Jump to content

Photo

Zavod za zaposlovanje

• Please log in to reply
235 replies to this topic

#81 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 03 May 2011 - 06:31 PM

QUOTE(Sally @ 3. 5. 2011 - 15:22) View Post

... veze so svinjske, samo pogledano iz druge plati - zakaj jih ne bi izkoristil, če jih lahko....

Zato, ker to ni fer. Zato, ker potem ljudje, ki si zaslužijo priložnost, le-te ne dobijo. Zato, ker se potem ne splača več trudit, ker trud itak nič ne šteje.

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#82 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 May 2011 - 06:51 PM

Po drugi strani pa, tudi če si nesposoben, te skorajda nobena veza ne reši, da ne izgubiš službe. Veze pomagajo samo pridobiti službo, obdržiš pa jo sam.
  • 0

#83 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 03 May 2011 - 07:13 PM

Upam smile.gif
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#84 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 03 May 2011 - 10:32 PM

Se strinjam s Sinnaio. Sicer bo pa vsak normalen človek izkoristil zveze, če jih ima, je pač treba za svojo rit poskrbet.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#85 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 09 June 2011 - 01:56 PM

BREZPLAČNE VSTOPNICE ZA BREZPOSELNE - SEZNAM KULTURNIH USTANOV
Na Ministrstvu za kulturo se zavzemamo za razširjanje možnosti za večjo dostopnost kulturnih vsebin, zato smo pred časom sprožili pobudo, da se v obdobju gospodarske krize dodatno povečali tudi obseg brezplačne ponudbe kulturnih vsebin, zbirk in dogodkov za brezposelne. Kmalu za tem se je na naše ministrstvo s pobudo, da bi bil brezposelnim na voljo prost vstop na kulturne prireditve, ki so dobile subvencije države in lokalnih skupnosti, obrnilo tudi Društvo gledaliških kritikov in teatrologov.

http://www.mk.gov.si...turnih_ustanov/
  • 0

#86 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 19 September 2011 - 08:39 PM

Zakaj pa imata vidve, Izabela in Immortelle tako različni zgodbi?

Obe sta prijavljeni na zavodu za zaposlene, obe imata tudi den. soc. pomoč, s tem, da je Izabela dobivala neke zahteve, da je mogla hodit na razgovore, medtem, ko ti, Immortelle, ne?

Immortelle, kdaj si se ti prijavila na zavod, da si imela šele julija razgovor pri delavki?

Lahko tudi, da se je Immortelle prijavila na zavod za brezposelne, zraven pa poudarila, da želi najprej dokončati študij in so jo zato pustili bolj na miru medtem, ko Izabele ne ?

Ko sem bila jaz prijavljena 7 let nazaj ( po srednji šoli sem pred faxom eno leto pavzirala, ker sem maturo delala kasneje, v zimskem roku ) sem bila prijavljena na zavod za zaposlovanje in mi niso iskali službe, ni mi bilo treba pošiljat prošenj, mojemu prijatelju pa je bilo treba.
Razlika je bila, da sem jaz svoji delavki povedala, da imam v namenu letos ( takrat ) naredit maturo, prijatelj pa je maturo že imel.... !
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#87 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 September 2011 - 08:47 PM

To je tudi odvisno, na kakšnega zaposlenega naletiš. Načeloma naletiš na srborite, pri katerih več to, da
te bi pustili na miru zaradi študija, pisanja diplome, ipd., ne pali več in se moraš lepo pridno udeleževati
raznih (velikokrat smešnih) delavnic, pa nositi dokazila o poslanih prošnjah, itd. Od tebe pač zahtevajo,
da v vsakem primeru aktivno iščeš zaposlitev. Morda se najde kje kak zaposleni, ki te ne drka toliko, ampak
načeloma so pa vsi nagnjeni bolj v tisto neprijetno smer.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#88 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 19 September 2011 - 09:35 PM

QUOTE(rea @ 19. 9. 2011 - 21:39) View Post

Lahko tudi, da se je Immortelle prijavila na zavod za brezposelne, zraven pa poudarila, da želi najprej dokončati študij in so jo zato pustili bolj na miru medtem, ko Izabele ne ?

Tako je. smile.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#89 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 September 2011 - 09:44 PM

Ampak to si imela res srečo!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#90 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 12 February 2012 - 08:37 AM

Živjo imam eno vprašanje in se obračam na vas če bi bo katera znala odgovoriti.

Jaz sem se v tem letu vpisala zaradi statusa oz. da sem bila še zavarovana preko staršev. Sedaj marca pa dopolnim 26 let in se mi to zavarovanje avtomatsko prekine. Sedaj pa sem razmišljala da se vpisala na zavod in me zanima če moram prekiniti (se izpisati) iz faksa in šele potem se prijaviti na zavod? Ali lahko kar grem na zavod pa se tam prijavim. Si bom pa tudi začela službo iskati.

Upam da mi bo katera znala pomagati. Hvala že v naprej
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#91 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 February 2012 - 02:18 PM

Lahko si na Zavodu tudi s statusom, te imajo v 'posebni skupini' kot iskalko zaposlitve, ne obravnavajo pa
te kot osebo s statusom brezposelnega.

• 0

#92 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 12 February 2012 - 03:17 PM

Se pravi da potem nebi mogla dobivati sociale a ne? Kaj bi pa mogla narediti da me obravnavajo kot brezposelno?
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

#93 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 February 2012 - 09:23 PM

Ne, takrat ne dobivaš sociale, ker imaš status študenta.
Če pa hočeš, da dobivaš socialno pomoč, pa se moraš vpisati
v evidenco brezposelnih in tako izgubiš status študenta.
Obojega ne moreš imeti - se pravi statusa študenta in socialne pomoči na račun brezposelnosti.

• 0

#94 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6790 posts

Posted 12 February 2012 - 10:31 PM

Saj se ne rabiš prijavit na Zavod, za socialno pomoč! Samo pač tvoji in partnerjevi dohodki se bodo šteli v cenzus. Kaj ni tako?
Ker tudi pred 26.letom lahko prejemaš socialno, samo , da te starši morajo podpisati izjavo, da te več ne preživljajo.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#95 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 12 February 2012 - 10:54 PM

Aja, v druge primere se nisem poglabljala - se pravi, v primere, ko že imaš neke dohodke, itd.
Če pa nimaš nobenih prihodkov (si brez službe in/ali imaš status), pa ne moreš dobivati socialne, če nisi
na Zavodu prijavljen kot aktivni iskalec zaposlitve - v primeru, da imaš status, te nekaj časa pustijo pri miru,
seveda tudi odvisno, na kakšne ljudi naletiš ... sicer se pa obvežeš, da boš čim hitreje doštudiral in si zagotovil
sredstva za preživetje.
  • 0

#96 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 13 February 2012 - 01:49 AM

Lahko imaš status študenta in hkrati dobivaš tudi neke vrste socialno pomoč. Moraš pa obvezno delat zraven preko študentskega servisa. Ni nič določeno, koliko moraš zaslužit s študentskim delom, nekaj pač moraš, da kao tudi sam prispevaš k svojemu preživetju. Potem pa se ti znesek, ki ga zaslužiš s študentskim delom, odšteje od zneska socialne pomoči. Za to ne rabiš biti prijavljen na zavodu za zaposlovanje, to se ureja na centru za socialno delo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#97 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 13 February 2012 - 02:23 AM

Zanimivo, jaz imam drugačne informacije.
  • 0

#98 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6790 posts

Posted 13 February 2012 - 07:43 AM

Zdaj s 1.1 so bile neke spremembe, natančno se nisem poglabljala...Žabica, svetujem ti, da prebereš Študentsko svetovalnico, ali pa tam zastaviš vprašanje, saj pomoje boš našla odgovor.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#99 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 13 February 2012 - 12:47 PM

Hvala vsem. Bom na svetovalnici vprašala.
  • 0

#100 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 13 February 2012 - 01:50 PM

Mogoče pa lahko dobiva pomoč, ker ima dojenčka. Dojenček pred rojstvom, sklepam, ni prašal mame za potrdilo o šolanju ali brezposelnosti. ermm.gif A matere študentke niso upravičene do pomoči. ermm.gif To je treba vse pregledat in se temeljito pogovoriti na uradih. A Gugelj nič ne pravi o tem.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users