Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#81 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 30 January 2014 - 09:43 AM

Pa še ena na račun ogrevanja..Imava TČ zrak/voda, v hiši konstantno med 21-22 stopinj. Stroški ogrevanje + vsa elektrika sledeči:

december:92 eur

januar:90 eur

(novembra je blo pa ene 70).

Meni se to zdi smešno poceni, sploh ker je elektrike za ene 45 eur od tega.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#82 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 30 January 2014 - 09:49 AM

Jaz sem v 2013 porabila 143m3 plina, kar znese cca 125€ za vse leto (za vodo + ogrevanje). Elektrika pa pride cca 40-45€mesečno.

• 0

#83 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32258 posts

Posted 30 January 2014 - 09:56 AM

Midva pa pomoje plačujeva zelo malo za elektriko, okrog 30 € na mesec, pa sproti javljava porabo, mislim, da več kot 35 € ni bilo nikoli.

• 0

#84 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 30 January 2014 - 10:07 AM

Jaz sem imela ponavadi cca 25-28€...odkar pa je S priseljen je pa poraba večja. Verjetno tudi zato, ker imava dodatno še skrinjo v kleti, en računalnik je nonstop prižgan, TV več gori, več kuham, pečem... Se pozna.

• 0

#85 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 30 January 2014 - 12:54 PM

_M_, pri meni se pozna da vsak dan kuham. Zelo. Ker tudi pečico uporabljam je to še dodaten + na strošek.

Pa še sušilc. Pa zamrzovalna omara.

Ko naju en teden ni (se pravi da se recimo ne kuha), se to na računu za elektriko pozna 10 e.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#86 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 06 February 2014 - 05:01 PM

Koliko denarja približno porabite za eno/dve osebi na teden/mesec za hrano? Ko sem se prejšnji teden selila se mi je zdelo, da sem ogromno zapravila pa nisem imela nič :s

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#87 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 06 February 2014 - 05:04 PM

povprečno 250 eur za dve osebi. To pač zajema vse, tudi vrečke za smeti, kakšen pril, šampon za lase...Vse kar lahko kupiš v šparu in Hoferju.

Pa moram poudarit, da ne kupujem nobenih salam in junk fooda. Če bi se res preseravala bi zagonila še mnogo več, tako pa vsak teden napišem jedilnik za naslednji teden (kaj bom kuhala). Tako hrane ne vrževa stran popolnoma nič in pojeva vse. Največ denarja pustim za sadje, zelenjavo in jogurte.

• 0

#88 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 06 February 2014 - 05:21 PM

To je na mesec ne? 

Razmišljam, da se bom morala malo bolj organizirat in razmislit za kak dan vnaprej kaj bom kuhala.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#89 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 06 February 2014 - 05:55 PM

Okoli 200€.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#90 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32258 posts

Posted 06 February 2014 - 05:58 PM

Jaz pa še vedno ne vem, koliko gre na mesec za nakupe hrane... evidence ne delam, ampak na pamet bi rekla, da na teden pustiva 30-40€ v Hoferju in Tušu, drugje niti ne nakupujeva. OK; še kar je čistil v DM, ampak tega je zelo malo (+ kakšen prašek za perilo na par mesecev)... Aja, pa midva med tednom načeloma ne kuhava...

• 0

#91 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 06 February 2014 - 05:59 PM

Jaz zase povprečno 15€ na teden (za hrano). Včasih manj, včasih več. Odvisno koliko stvari si vzamem od doma.

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#92 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 06 February 2014 - 06:01 PM

A to štejete malico/kosilo v službi zraven? Meni se 3,3 € na dan zdi ful malo.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#93 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 February 2014 - 06:02 PM

Pri nas ko smo vsi štirje doma (cela družina), porabimo cirka 500 eur na mesec.

• 0
Viens, reste ici!

#94 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 February 2014 - 06:09 PM

Mi kar precej - trije smo - 700€ ali raje kaj več. Čez palec povedano, ampak tu nekje.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#95 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32258 posts

Posted 06 February 2014 - 06:10 PM

Jina, jaz ne štejem tega zraven, ker je tudi ne plačam oz jo "plačam" iz regresa za malico.

• 0

#96 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 06 February 2014 - 06:40 PM

A to štejete malico/kosilo v službi zraven? Meni se 3,3 € na dan zdi ful malo.

Aja, jaz sem štela samo 5 dni (za vikende prihajam domov). Drugače si pa sama kuham, edino če se kdaj zmenim s kom in grem na bon jest

• 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#97 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 06 February 2014 - 08:08 PM

jaz štejem tudi malico, ki si jo itak od doma prinesem s sabo in torej plačam sama. Ne hodim ven jest. Bi rekla da na tem celo prišparam.

Jaz dokler nisem delala jedilnikov je blo vse all over the place, predvsem pa moja glava in organizacija. Pa vsak dan razmišljat kaj kuhat...

Zdaj naredim predlog, ga dam fantu, vprašam če ma kakšne želje...In sva oba zadovoljna. Gledam pa da kuham zdravo in da ni kakšne prav dolge priprave.

Drugače je 250 e pri nama zgornja maks meja, oziroma sem še preveč rekla. Povprečno pustim na teden v trgovini cca 50 eur, več res redko, pogosteje 45, tako da dejansko je realno 200 eur. 60 sem nazadnje pustila pred novim letom, zaradi obiskov in večjih količin hrane, tako da se popravljam :)

aja, prav tako ne kupujem nobenega alkohola, kar se precej pozna na računu.

Prej smo doma štirje dajali za hrano vsak teden 200 eur, torej 800 eur na mesec.

ne vem pa koliko imajo sedaj...Dvomim pa da se kaj ful pozna odkar mene ni več :)

• 0

#98 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 06 February 2014 - 08:12 PM

Mogoče se sliši malo, ampak tisti liter rastlinskega mleka na teden pa malo kave, ena banana na dan za v smoothie, par toastov...to so taki zanemarljivi stroški, ampak od tega skoraj živim :) Zelenjava in sadje sta zaenkrat še cenejša od mesa, ki ga kupujeva zelo redko. Tudi sokov in alkohola ne kupujeva. Zapraviva še okoli 100€ za kosila in večerje zunaj. Jaz se nikoli nič ne omejujem, imam pa neke ustaljene jedilnike.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#99 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 06 February 2014 - 08:19 PM

OK, potem jeste kot miške. :D

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#100 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 06 February 2014 - 08:20 PM

Jaz zase povprečno 15€ na teden (za hrano). Včasih manj, včasih več. Odvisno koliko stvari si vzamem od doma.

To pa je res ful malo. Jaz zapravim v LJ za hrano najmanj 20e (5 dni), nekje 25-30€ najpogosteje.

Saj če grem v Hofer ali Merkator nabavit sadje, zelenjavo, kako malico, sigurno že tam zapravim 10-15€.

Potem pa še česa zmanjka, ali pa da grem jesti na bon...sem na 25€ takoj. Je pa drugo, če si še od doma dosti prineseš?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users