SOKOVI, PIJAČE
Posted 24 June 2007 - 03:16 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 25 June 2007 - 10:59 AM
Drugač pa skoraj vsak dan dopoldan, spijem kak naravni pomarančni sok, limonado ali grenivko. sam sem lena, se mi neda stiskat vedno , kot npr. danes, lušta se mi pa =)
Posted 25 June 2007 - 11:31 AM
Limonado pa pijem brez vseh sladkornih dodatkov, sem se tako navadila in mi ne paše sladkor pa limona.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 25 June 2007 - 11:34 AM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 10 July 2007 - 08:15 AM
* BOVLA IZ LUBENICE
Sestavine:
1 velika lubenica
1,5 l sladkega šampanjca
1 l vodke z okusom gozdni sadeži (lahko tudi drug okus)
7 dcl pomarančnega soka
Postopek:
Lubenici odrežemo vrh (pokrov) in jo izdolbemo z žlico. Kar izdolbemo, damo v večjo posodo, v katero nato zlijemo vodko, šampanjec in pomarančni sok. To pustimo nekaj časa, da se lubenica prepoji s tekočino. Premešamo in napolnimo lubenico, ter postrežemo.
Pri serviranju ponudimo tudi zobotrebce, da lahko pojemo koščke lubenice.
* ALKOHOLNA LUBENICA
Lubenico izrežeš na vrhu samo toliko,da gre notri vrat od steklenice. Čez noč obrni steklenico vodke v lubenico in nekam prisloni da bo vodka počasi pronicala v lubeničino meso
Na sami zabavi jo rezrežeš na kocke in jo daš v TW legumiero napolnjeno z ledom .
Osvežojoče vendar kar precej alkoholno ..
* LUBENICA IN VODKA
Sestavine:
1/2 srednje velike lubenice
vodka po okusu
Postopek:
Iz lubenice izdolbemo kroglice s primernim nožkom ali pa lubenico narežemo na koščke.Ne izdolbemo cele,pač pa le polovico, da potem v tako pripravljeno bučo nalijemo vodko, najbolje sadno,ki je bolj sladka. Koščke/kroglice vrnemo v lubenico. Pustimo 2 uri v hladilniku, nato pa jemo z žlico kar iz buče. Ker je lubenica voden sadež, se vodka malce razredči. Prileže se ob poletnih večerih.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 10 July 2007 - 08:19 PM

Posted 02 January 2008 - 05:25 PM
Danes pa sem si kupla nek nok sok od Fructala Smoothie. Verjetno je to pršlo ven pred kratkim?
Nima dodanga cukra in nej ne bi mel konzervansov. Sm vidla samo dva različna. Js sm kupla unga z jabolkom, banano, pomarančo, mangom in pasijonko. To je pač kao uno kot je mel Mercator, da zaužiješ 5 na dan. Je pa dober in verjetno ga bom še večkrat kupila.
Posted 12 January 2008 - 02:39 PM
Najraje sicer pijem vodo, drugače si pa naredim limonado (fajn mrzlo, brez sladkorja). Edini sok, ki ga pijem je šparov breskva.
Gazirane pijače pijem redko, če že šveps ali kokto.
Kavo v kafičih obvezno z mlekom (da jo je vsaj kaj skupaj), doma črno.
kdaj si naredim tudi vroč kakav, obvezno pa vsaj 1x na dan pijem mleko. Čaja ne pijem, ker ga ne maram.
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 02 October 2009 - 09:18 AM

Kako se vam zdi?
Posted 02 October 2009 - 12:11 PM
Meni ni všeč, ena slabših penin, kar sem jih pila. Edino flaška je lušna.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 October 2009 - 12:17 PM
Posted 02 October 2009 - 12:22 PM
A k pijete tok limonade pa tega a vas nč ne stisne v želodcu?
Posted 02 October 2009 - 12:25 PM
No, pa nasploh mene nikoli ne matra želodec, tako da verjetno sem extra neobčutljiva.
Posted 02 October 2009 - 12:34 PM
Kje pa se jo sploh dobi? Jaz je še nikjer nisem videla.
Povsod po trgovinah.
Jst jo mam doma, pa še nisem probala-sm dobila flaško penine pa trbo, majico in še ene dodatke, ker sm bla izžrebana v eni nagradni igri.
Odprla ga pa še nisem. Ni blo priložnosti

Posted 02 October 2009 - 12:42 PM
No, pa nasploh mene nikoli ne matra želodec, tako da verjetno sem extra neobčutljiva.
Podpis.

Drugače pa se jaz zadnje čase trudim ne pit sokov, ampak samo vodo ali čaj. Če že, potem samo kak Smoothie ali 100 sok (najraje pomaranča, ananas)
Čaje imam rada, sploh v zimskem času ko me prijetno pogreje in si ga pogosto kuham, parkrat na dan in pol skozi cel dan pijem.
Gaziranih pijač sploh ne pijem, ne maram, edino CocaCole mi včasih ful zapaše, ampak to je morda 2x na leto.
Ful všeč so mi tanove vode z okusom od Radenske, sploh BodyShape, se mi zdi da so tudi precej manj sladke od raznih ZaHarmony in tega.

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 02 October 2009 - 12:45 PM

Posted 02 October 2009 - 01:02 PM
Midva sva šla pa včeri kupt palični mešalnik sam za to, da bova lahko smoothije pila in pol naju je zvečer tok želodc bolel od vse te kislosti :S
A k pijete tok limonade pa tega a vas nč ne stisne v želodcu?
Lejčk mene zelo, ampak to je predvsem odvisno od vsakega posameznika in njegovega zelodca. Moj zelodec ne prenese kislih stvari, sploh ne zjutraj, na tesce.

Sicer pa najraje in vedno pijem cisto obicajno vodo.
V eni knjigi o sokovih sem brala, da na splosno ni dobro obremenjevati praznega zelodca s kislimi zadevami. Zelo priporoca sadje na tesce, ampak banane ipd., ne recimo pomaranc.
Posted 02 October 2009 - 04:48 PM
Posted 02 October 2009 - 08:48 PM

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 02 October 2009 - 09:00 PM
Drugače pa spijam ogromno vode in radenske, občasno limonado. Sam tuki si dam cukr/natreen, enako tud v čaj.
V kofe pa če jem sladko zraven pol ne, drugač pa tud cukr.
Mogoče bi mogla omejit ta cukr nekak, a ga je preveč :S ? :S
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users