Krompir
Posted 15 October 2011 - 07:08 PM
Posted 15 October 2011 - 07:12 PM

Posted 15 October 2011 - 07:14 PM
eni jih ocvrejo!
edit:
možno jih je še pečt v pečici
ali narest pito iz njih

http://www.best-pota...el-recipes.html
Posted 15 October 2011 - 08:45 PM

Posted 16 October 2011 - 01:13 PM

posula sem ga s svežim peteršiljem, mlado čebulo, s koščki masla ter ga začinila s soljo in poprom.
Okus pride maslen.

Pa še ena slika od zadnjič:

Krompir zrežete na manjše koščke, ga popražite na čebuli, nato pa ga dokler ni kuhane, zalivate z juho (po želji). Ko izpari vsa tekočina, ga še malo popečete, da dobi lepo skorjico.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 16 October 2011 - 01:23 PM

Posted 16 October 2011 - 01:33 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 16 October 2011 - 01:35 PM

Na pečenega dam pa tudi jaz vedno maslo. Odlična je tudi kombinacija masla in rožmarina.
Posted 16 October 2011 - 01:36 PM

Jaz dam maslo ali pa olivno olje, in razne začimbe, to mi je najboljše.
Posted 17 October 2011 - 10:26 AM

Na to s sezamom se pa tudi povabim.

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 17 October 2011 - 10:44 AM
7D
To se obstaja! Babi vedno brala.
Meni se pa glih zdi, da je precej slan, se pa moji mami tudi zdi premalo, pa še ene parim (tudi tu na forumu,
I think). Pa jaz, ki sem ljubitelj soli. Kar čudno vse skupaj.

Hum, meni se sploh ne zdi slan, kar mi je vsec, kot sem ze enkrat rekla, da ni ne veliko mascobe, ne veliko soli in pride krompirjev okus res do izraza.
Ne...sej jaz jih nimam namena pripravljat

Pri nas doma vcasih nismo lupili krompirja, mladega tako ali tako ne, ampak tudi starega ne. Meni je bil super okus samo, ker imava z mami obcutljiv zelodec in, ker so olupki tezko prebavljivi, smo tovrstno pripravo opustili.
Posted 18 October 2011 - 01:04 PM
To se obstaja! Babi vedno brala.
Ja, seveda, vsako sredo poleg Večera. x)
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 18 October 2011 - 01:21 PM

Je pa zato toliko večji užitek, ko na vsake toliko, "ni drugega" zame. xD
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 18 October 2011 - 07:36 PM
KLIK

In doma narejena majoneza.

A ga zadnjo leto res minimalno jem

Posted 19 October 2011 - 12:35 PM

Ja, seveda, vsako sredo poleg Večera. x)
Moram kupiti, nostalgija! Vcasih je bil samostojna revija.
Posted 24 October 2011 - 07:26 PM

pečen krompir (domač!!!) + domače korenje + nedomača čebula
+
veliko začimb (čili, česen, poper, sol)
LIMAJTE SLIKE BABE, LIMAJTE!!!!

Posted 24 October 2011 - 07:33 PM
To je super, jaz to večkrat naredim. Samo domače, ja ja. -.-
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users