Jump to content

Photo

Družina ali kariera?

• Please log in to reply
94 replies to this topic

#81 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 June 2006 - 08:02 PM

Ja ljudje smo si pač različni. ;)
  • 0

#82 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 16 June 2006 - 03:21 PM

Jaz bi oboje hkrati. Dobro, najprej bi res rada dokončala študij, morda naredila še kak magisterij itd. odvisno od zahtevnosti in časovne raztegnjenosti le-tega. Potem pa bi že nekako hotela imet kakega otroka, nikakor pa se zaradi starševstva ne bi odrekla službi, ali magisteriju/doktoratu/čemurkoli že. Pomoje se da vse skupaj stisnit, brez da bi otrok trpel pomanjkanje (sicer pa, zakaj mi pri otroku ne bi smeli pomagat tudi starši?), zato bi rada dobila neko službo, ki bi mi dala vsaj nekaj finančnega zaledja, nekaj pričakujem tudi od partnerja.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#83 *naca*

*naca*

pametnjakovič

• Člani
  • PipPipPip
  • 1502 posts

Posted 16 June 2006 - 11:43 PM

Jst si sploh ne predstavlam življenja brez otrok, rada bi mela vsaj 3, ker že od nekdaj obožujem otročičke, sm delala v vrtcu večkrat kot prostovoljka in so me čist navdušil!
Tko da definitivno najprej družina pa pol kariera, jst glede kariere itak nism ambiciozna pa glede šole tut ne, upam da bom 1x mela svoj salon, če pa ne, pa pač da bom delala še naprej to kar me veseli, pa da bom zravm mela še cajt za družino in sebe!
  • 0
Posted Image

#84 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 17 June 2006 - 12:42 AM

QUOTE(*naca*)

Tko da definitivno najprej družina pa pol kariera, jst glede kariere itak nism ambiciozna pa glede šole tut ne, upam da bom 1x mela svoj salon, če pa ne, pa pač da bom delala še naprej to kar me veseli, pa da bom zravm mela še cajt za družino in sebe!

''To kar te veseli''. S tem si povedala vse in zadela bistvo, bravo
smile.gif Tragično pa je npr da se nekje okoli 50ih marsikatera uspešna podjetnica, doktorica, direktorca...začne spraševati (glej ga zlomka) zakaj je tako osamljena...neizpopolnjena, nesrečna...in nenadoma vidi brezno med prepričanji nekoč in prepričanji ki se ji porodijo nenadoma naskrivaj in globoko v njej. Ljudje se spreminjamo...ampak včasih je za nekatere stvari prepozno... ermm.gif
  • 0

#85 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 June 2006 - 03:23 PM

Je pa tudi druga skrajnost - mnogo je mamic, "razočaranih gospodinj" če hočete, ki imajo občutek, da so zaradi družine in ljubezni zapravile svoje sanje, prihodnost v nekem poklicu. Sicer se jih veliko kasneje odloči za nadaljevanje študija, koliko pa uspejo ureničit svoje ambicije...
Dobro, takih primerov je dosti tudi v "nam" (no, študentska populacija, prve zaposlitve, itd) bližjem življenju, ko se npr. nekdo odloča za delo ali študij v tujini, pa se zaradi prijateljev, ljubezni, morda celo staršev, družine, za to ne odloči. Hkrati se zaveda, da je s tem odpovedal velikemu delu svojih sanj.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#86 Suse

Suse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 19 June 2006 - 09:54 AM

QUOTE(crna)
Je pa tudi druga skrajnost - mnogo je mamic, \"razočaranih gospodinj\" če hočete, ki imajo občutek, da so zaradi družine in ljubezni zapravile svoje sanje, prihodnost v nekem poklicu. Sicer se jih veliko kasneje odloči za nadaljevanje študija, koliko pa uspejo ureničit svoje ambicije...
Dobro, takih primerov je dosti tudi v \"nam\" (no, študentska populacija, prve zaposlitve, itd) bližjem življenju, ko se npr. nekdo odloča za delo ali študij v tujini, pa se zaradi prijateljev, ljubezni, morda celo staršev, družine, za to ne odloči. Hkrati se zaveda, da je s tem odpovedal velikemu delu svojih sanj.

se podpišem pod to smile.gif
  • 0

#87 shayla

shayla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 221 posts

Posted 03 July 2006 - 08:49 AM

men se zdita pomembni tako kariera kot družina.....boljše je najti način da uskladiš oboje kot pa da se zavzameš v celoti za eno skrajnost....ampak ljudje smo različni pač enim bl paše da so doma gospodinje ene so pa karieristke in se posvečajo skoraj v celoti izobrazbi/službi......
  • 0
...Before you meet the handsome prince, you have to kiss a lot of toads...

#88 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 03 July 2006 - 04:49 PM

itq najprej kariera,halo leto 2006 je...sam žal eni so še kr sto let nazaj...če pa bo prepozno pa se lah otročiček posvoji,kakšen revček mali....al ja to ni za slovence,ker kaj bo pa soseda rekla biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
če bi vsi tak razmišlali bi bilo na svetu lepše
think global,work local wink.gif
  • 0

#89 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 03 July 2006 - 05:00 PM

ja otročiček se posvoji... lahko rečt. Ampak koliko sem jaz poslušala in brala so postopki kar zapleteni in dolgotrajni. ermm.gif
  • 0

#90 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 July 2006 - 05:05 PM

QUOTE(besweety_inside)
itq najprej kariera,halo leto 2006 je...sam žal eni so še kr sto let nazaj...če pa bo prepozno pa se lah otročiček posvoji,kakšen revček mali....al ja to ni za slovence,ker kaj bo pa soseda rekla biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Če si prestar, niti otroka ne moreš posvojit, poleg tega pa so okoli tega takšne komplikacije in čakalne dobe, da je groza
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#91 Colt

Colt

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 432 posts

Posted 03 July 2006 - 11:27 PM

QUOTE(besweety_inside)

Takšno razmišljanje mase je pripeljalo pojem ''družina'' v naši državi na rob propada. Pa kaj pol če je leto 2006? To pomeni da so otroci za odpis? Da je treba pojme družine povozit na celi črti?

Verjamem da skušaš izpasti moderno in zelo pametno...ampak ne na takšen način. Namreč učinek je ravno nasproten smile.gif
  • 0

#92 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 04 July 2006 - 08:33 AM

COLT!

ko vedno tako zagovarjaš družino in podobne vrednote me pa le zanima, koliko si ti star in koliko svojih otrok imaš ... če ni skrivnost.

Me zanima, ali ti ljudje ki tako zavzeto in ob vsaki možni priliki zagovarjajo določeno stališče - dejansko kaj naredijo da se stvari spremenijo (ali vsaj da opravičijo svoje tako zavzeto zagovarjanje) ali so tako kot naši poslanci: veliko govorjenja o padanju natalitete in izginjanju slovenskega naroda, oni imajo pa nič oz. enega otroka.... pri starosti 30ih oz. celo 40ih letih.

No pač radovednost ...

Vse prevečkrat sem videla ko se ljudje pri 30-ih napihujejo kako je družina pomembna (in seveda otroci) in oh in sploh na to temo, oni pa brez otrok ... rolleyes.gif (ni ravni pošteno ...)
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#93 pinkystar

pinkystar

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 803 posts
  • Interests:kozmetika,muzika,prijatelji,...

Posted 04 July 2006 - 07:48 PM

js bi dala prednost karieri,kr enostavn tko hocem.kr se ne ucim zastonj samo do bom pol kr spet doma in otroke rihtala.saj ene 5 let hocem neki od sihta met.-na polno. biggrin.gif
potem pa zared mene otroke.magar 10 biggrin.gif
  • 0

#94 Minkaa

Minkaa

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 11 July 2006 - 05:06 PM

družini če pa je lahko še kariera pa toliko bolje
  • 0
Srečna družina - www.bambino.si

#95 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 12 July 2006 - 09:50 PM

jao folk kak ste se zahaklali na mojo izjavo.drugič bom bolj pazla kaj bom napisala,pri resnih zadevah ermm.gif
ah še en dokaz da še nisem zrela laugh.gif 8)
bom mal razložila mojo izjavo,zadnje čase namreč okrog mene kolegice full hitijo nekam z otroci itd.kariero pa kao pustijo na strani,da bodo kao odrasle,pa mele otroke že itd.to me mal razjezi.zato sem pač tak napisala,ne vem ne poglablam se tukaj nekaj veliko in ne razmišlam noč in dan o tem kaj in kako bom napisala da bo ostalim všeč in ne bo konfliktov....,pač nahitro napišem,tisto kar v nekem trnutku mislim.sicer pa zase govorim,in pri men je kariera na prvem mestu.ne mislim pa nekoga napadat tuki da je modern itd.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users