Jump to content

Photo

Francija - Pariz

• Please log in to reply
347 replies to this topic

#81 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 24 January 2011 - 01:15 PM

QUOTE(Ana @ 24. 1. 2011 - 11:29) View Post

Ni res.
Znajo, če pa ne znajo pa se potrudijo.
Vse se lahko pogovoriš v angleščini. smile.gif

Ok, kulič. Ker res ... Moja francoščina je tista najbolj osnovna, kar sem pač odnesla iz Maroka ali filmov. ermm.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#82 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 January 2011 - 02:02 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 24. 1. 2011 - 13:05) View Post

kdaj? biggrin.gif

Vseeno. Spomladi, poleti?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#83 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 24 January 2011 - 02:04 PM

nekje med aprilom in avgustom smile.gif Čez prvi maj grem verjetno na eno križarjenje...
  • 0

#84 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 January 2011 - 02:05 PM

Jst bom 1. maja morda v Londonu, tako da tudi ne, jaz sem za julij, ker je 14. julija praznik v Parizu in se fuuuuul dogaja, rakete, praznovanja,...
  • 0

#85 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 24 January 2011 - 02:15 PM

^ good idea!
  • 0

#86 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 24 January 2011 - 02:47 PM

Princeska, kaj mi lahko daš link (lahko na ZS) od teh CS, pri katerih ste bile ve? Sicer se moje kolegice nagibajo k hostlu, ampak za pogledat je. smile.gif

Sally, v lastni režiji dobiš prevoz + nastanitev z zajtrkom za 180€, pri agenciji pa za MIN 400€ za popolnoma isto stvar, samo da imaš tam pač še par ogledov organiziranih. :-)
  • 0

#87 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 24 January 2011 - 03:11 PM

Hahaha, bellini, nism mela kej za komentirat, oz. nič takega našla za komentirat, ker je bla pa princeska skrivnostna gede cene, me je zanimal biggrin.gif

PRINCESKA; kok so bli špageti!?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#88 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 January 2011 - 03:20 PM

Joj rea laugh.gif firbc. Za 4 osebe je prišlo okoli 100€. Pa res zanič špageti evil.gif
  • 0

#89 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 24 January 2011 - 03:38 PM

Tenkju! A pa ste pogledale prej na cenik?
Če bi bli dobri, vam bi bli tud preveč dragi?

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#90 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 24 January 2011 - 07:28 PM

OMFG, s čim so pa bli, jastogom? Ker če ne je RES visoka cena. Pa a to s kakim vinom, brez? Mislim ... Ni mi problem dat 25€ za glavno jed, če je na enem, temu primernem, nivoju. Ne bi pa vsak dan tako, seveda ne.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#91 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 January 2011 - 07:34 PM

V Parizu je treba hodit v Brasserie smile.gif .
  • 0
Viens, reste ici!

#92 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 24 January 2011 - 09:36 PM

QUOTE(Princeska @ 24. 1. 2011 - 12:26) View Post

Ja, jst grem 100%, sam kolegice ne vem, če bodo šle, ker gredo nekam drugam, dvomim, da bo keš ostal, tko da če je ekra za CS pri mojih prijateljih s pogledom na Eifflov stolp, vabljena zraven. Denar samo za karto (okoli 70€ povratna z Brnika), podzemno, hrano, oglede.

PRINCESKA JAZ BI TUD ŠLA! smile.gif

am ne za prvi maj, takrat ravno delat začnem. In ja julij sounds great!

smile.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#93 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 11 February 2011 - 04:01 PM

Ana, imaš kaj nasvetov za šoping v Parizu? smile.gif
  • 0

#94 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 11 February 2011 - 10:40 PM

Freya wink.gif
QUOTE(Ana @ 23. 1. 2011 - 13:26) View Post

Malo sem na tesnem s časom, bi lahko napisala ful stvari. Ti bom kopirala nekaj, kar sem napisala na en drug forum, če pa imaš še kakršno koli vprašanje, pa kr vprašaj. smile.gif

Nekaj o trgovinah z oblačili:

Glede teh trgovin/tržnic z rabljenimi oblačili je v Parizu bolj slaba. Mislim, jaz sem dosti bolj navdušena nad Londonom glede tega. Priporočam ti trgovino KILIWATCH (M; Etienne Marcel, 64 rue Tiquetonne), kjer je res noro. Ogromna trgovina je, notri pa imaš polno oblačil, ki so bila že nošena, ampak so dobro ohranjena. Ni pa preveč poceni. Pač imaš usnjene jakne za 80eur, torbice za 30eur, hlače 50eur .. meni se zdi drago, če gledaš, da je to nekdo že nosil. smile.gif
Aja pa v tem okolišu maš nasploh ful lepih trgovinic in fajn kavarnic in restavracij za jest. smile.gif

Drugače pa obstaja ena tržnica, ki se ji reče Marché aux Puces St-Ouen de Clignancourt (M; Porte de Clignancourt), mislim da je v soboto v zgodnjih urah tam največji naval, ampak jaz sem slišala, da je bolj tak tak, pa nisem šla. No v bistvu sem bla sama in zato nisem šla, ker me je blo malo strah. Najbrž pa se splača pogledat. ;)

Ful ti pa priporočam tudi trgovino COLETTE. To je tak vsesplošno znano v Parizu no (M; Tuilleries, 231 rue Saint-Honore). Maš pa v prvem nadstropju bolj take odštekane čevlje, knjige in podobno, zgoraj pa pretaporter vseh dizajnerjev, ki je razstavljen na lutkah in ti v bistvu hodiš med lutkami kot, da so živi ljudje. Dobro je. Ampak malo žalostno, da si japonske hello kitty smrklje nosijo LV in Chanel vrečke ven. laugh.gif

• 0

#95 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 February 2011 - 12:12 AM

Bom še to dopisala. smile.gif

Najbolj kultna trgovina v Parizu je difinitivno Galerie Lafayette KLIK. Jaz sem bla tam približno 10x, pa vedno sem žalostna šla ven. laugh.gif Vglavnem, to je neke vrste ogromna trgovina z najbolj prestižnimi znamkami. Naprimer v prvem nadstropju imaš torbice, .. potem pa še ene 6 nadstropij samega prestiža. Nekje vmes je celo ZARA oddelek biggrin.gif, NafNaf in AllSaints (te cunjaste cunje, ki jih Fluffly naroča preko ASOSa hehe) .. pač nekaj teh "nizkocenovnih" oddelkov. Se pa definitivno splača obiskat LaFayette, ker brez tega ni Pariza. No, to je ena stavba, zraven je LaFayette pour la maison torej, vse za dom. Tja idi pogledat res in idi v spodnje nadstropje, če ne bo časa za druga (spet milijon nadstropij namreč). Spodaj imajo pač vse žive stvari in na sredi tako stekleno celico, kjer imajo ljudje kuharske tečaje! smile.gif Ful zanimivo je malo opazovat, kak se učijo kuhat, pa ful diši fino. No zraven te Lafayette pa je še ena za moške in še ena za mlade. OGROMNO! Je pa postaja metroja prav M;Cahussee d'Antin Lafayette tako da ne moreš zgrešit.

IPB Image

Druga stvar, ki bi jo še rada poudarila je šoping na Elizejskih poljanah. Tam je vglavnem ogromno trgovin, pač teh, ki si jih lahko privoščimo (Zara, NafNaf ipd) in tudi par dragih. Je pa to bolj taka promenadica. Jaz sem našla eno noro trgovino, pa se nikakor ne spomnim kako se ji reče. Je sicer odurno draga, ampak je postavitev ful svetovna in res majo izbrane stvari vseh dizajnerjev. Vglavnem, malo raziskuj. smile.gif

Tretja stvar je pa Etam. To je francoska firma spodnjega perila. Ful majo luškane trgovine Etama po celem Parizu (na vsakem vogalu), v eni sem bila, ki je bla dvonadstropna z OGROMNO izbiro. Splača se mogoče kupovat lokalne firme.

Drugače pa mene glede šopinga Pariz ni nekak ekstremno očaral, ker je večina stvari pač res dragih. Pa ko vidiš male HalloKitty japonke z Chanel vrečkami si kr malo žalosten. biggrin.gif

Drugače pa grem marca spet v Pariz. wub.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#96 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 February 2011 - 01:56 AM

QUOTE(Ana @ 12. 2. 2011 - 0:12) View Post

Drugače pa grem marca spet v Pariz. wub.gif

Jaz tudi, če bo vse po sreči. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#97 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 12 February 2011 - 10:06 AM

Tisto glede secondhandov in tržnic sem prebrala ja, ampak so me bolj zanimale trgovine - Elizejske poljane torej smile.gif Jooj komaj čakam. Evo pa v Etam po mojem tudi ne bi zavila, če mi ne bi povedala - nisem vedela, da je francoski. A Colette ima bolj dizajnerska in draga oblačila, ali se najde tudi kaj po spodobni ceni?

V glavnem, merci beaucoup! biggrin.gif

Aja še to, kak okoliš je Montmartre, je varno za 3 dekleta sprehajat se tam zvečer? smile.gif
  • 0

#98 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 February 2011 - 11:16 AM

Colette je samo za gledat. biggrin.gif Ampak je noro! smile.gif

De rien. smile.gif

Glede varnosti Pariza nasloh ja .. to še morem dopisat. smile.gif
Jaz sem bila 14 dni v Parizu popolnoma sama. Vsepovsod sem šla sama in me ni blo nikoli strah. Itak je milijon ljudi povsod in tudi nisem se gibala v kakih nevarnih četrtih. Vas bi pa rada opozorila na SV Pariza.

IPB Image

Torej deli kjer so ti prelepi parki, Buttes-Chaumot ipd. Jaz sem želela obiskat park Parc de Belleville, je tudi v tem okrožju. Ko sem prišla iz metroja sem takoj opazila, da je ful grdo urejena sama postaja. Ful sem se počutila neprijetno tam. Sem raje šla kar domov. No, kaj hočem povedat je to, da je mogoče ta del Pariza bolj nevaren gor drugi deli. Tisti brez Sene, kjer je Eifflov stolp, je pa popolnoma varen. Tam sem jaz stanovala in sem se počutla res varno. Je pa tak, vedno se lahko kaj zgodi. Ampak MontMartre je itak v neposredni bližini tega Pariškega "Red Light Districta" in Moulin Rouga, kar pomeni milijon turistov in seveda večjo varnost. smile.gif
Če le imate možnost, si hostle iščite bolj okoli Sene in južno. smile.gif

Parc de BelleVille je pa ful krasen park, dvignjen skoraj kot MontMartre nad Parizom. Čudovit razgled. Škoda, se nisem šla res. To me še čaka.

IPB Image
  • 0
Viens, reste ici!

#99 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 12 February 2011 - 11:20 AM

Joj ej, komi čakam. smile.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#100 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 12 February 2011 - 11:34 AM

Mnja, saj sem gledala tudi hostle okrog Eiffla in tam, ampak smo se potem odločile kar za Montmartre - Gare du Nord je ulico stran, tako da imamo metro in železniško v neposredni bližini, torej lahek dostop do letališča in do samega centra. Pa mene Montmartre že od nekdaj privlači zaradi vseh umetnikov (waaa hodila bom po istih ulicah kot nekoč Van Gogh, Dali in milijon drugih biggrin.gif ), upam, da me v živo ne razočara. smile.gif

Hostel imamo pa 5min stran od Sacre Coeur, smo se že zmenile, da gremo prvi večer tja na ogled (pridemo pozno popoldne) in na večerjo. smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users