izplača malo pobrskat in prihranih hitro 100 eur, to ti pa že cestnine pokrije recimo.. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#97 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 04 April 2018 - 02:03 PM

Midva sva lani na Finskem pomojem preplacala samo 1x, pa se to bi rekla da kakih 20€, ker je bil hotel pes 15 minut od letalisca
  • 0

#98 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 04 April 2018 - 02:20 PM

Pa čisto drugače je, če iščeš nastanitve v relativno neobleganih krajih ali pa takega tipa, da je kapacitet sicer veliko (npr. hoteli, hostli), se pa cena last minute zviša. Midva bi spala v precenjenih pajzlih, če ne bi imela vnaprej rezervirano, glede na to, da je ponudba že toliko prej bolj uboga.

Sem mislila, da bom večino nastanitev našla na Bookingu, na koncu pa se je izkazalo, da je ponudba res nikakva. Tako da sva do zdaj vse rezervirala na Airbnb, kjer je pa spet zoprno zaradi dodatnih stroškov (cleaning in service fee, ki se je v zadnjih letih ful podražil), sploh če greš nekam samo za dan ali dva. 

• 0

― V. Van Gogh

#99 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 04 April 2018 - 02:46 PM

A ne določa te fee-je sam ponudnik prenočišča?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#100 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 04 April 2018 - 02:50 PM

Za čiščenje ja, service fee gre pa direktno Airbnb-ju.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users