Jump to content

Photo

Programi/ spletne strani za downloadanje in streamanje glasbe in filmov

• Please log in to reply
147 replies to this topic

#81 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 14 December 2017 - 12:25 PM

A Netflix je vezan na uporabniski racun ali je se kak haklc glede aparatov, naslova, ipd.? Z drugimi besedami, a je problem, ce vmes menjas TV/racunalnik/tablico oz. na koliko naprav je omejen, ali se pac samo prijavis v svoj uporabniski racun in je kul?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#82 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 14 December 2017 - 12:29 PM

Pa mata se vseeno zakupljene tv programe al sam to uporabljata?

to tudi mene zanima. Ali potem preko ponudnika internetnih storitev plačujete samo internetni prenos ali tudi TV program.

Predvidevam, da RTV je obvezen vsem.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#83 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 14 December 2017 - 12:29 PM

Kolikor sem gledala placas vec za vec naprav in vec moznosti gledanja. Ampak itak zakupis vsak mesec posebej :) a mam prav?
  • 0

#84 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 December 2017 - 12:40 PM

Pa mata se vseeno zakupljene tv programe al sam to uporabljata?

Imava TV normalno, ampak "najslabšo" shemo, ker ful rada gledava športe, kdaj pa kdaj poročila, pa Discovery itd. :) Je vse kar rabiva v tej shemi, saj to sem že enkrat govorila, da so te "razširjene" sheme en navadni nateg. :D

A Netflix je vezan na uporabniski racun ali je se kak haklc glede aparatov, naslova, ipd.? Z drugimi besedami, a je problem, ce vmes menjas TV/racunalnik/tablico oz. na koliko naprav je omejen, ali se pac samo prijavis v svoj uporabniski racun in je kul?

Vezan je na uporabniški račun, je pa od višine naročnine odvisno, na koliko napravah lahko gledaš. Jaz imam zakupljen HD in 2 screens, torej sem prijavljena na TVju in laptopu in gledam normalno.

Če grem kam, se lahko z lahkoto prijavim v drugo napravo in tam gledam. Kot youtube recimo. :D

to tudi mene zanima. Ali potem preko ponudnika internetnih storitev plačujete samo internetni prenos ali tudi TV program.

Predvidevam, da RTV je obvezen vsem.

Midva imava internet + TV, najbolj osnovo shemo, optika. 

RTV prispevka pa ne plačujeva, ker sploh ne dobivava položnic. :D To mi sploh ni jasno.

Kolikor sem gledala placas vec za vec naprav in vec moznosti gledanja. Ampak itak zakupis vsak mesec posebej :) a mam prav?

Kot trajnik, ti trgajo vsak mesec. Lahko pa kadarkoli prekineš.

Evo opcije:

screen-shot-2017-12-14-a.png

• 0
Viens, reste ici!

#85 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 December 2017 - 01:02 PM

Saj Outlander je tut na Netflixu? :)

Jaz pa samo Game of Thrones downloadam.

Res je, ampak aktualne 3. sezone pa še ni gor. :wink: 

Midva imava poleg Netflixa tudi paket TV programov, da lahko spremljava šport. Na Netflixu imava zakupljeno enako kot Ana - t.j. HD & predvajanje na dveh zaslonih hkrati. Poskusila sva tudi najboljši paket - t.j. Ultra HD oz. 4K kvaliteta & predvajanje na štirih zaslonih, ampak sva ga kmalu zamenjala, ker razen boljše kvalitete slike pri par serijah, nisva videla dovolj prednosti da bi plačevala 4 CHF mesečno več.

• 0

#86 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 December 2017 - 01:05 PM

Kalypso, pri meni je?

• 0
Viens, reste ici!

#87 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 14 December 2017 - 01:11 PM

Zakaj pa bi sploh placeval Netflix, ce lahko vse downloadas zastonj?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#88 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 14 December 2017 - 01:14 PM

Pri nas zaenkrat še, verjetno pa je Nizozemska uvedla razne ukrepe, ki se tičejo downloadanja? Ugibam...

• 0

#89 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 December 2017 - 01:15 PM

Ana, pri meni je (še) ni. :wink:

No big surprise there. V različnih državah so na Netflixu na voljo različne vsebine. :wink:

Kot je že Ančka omenila + neprimerno bolj enostavno in komot je kot downloadanje. Mesečna naročnina pa stane ravno toliko kot če greva 1x skupaj na kavo. 

• 0

#90 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 December 2017 - 01:33 PM

Res je Kalypso, različne države, različne fore.

Meni je Netflix tudi boljši kot downloadanje. Dejansko je download ilegalen, kakor koli pogledaš. 

Pri nas res še ni sankcij, ampak ne vem, če imam priložnost se izogibam.

Edina slaba stran Netflixa mi je, da se velikokrat zgodi, da serije ne hodijo redno. Da je recimo serija že zunaj, na Netflixu pa je ni, pa je še ne bo xx časa (kot primer Outlander pri Kalypso).

• 0
Viens, reste ici!

#91 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 14 December 2017 - 01:35 PM

Jaz Netflixove serije gledam se manj kot RTV. Imava HTPC in je najboljsa stvar za serije in filme, prej sva imela pa Popcorn.
  • 0

― V. Van Gogh

#92 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 14 December 2017 - 02:57 PM

Ja, morebitnim sankcijam bi se rada izognila, ce se da. Pa moram rect, da sem tudi malo sita vseh silnin pop-upov in reklam in zavihkov, ki z lepega zacnejo predvajat audio kakih cudnih strani, ko hoces kaksno serijo online pogledat na watchseries. Enkrat morava se TV nadgradit, potem bo pa konec tech posodobitev za en cas.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#93 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 14 December 2017 - 03:03 PM

Saj zate razumem, za Slovenijo mi pa ni jasno, zakaj bi ga kdo plačeval. Ali gledal serije online, če ima TV. 

• 0

― V. Van Gogh

#94 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 14 December 2017 - 03:04 PM

Samo kolikor razumem je ta Netflix kar useless. Nekje sem videla, da je Love Actually danes prisel gor. To so samo nove mainstream stvari gor?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#95 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 December 2017 - 03:49 PM

Ja, meni se tudi zdi Netflix brezveze, jaz ga uporabljam bolj ali manj za Prijatelje, polovice stvari, ki jih vtipkam v iskalnik, sploh ni.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#96 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 14 December 2017 - 04:47 PM

Glede filmov je Netflix res slab. Novejši mainstream filmi potrebujejo kar nekaj časa, da pridejo gor, če sploh pridejo. Tako da, če ti je cilj gledanje novejših filmov, Netflix ni prava izbira. Bolje izbrat kakšno drugo opcijo. 

Glede serij pa ima Netflix precej izbire - sploh serij svoje produkcije. Za moje potrebe še prevelika izbira. Vedno najdem nekaj po svojem okusu. Se pa vsebina redno spreminja, tako da ko pogledaš eno serijo do konca, že je na voljo druga. 

Amazon Prime uporablja katera? 

• 0

#97 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 14 December 2017 - 05:08 PM

Ravno sem si naredila Netflix racun, bom zvecer malo pobrskala, da vidim, kako to izgleda in ce so vse 'moje' serije na voljo za ogled.

• 0

#98 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 15 December 2017 - 11:46 AM

Update: malo sem razocarana nad vsebino, vecine serij, ki jih trenutno gledava oz. sva jih imela namen se pogledat, nisva nasla, npr. Downton Abbey, Modern Family season 5, Good Fight, Good behavior, TBBT, This is us, Galavant, Shameless, Superstore, Grey's Anatomy, Knick ...

Obstaja kaksen podoben ponudnik, ki ima se kaj drugega v obtoku kot Netflix? Izkusnje dobrodosle. 

• 0

#99 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 15 December 2017 - 05:59 PM

Amazon Prime & Hulu. Ampak ju še nisem sprobala.

Škoda. V Švici je na Netflixu vseh 6 sezon Downton Abbeya, 7 sezon Modern Family in 9 sezon The Big Bang Theory. Ostalih naštetih pa tudi pri nas ni na voljo. 

• 0

#100 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 15 December 2017 - 06:14 PM

Prav bedasto, da so taksne razlike med drzavami. Bom preverila se ta2, ki si ju omenila, mogoce nama bo bolj odgovarjalo. 

Prav sitna sem zdaj zaradi vse te nekompatibilne, nedelujoce elektronike, aplikacij in storitev. Za zvocnike rabiva dokupit se vmesnik, da bova sploh lahko TV preko njih predvajala, isto ce bi hotela gor priklopit telefon ali PC (+se mini stereo to RCA Y kabel, ce si prav predstavljam vse skupaj). Isto rabiva se Spotify nadgradit na placljiv racun, ce ga hoceva preko zvocnikov streamat. Zaletijo naj se nekam. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users