Pakal (na katerega grobnici je tole izklesano) je bil pomemben vladar, ki naj bi imel "divine ancestors" in stike z "bogovi".
Posted 04 October 2012 - 07:33 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 05 October 2012 - 06:31 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 October 2012 - 07:40 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 October 2012 - 09:12 AM
Pred leti me je zelo veren kolega podučil, da cerkev priznava evolucijo, in da je zgodbo o 7 dneh treba jeamati kot prispodobo, za vse milijone let v katerih se je razvijalo življenje.ideja, da je bog ustvaril svet v 7h dneh..
Posted 05 October 2012 - 09:39 AM
da cerkev priznava evolucijo
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 October 2012 - 11:12 AM
Posted 05 October 2012 - 11:21 AM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 05 October 2012 - 07:38 PM
Posted 05 October 2012 - 07:49 PM
Posted 06 October 2012 - 01:46 PM
Posted 06 October 2012 - 05:02 PM
Mogoče bi bolj razumela, če bi Immortelle na kratko razložila, kako si razlagamo njihove obiske (vzrok obiskov), ali obiskujejo samo ljudi ali spremljajo Zemljo že od začetka? Zakaj so imeli stike s starimi civilizacijami z nami jih pa nimajo?
Posted 06 October 2012 - 05:18 PM
Če imajo moč vplivati na naša dejanja, zakaj potem dopuščajo, da se ljudje obnašamo tako nehumano in zverinsko? Ali pa so samo nemočni opazovalci.
Posted 06 October 2012 - 07:22 PM
Posted 06 October 2012 - 09:08 PM
Posted 06 October 2012 - 11:28 PM
Immortelle, meni je resno žal, ker je toliko snovi, da je ne moreš napisat.
Meni tudi. Se bom potrudila in nekako poskusila narediti nek kratek povzetek.
Mogoče ti moja vprašanja bereš kot nekakšne vrste provokacijo...
Ne, ne... upam, da nisem dala takšnega vtisa.
... (ker v teh mojih razmišljanjih bi bili potem vsi nezemljani...).
Dejansko smo nezemljani prav vsi. Ne takšni, kot si jih ponavadi predstavljamo, ampak na drugačen način.
Kar se tiče boga itak trdim, da ali se pravi blesav ali pa je stari sadistični prasec...
Mi imamo totalno zgrešen pojem "boga". Po zaslugi raznih religij, ki so naredile več škode, kot koristi. Je pa verskih tekstih skritih mnogo resnic, ki so bile sčasoma čisto izkrivljene.
"Bog" je v bistvu tisto, iz česar vse izhaja, izvira. Vse, kar obstaja - prvotna zavest. Jaz, ti, živali, planeti, nezemljani, zvezde, rastline... vse. Zato smo na nek način vsi eno. Ker vsi izviramo iz ene zavesti.
Bom kar tekst prilepila, ker je lepo pojasnjeno:
"Some religious texts talk about the void which existed at the beginning when God said “Let there be light”. So, did God (or consciousness) exist separately from the void or was he in fact THE void? I don't know. It's far beyond me to work it out.
Here's an idea – maybe God was the void and at some point he became aware of himself and thus became conscious, then BANG! He exploded his consciousness outwards into an infinite number of separate consciousnesses. The parallel in this physical universe is the cosmic explosion which created all the suns and stars (as in heaven, so below). If we go with this parallel, all the suns and stars are units of God consciousness with the void separating them.
We, as human beings, came into being as sprouts or seeds from our own home sun of consciousness. Each sun of consciousness is God is going through the same process as each of us – seeking and discovering more about himself and his creations. He sends us out as emissaries into the far flung reaches of his kingdom to bring information back to him “to boldly go where no man has gone before”. We can see echoes of this in the great adventures and epics in fiction and non-fiction.
He infinitely expands outwards (into the macrocosm), creating more versions of himself. He also looks into the infinity of himself (the microcosm) at his constantly expanding universe within."
Na tem mestu bi omenila še sveto geometrijo. Posebej tebi, Ekaterina, zelo priporočam, da si prebereš kaj več o tem. In o roži življenja, oz. Flower of Life. http://www.charlesgi...EO/SGIntro.html
V bistvu me je bolj zanimalo ali sploh imajo moč posegati v usodo človeštva ali pa lahko samo nemočno opazujejo. Ampak tako kot si rekla....v preteklosti so mogoče še poskušali človeštvo spraviti na "pravo pot", pa so mogoče obupali (samo ugibam...ker ne vem razloga, zakaj so se tako odločili).
Imajo moč, lahko bi. Ampak so tako napredna bitja, da vedo, da se ne smejo več vmešavati, posebej ne zdaj, v tem času.
Ni hec v tem, da bi obupali. Ni več potrebe po tem, ker smo na pravi poti. Čeprav mogoče izgleda, kot da bomo uničili Zemljo in kot da gre vse v tri krasne, se vse odvija tako, kot se mora. In zdaj so bolj kot ne še samo opazovalci procesa, ki se odvija.
Kaj je dimenzija? Oz. tvoja teorija dimenzije. Ko govoriš o višjih dimenzijah....a to so "moja" druga vesolja?
Tole: http://en.wikipedia....ism)#The_Planes
Ampak so pa vse v našem vesolju. Ki ima rok trajanja. Enkrat bo nehalo obstajati. In s tem se moje upanje glede neuničljivosti energije (duše) podre. Ker če bo umrla tako mogočna stvaritev kot je vesolje, kje bomo potem obstajali?
Prvotna zavest, iz katere vse izhaja, ne bo nikoli nehala obstajati. Vse, kar se lahko enkrat zgodi je to, da se vse, kar je, ponovno združi v to zavest in se prekine iluzija o tem, da smo ločeni od te zavesti.
Do te knjige se da pridet samo tako, da jo naročiš na netu, najbrž?
Ja, mislim, da. Včasih se je sploh ni dalo dobiti, ker je bila v tako majhni nakladi izdana.
Posted 06 October 2012 - 11:30 PM
Posted 06 October 2012 - 11:39 PM
Meni so zelo zanimive tudi teorije o tem, da naj bi bila zemlja votla in naseljena. Immortelle ali veš kaj več o tem?
Posted 07 October 2012 - 01:04 PM
Posted 07 October 2012 - 04:00 PM
Ko moje fizično telo umre, gre moja duša (energija, bistvo...) lahko tudi na drug planet v tem vesolju in tam podoživi izkušnjo, ki jo potrebuje (ali hoče), lahko pa pristane tudi v drugem vesolju. Se pravi, da je moje bistvo mogoče prišlo v moje telo iz nekega drugega sveta.
Ja. Točno tako je.
Poglej si malo o Starseed-ih:
http://www.siriusasc...com/what is.htm
http://www.paoweb.com/starseed.htm
Aja...a si se ti kdaj poskušala poglobit v kvantni svet? Po moje bi ti bilo všeč, ker tam pa resnično odpadejo vsa znana pravila in tam je vse mogoče. Npr. kvantni preskok je zelo zanimiva stvar. Obnašanje osnovnih delcev je tudi zelo fascinantno.
Jaz sem čisto skregana s temi stvarmi. Nikoli mi ni šla matematika, fizika... stvari, ki so nekomu logične, meni npr. niti niso. In si sploh ne upam poglabljati v kvantni svet. Ko sem poskusila, sem po parih minutah bila čisto izgubljena.
Nekdo mi je priporočil knjigo "Nazaj k zvezdam" . Si ti že brala to? Ali pa "Odkod, človek, tvoja pot?" (v opisu knjige je omenjena tudi votla Zemlja...Gold Lion).
Nazaj k zvezdam knjigo imam in sem jo že večkrat prebrala. Jo priporočam predvsem tistim, ki se šele srečujejo z idejami o vesoljcih v naši preteklosti.
Odkod, človek, tvoja pot? sem pa tudi že prebrala, ampak že precej dolgo nazaj.
Posted 07 October 2012 - 04:35 PM
0 members, 0 guests, 0 anonymous users