Jump to content

Spomini iz otroških dni

Kaj ste ušpičili kaj ste počeli spomini ...naslov pove vse ;)

• Please log in to reply
106 replies to this topic

#81 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 18 May 2012 - 12:12 PM

oh ja, otroške prigode...lepo je to brat :wub:
jaz sem bila načeloma priden in miren otrok, stvari nisem rada uničevala...vse moje barbike imajo še vedno lase B) edino enkrat, ko mi je mlajši brat zmečkal poster od kelly family (to je bilo takrat največji greh), sem jaz njemu uničla kamionček in potem je on zlomil vrata moje sobe...in tako sem dobila nova vrata...
ko sem imela ene 10 let, sem dobila nove rolerje..in sva šle s prijateljico sprovat...in greva po klančku dol, na cesti pa res dosti peska...me je zaneslo, da sem padla dol s ceste kakšen meter in pol direkt v koprive...taka bolečina, da se ne da opisat...

v približno istih letih sem tudi sedla na motorček tomos (tisti najbolj osnoven, ne vem kako se mu reče). pri noni je bilo dvorišče takrat iz peska...in jaz vozim in vozim in kar naenkrat mi spodrsne in se fajn spečem na auspuhu...še danes imam dve brazgotini na nogi, ena je še posebej velika, in eno na roki...

ko sem bila stara ene 3 ali 4 leta, so me naši peljali v italijo v neko trgovino z igračami...bila je res ogromna, toliko igrač jaz še nisem videla...in so mi rekli, da naj si nekaj izberem, da mi kupijo...in jaz gledam in gledam z odprtimi usti in na koncu si nisem izbrala nič, ker je bilo preveč vsega in se nisem mogla odločit... :lol:

v drugem razredu smo se nekaj igrali okrog vrat in jaz sem sredic vtaknila med vrata in podboj in ravno takrat je nekdo vrata zaprl...še danes mi raste noht nekoliko postrani...
  • 0

#82 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 18 May 2012 - 02:44 PM

Jaz sem bila enkat tako jezna na brata, ker mi ni hotel speči palačink (jaz jih še nisem znala), da sem šla v sobo in tako loputnila z vrati, da je počilo steklo (imela sem take lepe sončnice po steklu). Rekla sem, da je bil prepih :lol: Sem dobila nove-še držijo :D

Pa enkrat sem se tako razburila nad fantom, da sem zabrisala telefon v steno, da mi je crknil ekran :lol:
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#83 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 31 May 2012 - 10:24 PM

se katera spomni capri sladoleda?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#84 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 May 2012 - 10:25 PM

Ful mi je znano slišat, pa se ne spomnim zdaj točno...voden?
  • 0

#85 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 31 May 2012 - 10:27 PM

Bel, noter pa rdeče? Okoli čokolada. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#86 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 31 May 2012 - 10:28 PM

A niso bili to tisti ledeni v kartonastih tubah?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#87 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 31 May 2012 - 10:32 PM

^^ Ja, meni se zdi, da so bili takšni.
  • 0

#88 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 31 May 2012 - 10:32 PM

Kinky ima prav!

Najljubši sladoled :) Se spomnim kako je ati balinal v polju, jaz pa sem vmes kot po tekočem traku jedla ta sladoled ...
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#89 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 31 May 2012 - 10:38 PM

:) Jaz sem ga jedla samo enkrat ali dvakrat, pa mi je bil zelo všeč. Sem ga precej iskala kasneje, pa ga ni bilo nikjer za dobiti.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#90 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 31 May 2012 - 11:24 PM

Aaa, zaradi reinega posta sem malo začela razmišljati o hrani iz otroštva. ^^
Posted Image
Pa sladoled na kepico, ko je kepica bila še 60 tolarjev. ^^
In čips, v katerem si dobil ono lepljivo rokico, ki si jo potem metal okoli in se je lepila, haha. Pa sladoled, katerega jedro je bil čingum, ki je imel okus po nafti. :DD
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#91 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 01 June 2012 - 06:37 AM

Rokice :o Kakšen magdaleničast trenutek, res no, rokice!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#92 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17284 posts

Posted 01 June 2012 - 09:08 AM

Kaj pa Zanzibar od Ljubljanskih? Bananin sladoled oblit s čokolado. Ploščica je bila.
Pa mleko v vrečkah (v Sreči na vrvici se obmetavajo z njim) pa smetana (ali je bil jogurt, hmmm) v piramidnih vrečkah. Spomini :w00t2:
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#93 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 01 June 2012 - 10:08 AM

Jooj, mleko v vrečkah, na to mam tok nore spomine, z babi sva vsak vikend šle na tržnico, tam kupili mleko v vrečki, ga zavreli in pustili, in poem sem jaz lahko pojedla dol smetano, ki je nastala, NJAAAM.

Pa v osnovni šoli smo imeli zraven eno trgovinico, Levček se je imenovala, v kateri smo kupovali take dooolge plastične palčke, v katerih e bil sladko/kisel prah, 20sit je stala ena in vsako jutro smo si tega nakupil za 100 tolarjev in potem un prah jedli še cel dan, haha. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#94 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 04 June 2012 - 06:46 PM

Capri sladoled je zakon jp! Nedolgo tega sem ga se kupila v eni mali Tuševi trgovini malo naprej od Dolgega mosta proti Brezovici. :njam:

Na mleko v vrecki pa nimam najlepsih spominov, ker mi je tista vrecka velikokrat spustila, ko sem ga nesla iz trgovine. Ponavadi sem kupila tudi kruh in potem mi je mleko razmocilo tisto delicious svezo struco. Pfej! : )

Sem se spomnila se necesa, moj prvi spomin na sadne jogurte, zacetek 80ih, take cisto gladke alu pokrovcke so imeli. Ah. ^_^ Ali pa Boom jogurti iz 90ih, najjaci! : )

Rea, is good to have u back! ; ) Kje se lotis foruma, ko te pol leta ni? : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#95 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 04 June 2012 - 07:07 PM

Jaz se spomnim sladoleda v obliki sira, žogice (sladoled), Planice v kartonu in my fav, ocvrti bezgovi cvetovi, ki mi jih je oči delal za večerjo. :D
Pa Huba Buba, jabolko in marelica. :woot: Škoda, ker se jih ne dobi več.
  • 0

#96 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 04 June 2012 - 08:08 PM

Joj, jaz bezgovih cvetov nikoli več ne bom jedla.
Mami nama jih je s sestro naredila, ko sem bila majhna. Ne vem kaj je šlo narobe, verjetno je dala vse skupaj v prehladno olje. V glavnem, napilo se je olja in mi je bilo tako slabo kot še nikoli. Še danes mi rata slabo, ko se spomnim na to pa je tega že več kot 20 let.
Imam pa jaz tud ful lepe spomine na tiste embalaže v obliki piramide. Sploh tekoči jogurt! V zelenem so bili neki vzorci. Samo si ga moral takoj spiti, sicer se je razmočilo :D Hec ej to, da sem zvedela, da je to embalažo delal najin sosed :)
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#97 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 04 June 2012 - 10:04 PM

Hehe, dobre prigode od vseh! :lol:

Jaz sem pa tudi odraščala bolj med fanti in sem se posledično tudi obnašala bolj po fantovsko. Tako sem npr. poni (kolo) zapeljala čez "škarpo" oz. po stopnicah navzdol, da sem "dokazala, da sem lahko kul kot oni". Velikokrat smo se igrali opice na naši "grmadi" (drevesu ubistvu :D), kjer smo jedli liste (raje ne pomislim koliko sem jih pojedla :D). Še prej (pri ene treh letih) so mi pa naši poleti naštimali manjši bazen zunaj, jaz sem šla pa povsod okrog hiše pogledat in pobrat cigaretne ogorke in si jih znesla v bazen :o :lol:. Joj, pa nohte sem grizla. Ampak ne svojih! :cry: Sem vzela npr. od mami roko in ji začela grist nohte. :wacko: :D Potem mi ji oči enkrat "ponudil" svojo nogo in sem nehala. :lol:
Aja, pa tudi jaz nikoli nisem hotla it spat oz. sem hotela biti zraven pri vseh "odraslih" pogovorih. Velikokrat me je mami nesla v sobo spat, čez nekaj časa pa sem prišla nazaj dol in rekla: "Pšššt, bolj potiho, mami spiii!". Mami namreč ful hitro zaspi jaz pa ravno obratno. :D
Drugače so bili pa kar skoraj vsakodnevno na sporedu pretepi z bratom. Me je tolkel ob vrata, me pripravil, da sem dregnila v "prazen" deodorant s škarjami (če odstraniš pumpico, v tisto luknjico) in je "špricnilo" vame, ko smo se vozili z avtom, sva se pa enkrat domenila, da kadar se peljemo skozi tunel ali pod mostom, nadvozom, se lahko tepeva oz. udariva. Joj, kaj so bile borbe! Večino sem itak jaz fasala, ker sem 6 let mlajša. :D Pa enkrat mi je odmaknil roko, ko sem ga hotela uščipnit, in sem tako uščipnila sama sebe. :cry:
Posebno pestre so bile naše vožnje. Zadaj sva se res "skoraj pobila" ali pa sem jaz celo pot kaj komentirala, pela itd. (sem bila zelo zverčasta :D). Enkrat sem skoraj celo pot do morja (do Kopra) vpila: "Men je vroče, men je vroče, men je vroče ...". :lol:
Pa z ličili prigodo imam tudi. Sem našla tetina ličila. In sem se z lakom po ustnicah namazala! :pinch:

Ufff, pa še jih je bilo! :D Še kakšno dopišem. :P

Od hrane se pa jaz zelo spomnim sladoleda semafor (lučka v obliki in barv semaforja). Mmm! :)
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#98 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 04 June 2012 - 11:15 PM

Sem se spomnila se necesa, moj prvi spomin na sadne jogurte, zacetek 80ih, take cisto gladke alu pokrovcke so imeli. Ah. ^_^ Ali pa Boom jogurti iz 90ih, najjaci! : )

Oo, mi smo kot otroci vedno hrapave jogurtove folije zgladili s kakšnimi kovanci, zamaški ali pa kar nohti, haha veeedno na začetku OŠ, ko smo meli jogurt za malico smo to delali. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#99 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 05 June 2012 - 10:42 AM

^^
Jaaa, pa papircke od bonbonov ipd..

Ha ha, Fifa, opice. : )))
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#100 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 June 2012 - 10:52 AM

ahahaha, mami spi! :lol1:

js sm oboževala Sprint lučko, za našo osnovno šolo je imel en full v redu parček trafiko in pred trafiko hladilnik s sladoledi in smo med odmorom šibali po Sprint, mmmmm. :njam: pa sodček sladoled z rumom, žogica in ledenka.

aja, seveda sem v stoje lulala pa ne sam enkrat. pač čudno mi je blo, kako dečki to lahko in se ne polulajo, js pa ne morm in sem pač večkrat probala. :lol:
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users