Turistična zavarovanja
Posted 02 September 2018 - 09:48 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 02 September 2018 - 10:29 PM
Vsa zavarovanja so si po mojih izkušnjah zelo podobna. Vsa imajo svoje prednosti in slabosti. Na pamet o razlikah težko govorim, ker je že kar nekaj let odkar sem nazadnje vzela zavarovanje pri Slovenski zavarovalnici in res nimam pojma kako so se v tem času spremenila. Ponavadi sem imela kar Coris in Vzajemno, obstaja pa še kup drugih (npr. svoja zavarovanja za potovanja ponujajo tudi Adriatic Slovenica, Triglav, Sava idr.) Najbolje je, da pregledaš pogoje vseh in primerjaš. Pa ne pozabi preveriti ali za nosečnosti morda ne veljajo kakšne posebnosti.
Posted 03 September 2018 - 07:39 AM
Glede nosečnosti lahko povem iz prve roke, da je pomembno v primeru, če plačaš zavarovanje rizika odpovedi potovanja in potovanje odpoveš zaradi težav v nosečnosti, denarja ne boš dobila nazaj, ker si za nosečnost vedela še preden si recimo bookirala potovanje. Mi je pa za šalterjem povedala, da v tem primeru rečeš zdravniku naj napiše, da si dobila angino ali kako drugo splošno bolezen.
Kar se tiče pa asistenc v tujini imam pa jaz zelo slabo izkušnjo z Adriatic Slovenico. Letos v Grčiji mi je zbolela moja enoletnica. imela je 39 vročine. Sva klicala asistenco, kjer mi je moški povedal, da imam ambulanto (javno zdravstvo) v samem kraju kjer smo bili. Ko sem izrecno zahtevala pediatra, mi je rekel, da moram v javno bolnico, ki je na drugi strani otoka cca eno uro vožnje, saj z drugimi izvajalci nimajo sklenjene pogodbe. Jaz sem sicer zahtevala eno kliniko v sosednjem mestu, ki pa je bila seveda privat. No potem sem se vseeno strinjala za bolnico in vprašala, če bodo sporočili, da pridemo in ne bo nekega čakanja. Nakar mi on zabrusi, da to pri njih tako ne gre, da naj se tam zglasimo in nas bodo že pregledali. Torej vse kar sem od asistence dobila je seznam javnih ustanov, ki bi si jih sama lahko pogledala na internetu in koristila tudi z modro kartico. Raje ne razlagam, da sem potem v bolnici z bolanim otrokom čakala 4 ure preden me je kdo sploh vprašal zakaj sem tam in da ne govorim kakšna bolnica je to bila. Aja pa še tzo, sporočili so mi, da s temi partnerji, ki imajo sklenjeno pogodbo (torej z javnimi ustanovami) pa oni žal nimajo tako sklenjene pogodbe da bi jih direktno plačali storitve, tako da bi morali sami plačat storitev, ki bi jo potem dobili refundirano pri njih v Sloveniji. Grozljivka.
Ko sem koristila Vzajemno, smo ob isti težavi, samo s starejšo hčero dobili zdravnika na dom in vse so oni poravnali z njimi. Edino zdravila sem morala v lekarni sama poravnat in potem strošek refundirala. V drugem primeru isto pri Vzajemni, pa smo šli zaradi poškodbe k zdravniku v nedeljo in je samo zaradi nas prišel v ordinacijo, da je zašil rano.
V glavnem, če še kdaj rezerviram asistenco, se bom prej pozanimala kakšne "partnerje" imajo zavarovalnice tam kjer bom.
Posted 03 September 2018 - 08:16 AM
Jaz sem imela prej vedno Coris do vsote 25k, ker sem bila po Evropi, za dlje bi vrjetno več vzela. Zdaj pa imamo že ene 3 leta pri Triglavu, kjer imamo tudi ostala zavarovanja, nek družinski paket, celoletno zavarovanje do vrednosti 25k, za drobiž. Na srečo še nisem rabila koristit storitev.
[Napoleon]
Posted 03 September 2018 - 11:36 AM
Glede nosečnosti lahko povem iz prve roke, da je pomembno v primeru, če plačaš zavarovanje rizika odpovedi potovanja in potovanje odpoveš zaradi težav v nosečnosti, denarja ne boš dobila nazaj, ker si za nosečnost vedela še preden si recimo bookirala potovanje. Mi je pa za šalterjem povedala, da v tem primeru rečeš zdravniku naj napiše, da si dobila angino ali kako drugo splošno bolezen.
To mislis v primeru, da potujes z agencijo? Drugace ne vem, zakaj bi to pricakovala, ce bookiras letalske in nastanitev brez vracila denarja v primeru odpovedi.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 September 2018 - 11:54 AM
Tudi, če si v lastni režiji urediš, kot je razložila Kalypso.
Posted 03 September 2018 - 11:56 AM
― V. Van Gogh
Posted 03 September 2018 - 12:07 PM
Ja, pri hotelih imaš alternativo, kaj pa letalske karte? Ajd, če potuješ z nizkocenovci, tam še lahko spregledaš da ti grejo karte v nič, ampak če pa kupiš karte v vrednosti +500 eur /osebo za potovanje za nekaj mesecev vnaprej pa se jih že splača zavarovat.
Posted 03 September 2018 - 12:10 PM
― V. Van Gogh
Posted 03 September 2018 - 12:32 PM
Posted 03 September 2018 - 02:33 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 03 September 2018 - 02:37 PM
Mož je danes sklenil na Triglavu (za oba 25 € za 15 dni) in na netu našel te podatke pa tudi poklical je, kako je v primeru nosečnosti:
Zdravstveno zavarovanje tudi ne nudi asistence in ne krije stroškov: povezanih z nosečnostjo, porodom in njegovih posledic, razen pri
akutnem, nenormalnem poteku nosečnosti in njegovih posledicah,
ko zavarovalnica krije stroške zdravniških ukrepov za neposredno
odpravljanje življenjske nevarnosti za mater ali otroka, če nosečnica
ob nastopu akutne komplikacije še ni izpolnila 39. leta življenja ali če
trideseti teden nosečnosti še ni zaključen;
d) zdravniške pomoči pri težavah, ki so tipične za nosečnost in njene posledice,
vključno s spremembo kroničnih težav, ki so posledica nosečnosti;
e) nadzorovanja nosečnosti ali stroškov prekinitve nosečnosti;
― V. Van Gogh
Posted 03 September 2018 - 02:39 PM
Partnerjev nimajo objavljenih. Potrebno je poklicat.
Posted 03 September 2018 - 05:31 PM
Posted 03 September 2018 - 10:42 PM
Jaz imam Coris (vzamem kar celoletnega, ker sem itak konstantno v tujini, pa zraven doplačam še ekstra za športnike, da mi ne morejo srat, če bi se mi kar koli zgodilo na tekmah). Anyway, obakrat, ko sem ga koristila, je bilo vse urejeno hitro in brez problema. Sama sem sicer na licu mesta plačala stroške, vendar dobila povrnjeno brez kakršnihkoli komplikacij.
Posted 09 March 2019 - 10:28 AM
Posted 09 March 2019 - 10:30 AM
Posted 09 March 2019 - 10:32 AM
Posted 09 March 2019 - 12:43 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users