Jump to content

Photo

Nezemljani - ali smo sami?

vesoljeNLPsrečanje stik znanstvena fantastika sončni sistem planet psevdoznanost

• Please log in to reply
117 replies to this topic

Poll: Ali smo sami? (36 member(s) have cast votes)

Ali verjameš v obstoj nezemljanov?

1. DA - absolutno. Nemogoče, da smo v tako ogromnem vesolju sami. (23 votes [57.50%])

Percentage of vote: 57.50%

2. DA - moj najboljši prijatelj je vesoljec. (3 votes [7.50%])

Percentage of vote: 7.50%

3. MOGOČE - dopuščam možnost, da obstajajo. (8 votes [20.00%])

Percentage of vote: 20.00%

4. NE - ne sprašuj bedarij. Iz katerega planeta si? (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

5. NE - ker če bi, bi o tem obstajalo več dokazov. (1 votes [2.50%])

Percentage of vote: 2.50%

6. NEODLOČEN(A) - o tem dejansko še nisem razmišljal(a) (2 votes [5.00%])

Percentage of vote: 5.00%

7. ET phone home (3 votes [7.50%])

Percentage of vote: 7.50%

Vote Guests cannot vote

#81 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 October 2012 - 07:33 PM

Če sedi v raketi še ni nujno, da so jo naredili Maji. ;)
Pakal (na katerega grobnici je tole izklesano) je bil pomemben vladar, ki naj bi imel "divine ancestors" in stike z "bogovi".
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#82 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 05 October 2012 - 06:31 AM

Vsi vladarji v starem veku, pa tudi kasneje, so zlorabljanje svoje moči opravičevali s tem, da imajo višjo vednost ;)

Pozanimala sem se glede piramid v Gizah; nek francoski kemik je bil na potovanju s svojo ženo v Egiptu. Na kamnih v gizah je opazil, da se ti zelo prilegajo in imajo določene napake. Objavil je članek s svojo teorijo, da so kamne ulivali. Za to tehnološko gledano ni bilo težav. pesek je bil tam, voda pa tudi mnogo bližje kot je danes. težavo mu predstavlja vezivo. Možno je, da so uporabljali čebulo, ki so jo našli v ogromnih količinah. Baje je cel postopek prikazan tudi na hieroglifih. Na kamnih pa se vidi zasušeno pocejanje, odtisi plošč, ki so bile med seboj pritrjene in, da so na kamnu, kjer se je en del odlomil na naslednjem naredili negativ, da so ujeli prileganje. Članek je objavil v neki kemijski reviji. Zaradi teh raziskav ima prepoved vstopa v Egipt.
Še vedno pa to ne razloži kiklopske gradnje drugih kultur.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#83 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 October 2012 - 07:40 AM

Včeraj sem pogledala še en del Ancient Aliens, in so bili omenjeni nenavadni krogi, ki se včasih pojavljajo v žitu.

Jaz sem bila prav malo v šoku, ker nisem vedela, da so tako nenavadno natančni in kompleksni ti krogi. Poglejte same:

Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image

Več
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#84 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 05 October 2012 - 09:12 AM

Zelo zanimiva tema, že od nekdaj so me zanimale takšne stvari, je pa res, da se nikoli nisem tako poglabljala v njih kot nekatere tukaj. :) Vrjamem, da človek ni edino in najbolj razvito bitje v vesolju, preprosto se mi zdi neverjetno, da se na drugem koncu vesolja ne bi moglo razviti življenje. V kakšni obliki življenje je pa druga stvar. Precej blizu mi je mišljenje, da po smrti, ko telo propade, se ohrani nek del nas, kot skupek atomov, energija.
Kar se tiče pa starih cilizacij, težko vrjamem, da so imeli vesoljci prste vmes. Načeloma zelo malo vemo, oziroma so bile te civilizacije zelo razvite in domiselne. Ljudje dandanes mo se razvadili do neke mere in se zanašamo na številne tehnične izume. Sploh Maji, ki so bili zgoraj omenjeni, malo vemo o njih, tudi o njihovi pisavi, ki je delno oz. približno razvozlana.

ideja, da je bog ustvaril svet v 7h dneh..

Pred leti me je zelo veren kolega podučil, da cerkev priznava evolucijo, in da je zgodbo o 7 dneh treba jeamati kot prispodobo, za vse milijone let v katerih se je razvijalo življenje. :)
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#85 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 October 2012 - 09:39 AM

da cerkev priznava evolucijo

Aja, od kdaj pa? :D

Še podatek iz Wiki: However, 46% of Americans in general believe that "God created humans in their present form at one time within the last 10,000 years.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#86 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 05 October 2012 - 11:12 AM

Mogoče sem malo narobe parafrazirala. Ne da jo ravno priznava, da je pa tudi ne zanika, in da je pač teh 7 dni potebno jemati kot prispodobo. Mi je kolega, ki je sedaj tudi župnik, takrat to podrobno razložil, ker smo ravno udarili debato na to temo, cerkev, stvarjenje, evolucija, ampak sem preostale podrobnosti pozabila. :)
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#87 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 05 October 2012 - 11:21 AM

Sem tudi jaz slišala že to, ampak vedno od ljudi, ki so študirali teologijo in so seveda s problematiko globje seznanjeni. Bi me pa zanimalo kako gre to skupaj s stvarjenjem iz niča in evolucijo.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#88 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 October 2012 - 07:38 PM

Članek o Dogonih: http://arcturi.com/A...eAndAliens.html
  • 0

#89 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 October 2012 - 07:49 PM

Koliko kaj poznate t.i. Vimane?

Posted Image

http://www.infobarre...s_called_Vimana
  • 0

• Guests

Posted 06 October 2012 - 01:46 PM

Jaz ne poznam Vimanov. Nekako se bolj strinjam s Kalypso in Frčico, kar se tiče tega, da naj bi nas obiskovali čez vso zgodovino. Poskušam biti odprta za vse ideje, ampak preveč nelogično mi ene stvari zvenijo. Vem, da nas zdrav razum omejuje pri sprejemanju nekaterih stvari, ampak hkrati je pa med fiziki znano (pa najbrž ne samo med njimi, ampak to velja kar za vsako znanost), da je najbolj verjetna teorija tista, ki je hkrati tudi najbolj enostavna. Npr. grobnice kitajskih cesarjev (to bo bolj podrobno vedela Kalypso, predvidevam) so veliko večje kot piramide. In je dokazano, da so jih zgradili ljudje. Premalo vemo o naših prednikih, da bi lahko res z verjetnostjo zaključili, da so pri arhitekturi, astronomiji, komunikaciji inp. potrebovali "tujo" pomoč.
Res je, da je orgomno stvari sumljivih, ampak če je katera prebrala knjigo Ekciklopedija skrivnosti, obstaja ogromno področij, kjer so se "sumljivi dogodki" dobro dokumentirali in še danes niso razloženi. (pojav vampirjev v Srbiji npr., pa sem sigurna, da nobena od nas ne verjame v vampirje, Tunguska, čudeži v neki cerkvi v Franciji, katere imena se iz glave ne spomnim, pa vseeno vsi ne verjamemo v Jezusa ali sveto trojico...). V tej knjigi so omenjeni tudi Dogoni.
S tem hočem samo nakazati, koliko nerazložljivih stvari se je zgodilo, se jih dogaja in se še bodo (predvidevam) in da meni osebno znanja teh starih civilizacij niso tako skrivnostna kot so mi kašne druge stvari. Mislim, da se jih da nekako razložiti (ne pa vsa, sigurno).

Pri tisti teoriji, da nas obiskujejo bitja iz drugih dimenzij in da naše duše nekako "napredujejo" na neke nivoje, me kot sem že omenila moti to, da mi nihče ne zna povedat, kaj je živo in kaj je neživo. Zato sem si jaz kar sama nekako pojasnila, kako naj bi se to vse skupaj ujemalo z Multivesoljem ter kvantno mehaniko in posebno relativnostno teorijo.

Pri teoriji, da nas obiskujejo že od začetka človeštva, me nekaj stvari moti. Mogoče bi bolj razumela, če bi Immortelle na kratko razložila, kako si razlagamo njihove obiske (vzrok obiskov), ali obiskujejo samo ljudi ali spremljajo Zemljo že od začetka? Zakaj so imeli stike s starimi civilizacijami z nami jih pa nimajo? Malo mi je tudi neverjetno, da bi tako inteligentna bitja iskala stik prav z ljudmi. Nekoč sem brala, da so znanstveniki, ki so sodelovali z vlado USA (namreč tako kot v knjigi Sfera so tudi v resnici prosili znanstvenike naj napišejo nekakšne "priročnike", če bi nekoč prišlo do stika) trdili, da bi inteligentna bitja na Zemlji iskala inteligenco tako, da bi spremljala glasove, s katerimi se posamezna vrsta na Zemlji sporazumeva. Pozabila sem že podrobnosti, ampak nekako naj bi ravno sporazumevanje določalo, kako razvita in inteligentna je neka vrsta. Ampak tu ne govorimo o jeziku, temveč glasovih. In daleč najbolj zapletenega sporazumevanja na Zemlji pač nimamo ljudje. Če se prav spomnim, so kiti tisti, ki naj bi jih po predvidevanju izbrala tuja inteligenca za stik.

Ali prihajajo (oz. so prihajali), da bi nas naučili novih stvari? Ali so dovolj "močni", da bi lahko vplivali na potek dogodkov v naši zgodovini?

Če imajo moč vplivati na naša dejanja, zakaj potem dopuščajo, da se ljudje obnašamo tako nehumano in zverinsko? Ali pa so samo nemočni opazovalci.

Med pisanjem vsega tega mi je padlo na misel, da mi je sprejemljiva ena razlaga tega obiskovanja in stikov v preteklosti. Mogoče so poskušali iz nas narediti nekaj boljšega. Nam pomagali z novimi tehnologijami itd., potem pa so opazili, da smo ljudje bitja, ki vsako novo znanje najboljše porabimo za destrukcijo in so odnehali.

Še vseeno pa mi je bližja teorija, da nas obiskujejo ljudje iz prihodnosti, ki poskušajo nekako spremeniti zgodovino človeštva, ker je v prihodnosti vidno, katere so bile tiste odločitve, tista dejanja, ki so človeštvo dokončno pripeljala do katastrofe. Če je to res, potem se vprašam, kako nehumani in zverinski smo šele brez njihovega teoretičnega popravljanja napak, ko pa smo že sedaj daleč najbolj kruta vrsta na Zemlji.

Všeč mi je teorija, ki jo je ena omenila zgoraj. Da smo na Zemlji duše za kazen. Ker se že nekaj časa sprašujem, če mogoče nismo mi v neki različici "pekla"....
  • 2

#91 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 October 2012 - 05:02 PM

Mogoče bi bolj razumela, če bi Immortelle na kratko razložila, kako si razlagamo njihove obiske (vzrok obiskov), ali obiskujejo samo ljudi ali spremljajo Zemljo že od začetka? Zakaj so imeli stike s starimi civilizacijami z nami jih pa nimajo?

Z veseljem bi razložila prav vse, kar vem. Ampak po pravici povedano, ne morem. Preveč je vsega, da bi lahko na kratko napisala. To je nekako tako, kot da bi poskušala na kratko razložiti celotno nam znano zgodovino + več.

Poleg tega pa gre za stvari, katere so, po pravici povedano, človeku, ki vse skupaj dojema zelo logično in ne verjame v stvari, katerih ni mogoče na trenutno priznan znanstven način dokazati, skorajda nedoumljive.
Tako že v osnovi ne bi nikakor mogla pojasniti določenih stvari, ker je za razlago teh potrebno veliko predznanja in tudi priznavati to možnost, da je človek več, kot le razum v fizičnem telesu.

To, kar mi mislimo, da vemo o sebi, o vesolju, zakaj smo tu, itd... je manj kot kaplja v oceanu vsega, kar obstaja.

Zato sem tudi takoj na začetku napisala (pa si potem premislila), da ne bom več pisala v to temo. Enostavno preveč je tistega, kar vem in bi lahko napisala svojo knjigo o vsem tem.

Vsako tvoje vprašanje ima več različnih odgovorov, teorij. In za vsako bi lahko napisala vsaj eno stran.
Hočem reči, da ni tako preprosto, da bi lahko kar odgovorila: "Nezemljani nas obiskujejo, zato, ker ___". Ni enega samega odgovora, ker je tudi vzrokov za njihovo prisotnost na Zemlji več.
Najpreprostejši odgovor bi bil, da so nekateri tu s točno določenim namenom, drugi so prišli le od daleč opazovati dogajanje... Ampak s tem spet nisem nič konkretnega povedala. Pa bi rada. Res. Ampak ne morem/ne znam tako na kratko. :(

Še enkrat toplo priporočam knjigo
Nothing in This Book is True, But it's Exactly How Things are
http://www.bookdepos...l/9781556438318
  • 0

#92 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 October 2012 - 05:18 PM

Če imajo moč vplivati na naša dejanja, zakaj potem dopuščajo, da se ljudje obnašamo tako nehumano in zverinsko? Ali pa so samo nemočni opazovalci.

To je tako, kot da bi rekla: če bog obstaja, zakaj dopušča vse te slabe stvari?

Odločili so se, da ne bodo več posegali v nas. Imamo svojo svobodno voljo, oni pa niso prišli igrat bogov.
No, v preteklosti je bilo malo drugače. ;)

Mi imamo težavo, ker je v tej dimenziji tudi dualnost (dobro-slabo), kar pa na nobeni od višjih dimenzij ne obstaja več. V resnici dobro-slabo sploh ne obstaja. Vse je prav, tako kot je. Čeprav je to nam skorajda nedoumljivo in nepredstavljivo.

Zdaj tvegam, da bom dvignila kar nekaj prahu, ampak ljudje se moramo zavedati, da vse tisto, kar doživljamo, ustvarjamo sami.
Iz perspektive neke ženske, ki je bila posiljena, se to zdi kruta šala in nekaj najbolj neumnega. Ampak (in zdaj smo tam, ko je za nadaljevanje potrebno priznavanje obstoja duše), to izkušnjo si je ta ženska izbrala sama. Zakaj? Da bi imela izkušnjo posilstva in trpljenja, povezanega s tem. Enako velja za nekoga, ki je slep od rojstva, pa nekoga, ki je postal invalid, itd... Enako tudi za vse "dobre" stvari, ki se nam zgodijo.
Če npr. ti ne verjameš, da obstaja kaj več od fizičnega sveta, je to realnost, ki si si jo izbrala, ker potrebuješ takšno izkušnjo življenja, v katerem ne vidiš prek tega. In to je zate čisto prav in ok! Če si goreča vernica, je to prav tako ok, ker je pač to realnost, ki je zate prava v tem življenju.

Potem pa lahko govorimo še o kolektivni zavesti. Ko večja masa ljudi povzroči določeno realnost, oz. lahko spremeni potek dogodkov. Dober primer je skupinska molitev, ko se veliko ljudi naenkrat koncentrira na določeno stvar. Potem se ta stvar seveda uresniči, a ljudje se premalo poznamo in ne verjamemo v lastne "nadnaravne" sposobnosti, pa vse skupaj pripišemo Mariji, "božji milosti" ali komurkoli že. Samo sebi ne. In ko se bomo začeli zavedati, česa vsega smo sposobni in da smo dejansko mi sami božanska bitja, bo vse drugače. :)
  • 0

#93 Gold Lion

Gold Lion

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 128 posts

Posted 06 October 2012 - 07:22 PM

Meni so zelo zanimive tudi teorije o tem, da naj bi bila zemlja votla in naseljena. Immortelle ali veš kaj več o tem?

• 0

• Guests

Posted 06 October 2012 - 09:08 PM

Immortelle, meni je resno žal, ker je toliko snovi, da je ne moreš napisat.

Ker so mi neke stvari, ki jih napišeš totalno blizu (npr. ta primer, ko si napisala, da si človek sam nekako izbere skozi kakšno izkušnjo bo šel v življenju), ampak nikoli jih nisem povezovala z nezemljani. Mogoče zato, ker nisem nikoli razmišljala o nezemljanih na tak način....da niso fizični.
Mogoče ti moja vprašanja bereš kot nekakšne vrste provokacijo, ampak resno ne poskušam biti ena od tistih, ki vse dojemajo logično in znanstveno in hočejo za vsako stvar dokaz in potem z vprašanji provocirajo bolj odprte ljudi.
Jaz sprašujem zato, ker si res želim razumeti in nekako povezati vse skupaj v neko logično celoto. Kot sem že rekla...do ogromno podobnih spoznanj, kot jih ti pišeš sem prišla že sama, ampak pač tega nisem povezovala z nezemljani (ker v teh mojih razmišljanjih bi bili potem vsi nezemljani...če razumeš, kaj hočem povedat).
Do neke mere popolnoma sprejemam tvoje razmišljanje in močno upam, da imaš prav. Kot umrljivo bitje si pač obupno želim, če ne že dokaza, pa vsaj neke logične teorije, ki bi me prepričala v to, da ne bo s smrtjo trenutnega telesa in zavesti vsega kar konec. Sicer imam mali milijon vprašanj še in upam, da bom nekoč imela priložnost, da te povprašam o tem.

Kar se tiče boga itak trdim, da ali se pravi blesav ali pa je stari sadistični prasec...

V bistvu me je bolj zanimalo ali sploh imajo moč posegati v usodo človeštva ali pa lahko samo nemočno opazujejo. Ampak tako kot si rekla....v preteklosti so mogoče še poskušali človeštvo spraviti na "pravo pot", pa so mogoče obupali (samo ugibam...ker ne vem razloga, zakaj so se tako odločili).

Še eno vprašanje. Kaj je dimenzija? Oz. tvoja teorija dimenzije. Ko govoriš o višjih dimenzijah....a to so "moja" druga vesolja?
Jaz besedo dimenzija uporabljam za prostorske 3 dimenzije in za čas. Pač 4 dimenzije, ki jih človek zaznava. Po teoriji strun naj bi v našem vesolju obstajalo še najmanj 9 dimenzij, ki pa so tako "zvite", da jih mi ne moremo videti. Ampak so pa vse v našem vesolju. Ki ima rok trajanja. Enkrat bo nehalo obstajati. In s tem se moje upanje glede neuničljivosti energije (duše) podre. Ker če bo umrla tako mogočna stvaritev kot je vesolje, kje bomo potem obstajali?

Do te knjige se da pridet samo tako, da jo naročiš na netu, najbrž? :(

Kar se tiče votle in naseljene Zemlje....ne vem. Sicer vem, da vprašanje ni bilo niti namenjeno meni...ampak lahko pa natrosim nekaj znanih dejstev. Ljudje zelo malo vemo o notranjosti našega planeta. Več vemo o porazdelitvi snovi v notranjosti Sonca. Dejstvo je, da če bi bila Zemlja jabolko, nismo niti predrli lupine. Najglobji rudnik sega do globine 3 km (od površine do središča pa je 6370 km...za lažjo predstavo, kako "daleč" smo prišli v globino)
Ampak zaradi tektonike plošč, potresov(seizmološki odčitki pokažejo, da določeni valovi prodrejo globoko v notranjost in se odbijejo nazaj, ker naletijo na oviro), izbruhov vulkanov in predvsem magnetizma nekako sklepamo, da votla ni. Ima sredico( v bistvu dve...to sklepamo zaradi magnetizma). Potem je tu še Mohorovičićeva diskontinuiteta, ki dokazuje mejo med skorjo in plaščem.
Naseljena pa je. Z mikrobi. Predvidevajo, da je mikrobov toliko, da bi lahko z veliko verjetnostjo trdili, da je pod Zemljo več življenja kot na njej.

Po drugi strani sem pa nekoč brala pripoved nekega pilota, ki je letel nad (ali južnim ali severnim....ne vem več) polom in naj bi videl vhod v Zemljo in neke čudne živali podobne dinozavrom pa mamute inp. Ampak knjiga ni bila ravno kredibilna, no.
Je spadala v tisto zbirko, kjer je kmet iz Južne Amerike trdil, da je imel spolne odnose s prelepimi nezemljankami.
  • 0

#95 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 October 2012 - 11:28 PM

Immortelle, meni je resno žal, ker je toliko snovi, da je ne moreš napisat.

Meni tudi. Se bom potrudila in nekako poskusila narediti nek kratek povzetek.

Mogoče ti moja vprašanja bereš kot nekakšne vrste provokacijo...

Ne, ne... upam, da nisem dala takšnega vtisa. :)

... (ker v teh mojih razmišljanjih bi bili potem vsi nezemljani...).

Dejansko smo nezemljani prav vsi. Ne takšni, kot si jih ponavadi predstavljamo, ampak na drugačen način. :)

Kar se tiče boga itak trdim, da ali se pravi blesav ali pa je stari sadistični prasec...

Mi imamo totalno zgrešen pojem "boga". Po zaslugi raznih religij, ki so naredile več škode, kot koristi. Je pa verskih tekstih skritih mnogo resnic, ki so bile sčasoma čisto izkrivljene.
"Bog" je v bistvu tisto, iz česar vse izhaja, izvira. Vse, kar obstaja - prvotna zavest. Jaz, ti, živali, planeti, nezemljani, zvezde, rastline... vse. Zato smo na nek način vsi eno. Ker vsi izviramo iz ene zavesti.

Bom kar tekst prilepila, ker je lepo pojasnjeno:

"Some religious texts talk about the void which existed at the beginning when God said “Let there be light”. So, did God (or consciousness) exist separately from the void or was he in fact THE void? I don't know. It's far beyond me to work it out.
Here's an idea – maybe God was the void and at some point he became aware of himself and thus became conscious, then BANG! He exploded his consciousness outwards into an infinite number of separate consciousnesses. The parallel in this physical universe is the cosmic explosion which created all the suns and stars (as in heaven, so below). If we go with this parallel, all the suns and stars are units of God consciousness with the void separating them.
We, as human beings, came into being as sprouts or seeds from our own home sun of consciousness. Each sun of consciousness is God is going through the same process as each of us – seeking and discovering more about himself and his creations. He sends us out as emissaries into the far flung reaches of his kingdom to bring information back to him “to boldly go where no man has gone before”. We can see echoes of this in the great adventures and epics in fiction and non-fiction.
He infinitely expands outwards (into the macrocosm), creating more versions of himself. He also looks into the infinity of himself (the microcosm) at his constantly expanding universe within."

Na tem mestu bi omenila še sveto geometrijo. Posebej tebi, Ekaterina, zelo priporočam, da si prebereš kaj več o tem. In o roži življenja, oz. Flower of Life. http://www.charlesgi...EO/SGIntro.html

V bistvu me je bolj zanimalo ali sploh imajo moč posegati v usodo človeštva ali pa lahko samo nemočno opazujejo. Ampak tako kot si rekla....v preteklosti so mogoče še poskušali človeštvo spraviti na "pravo pot", pa so mogoče obupali (samo ugibam...ker ne vem razloga, zakaj so se tako odločili).

Imajo moč, lahko bi. Ampak so tako napredna bitja, da vedo, da se ne smejo več vmešavati, posebej ne zdaj, v tem času.
Ni hec v tem, da bi obupali. Ni več potrebe po tem, ker smo na pravi poti. Čeprav mogoče izgleda, kot da bomo uničili Zemljo in kot da gre vse v tri krasne, se vse odvija tako, kot se mora. In zdaj so bolj kot ne še samo opazovalci procesa, ki se odvija.

Kaj je dimenzija? Oz. tvoja teorija dimenzije. Ko govoriš o višjih dimenzijah....a to so "moja" druga vesolja?

Tole: http://en.wikipedia....ism)#The_Planes

Ampak so pa vse v našem vesolju. Ki ima rok trajanja. Enkrat bo nehalo obstajati. In s tem se moje upanje glede neuničljivosti energije (duše) podre. Ker če bo umrla tako mogočna stvaritev kot je vesolje, kje bomo potem obstajali?

Prvotna zavest, iz katere vse izhaja, ne bo nikoli nehala obstajati. Vse, kar se lahko enkrat zgodi je to, da se vse, kar je, ponovno združi v to zavest in se prekine iluzija o tem, da smo ločeni od te zavesti.

Do te knjige se da pridet samo tako, da jo naročiš na netu, najbrž? :(

Ja, mislim, da. Včasih se je sploh ni dalo dobiti, ker je bila v tako majhni nakladi izdana.

• 0

#96 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 October 2012 - 11:30 PM

U, zdaj sem se spomnila, da že obstaja en krasen povzetek vsega. :D
Tiste, ki zanima kaj več, priporočam tole simpatično serijo, ki je zelo poučna in zanimiva.
In dejansko pove večino tistega, kar tudi jaz vem in s čimer se strinjam. ;)

Pri 0:44:26 se začne lekcija o nezemljanih. ;)
Takoj za to lekcijo pa je lekcija o kreaciji in sveti geometriji.

http://www.youtube.com/watch?v=IaDOkMEK4uk
  • 0

#97 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 October 2012 - 11:39 PM

Meni so zelo zanimive tudi teorije o tem, da naj bi bila zemlja votla in naseljena. Immortelle ali veš kaj več o tem?

V to se nisem kaj preveč poglabljala, se mi zdi pa povsem možno. Ne smemo pa pozabiti, da obstaja več dimenzij realnosti. Tako da svet v notranjosti Zemlje morda ni na isti dimenziji, kot smo mi in morda nam niti ni viden.

Vem, da ogromno starodavnih kultur govori o tem, da živi v notranjosti Zemlje popolnoma druga rasa, ki občasno pride na površje, da bi pomagala ljudem, delila z njimi svoje znanje, itd..

Še en zanimiv link: http://hiddenlightho...he-inner-earth/
  • 0

• Guests

Posted 07 October 2012 - 01:04 PM

Immortelle, hvala za linke...si bom prebrala in pogledala. Pa super, da na moja vprašanja skušaš odgovarjat potrpežljivo in da jih ne jemlješ kot provokacijo oz. poskus, da z nekim logičnim in znanstvenim "nalaganjem" podiram tvoj način razmišljanja. Ker res to ni to. Enostavno sem včasih preveč vedoželjna.

To z Bogom se vsekakor strinjam. Mi je všeč opis, tako nekako si tudi jaz predstavljam vse skupaj. Jaz v bistvu verjamem, da je vse živo, celo vesolje....vsa vesolja. In tako ali tako je dokazano, da smo fizično vsi iz istega izvora (npr. naš svet, naša telesa lahko v fizični obliki obstajajo samo zaradi smrti določenih zvezd), zato nimam težav z idejo, da tudi naša zavest izvira iz ene prvobitne...oz. je del le- te.

"Dejansko smo nezemljani prav vsi. Ne takšni, kot si jih ponavadi predstavljamo, ampak na drugačen način"

Do takih ugotovitev sem prišla vedno, ko sem razmišljala o dušah in o posmrtnem življenju. Mogoče so moji zaključki drugačni od tvojih. Moja sklepanja gredo nekako tako. Ko moje fizično telo umre, gre moja duša (energija, bistvo...) lahko tudi na drug planet v tem vesolju in tam podoživi izkušnjo, ki jo potrebuje (ali hoče), lahko pa pristane tudi v drugem vesolju. Se pravi, da je moje bistvo mogoče prišlo v moje telo iz nekega drugega sveta.

Ampak nimam niti še približno dodelanih podrobnosti.

"Prvotna zavest, iz katere vse izhaja, ne bo nikoli nehala obstajati. Vse, kar se lahko enkrat zgodi je to, da se vse, kar je, ponovno združi v to zavest in se prekine iluzija o tem, da smo ločeni od te zavesti."

To se drugače čudovito ujema s predpostavko, da se bo naše vesolje sčasoma skrčilo nazaj do točke singularnosti ( to je točka pred katero ne obstaja niti prostor niti čas...nič ne obstaja) in bo spet prišlo do velikega poka. Pri tem se vsa energija (ali materija oz. masa....kar je isto po enačbi E=mc2) ohrani. Tukaj sem se pač omejila samo na naše vesolje, ampak je čisto mogoče da tudi ostala vesolja delujejo podobno.
Drugače pa obstaja tudi teorija, ki se imenuje "efekt blondinke", ki močno govori v tvoj prid. In sicer, da je v našem vesolju gravitacija ravno pravšnja, da bo držala vesolje skupaj v nedolgled.

Bom napisala več po prebranih linkih in pogledanem dokumentarcu.

Kar se tiče tega, da je več realnosti....s tem se strinjam. Možno, da je v kaki drugi realnosti Zemlja votla. Ampak ne razumem, zakaj bi se to mešalo z našo realnostjo, kjer dokazano ni votla. Razen če prihaja do kakšnih občasnih kolapsov različnih dimenzij realnosti. Ampak to je meni malo verjetno. Ker tudi, če je naša realnost samo ena izmed realnosti, se mora fizičen svet še vedno ravnati po nekih zakonih.

Ja, škoda za knjigo Immortelle. Upam pa, da bom imela kdaj priliko govorit s tabo. Ne mi rečt, da živiš na totalno drugem koncu Slovenije, nooo. Heh.

Aja...a si se ti kdaj poskušala poglobit v kvantni svet? Po moje bi ti bilo všeč, ker tam pa resnično odpadejo vsa znana pravila in tam je vse mogoče. Npr. kvantni preskok je zelo zanimiva stvar. Obnašanje osnovnih delcev je tudi zelo fascinantno.

Nekdo mi je priporočil knjigo "Nazaj k zvezdam" . Si ti že brala to? Ali pa "Odkod, človek, tvoja pot?" (v opisu knjige je omenjena tudi votla Zemlja...Gold Lion).

Grem sedaj prebrat in pregledat vse te linke :) Hvala.
  • 0

#99 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 07 October 2012 - 04:00 PM

Ko moje fizično telo umre, gre moja duša (energija, bistvo...) lahko tudi na drug planet v tem vesolju in tam podoživi izkušnjo, ki jo potrebuje (ali hoče), lahko pa pristane tudi v drugem vesolju. Se pravi, da je moje bistvo mogoče prišlo v moje telo iz nekega drugega sveta.

Ja. Točno tako je. :yes:
Poglej si malo o Starseed-ih:
http://www.siriusasc...com/what is.htm
http://www.paoweb.com/starseed.htm

Aja...a si se ti kdaj poskušala poglobit v kvantni svet? Po moje bi ti bilo všeč, ker tam pa resnično odpadejo vsa znana pravila in tam je vse mogoče. Npr. kvantni preskok je zelo zanimiva stvar. Obnašanje osnovnih delcev je tudi zelo fascinantno.

Jaz sem čisto skregana s temi stvarmi. Nikoli mi ni šla matematika, fizika... stvari, ki so nekomu logične, meni npr. niti niso. In si sploh ne upam poglabljati v kvantni svet. Ko sem poskusila, sem po parih minutah bila čisto izgubljena. :lol:

Nekdo mi je priporočil knjigo "Nazaj k zvezdam" . Si ti že brala to? Ali pa "Odkod, človek, tvoja pot?" (v opisu knjige je omenjena tudi votla Zemlja...Gold Lion).

Nazaj k zvezdam knjigo imam in sem jo že večkrat prebrala. Jo priporočam predvsem tistim, ki se šele srečujejo z idejami o vesoljcih v naši preteklosti.
Odkod, človek, tvoja pot? sem pa tudi že prebrala, ampak že precej dolgo nazaj. :)

• 0

• Guests

Posted 07 October 2012 - 04:35 PM

No, potem sem v pravi smeri razmišljala, ko sem se spraševala, kam gre bistvo (duša, energija) in od kje prihaja.

Škoda glede kvantne teorije pa teh zadev. Ker ti osnovni delci se obnašajo tako nenavadno (in iz teh delcev je sestavljeno čisto vse...tudi prazen prostor), da v njihovm svetu zakoni fizike ne veljajo. Zato npr. mi ne moremo najti enotnostne teorije, ki bi jo potrebovali, da razložimo veliki pok ali pa črno luknjo. Za razlago "obnašanja" velikih mas, razdalij, sil (vsega velikega v glavnem) nam služijo Newtonovi zakoni pa relativnostni teoriji itd., za razlago subatomskega sveta imamo pa kvantno mehaniko. Vse super. Dokler ne pridemo do situacije, ko je neskončno veliko mase zgoščeno na mikroskopsko (ma še veliko manjše kot mikroskopsko....manjše od atoma....veliko manjše) majhnem mestu....takrat pa obe teoriji zatajita. Zato se znastveniki tako trudijo, da bi našli enotno teorijo. Zaenkrat je teorija strun dober približek, ampak je preveč zapletena, da bi bila tista prava.
Da ne bom dolgovezila....mislim, da dogajanje v subatomskem svetu zna pojasnit ogromno tega, v kar ti verjameš. :)

(aja....jaz tudi ne razumem ravno dobro matematike niti fizike, ampak v nekaterih knjigah so te stvari zelo dobro razložene in se jih da razumet, čeprav se zdijo zamisli zelo tuje, ker nimamo izkušenj s tem. npr. težko si je predstavljati, da je čas relativen in da se s povečevanjem hitrosti gibanja čas upočasnjuje še težje, da v kvantnem svetu ni nujno, da se vzrok zgodi pred posledico. tam je čisto mogoče "pridet nazaj še preden si sploh odšel" inp.)

Si bom sposodila knjigo Nazaj k zvezdam. In ostale od tega avtorja, ki imajo podobno temo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users